Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا در کرمانشاه، استان کرمانشاه همانند بسیاری از استان های کشور، بهاری پربارش را آغاز کرد که با وجود برخی آسیب ها و تلفات در زیر بخش های کشاورزی استان که در روزهای نخست سال بیش از 185 میلیارد ریال برآورد شد بازهم در احیای سفره های آب زیرزمینی و رونق بخش کشاورزی موثر واقع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه سطح وسیعی از مزارع دچار آبگرفتگی شد ولی هم اکنون استان چهارفصل کرمانشاه دارای وضعیت پایدار و مناسبی است و ردپای بارش های بهاره در سرسبزی و طراوت اراضی کشاورزی و باغات دیده می شود به گونه ای که این سرزندگی و نشاط برای هر بیننده ای تحسین برانگیز است.

از ابتدای سال زارعی جاری تاکنون، میانگین بارش باران در نقاط مختلف استان به حدود 765 میلی متر رسیده است.

این مقدار بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود 403 میلی متر بوده 90 درصد و نسبت به دوره بلندمدت نیز 80 درصد رشد داشته است.

میانگین بارش های امسال شهر کرمانشاه 677 میلی متر است که این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل که 269 میلی متر بود 152 درصد و نسبت به دوره بلند مدت نیز 73 درصد رشد نشان می دهد.

به گفته کارشناسان حوزه کشاورزی، وضعیت اقلیمی در میزان تولید محصولات کشاورزی نقش دارد و یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر بر مقدار رطوبت قابل استفاده گیاه و در نتیجه میزان تولید محصول، تغییرپذیری بارندگی است.

بارش های امسال میانگین بارندگی در کشور و استان ها مختلف را به نسبت قابل توجه بالا برده است این افزایش میانگین بارندگی می تواند سبب شود تا این استان ها امسال کمبود آب و خشکسالی را پشت سربگذارند و حتی با ذخیره آب نسبت به استفاده از آن در ایام کم آبی برنامه ریزی کنند.

بنابر اعلام مراکز ثبت میزان بارندگی کشور، میزان بارش سال آبی جاری (از مهرماه گذشته تا پنجم اردیبهشت ماه) در 31 استان کشور افزایش یافته است.

کارشناسان بر این باورند که با وجود بارندگی‌ های مناسب در سال زراعی جدید تا این ‌لحظه، بخشی از خشکسالی ‌های اخیر در بخش کشاورزی ایران جبران شده است، اما برای ارزیابی دقیق تأثیر بارندگی یک سال زراعی بر خشکسالی سال‌های اخیر حداقل 9ماه از آغاز سال زراعی باید زمان بگذرد تا بتوان نسبت به وضعیت بارندگی و منابع آب‌های زیرزمینی کشور اظهار نظر دقیق کرد.

اگر چه با توجه به متغیرهای میزان بارندگی و دما می‌توان تا حدود زیادی نتیجه محصول را پیش‌بینی کرد به ‌طوری که در محصول‌ های گندم آبی، سیب زمینی، شلتوک، پنبه آبی، ذرت دانه‌ای و جو آبی به ترتیب استان‌های لرستان، فارس، زنجان، فارس، کرمانشاه و خراسان بیشترین واکنش در مقابل افزایش یک درجه سانتیگراد و استان‌های خراسان، فارس، زنجان، فارس، کرمانشاه و خراسان بیشترین واکنش در مقابل افزایش یک میلیمتر بارندگی از خود نشان می‌دهند.

بدیهی است که با بررسی نمودارهای شرایط جوی و مقایسه آن ‌ها با سال‌ های قبل می‌توان ادعاهای قابل دفاعی نسبت به رونق محصولات کشاورزی داشت چرا که کشاورزی در ایران با بیش از 90درصد بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مصرف‌کننده آب در کشور است و با وجود شرایط کم‌آبی در این سال‌ها هم محصولات کشاورزی در اکثر نقاط کشور به روش‌های سنتی کشت می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: باران بارندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان

وحید حسیبی مدیر منابع آب رفسنجان در جلسه حفاظت از منابع آب این شهرستان که به ریاست فرماندار و با حضور معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری، معاون دادستان و جمعی از مسئولین مربوطه برگزار شد، گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سامانه بارشی که قرار است نیمه هفته جاری وارد شهرستان شود و البته برای مدیریت توأمان آب و برق؛ چاه موتور‌های کشاورزی رفسنجان تا ۶ صبح روز ۱۶ اردیبهشت ماه تعطیل خواهند شد.

 وی افزود: بایستی از منابع آب زیرزمینی حفاظت کنیم و اجازه ندهیم نسل آینده با بحران کم آبی و بی آبی مواجه شود.

حسین رضایی فرماندار شهرستان رفسنجان نیز در این خصوص گفت: با توجه به بارش‌های خوب روز‌های گذشته و نیز نظرات علمی کارشناسان پژوهشکده پسته ایران که آبیاری درختان پسته با توجه به مرحله رشدی درختان و احتمال بارندگی در روز‌های آینده و افزایش رطوبت هوا باعث ریزش گل، خوشه و تشدید عارضه لکه پوستی استخوانی (عارضه کشمشو) می‌شود؛ لذا در جلسه کارگروه شهرستانی سازگاری با کم آبی با پیشنهاد خاموشی یک هفته‌ای برای اجرای مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی موافقت شد.

 وی افزود: طبق نظر کارشناسان پژهشکده پسته ایران و مدیریت جهاد کشاورزی توصیه می‌شود در صورت بالا بودن میزان بارش‌ها تا چند روز پس از بارندگی، برای کاهش خسارت به محصول علاوه بر آبیاری نکردن از هرگونه محلول پاشی و سمپاشی تا کاهش رطوبت خوداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه رانندگان احتیاط کنند
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • جاده‌های کرمانشاه از امروز شلوغ می‌شود/رانندگان احتیاط کنند
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان
  • بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه تا پایان نیمه نخست سال
  • ۱۷۰۰ نیروی شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی معابر کرمانشاه پای کار هستند
  • ۱۷۰۰ نیروی شهرداری برای رفع آبگرفتگی معابر کرمانشاه پای کارند
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان