Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت هفته سلامت، کانون سلامت دانشگاه آزاد بجنورد نمایشگاه «سیب سبز» را دایر کرد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ به مناسبت هفته سلامت، کانون سلامت دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برای دومین سال پیاپی، نمایشگاه «سیب سبز» را دایر کرد؛ اما با حجم بسیار وسیع‌تر به نسبت سال گذشته. این نمایشگاه که با مدیریت کانون‌های فرهنگی دانشگاه برگزار شد، پشتیبانی نهاد‌هایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت و شهرداری بجنورد را نیز در کنار خود می‌دید و این دلیلی بر با شکوه‌تر برگزار شدن این نمایشگاه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر چند سال گذشته فقط ۶ غرفه در این نمایشگاه فعالیت می‌کردند، اما این بار غرفه‌ها بسیار بیشتر به نظر می‌رسید. چکاپ کامل با حضور پزشک، تست قندخون، فشار خون، ویروس hiv، آمادگی جسمانی، روانشاسی و چکاپ دندان توسط دندانپزشک تنها بخشی از خدماتی بود که در حاشیه این نمایشگاه به دانشجویان ارائه می‌شد که وظیفه ارائه این خدمات گاهی بر عهده پزشکان و گاهی نیز خود دانشجویان بود.

غرفه‌های جانبی مانند بازی، ایده و خلاقیت، تغذیه سالم، فروش دست ساخته‌های دانشجویان و کتاب باعث شده بود نمایشگاه «سیب سبز» با استقبال گرم تری نیز مواجه شود. ارائه آموزش‌های مامایی، دوران بارداری، سنجش تمرکز، درصد شناخت دوست، کمک‌های اولیه و امداد و نجات توسط دانشجویان از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه به حساب می‌آمد.

علی کاوه، مسئول کانون‌های فرهنگی دانشگاه آزاد بجنورد برگزاری کارگاه‌های مختلف در حاشیه این نمایشگاه را از دیگر برنامه‌های مفید برگزار شده عنوان می‌کند و می‌گوید که شعار نمایشگاه برگزار شده «مراقبت‌های اولیه بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» انتخاب شده بود.

هدف نمایشگاه افزایش سطح علمی دانشجویان در حوزه سلامت است
کاوه افزایش سطح علمی دانشجویان در حوزه سلامت را یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه بیان می‌کند و ادامه می‌دهد: دانشجویان اطلاعات کافی درخصوص برخی بیماری‌ها و نحوه مقابله با برخی حوادثی که برایشان پیش می‌آید را نمی‌دانند و به این دلیل این نمایشگاه را برپا کردیم.

مسئول کانون‌های فرهنگی دانشگاه آزاد بجنورد همچنین می‌گوید هرچند که مکان برگزاری نمایشگاه در مسیر رفت و آمد دانشجویان قرار نداشت، اما استقبال دانشجویان خارج از پیش بینی ما بود و فکر نمی‌کردیم چنین استقبالی رقم بخورد که روزانه حدود ۴۰۰ دانشجو به این محل بیایند و همچنین حضور مسئولان نیز در این نمایشگاه قابل قبول بود.

سپس به میان غرفه‌ها رفتیم تا از نزدیک با خدمات آشنا شویم. در این بین برخی از غرفه‌ها پر ازدحام‌تر به نظر می‌رسید. یکی از این غرفه‌های شلوغ، غرفه سلامت بود که توسط کانون سلامت اداره می‌شد. در این غرفه فعالیت عملی و آموزشی دیده می‌شد. تست قند و فشار خون، تعیین گروه خونی و شناسایی بیماری‌های قلبی از اقدامات عملی این غرفه به شمار می‌آمد.

آسیب‌های جدی قرص‌های ضدبارداری
شادی نظری، دبیر کانون سلامت در توضیح فعالیت‌های آموزشی این غرفه نیز می‌گوید: به عنوان مثال شاهد هستیم به تازگی قرص‌های ویتامین D. مصرف زیادی دارد و افراد به صورت خودسرانه این قرص را استفاده می‌کنند به این خاطر دانشجویان را با خطرات و آسیب‌های استفاده بیش از حد از این قرص آشنا می‌کنیم.

نظری از یک فعالیت تحقیقاتی در حاشیه این نمایشگاه نیز خبر می‌دهد و خاطرنشان می‌کند: پرسشنامه‌ای به نام «سنجش سطح سواد جمعیت شهری ایران» در اختیار دانشجویان قرار می‌دادیم و آن‌ها پاسخ‌های خود را بیان می‌کردند که می‌شود به عنوان یک نمونه برای سطح سواد سلامت دانشجویان در نظر گرفت.

غرفه‌ «دختران سالم، مادران سالم» از دیگر غرفه‌های پربازدید قلمداد می‌شد که دبیر کانون سلامت دانشگاه در این غرفه به استفاده بالای قرص‌های ضد بارداری اشاره می‌کند و از خطرات بسیار بالای آن برای دانشجویان پرده برمی دارد.

اما نظری درخصوص سطح اطلاعات دانشجویان مراجعه کننده نیز می‌گوید: سطح اطلاعات بسیار ضعیف بوده که نیاز است این اطلاعات بیشتر شود.

در غرفه روانشناسی نیز دانشجویان زیادی ایستاده بودند. این غرفه آزمون‌های مختلف روانشناسی مانند رضایت از خود، افسردگی، احساسات مثبت در برابر همسر، هوش و شخصیت را از دانشجویان می‌گرفت و دانشجویان را با ابعاد شخصیتیشان بیشتر آشنا می‌کرد.

آزمون استرس و اضطراب پر رونق‌ترین تست روانشناسی بین دانشجویان!
لایق، دبیر انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد از استقبال دانشجویان به تست‌های استرس و اضطراب اشاره می‌کند و به خبرنگار ما می‌گوید: طبق آزمون‌هایی که در این نمایشگاه و نمایشگاه‌های دیگر مانند هفته پژوهش برگزار کردیم، متوجه شدیم دانشجویان علاقه زیادی به تست‌های استرس دارند و می‌خواهند اضطراب خود را اندازه گیری کنند.

لایق عدم اطلاعات کافی جوانان از نحوه برقراری رابطه خصوصا با جنس مخالف را آسیب زا عنوان می‌کند و بیان می‌دارد: جوانان نمی‌دانند ارتباطات باید در چه حد و مرزی باشد و این اطلاعات باید به جوانان ارائه شود در غیر این صورت برای جوانان اتفاقات ناخوشایندی رقم می‌خورد. به نظر می‌رسد ریشه بسیاری از افسردگی‌ها همین روابط غلط است.

دبیر انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد بجنورد در پایان افزایش صمیمیت خانواده‌ها با فرزندان خود و انتخاب دوستان مناسب را از عوامل جلوگیری از افسردگی و استرس می‌داند و خاطرنشان می‌کند: نبود این دو مورد اکنون باعث شده جوانان با مشکلاتی مواجه شوند.

این نمایشگاه که ۲ اردیبشهت افتتاح شده بود، عصر روز ۷ اردیبهشت به پایان رسید، اما آن چه غیر قابل انکار بوده، کمبود اطلاعات بین دانشجویان است. اطلاعاتی که اگر وجود داشت می‌توانست از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات جلوگیری به عمل می‌آورد. شاید اگر این قبل نمایشگاه‌ها بیشتر دایر شود، پسران کمتری گرفتار مواد مخدر شوند و یا تعداد روابط ناصحیح دو جنس کاهش یابد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی در دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

همچنین فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • آئین گرامیداشت روز جهانی روانشناس و مشاور برگزار شد
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • غرفه سیستان و بلوچستان در نمایشگاه «اکسپو» با سه محور برگزار می‌شود