Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت ایران مراحل متعددی ازجمله دخالت در امور کشورهایی همچون ونزوئلا، لیبی و سودان تــــــا عدم معافیت نفتی برخی از کشورها را طی کرده اما باید باید شکست این سیاست‌ها را اعلام کرد.
فریدون حسنوندفریدون حسنوند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در توضیح راه‌های پیگیری تحریم‌ها علیه ایران ازسوی آمریکا و مسیرهای رفته و طراحی شده توسط ترامپ، گفت: در مرحله اول تحریم‌ها، خروج آمریکا از برجام اعلام شد و پس از آن موضوع تحریم نفتی و به صفر رساندن فروش نفت ایران در اولویت سیاست‌های اقتصادی و دیپلماسی آمریکا قرار گرفت اما اکنون باید شکست این سیاست‌ها را اعلام کرد چراکه نه تنها نتوانستند فروش نفت ایران را صفر کنند بلکه ایران روند عادی در تولید و فروش نفت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تلاش آمریکا برای در دست گرفتن کشور نفتی ونزوئلا پس از خروج از برجام قدمی دیگر در مسیر تحریم ایران
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این مرحله اقدامات پیش‌زمینه‌ای نیز توسط آمریکا صورت گرفته است به‌عنوان مثال آمریکا در ماه‌های گذشته تلاش‌های بسیاری برای سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا همچون دخالت‌های مستقیم، خرابکاری‌ در حوزه انرژی، برق و تحریک مردم برای سرنگونی دولت قانونی کرد تا بتواند ونزوئلا را به‌عنوان کشوری نفتی در دست گرفته و در ادامه تنظیم بازار نفت را در اختیار داشته باشد.
ایجاد مشکلات  برای کشور نفتی لیبی؛ مرحله بعدی تلاش آمریکا برای تحریم ایران بود
وی افزود: ترامپ مرحله بعدی نقشه‌های خود را از طریق کشور لیبی دنبال کرد تا بتوانند بر چاه‌های نفتی این کشور تسلط پیدا کرده و به نوعی لیبی و ونزوئلا را به‌عنوان دو کشور نفتی به طور کامل در اختیار خود گیرد، البته در پشت صحنه مشکلات لیبی،  کشور عربستان نیز قرار گرفته است.
مرحله بعدی تلاش آمریکا برای تحریم ایران سرنگونی عمرحسن البشیر و جایگزینی حکومت نظامی در سودان
حسنوند بیان کرد: اتفاق مشکوک دیگری نیز در کشور سودان افتاد که این اتفاق سرنگونی عمرحسن البشیر و جایگزینی حکومت نظامی بود که در این ماجرا ردپای برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و آمریکا دیده می‌شود. این تغییرات بی‌ربط به مسائل نفتی نبود کما اینکه در تجزیه سودان به شمالی و جنوبی بخش عمده نفت در قسمت جنوبی قرار دارد اما طبق توافق سهمی به سودان شمالی تعلق گرفت.
این نماینده مجلس اضافه کرد: تحولات مطرح شده در کشورهای لیبی، سودان و ونزوئلا ازجمله اقداماتی بود که آمریکا در ادامه برنامه‌های خود برای فشار به ایران اجرا کرد و از طرف دیگر با سوءاستفاده از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مانند عربستان درصدد افزایش این فشارها است.
عدم تمدید معافیت نفتی برخی از کشورها؛ ضلع دیگر اقدامات آمریکا علیه ایران
وی با بیان اینکه ضلع دیگر اقدامات آمریکا علیه ایران عدم تمدید معافیت نفتی برخی از کشورها است، توضیح داد: کودتا در ونزوئلا، عملیات نظامی در لیبی و تجزیه سودان، بخشی از پازل‌های چیده شده توسط آمریکا برای تحریم نفتی و فشار اقتصادی به ایران هستند و قطعه دیگر این پازل نیز عدم تمدید معافیت نفتی برخی از کشورها است البته آمریکا خود صراحتا به این نتیجه رسیده که بخش نخست تحریم‌ها علیه ایران بی‌نتیجه ماند و اکنون با رویکرد جدید به دنبال تحقق اهدافش علیه ایران است.
