Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-27@15:55:31 GMT

حداکثر میزان رشد اجاره خانه در سال جاری

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۶۱۸۱

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: اینکه برخی تصور می‌کنند میزان اجاره بهای مسکن در سال 98، به میزان افزایش قیمت مسکن خواهد بود، اشتباه است و این یک امر دور از ذهن است. به گزارش جنوب نیوز، حسام عقبایی، در پاسخ به این سوال که در بازار مسکن اینگونه تصور می‌شود چون قیمت مسکن در یک سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است، پس باید اجاره بها نیز در این حدود افزایش یابد؛ آیا این قابل قبول است یا خیر، گفت: قیمت اجاره تابع قیمت مسکن است چرا که این موضوع در تمام دنیا حاکم بوده و اصلی‌ترین شاخص اجاره بها قیمت مسکن است اما اینکه همواره رشد اجاره بها به میزان رشد قیمت مسکن باشد، اینگونه نیست و اتفاقاً در برخی مواقع این موضوع برعکس عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عقبایی ادامه داد: وضعیت تعیین نرخ اجاره بها به قدرت پرداخت اقساط توسط مستأجران نیز برمی‌گردد پس قدرت بازپرداخت مستأجران در تعیین نرخ اجاره بها اثرگذار است.

وی با طرح این مثال که برخی از مؤجران اعلام می‌کنند حال که قیمت مسکن آنها اگر در سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان بوده و حال به یک میلیارد تومان رسیده است پس باید نرخ اجاره بها نیز دو برابر شود، اشتباه است، گفت: این توقع با این وضعیت اقتصادی قابل سنجش نیست لذا اینکه میزان اجاره بها در سال ۹۸ به میزان افزایش قیمت مسکن خواهد بود یک امر دور از ذهن است و در توان مستأجران نیست.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک خاطرنشان کرد: لذا خواسته من از مؤجران این است که نرخ اجاره بها را بیش از ۱۰ درصد افزایش ندهند البته این خواسته من است اما پیش‌بینی می‌کنم که نرخ اجاره بها در شهرهای بزرگ و تهران در سال جاری نسبت به سال گذشته حداکثر ۲۵ درصد تا ۳۰ درصد افزایش یابد.

عقبایی با اشاره به اینکه اگر چه فصل نقل و انتقالات از خرداد ماه شروع می‌شود و هرگونه تغییر و تحول قیمتی در این ماه بیشتر خود را نشان خواهد داد، گفت: سقف رشد اجاره بها در شهرهای بزرگ بیشتر از ۳۰ درصد نخواهد بود چرا که مستأجران توانایی پرداخت اجاره ماهانه را بیش از این عدد نخواهند داشت به همین دلیل اگر چنین پیشنهادی از سوی مؤجران به مستأجران داده شود قطعاً واحد مسکونی آنها خالی خواهد ماند.

وی با تأکید بر اینکه در شهرهای کوچک نرخ اجاره بها کمتر از ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت، گفت: به هر حال باید ساماندهی در بازار اجاره بها از سوی دولت جدی گرفته شود.

*مسکن استیجاری کمک حال مستاجران

عقبایی در پاسخ به این سوال که آیا مسکن استیجاری می‌تواند کمک حال این روزهای بازار اجاره بها باشد یا خیر، گفت: در بلندمدت برای ساماندهی بازار اجاره بها می‌توانیم به تولید مسکن استیجاری روی بیاوریم چرا که استارت این اقدام اگر همین امروز نیز زده شود از لحاظ روانی در کنترل قیمت اجاره بها بسیار مؤثر خواهد بود.

وی ادامه داد: دومین راهکار می‌تواند در اختیار قرار دادن زمین از سوی دولت و دادن تسهیلات به سازندگان برای ساخت مسکن باشد.

عقبایی همچنین پیشنهاد کرد: دولت می‌تواند با ارائه تسهیلات به مستأجران با کارمزد پایین قدرت اجاره کردن یک واحد مسکونی برای مستأجران را بالا ببرد.

وی در پاسخ به این سوال که دولت چگونه می‌تواند مستأجران را شناسایی و به آنها تسهیلات با کارمزد پایین بدهد در حالی که برخی از مستأجران تاجران بزرگی هستند، گفت: همانطور که دولت در مسکن مهر افرادی که واحد مسکونی نداشتند را شناسایی کرد می‌تواند مستأجران واقعی را شناسایی و به آنها بسته‌های تسهیلاتی با کارمزد پایین پرداخت کند.

به گفته وی، ۹۵ درصد مستأجران در حقیقت مستأجران واقعی هستند و ۵ درصد سرمایه خود را در سایر مشاغل به کار می‌برند.

وی تصریح کرد: قطعاً راهکارهای پلیسی نمی‌تواند موجب ساماندهی بازار اجاره بها شود پس باید از هم اکنون به سمت افزایش تولید و تسهیلات و تولید مسکن استیجاری حرکت کنیم.

منبع: فارس

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله

به گزارش قدس آنلاین، بازار اجاره مسکن در کشورمان تابع وضعیت عرضه مسکن است. به علت سقوط تولید مسکن در ۸ سال دولت گذشته، دولت سیزدهم برای ساماندهی بازار مسکن با تقاضای بی‌سابقه و انباشته‌شده مواجه بوده است.

با این حال در دو سال گذشته با کلید خوردن طرح نهضت ملی مسکن، تاکنون ساخت بیش از ۲.۵ میلیون واحد مسکن آغاز شده و حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکن هم تحویل داده شده است.

از سوی دیگر، با کنترل انتظارات تورمی با اجرای سیاست‌های انضباطی پولی و مالی و همینطور برخورد با بنگاه‌های املاک متخلف، بخشی از سوداگری در بازار مسکن کنترل شده اما انتظار می‌رود با تصویب قانون مالیات بر سوداگری در مجلس و اجرای آن در سال جاری، وضعیت مسکن بهتر از گذشته شود و دلالی کاهش یابد.

اطلاعات مرکز آمار هم نشان می‌دهد در فروردین امسال تورم ماهانه اجاره‌بهای مسکن به حدود ۱.۶۵ درصد رسیده که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون کمترین رقم است.

همچنین متوسط تورم ماهانه اجاره مسکن در ۸ سال گذشته (۱۳۹۵ – ۱۴۰۲) حدود ۱.۸ درصد بود و کاهش تورم ماهانه اجاره در فروردین امسال به ۱.۶۵ درصد به معنای نزول این شاخص به سطح پایین‌تر از میانگین ۸ سال گذشته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • صدور اخطار برای املاکی های بدون پروانه
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن