Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جعل و کپی آثار هنری به یکی از چالش‌های امروز جامعه هنری تبدیل شده است. جعل آثار هنری، پیشینه‌ای دراز دارد و حتی به باور شماری از منتقدان و کارشناسان سابقه این پدیده به بیش از دو هزار سال قبل باز می‌گردد. اگرچه کارشناسان بین‌المللی بر این باورند که افزایش تقاضای جهانی برای آثار هنرمندان برتر در کل موجب افزایش آثار جعلی در سطح جهان شده است اما افزایش چشمگیر کپی کردن آثار هنرمندان برجسته در ایران پدیده‌ای تازه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از هنرمندانی که در ایران آثارش توسط عده‌ای سودجو و متقلب کپی برداری شده، زنده یاد صادق تبریزی که پایه‌گذار نقاشی‌خط در ایران و از پیشگامان مکتب سقاخانه است. این هنرمند نقاش مبدع نقاشی خط پاییز سال ۹۶ در سن ۷۹ سالگی در لندن درگذشت. این روزها اما خبرهایی امیدوارکننده از به بن بست خوردن متقلبان و جاعلان آثار این هنرمند به گوش می‌رسد.

مهرداد فلاح نقاش و خواهرزاده صادق تبریزی و نماینده خانواده تبریزی درباره آخرین وضعیت آثار این هنرمند به خبرنگار مهر گفت: هر چند در چند ماه اول پس از درگذشت صادق تبریزی عده‌ای از جاعلانِ آثار هنری اقدام به جعل و کپی آثار این هنرمند فقید کرده بودند، با این حال خوشبختانه طی ماه‌های گذشته در پی پیگیری قضائی این مساله و خصوصاً همکاری گالری دارها با ما به میزان زیادی از کپی و جعل آثار این هنرمند کاسته شده است و می‌توان گفت جاعلان دور آثار صادق تبریزی را خط کشیده‌اند.

وی در مورد وضعیت آثار هنری صادق تبریزی توضیح داد: پس از درگذشت استاد تبریزی و بالا رفتن قیمت آثار ایشان، عده‌ای سودجو اقدام به ساخت آثاری جعلی با امضای این هنرمند کردند. پرونده یکی از آنها در دادگاه از طریق شکایت من به عنوان نماینده معرفی شده از طرف آن هنرمند و تنها کسی که از طرف صادق تبریزی صلاحیتش برای کارشناسی آثار تأیید شده، پیگیری شد و فرد خاطی به مجازات رسید و معادل قیمت تابلو جریمه شد.

فلاح بیان کرد: خوشبختانه در ماه‌های گذشته این پیگیری‌ها در کنار همکاری تنگاتنگ گالری داران در نشان دادن و معرفی آثار تقلبی به ما نتیجه داد و به جرأت می‌توانم بگویم به میزان زیادی از جعل و کپی نقاشی‌های زنده یاد تبریزی کاسته شده است.

به گفته وی، کپی و جعل آثار هنری موضوعی است که در صورت تعامل و همکاری هنرمندان و گالری داران با یکدیگر و اطمینان این دو قشر به هم تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

این هنرمند نقاش تصریح کرد: برخورد با جاعلان آثار هنری دو نتیجه مهم را در پی دارد؛ از یک سو از پایمال شدن حق و حقوق مادی و معنوی هنرمند و خانواده او جلوگیری می‌کند و از سوی دیگر زمینه‌ای برای حمایت از هنر و پاسداری از حقوق خریداران و مجموعه داران آثار هنری می‌شود.

وی با اعلام قدردانی خانواده زنده یاد تبریزی از گالری داران و مجموعه داران بابت همکاری در معرفی آثار تقلبی آن هنرمند، از اقدامات جدید این خانواده در راه اندازی بنیاد «صادق تبریزی» و انتشار آثار این هنرمند خبر داد و گفت: مهم‌ترین اتفاقی که قرار است در آینده نزدیک رخ دهد، شکل‌گیریِ بنیادی به نام صادق تبریزی است که در پی ثبت آن هستیم. رونمایی از کتاب آثار صادق تبریزی نیز در پیش است. این کتاب، که توسط مصور رحمانی در دست تهیه است، تعدادی از آثار برگزیده هنرمند را در خود دارد که این آثار توسط خود آقای تبریزی انتخاب شده و این مجموعه، کتاب کاملی است که همراه با آثار بزرگ هنرمند رونمایی خواهد شد.

نماینده خانواده صادق تبریزی در پایان با بیان اینکه یک کتاب مرجع هم در دست جمع‌آوری است، اظهار کرد: با چند تن از دوستان در حال گردآوری مطالب هستیم. این کتاب در واقع به نوعی، تاریخ شفاهی است که از دوستان، بستگان و نزدیکان هنرمند مطالبی جمع‌آوری شده و یک کتاب مرجع محسوب می‌شود. همچنین گوشه‌ای از خاطرات آقای تبریزی در این کتاب خواهد آمد. ایشان از حدود ۱۰ سال پیش به‌طور منظم شروع به نوشتن خاطراتش از دوران طفولیت تا سال‌های آخر عمر خود کرد.

کد خبر 4602264

منبع: مهر

کلیدواژه: صادق تبریزی نقاشی خط گالری های تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی به همراه امیرعباس ستایشگر معاون آفرینش‌های فرهنگی هنری و اردوان جعفریان مشاور امور بین‌الملل این بنیاد دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با لیلیا ووتینوا دبیر اول و رایزن فرهنگی و ایوان ریازانوف وابسته فرهنگی سفارت روسیه در ایران پیرامون گسترش فعالیت‌های فرهنگی هنری با محوریت بنیاد رودکی دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این دیدار محمد اله‌یاری فومنی ضمن خوش‌آمدگویی، با برشمردن ظرفیت‌های هنری کشور روسیه، به توانمندی‌های بنیاد رودکی اشاره کرد و گفت: این مجموعه با توجه به جایگاه فرهنگی هنری خود در کشور و با توجه به دارا بودن زیرساخت‌ها، تالار‌های مختلف و برج آزادی، می‌تواند محل مناسبی جهت تبادلات فرهنگی هنری بین دو کشور باشد.

مدیرعامل بنیاد رودکی به تجربیات برگزاری برنامه‌های بین‌المللی مشترک با روسیه از جمله حضور ارکستر سمفونیک در جام جهانی ۲۰۱۸، اجرای ارکستر ملی در هفته فرهنگی ایران در روسیه و ... اشاره کرد و گفت: باتوجه به ظرفیت‌های بسیار در حوزه‌های مختلف موسیقایی و هنری در ایران و روسیه، با ایجاد پل ارتباطی و معرفی بنیاد‌های فرهنگی هنری این کشور که در نوع فعالیت، با بنیاد رودکی همسو هستند می‌توان قدم‌های مهمی را در عرصه توسعه دیپلماسی فرهنگی و برقراری بیشتر تعاملات فرهنگی هنری برداشت.

لیلیا ووتینوا رایزن فرهنگی روسیه نیز با استقبال از این دیدار و ابراز خرسندی از ظرفیت‌های بنیاد رودکی ضمن تشکر از رویکرد این بنیاد و اعلام آمادگی خویش برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف هنری و ابراز تمایل برگزاری برنامه‌های مشترک، از بررسی و ایجاد راهکار‌های گسترش همکاری‌ها در غالب امضای تفاهم نامه‌ها و اجرایی شدن آن خبر داد و افزود: تلاش خود را خواهد کرد که ارگان‌های هنری این کشور به جهت همکاری و تبادلات فرهنگی هنری دو طرفه اقدام نمایند.

ایجاد ارتباط و تبادل فرهنگی با بنیاد‌های هنری روسیه، حضور گروه‌های طرفین در جشنواره‌های معتبر ایران و روسیه، امکان اجرای برنامه برای ارکستر‌های سمفونی دوطرف، برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری در عرصه تجسمی و دعوت از رهبران میهمان برای ارکستر سمفونیک تهران و برگزاری هفته‌های مشترک فرهنگی از دیگر پیشنهاد‌های اله‌یاری به رایزن فرهنگی روسیه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • توزیع 180 بسته لبخند مادری در خراسان جنوبی
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود