Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@10:23:49 GMT

18 درصد اراضي خراسان جنوبي مجهز به آبياري نوين شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۳۵۶۲

18 درصد اراضي خراسان جنوبي مجهز به آبياري نوين شد

خبرگزاري آريا - بيرجند - ايرنا - مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي سازمان جهاد کشاورزي خراسان جنوبي گفت: تاکنون 22 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان مجهز به سيستم هاي آبياري نوين شده است که 18 درصد اراضي مستعد را شامل مي شود.

محمد حسن غلامي روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اکنون مطالعه آبياري نوين 30 هزار هکتار از اراضي استان در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: براي اجراي طرح هاي در دست مطالعه 80 ميليارد تومان اعتبار نياز است که اين رقم پيشنهاد داده شده اما هنوز ابلاغيه نداشته ايم.
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي سازمان جهاد کشاورزي خراسان جنوبي اظهار داشت: پارسال حدود هفت هزار و 47 هکتار از اراضي کشاورزي استان مجهز به سيستم آبياري نوين شد.
وي بيان کرد: طرح اجراي سيستم هاي نوين آبياري از سال 72 در استان آغاز شده اما حدود 90 درصد طرح ها در سال هاي اخير اجرا شده است.
غلامي اضافه کرد: سال 96 حدود هفت هزار و 29 هکتار و در سال 95 نيز يکهزار و 525 هکتار از اراضي کشاورزي استان مجهز به سيستم آبياري نوين شدند.
وي با بيان اينکه بيشترين طرح هاي آبياري نوين در بخش باغي انجام شده است يادآور شد: اجراي سيستم هاي نوين آبياري سبب کاهش 25 تا 30 درصدي مصرف کودهاي شيميايي، 25 درصد سموم 30 درصدي مصرف انرژي و افزايش راندمان آبياري مي شود.
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي سازمان جهاد کشاورزي استان گفت: پارسال به ازاي اجراي هر هکتار سيستم آبياري تحت فشار 13 ميليون تومان و آبياري کم فشار پنج ميليون و 800 هزار تومان تسهيلات بلاعوض به کشاورزان پرداخت شده است.
وي افزود: هر سال اين تسهيلات 20 تا 30 درصد افزايش مي يابد امسال نيز بدون شک به ازاي هر هکتار ميزان تسهيلات پرداختي افزايش خواهد داشت.
غلامي با بيان اينکه هيچ محدوديتي براي اجراي سيستم هاي نوين آبياري در واحد سطح وجود ندارد عنوان کرد: متقاضيان مي توانند بسته به اراضي باغي يا زراعي خود از فرصت دريافت تسهيلات بلاعوض و اجراي اين پروژه بهره مند شوند.
وي اظهار داشت: تاکنون شهرستان ‌هاي قاين و سربيشه پيشتاز در بحث آبياري نوين استان بوده اند که علت اين امر بخاطر وجود کشت ‌هاي انبوه در اين شهرستان ها است.
وي با بيان اينکه خراسان جنوبي رتبه چهارم کشور در اجراي سيستم هاي نوين آبياري را به خود اختصاص داده است يادآور شد: پارسال 36 ميليارد تومان اعتبار مصوب داشتيم که به دليل عملکرد مطلوب در اجراي طرح 39 ميليارد تومان اعتبار اختصاص يافت.
7557 * 6054
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی استان با نوارتیپ است، گفت: این نوار به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اضافه کرد: در این سیستم آبیاری، آب به منطقه‌ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علف‌های هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این سیستم می‌باشند.

دیانتی با اشاره به ضرورت استفاده از این سیستم آبیاری، افزود: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوارتیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگزاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی ادامه داد: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره‌برداران برای استفاده از نوارتیپ در تمامی کشت‌های بهاره هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری