Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مهندسان مؤسسه" ام.آی.تی" اخیراً موفق به طراحی و توسعه ربات‌های کوچکی شده‌اند که می‌توانند توسط آن، نانوذرات تحویل دارو را تحریک کرده تا به مکان اصلی که تومور و یا منشأ اصلی دیگر بیماری‌ها قرار دارد، برسند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، دقیقاً همانند فضاپیماهای فیلم علمی تخیلی "Fantastic Voyage" که طی آن یک خدمه زیردریایی به اندازه‌های مختلف در می‌آمد و در بدن می‌گشت تا سلول‌های آسیب دیده را بازسازی کند این ربات‌ها نیز در جریان خون شناورند و جریاناتی را ایجاد می‌کنند که نانو ذرات را همراه با آنها می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران در طراحی این میکرو ربات‌های مغناطیسی از "نیروی محرکه باکتریایی"(bacterial propulsion) الهام گرفتند زیرا این نیرو می‌تواند به غلبه بر یکی از بزرگترین موانع تحویل داروها با نانوذرات کمک کند. طی این فرایند ذرات از رگ‌های خونی خارج شده و در مکان مناسب تجمع می‌یابند.

"سانتجتا باتیا"(Sangeta Bhatia) پروفسور علوم بهداشتی و فناوری و عضو مؤسسه تحقیقاتی تلفیقی سرطان مؤسسه ام. آی.تی که نویسنده ارشد این مطالعه نیز است گفت: هنگامی که شما نانومواد را در جریان خون قرار داده و آنها را به بافت‌های آسیب دیده رسانده اید، بزرگترین مانع رسیدن مواد به درون بافت، لایه رگ‌های خونی است. ایده ما این بود که ببینیم آیا می‌توان از مغناطیس برای ایجاد نیروهای مایع که نانوذرات را به داخل بافت فشار می‌دهند، استفاده کرد یا خیر.

نحوه ساخت این ربات‌های کوچک

"شرل" (Schuerle) که اکنون یکی از اساتید مؤسسه فناوری فدرال سوئیس است، یکی از افرادی بود که از سال ۲۰۱۴ و زمانیکه دانشجو بود کار بر روی ساخت این ربات‌ها مغناطیسی کوچک را در آزمایشگاه "Brad Nelson's Multiscale Robotics " سوئیس آغاز کرد.

ربات‌هایی که شرل در این مطالعه، از آنها استفاده نمود، ۳۵ صدم یک میلی‌متر طول دارند و با استفاده از یک میدان مغناطیسی خارجی کنترل می‌شود. این ربات "الهام گرفته از فرآیند زیستی"(bioinspired ) که محققان نام آن را "تاژک باکتریایی مصنوعی"(artificial bacterial flagellum) نامیده‌اند، شامل یک منحنی فنری کوچک تاژک مانند است که بسیاری از باکتری‌ها از آن برای حرکت خود استفاده می‌کنند. این ربات‌ها با چاپگر ۳ بعدی با وضوح بالا چاپ شده‌اند و سپس روی آنها با نیکل پوشیده شده است که این امر آنها را مغناطیسی می‌کند.

محققان برای آزمایش توانایی یک ربات تنها برای کنترل نانوذرات نزدیک، یک "سیستم میکرو فلوئیدیک"(microfluidic system) را ایجاد کردند که سیستم مذکور رگ‌های خونی که تومور را احاطه کرده‌اند، شبیه‌سازی می‌کند.

با استفاده از آهنرباهای بیرونی، محققان میدان‌های مغناطیسی را به ربات اعمال می‌کنند که موجب می‌شود که منحنی فنری از طریق این کانال عبور کند. از آنجا که سیال در خلاف جهت این کانال عبور می‌کند بنابراین ربات مذکور ثابت باقی می‌ماند و یک جریان کنتراست ایجاد می‌کند که ۲۰۰ ذرات پلی‌استایرن نانومتری را به بافت مذکور هل می‌دهند.

این نوع سیستم به طور بالقوه می‌تواند به "استنت‌ها" (stents) که ثابت هستند منتقل شده و به میدان مغناطیسی خارجی متصل شود.

باتیا در این باره افزود: چنین رویکردی می‌تواند برای عرضه داروها برای کاهش التهاب در محل استنت مفید باشد.

استنت (Stent) در واژگان فنی پزشکی به لوله توری مصنوعی از جنس فلز اطلاق می‌شود که در یک گذرگاه یا مجرایی طبیعی (لومن) در بدن، برای جلوگیری یا رویارویی با نقص ناشی از انقباض موضعی جریان درون آن مجرا قرار می‌گیرد.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میدان مغناطیسی نانو ذرات ربات فناوری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۶۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد: شرکت ماشین‌سازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت می‌کند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان برای آن شده‌ایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.

وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

کد خبر 6090820

دیگر خبرها

  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد