Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@04:36:45 GMT

از نشانه‌های عدم تحمل غذایی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۰۱۸۷

از نشانه‌های عدم تحمل غذایی

عدم تحمل غذایی یک مشکل گوارشی است که به واسطه خوردن یک ماده غذایی یا یک گروه غذایی خاص رخ می دهد. عدم تحمل غذایی با یک آلرژی غذایی متفاوت است زیرا موجب یک واکنش ایمنی به یک ماده غذایی یا گروه غذایی خاص نمی شود. این به معنای آن است که سیستم ایمنی بدن شما تحریک نشده و از این رو یک واکنش هیستامینی را رقم نمی زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت دیس"، به عنوان مثال، اگر فردی به بادام زمینی آلرژی داشته باشد و یک محصول حاوی این ماده غذایی را مصرف کند، ممکن است آنافیلاکسی را تجربه کرده و نیازمند دریافت کمک پزشکی فوری باشد، در شرایطی که فرد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به واسطه مصرف یک محصول حاوی این ماده ممکن است معده درد را تجربه کند. اگرچه شدت واکنش بدن در یک عدم تحمل غذایی کمتر است، اما نباید این شرایط را نادیده گرفت زیرا وقوع مکرر آن می تواند کیفیت زندگی انسان را به واسطه درد، ناراحتی، و پرهیز از برخی مواد غذایی خاص کاهش دهد.

در شرایطی که نفخ و گاز دو عارضه جانبی شایع هستند، یک عدم تحمل غذایی می تواند موجب واکنش های غیرمعمول دیگر نیز شود. در ادامه با برخی نشانه های عدم تحمل غذایی بیشتر آشنا می شویم.

خستگی

خستگی به واسطه التهاب و واکنش سیستم ایمنی رخ می دهد. غذایی که به طور کامل گوارش نشده بدن را به تلاش سخت‌تر مجبور کرده و بر همین اساس به جای افزایش انرژی پس از غذا خوردن، کاهش سطوح آن را تجربه می کنید. این ممکن است به خستگی و التهاب منجر شود. خستگی می تواند در نتیجه یک آلرژی غذایی نیز شکل بگیرد زیرا سیستم ایمنی در تلاش برای مقابله با پروتئین غذایی مهاجم، انرژی بیشتری مصرف می کند.

نفخ و کرامپ

آنزیم ها موادی هستند که برای تجزیه برخی مواد غذایی وارد عمل می شوند. برخی افراد با کمبود آنزیم های ضروری برای تجزیه درست برخی غذاها مواجه هستند. این نقص در تجزیه یا گوارش می تواند به احساس نفخ یا کرامپ معده منجر شود. عدم تحمل لاکتوز یکی از شایع‌ترین موارد عدم تحمل غذایی است که موجب این نشانه می شود. عدم تحمل لاکتوز به واسطه کمبود آنزیم لاکتاز در بدن رخ می دهد که وظیفه تجزیه قند موجود در شیر به نام لاکتوز را بر عهده دارد.

میگرن

سولفیت ها از جمله مواد نگهدارنده موجود در میوه های خشک شده، برخی چاشنی ها و دیگر غذاهای بسته بندی شده هستند. فردی که به عدم تحمل سولفیت مبتلاست ممکن است پس از مصرف این محصولات با سردرد، میگرن و حتی علائم شبه آسم مواجه شود. ثبت مواد غذایی مصرف شده، شناسایی موارد مشکل آفرین و حذف آنها از رژیم غذایی می تواند به برطرف شدن علائم کمک کند.

گاز

گاز و نفخ اغلب به واسطه غذاهایی با محتوای فودماپ (FODMAP) بالا شکل می گیرند. مردم اغلب به این نکته توجه ندارند که پرهیز از فودماپ ها در بلند مدت ممکن است کنترل علائم را در پی داشته باشد. زمانی که افراد دلیل زمینه ای را شناسایی و درمان کنند، عدم تحمل غذاهایی با محتوای فودماپ بالا نیز بهبود می یابد.

مفصل درد

درد در مفاصل به واسطه التهاب شکل می گیرد که ممکن است در نتیجه یک آلرژی غذایی یا عدم تحمل غذایی شکل گرفته باشد. هر واکنش سیستمی ایمنی از پتانسیل تحریک درد مفاصل برخوردار است.

کهیر

علائم آلرژی غذایی اغلب از غذایی به غذای دیگر متفاوت است. برخی غذاها مانند مغزدانه ها و ماهی با واکنش های آنافیلاکتیک همراه هستند که می تواند در صورت عدم درمان مناسب زندگی فرد را در معرض تهدید قرار دهد. واکنش آنافیلاکتیک اغلب شامل علائمی مانند خارش گلو، دشواری در تنفس، و کهیر می شود. با این وجود، واکنش های جزئی بسیاری با کهیر همراهی می شوند که معمولا در ناحیه صورت رخ می دهند. این نوع واکنش ها به عدم تحمل غذای مصرف شده در چند دقیقه یا یک ساعت گذشته اشاره دارند. کهیر روی زبان معمولا نشان دهنده یک واکنش شدیدتر است، اما می تواند به واسطه حساسیت به سبزی هایی مانند بادنجان یا فلفل قرمز نیز رخ دهد.

اسهال و یبوست

بیماری سلیاک شدیدترین شکل عدم تحمل گلوتن، پروتئینی موجود در گندم، جو و چاودار، است. بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی است که بدن در واکنش به حضور گلوتن به روده کوچک حمله می کند. اساسا، گلوتن بدن را گیج کرده و به جای حمله به یک ماده مهاجم خارجی، حمله به بافت سالم بدن صورت می گیرد. این بیماری موجب علائم ناخوشایندی مانند یبوست، اسهال، سوء جذب مواد مغذی کلیدی، مانند ویتامین D، آهن، ویتامین B12، راش های پوستی، سردرد و میگرن، چرب شدن مدفوع، خستگی مزمن، و کاهش وزن مزمن می شود.

حساسیت به گلوتن غیر سلیاک نوعی از عدم تحمل گلوتن با شدت کمتر است که واکنش سیسم ایمنی شکل نگرفته، اما گوارش گلوتن نیز به خوبی انجام نمی شود. اسهال و یبوست از علائم شایع عدم تحمل گلوتن هستند.

سوزش سردل و بازگشت اسید

سوزش سردل و بازگشت اسید زمانی رخ می دهند که غذا به طور کامل گوارش نشده یا اسید معده از طریق مری به سمت بالا حرکت کرده و بافت مری و گلو را می سوزاند. در صورت عدم تحمل یا حساسیت بدن نسبت به یک ماده غذایی انرژی بیشتری برای گوارش صرف می شود که می تواند موجب بروز وقفه در فعالیت دستگاه گوارش شود. اگرچه در آن لحظه نمی توان اتفاقات درون بدن را مشاهده کرد، اما می توان آن را در قالب سوزش سردل یا بازگشت اسید احساس کرد.

آبریزش بینی

آبریزش بینی اغلب نشانه ای از تلاش بدن برای پاکسازی خود بوده و زمانی که با علائم دیگر همراه است می تواند به یک عدم تحمل غذایی اشاره داشته باشد. البته این نشانه ای کمتر شایع برای آلرژی ها یا عدم تحمل های غذایی است.

آکنه و روزاسه

اگرچه یک آلرژی غذایی با عدم تحمل غذایی متفاوت است، افرادی که نمی توانند غذاهایی خاص را تحمل کنند باید از محرک ها پرهیز کنند. مشکلات پوستی مانند کهیر، راش، خارش، آکنه، اگزما، روزاسه و پف کردن می توانند نشانه هایی از یک آلرژی غذایی باشند. یک آلرژی غذایی به واسطه واکنش شدید سیستم ایمنی به یک آلرژن شکل می گیرد. زمانی که غذایی را مصرف می کنید که بدن فکر می کند مضر است، حتی اگر این گونه نباشد، سیستم ایمنی با تولید پادتن هایی به نام ایمونوگلوبین E (IgE) واکنش نشان می دهد. بدن با ترشح این پادتن ها یا مواد شیمیایی یا تعدیل کننده های دیگر، مانند هیستامین، تلاش می کند با مهاجم مقابله کرده و آن را از بدن دفع کند. هیستامین یک ماده شیمیایی قوی است. نوع علائم به این که هیستامین در کدام قسمت بدن ترشح شده بستگی دارد. در صورت ترشح در پوست احتمالا یکی از مشکلات پوستی که در بالا به آنها اشاره شد را تجربه خواهید کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: عدم تحمل غذایی آلرژی غذایی سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۰۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن

دل درد اغلب دردی مبهم است. محل و ماهیت درد به تشخیص دل درد صبحگاهی، کمک خواهد کرد. دل درد صبحگاهی علل بسیاری از جمله مشکلات هاضمه خفیف تا بیماری های معده و روده دارد.

علل و علائم دل درد صبحگاهی ریفلاکس معده:

به گزارش نمناک، ریفلاکس معده بیماری است که در آن اسید و دیگر محتویات معده به اشتباه به مری برمی گردد و باعث احساس سوزش در پشت دهان می شود. شایعترین علائم ریفلاکس، سوزش سر دل است، فردی که بیش از دو بار در هفته سوزش را تجربه کند ممکن است مبتلا به بیماری ریفلاکس معده باشد که در صورت عدم درمان می تواند باعث عوارض شود.افراد مبتلا به ریفلاکس ممکن است درد وسط شکم را احساس کنند.

ورم معده:

گاستریت یا ورم معده می تواند به مرور یا ناگهانی بروز کند. درد در قسمت فوقانی شکم همچنین تهوع و احساس سیری از علامت شایع این بیماری است.

گاستروانتریت:

گاستروانتریت به عنوان بیماری معده توصیف می شود. این بیماری یک عفونت ویروسی یا باکتریایی است که معده و روده فرد را هدف قرار می دهد و باعث معده درد و اسهال می شود.

گاز:

در خواب دستگاه گوارش به فعالیت خود ادامه می دهد و اگر در وعده شام یا قبل از خواب فرد مواد نامناسبی را مصرف کرده باشد یا گوارش به خوبی صورت نگرفته باشد، تجمع گاز در طول شب امکان پذیر است و به معده درد صبحگاهی منجر می شود.

زخم معده:

زخم معده می تواند موجب درد شدید و سوزش معده در صبح و یا دیگر اوقات شود. این بیماری، زخمی در معده و پوشش روده نزدیک به شکم است.

آپاندیسیت:

آپاندیسیت به التهاب آپاندیس گفته می شود و یکی از علل مشترک معده درد شدید و ناگهانی است که از دور ناف شروع و به سمت پایین می رود. درد معمولا با گذر زمان بدتر می شود. علایم دیگر آپاندیسیت ممکن است شامل حالت تهوع و تب باشد که اغلب نیازمند عمل جراحی است.

بیماری کرون :

بیماری کرون یک بیماری التهاب مزمن است که می تواند قسمت های گوناگون دستگاه گوارش از دهان گرفته تا مقعد را تحت تأثیر قرار دهد این التهاب می تواند دل درد و گرفتگی عضلات را به همراه داشته باشد. اسهال ، یبوست، کاهش وزن و خستگی نشانه های دیگری از این بیماری مزمن هستند.

سوء هاضمه:

داشتن سبک زندگی نادرست مانند نوع غذایی که فرد می خورد می تواند موجب سوء هاضمه شود، اگرچه سوء هاضمه می تواند با برخی بیماری های دیگر مرتبط باشد. دل درد شایع ترین علامت سوءهاضمه است، با این حال ممکن است فرد از حالت تهوع ، نفخ و احساس پری در زمان غذا خوردن رنج ببرد.

سندروم روده تحریک پذیر:

سندروم روده تحریک پذیر (IBS)یک اختلال رایج است که می تواند موجب معده درد و نیز اختلال در عملکرد روده شود. افراد مبتلا به آی بی اس، ممکن است یبوست یا اسهال را به طور مکرر تجربه کنند، همچنین احتمال دارد احساس نفخ و حرکات نامنظم روده را داشته باشند. این سندرم می تواند به واسطه بیماری های زمینه ای و استرس یا کمبود خواب تحریک شوند .

علائم شایع سندرم روده تحریک پذیر عبارتند از: گرفتگی شکمی گاز نفخ اسهال یا یبوست وجود مخاط در مدفوع چسبندگی شکم :

براساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی_ کلیوی، 9 نفر از 10 نفر افرادی که عمل جراحی باز شکم انجام می دهند چسبندگی دارند که باعث چسبندگی اعضا به یکدیگر و دیواره شکم می شود.

بیشتر افراد مبتلا به چسبندگی شکم، مشکلات پیچیده ای ندارند اما دل درد مزمن همراه با علایم دیگر شامل نفخ، یبوست و حالت تهوع در این افراد رایج است.

آلرژی های غذایی:

دل درد یکی از علائم شایع آلرژی های غذایی است که 4 تا 6 درصد کودکان و 4 درصد بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. علایم دیگر آلرژی غذایی شامل موارد زیر می باشد:حالت تهوع، کهیر و آنافیلاکسی مهلک که با تنفس تداخل پیدا می کند و باعث افت فشار خون می شود.

یبوست :

موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی_ کلیوی، یبوست را به تخلیه شکم چند دفعه در هفته تعریف می کند که بسیار دشوار ، دردناک و همراه با دل درد است. این افراد معمولا می توانند به تنهایی یبوست را درمان کنند اما در صورت مزمن بودن بیماری یا دیگر علائم مانند خونریزی یا تب باید به پزشک مراجعه کنند.

بیماری دیورتیکول:

بیماری دیورتیکول یا دیورتیکولوز تقریبا نیمی از افراد بالای 60 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. دیورتیکول، بیرون زدگی های کوچک کیسه مانند از دیواره روده بزرگ است. اگرچه معمولا هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند اما در صورت داشتن عفونت و یا التهاب، ممکن است علائم پیشرفت کنند که به آن دیورتیکولوز گفته می شود. افراد مبتلا به دل درد (معمولا در سمت چپ)، تب، تهوع و عوارض جدی تر را تجربه می کنند.

بیماری التهابی لگن :

بیماری التهابی لگن یک نوع عفونت است که بر تخمدان ها، رحم و لوله فالوپ تاثیر می گذارد. رایج ترین نشانه این بیماری، درد زیر شکم است. علایم دیگر عبارتند از تب، ترشح غیر معمول واژینال، درد یا ادرار هنگام بر قراری رابطه جنسی.بیماری التهابی لگن در صورتی که فورا درمان نشود می تواند باعث مشکلات جدی تری شود .

بیماری سلیاک:

یکی از مهم ترین علل دل درد صبحگاهی که در بخش بهداشت و سلامت نمناک بارها در موردش گفته شده است بیماری سلیاک است که به عنوان بیماری عدم تحمل گلوتن مشهور است. حساسیت به گلوتن باعث می شود که سیستم ایمنی افراد هنگام مصرف هر ماده غذایی که حاوی گلوتن باشد به روده ها آسیب بزند. گندم، چاودار، جو و بسیاری از محصولات دیگر حاوی گلوتن هستند. نشانه های این بیماری متفاوت می باشد اما معده درد و اسهال در آنها رایج است.

بیماری سنگ کیسه صفرا:

بیماری کیسه صفرا اغلب می تواند باعث دل درد در قسمت بالایی سمت راست شکم شود. درد می تواند افرادی را تحت تاثیر قرار دهد که مبتلا به کولیک صفراوی هستند. اگر سنگ، مجاری کیسه صفرا را مسدود کند، علائم دیگر مثل حالت تهوع، استفراغ، ادرار تیره، یرقان و افت فشار خون گسترش می یابد.

پانکراتیت:

در صورت التهاب پانکراس، پانکراتیت ایجاد می شود. علایم رایج پانکراتیت شامل درد شدید و ناگهانی در قسمت فوقانی شکم ، تهوع و استفراغ است.

از دیگر دلایل درد شکمی هنگام صبح می توان به موارد زیر اشاره کرد: گرفتگی های قاعدگی آندومتریوز بیماری التهابی لگن مسمومیت غذایی سنگ های کلیه چه زمانی به پزشک مراجعه کنید ؟

بسیاری از بیماری ها می توانند باعث دل درد صبحگاهی شوند. در حالی که برخی بیماری ها ممکن است خود بخود درمان شوند،اما برخی دیگر نیازمند درمان فوری هستند.

شدت درد:

اگر درد به حدی شدید باشد که قابل تحمل نباشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید. نشانه اولیه آپاندیسیت می تواند شامل دل درد باشد.

طول مدت درد:

هر چه دل درد صبحگاهی فرد طولانی تر باشد مراجعه به پزشک مهم تر است.

سن:

دل درد شدید در افراد جوان می تواند نشانه آپاندیسیت و در افراد مسن، ممکن است نشانه کیسه صفرا باشد. هر دو بیماری نیازمند درمان فوری هستند.

سرعت درد :

دل درد ناگهانی نشانه بالقوه آپاندیس است، به خصوص اگر درد به تدریج بدتر شود.

علایم دیگر:

افراد مبتلا به آپاندیسیت ممکن است علاوه بر دل درد، تب را نیز تجربه کنند. دل درد در کنار حالت تهوع می تواند انسداد روده یا بیماری جدی دیگر را ایجاد کند. خونریزی از راست روده، ممکن است نشانه بیماری باشد که به درمان فوری پزشک نیاز دارد.

در صورت مواجهه با یکی از علائم زیر بلافاصله باید کمک پزشکی دریافت کنید: مشاهده خون در استفراغ مشکلات تنفسی مشاهده خون در مدفوع درد شکمی هنگام بارداری کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گوترش: حمله اسرائیل به رفح غیرقابل تحمل خواهد بود
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کرگر: از هر 10 نفر، 8 نفر مسی را به رونالدو ترجیح می‌دهند؛ آن‌ها تحمل یکدیگر را نداشتند!
  • مسی و رونالدو تحمل هم را ندارند، رونالدو بیشتر!‏
  • آزادی زندانی پس از تحمل ۱۵ سال حبس
  • فیلم جمله جنجال‌ساز کارشناس تلویزیون؛ زن ‌بی‌حجاب، مزاحم شد!
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • اطلاعیه دانشگاه بوعلی‌سینا در حمایت از دانشجویان حامی فلسطین
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