درصورت تحریم کامل نفتی ایران، قیمت نفت از 100 دلار بالاتر خواهد رفت
رییس کمیسیون انرژی مجلس معتقد است باتوجه به مخالفت‌های برخی از کشورها با سیاست‌های آمریکا، به‌یقین ترامپ باز هم در اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران ناموفق خواهد بود ضمن آنکه درصورت تحریم کامل نفتی ایران دنیا با افزایش سرسام‌آور قیمت سوخت و مواد سوختی مواجه خواهد شد که به‌طورحتم قیمت نفت از 100 دلار بالاتر خواهد رفت اما افکار عمومی جهان چنین اجازه‌ای را به آمریکا نخواهد داد.
وی مطرح کرد: از طرفی دیگر اگر آمریکا نیم نگاهی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس همچون عربستان دارد به دلیل ذخایر نفتی آن‌ها است و عمدا سخت‌گیری نسبت به عدم تمدید معافیت نفتی برخی از کشورها را در تابستان طراحی کرده تا دنیا نیاز کمتری به سوخت داشته باشد و بتوانند به اهداف خود برسند.
ایران راهکارهای برای مقالبه با تحریم‌های نفتی امریکا پیش‌بینی کرده
حسنوند با تاکید بر اینکه  جمهوری اسلامی ایران نیز راهکارهایی برای مقالبه با تحریم‌های نفتی امریکا پیش‌بینی کرده، گفت: بجز کشورهای رسمی، خریداران بسیاری مشتاق خرید نفت ایران هستند و برخی از پالایشگاه‌های دنیا براساس استفاده از نفت ایران طراحی شده‌اند و این اقدام صرفا فشار به ایران نیست بلکه رفتاری کاملا استکباری است که تمام دنیا را تحت فشار قرار خواهد داد.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس خبر داد: تمهیدات لازم توسط دولت، وزارت نفت، کمیسیون انرژی مجلس و شواری عالی هماهنگی سران سه قوه برای مقابله با تحریم‌های نفتی پیش‌بینی شده است و به‌یقین این برنامه آمریکا برای ضربه ایران نیز شکست خواهد خورد.
آمریکا نمی‌تواند پتروشمی‌های ایران را تحریم کند
حسنوند همچنین درخصوص اینکه هدف بعدی ترامپ تحریم پتروشیمی ایران است، گفت: به طورحتم نمی‌توانند پتروشمی‌های ایران را تحریم کنند چراکه نوع انتقال مواد، فروش و نیاز دنیا به مواد اولیه پتروشیمی ایران مسیر را بر روی امریکا بسته و این خواسته آن‌ها غیرقابل اجرا خواهد کرد.
وی اقدامات ترامپ علیه ایران را دست و پا زدن‌های او برای فراهم کردن زمینه پیروزی در انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری آمریکا دانست و افزود: هدف نهایی تمامی این اقدامات ازسوی ترامپ در ارتباط با ایران، سوریه، کره‌جنوبی، لبنان، یمن و حتی افغانستان و پاکستان جذب امتیاز برای انتخابات آینده است که به‌یقین نتیجه معکوس خواهد داشت.
رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه بسیاری از  فشارهای اقتصادی به ایران برای ایجاد فاصله میان مردم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی و تحریک اقشار مختلف جامعه برای فشار به نظام است، اظهار کرد: دشمنان به‌زعم خود با این فشارهای اقتصادی و ایجاد فاصله میان مردم و مسئولان می‌توانند طاقت جامعه را طاق کرده و موجب فروپاشی نظام جمهوری اسلامی شوند، اما مردم و مسئولان نظام در ادوار مختلف نشان داده‌اند در شرایط سخت کنار یکدیگر هستند.
برچسب ها: رییس کمیسیون انرژی مجلس ، کمیسیون انرژی ، نفت

منبع: خرداد

کلیدواژه: رییس کمیسیون انرژی مجلس کمیسیون انرژی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • سردار کوثری: کار آمریکا به جایی رسیده که دانشجو سرکوب می‌کند
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده