Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‎وگو با شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس مواضع ایران را درباره مبادله زندانیان آمریکایی و ایرانی تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، شبکه سی‌بی‌اس ویدئوی بخش کوتاهی از گفت‌وگوی خبرنگار این شبکه با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که نسخه کامل آن یک‌شنبه پخش خواهد شد،  را منتشر کرد که در آن ظریف در پاسخ به خبرنگار این شبکه که پرسیده بود چرا برای نشان دادن جدیت حداقل پنج تن از افرادی را که در این زندانی هستند آزاد نمی‌کنید، گفت: این ما نیستیم که باید از خود جدیت نشان دهیم؛ ما این کار را با پایبندی به توافق هسته‌ای انجام داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمریکا است که باید از خود جدیت نشان دهد.

ظریف همچنین در ادامه برای تشریح اختیارات خود درباره آزادی یک زندانی ایرانی-آمریکایی به نام باقر نمازی که از آن نام برده شد و ادعا شد که به امکانات درمانی دسترسی ندارد گفت: من مسئول سیاست خارجی هستم و نمی‌توانم در تصمیمات دادگاهی دخالت کنم و تنها در صورتی امکان مداخله برایم وجود دارد که پیشنهاد مبادله (مبادله زندانیان) در کار باشد. من به عنوان وزیر امور خارجه نمی‌توانم در دادگاه ایران مداخله کنم و تنها به صورت یک شخص بر اساس امور بشردوستانه می‌توانم مشارکت داشته باشم و این کار را هم می‌کنم. اما به عنوان یک وزیر جایگاهی در یک دادگاه ایرانی ندارم مگر اینکه در حال تبادل ایرانیانی باشم که از نظر ما به اشتباه در آمریکا یا جاهای دیگر زندانی هستند.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که با چه کسی درباره این چیزها می‌خواهید مذاکره کنید گفت: ما با هر کسی که به ایران احترام بگذارد و با این مسئله کنار بیاید مذاکره می‌کنیم. ما مشکلی با اُبرین (مسئول امور گروگان‌های آمریکا) نداریم اما تا زمانی که از ما نخواهند کسی را به عنوان مذاکره‌کننده گروگان‌های خودمان معرفی کنیم تا درباره گروگان‌های ایرانی در زندان‌های آمریکا مذاکره کنند، کاری با مذاکره کننده آمریکایی نداریم.

وی افزود: آمریکا نمی‌تواند خود را در موقعیت اخلاقی متفاوتی قرار دهد. این کشور ایرانیانی را (در زندان) در آلمان و در استرالیا دارد که بیمار بوده و هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند.

ظریف سپس در پاسخ به اظهارات خبرنگار این شبکه که با نام بردن از برخی افراد با ملیت آمریکایی که در ایران زندانی هستند گفت که وکلا بر این عقیده‌اند که آن‌ها جرمی مرتکب نشده‌اند تشریح کرد: اینها مواردی هستند که ما باور داریم زندانیان ما به دلایل ساختگی در زندان هستند و آمریکا نیز بر این عقیده است که زندانیان این کشور در ایران به دلایل ساختگی در زندان هستند؛ پس بیایید درباره این بحث نکنیم چراکه من به اندازه کافی برای جلوگیری از جنگ،  غلبه بر تلاش آمریکا برای جلوگیری از مشارکت ما در آن‌چه به طور قانونی از آن ایران است یعنی روابط اقتصادی متعارف، بار مسئولت بر دوش دارم. بنابراین تبادل افراد بی‌گناهی (که در زندان هستند) را به عنوان بخشی از وظایف وزیر امور خارجه و برای بازگشت افراد به خانه انجام می‌دهم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا ايران تبادل زندانیان محمدجواد ظريف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ادامه لفاظی‌های خود علیه حماس ضمن حمایت از اسرائیل، این جنبش را به دلیل ادامه درگیری‌ها در غزه محکوم کرد، زیرا این گروه نمی‌خواهد توافقی را بپذیرد.

این اظهارات در جریان دیدار بلینکن و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، بیان شد. نماینده آمریکا خواستار هر تلاشی برای متقاعد کردن حماس به پذیرش پیشنهاد آتش‌بس فوری شد.

وزرای خارجه دو کشور همچنین در مورد تلاش‌های جاری برای تضمین صلح پایدار در منطقه، از جمله از طریق راه‌یابی به یک کشور فلسطینی با تضمین‌های امنیتی برای اسرائیل، گفتگو کردند. بلینکن بر اهمیت اجتناب از تشدید درگیری در خاورمیانه تأکید کرد. 

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز شنبه گزارش داد که اسرائیل انتظار دارد حماس به پیشنهاد اخیر توافق ظرف ۴۸ ساعت آینده پاسخ دهد.

بر اساس این گزارش، مفاد این پیشنهاد امروز از طریق هیئت مصری به سرپرستی عباس کامل، رئیس اطلاعات، در غزه به حماس منتقل می‌شود. اسرائیل امیدوار است که حماس ۳۳ اسیر از جمله زنان، کودکان، مردان بالای ۵۰ سال و افراد بیمار را آزاد کند.

این کانال در ادامه اشاره کرد که به ازای هر اسیر اضافی آزاد شده، آتش بس یک روز تمدید می‌شود. در این دوره، هر دو طرف در مذاکراتی با هدف پایان دادن به جنگ و آزادی همه اسرای باقی‌مانده شرکت خواهند کرد. یسرائیل کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل پیشتر گفته بود که در صورت دستیابی طرفین به توافق، تهاجم رفح به حالت تعلیق در خواهد آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • با اصل تبادل زندانیان موافقیم
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد