Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلاتکلیفی دولت آمریکادر خصوص تحریم‌های ایران، رمزگشایی از یک نامه تاریخی، حذف ارز۴۲۰۰ برای کاغذ روزنامه و واکنش ها به اظهارات محمد جواد ظریف در «نشست جامعه آسیا» در نیویورک از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز یکشنبه -هشتم اردیبهشت ماه- است.

به گزارش ایمنا، «زبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی دولت جیمی کارتر رئیس جمهور آمریکا در خاطراتش جمله‌ای را به این مضمون نقل کرده بود که پس از خاک ایالات متحده آمریکا، ایران استراتژیک‌ترین نقطه برای این کشور در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت که این برداشت هنوز در دولت‌های آمریکا ادامه یافته و اهمیت ایران برای این کشور به‌حدی است که دست برداشتن و فراموش کردنش برای آمریکایی‌ها چیزی شبیه به غیر ممکن است. در همین راستا موضوع شدت یافتن تحریم نفتی جمهوری اسلامی ایران از سوی دولت ایالات متحده و پیشنهاداتی برای مذاکره بین دو طرف هنوز در صدر اخبار جهان قرار دارد.

روزنامه همدلی در صفحه نخست امروز خود به برسی تحلیل روزنامه واشنگتن‌پست درباره بلاتکلیفی دولت آمریکادر خصوص تحریم‌های ایران پرداخت و در تیتر یک خود نوشت:«قطعنامه ۲۲۳۱ پاشنه آشیل ترامپ» در ادامه علی بیگدلی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین المللی در گفت‌‎وگو با «همدلی» پیرامون تحلیلی از واشنگتن پٌست مبنی بر «برنامه اقدام علیه ایران» یا «فشار حداکثری» آمریکا بر ایران به‌شکست خورده است، گفت: « باید عرض کنم وضعیت پیش رو برای ما چندان مطلوب نیست. پس تا شرایط به یک نقطه بحرانی و بی‌بازگشت نرسیده، بهتر است که راه دیپلماسی و مذاکره را در پیش بگیریم. خصوصا این که اکنون کاخ سفید امید دارد با افزایش فشارها و تحریم‌ها در سایه شکل‌گیری اعتراضات اجتماعی و اقتصادی مردم، بستر برای تغییر رفتار در تهران شکل گیرد، به ویژه ما در سیل اخیر شاهد حواشی و تنش‌هایی هم بوده ایم که این مسئله امید جدی را برای واشنگتن ایجاد کرده است». 

او در ادامه افزود: «دونالد ترامپ در همان دوران تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ برای منطقه خاورمیانه و غرب آسیا دو اولویت مهم را مطرح کرده بود و در بستر وعده‌های انتخاباتی قول داد که آنان را پیگیری کند؛ اولین مسئله به محدودسازی ایران در ابعاد گوناگون آن بازمی‌گردد و دومین وعده انتخاباتی هم بر حمایت پررنگ‌تر از اسرائیل تاکید داشت. در این راستا ترامپ سعی کرد با خروج یک جانبه از برجام، شرایط را برای بین‌المللی کردن مجدد پرونده هسته‌ای تهران شکل دهد. مضاف بر آن جمهوری اسلامی ایران را در حوزه‌های صنعت دفاعی و موشکی، نفوذ منطقه و حقوق بشر به چالشی برای مناسبات جهانی بدل کند. در این راستا آنگونه که پیداست ترامپ تا به امروز در برخی از ابعاد به طور کامل موفق عمل کرده است».

روزنامه ایران صفحه نخست امروز خود را به رمزگشایی از سخنان رئیس جمهور  در جلسه هیات دولت چهارشنبه گذشته و اشاره او به اینکه کشورهای عربستان و امارات مدیون سیاست های معقول ایران در زمان حمله صدام حسین به کویت هستند پرداخت و در تیتر عکس یک خود نوشت:« رمزگشایی از یک نامه تاریخی» روزنامه ایران در ادامه  با پرسش این سوال که چرا عربستان و امارات مدیون سیاست های معقول ایران هستند؟ توضیح داد:اگر چه حسن روحانی در سخنان خود اشاراتی به این موضوع داشت، اما پی گیری ماجرا به نامه ۸ مرداد سال ۶۹ صدام حسین رئیس جمهوری وقت عراق به آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس جــــــــمهوری وقت ایران بر می گردد و نشان می دهد هشدار تاریخی چهارشنبه گذشته حسن روحانی به عربستان و امارات، ناظر بر واقعیت‌ها و اسناد تاریخی است، اسنادی که نشان می‌دهد صدام، رئیس جمهوری وقت عراق قصد تصرف این کشورها و انظمام خاک آنها به عراق را داشت.

روزنامه ابتکار در صفحه نخست خود به بررسی نبود گفتمان سازی بین جریان‌های سیاسی  پرداخت و در تیتر یک خود نوشت:«جریان‌های سیاسی در بن‌بست گفتمانی» روزنامه ابتکار در ادامه توضیح داد:جریان‌ها و جناح‌های سیاسی در ایران در آوردگاه‌های مختلف سیاسی، فراز و فرودهای بی‌شماری را در عرصه سیاست تجربه کردند و مرور مواضع جریان‌های سیاسی موجود در کشور نشان می‌دهد که چهره‌ها و شخصیت‌های منتسب به هر جناح با توجه به شرایط موجود رویکرد و تصمیمات متفاوتی اتخاذ کرده‌اند. سیاستمداران جناحی در ایران در هر مقطعی با توجه به الزامات و پارامترهای آن مقطع آرایش سیاسی خود را تغییر می‌دادند که این تغییر از یک اظهارنظر ساده تا چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای در مواضع، گستردگی داشت. در این میان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را می‌توان دو گفتمان اصلی در تاریخ فعالیت احزاب، تشکل‌ها و چهره‌های سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی به شمار آورد. معمولا در استانه انتخابات این دو جریان‌ سیاسی فعالیت‌های خود را فعال‌تر از گذشته از سر می‌گیرند. نشست‌ها برگزار می‌کنند، برنامه و مانیفست می‌دهند، بین طیف‌های مختلف هرکدام از جریان‌ها ائتلاف‌هایی صورت می‌گیرد. اما با اینکه سال ۹۸ ما انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم تحرک خاصی در جریان‌ها و احزاب سیاسی در کشور دیده نمی‌شود. می‌توان گفت بی‌رمقی در این جریان‌ها کاملا مشهود است.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود به بررسی اظهارات محمد جواد ظریف در «نشست جامعه آسیا» در نیویورک پرداخت در تیتر خود نوشت:«آقای ظریف! برای دشمن پیام ضعف نفرستید» روزنامه کیهان در ادامه افزود:چرا دستگاه دیپلماسی کشور با تشکیلات و ساختار عظیم خود و ردیف بودجه مفصل و صدها کارشناس و دیپلمات و دانشکده و اتاق فکر و... این چنین ابتکار عمل خود را در حوزه دیپلماسی (آن هم در شرایط اعلام جنگ عملی نظام سلطه علیه کشور) به یک اندیشکده خارجی واگذار کرده است؟!

ظریف در روزهای گذشته گفته بود که «از توافقات قبلی سودی حاصل نشد، چرا وارد توافق جدیدی شویم». با این حال و علی‌رغم عهدشکنی‌های مستمر آمریکا- که آخرین نمونه آن برجام است- وزیر امور خارجه در اقدامی تأمل‌برانگیز، از موضع ضعف و انفعال، پیشنهاد مذاکره می‌دهد! آقای ظریف! پیام ضعف، دشمن را گستاخ‌تر می‌کند. اکنون تجربه عبرت‌آموز برجام در مقابل دیدگان افکار عمومی است. دشمن در پی تعمیم مدل خسارت بار «اقدامات نقد ایران در مقابل وعده‌های نسیه» به دیگر مولفه‌های قدرت‌ساز کشورمان است.

روزنامه جمهوری اسلامی صفحه نخست امروز خود را به سخنان معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی اختصاص داد و در تیتر یک خود نوشت:«افزایش ۲۵ میلیون تنی ظرفیت تولید فولاد در ۴ سال آتی» معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو گفت: ۲۵ میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور در چهار سال آتی اضافه خواهد شد تا شرایط برای تامین خوراک کارخانه‌ها فراهم شود.اردشیر سعدمحمدی افزود: از ۳۵ میلیون ظرفیت فولاد کشور، ۲۵ میلیون تن طی سال گذشته تولید داشته‌ایم که ۳۰ درصد ظرفیت خالی داریم.

وی افزود: نیازمند برنامه‌ریزی لازم در زیربناها، جاده و ماشین آلات در بخش معادن هستیم تا بتوانیم ظرفیت این حوزه را افزایش دهیم.

روزنامه خراسان صفحه نخست امروز خود را به بررسی تاثیرات حذف ارز۴۲۰۰ برای کاغذ روزنامه پرداخت در وتیتر یک خود نوشت:«ضربه کاری به پدافند رسانه ای!» روزنامه خراسان در ادامه توضیح داد: گزارش‌ها حاکی از این است که طی روزهای اخیر، اختصاص ارز به نرخ ۴۲۰۰ تومان برای واردات کاغذ روزنامه متوقف شده است. اگرچه هنوز خبر رسمی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومان برای کاغذ منتشر نشده است، اما در عمل واردکننده های کاغذ امکان دریافت ارز ۴۲۰۰ تومان را ندارند. پیگیری های خبرنگار خراسان از بانک مرکزی و وزارت صمت نیز اگرچه منجر به خبر قطعی نمی شود، اما تکذیب نشدن همین خبر، احتمال صحت آن را تایید می کند.تصمیمی  که نه تنها ضربه مهلکی بر پیکر مطبوعات وارد می کند بلکه در مصاف روز افزون جنگ نرم و رسانه ای غرب   به ویژه آمریکا علیه کشورمان عملا میدان را برای جولان حریف فراهم می کند.

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود به بررسی ۷ بحران عمیق اقتصادی ایران پرداخت در تیتر یک خود نوشت:«پرسش بزرگ اقتصاد ایران» روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه افزود: طی پنج‌دهه گذشته اقتصاد ایران با حداقل ۷ بحران عمیق روبه‌رو بوده است. طی این بازه حداقل ۵ بحران ارزی در کشور رخ داده و اقتصاد ایران بارها بین فازهای رکود و تورم جابه‌جا شده است. این در حالی است که بسیاری از کشورهایی که تا نیم قرن پیش از نظر توسعه‌ اقتصادی در نقطه‌ای پایین‌تر از ایران قرار داشته‌اند، سال‌هاست که به فرمول غلبه بر این بحران‌ها دست پیدا کرده‌اند تا چالش‌های همیشه حاضر در اقتصاد ایران به «مساله مربوط به گذشته» در اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال توسعه بدل شود. اما چرا اقتصاد ایران برخلاف این کشورها به صحنه رفت و آمد چالش‌های تکراری بدل شده است؟ آیا اشکال کار ناشی از نظام کارشناسی است یا رد پای مشکلات را باید در رویکرد سیاست‌گذاران جست‌وجو کرد؟ از نگاه بسیاری از صاحب‌نظران پرسش طرح‌شده را می‌توان بزرگ‌ترین معمای اقتصاد ایران دانست. زیرا هرگونه تجویزی برای اصلاحات نیازمند شناخت دقیق ضعف‌ها و نارسایی‌ها است.

روزنامه مردم سالاری در صفحه نخست امروز خود بررسی تاثیرات  فشار اقتصادی آمریکا  بر ایران پرداخت و در تیتر یک خود نوشت:«قیمت گزاف تحریم برای آمریکا» روزنامه مردم سالاری در ادامه توضیح داد:دولت ترامپ در نهایت با سخت‌تر کردن وضعیت اقتصادی به دنبال منزوی کردن ایران است و می‌خواهد فشار کافی برای تحریک یک تغییر نظام را ایجاد کند. کاخ سفید می‌خواهد تعهداتی را به زور از ایران مطالبه کند تا این کشور از توسعه موشک‌ها، حمایت از گروه‌هایی که واشنگتن آنها را تروریستی می‌خواند و به‌علاوه سیاست‌های منطقه‌ای‌اش دست بردارد و برنامه هسته‌ای تهران را نیز محدود کند اما بسیار بعید به نظر می‌رسد که رویکرد دولت ترامپ مبنی بر اعمال فشار حداکثری این نتایج را در پی داشته باشد.

تنها نتیجه‌ای که استراتژی جدید کاخ سفید، آن هم به صورت موقت به همراه خواهد داشت کاهش صادرات نفت ایران است. این پیروزی پوچ به قیمت بسیار گزافی تمام خواهد شد. ممکن است ابتدا مشتریان بزرگ نفت ایران این واردات خود را کاهش دهند اما صادرات نفت ایران به تدریج افزایش خواهد یافت و به جریان خود در بازار ادامه می‌دهد. بانک‌های و یا شرکت‌های تجاری کوچک‌تر که ارتباط بسیار محدودی با آمریکا و اجرای تحریم‌های واشنگتن دارند، تراکنش‌های مالی خرید نفت (از ایران) را انجام خواهند داد. مسئولان در کشورهایی که از این سیاست آمریکا به خشم آمده‌اند نیز به دنبال راه‌های دیگری برای انجام این معاملات خواهند بود. شرکت‌های ترکیه‌ای، چینی و هندی محتمل‌ترین کاندیداها برای این روش جدید بازرگانی هستند.

سرویس فرهنگ و هنر روزنامه جوان صفحه نخست امروز این روزنامه را از آن خود کرد و به فروش ۲۰۰ میلیارد ریالی نمایشگاه کتاب  طی ۳ روز اول اختصاص دادو در تیتر یک خود نوشت:«گرانی یار مهربان از شوق دیدار کم نکرد» سخنگوی نمایشگاه کتاب طی ارائه گزارشی از دو روز برپایی نمایشگاه کتاب عنوان کرد: «طبق گزارش بانک عامل نمایشگاه مبلغ کل فروش در دو روز ابتدایی نمایشگاه، بالغ بر ۱۳۰میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خوشبختانه ۱۰ درصد افزایش داشته است.» ایوب دهقان‌کار میزان تراکنش‌های امسال تا پایان روز دوم را ۲۵۰هزار تراکنش دانست و عنوان کرد: این میزان تراکنش نشان می‌دهد نسبت به سال گذشته ۵درصد افزایش در آمار داشته‌ایم، البته از مبالغی که مربوط به فروش نقدی بوده است اطلاعی در دست نداریم، ولی خوشحالیم نسبت به سال گذشته ارقام کاهش نداشته است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آمریکا ارز دولتی امارات جناح سیاسی حسن روحانی روزنامه عربستان کیهان محمدجواد ظریف مذاکره نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۰۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای
  • آکسیوس: آمریکا ارسال کمک‌های نظامی به اسرائیل را متوقف کرد
  • گزینه جدید لیست بایرن: اریک تن هاخ!
  • صد و شصت و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • انتقاد تند روزنامه قطری از سرمربی بومی السد