Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رشت - ايرنا - رئيس سازمان جهاد کشاورزي گيلان از آغاز توزيع تخم نوغان در مراکز توسعه نوغانداري استان در لنگرود، شلمان، لاهيجان، آستانه اشرفيه، رشت، کسماء و طاهرگوراب صومعه سرا، فومن و شفت خبر داد.

علي درجاني روز يکشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: علاوه بر مراکز توسعه نوغانداري؛ در هشت پايگاه مراکز جهاد کشاورزي شهرستان هاي تالش، آستارا، ماسال، رودسر، بندرانزلي، املش، سياهکل و رودبار نيز اين توزيع انجام مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي قيمت هر جعبه تخم نوغان را 75هزار ريال ذکر کرد و ادامه داد: نوغانداران گيلاني براي تهيه تخم نوغان مورد نيازشان همه روزه از ساعت هشت تا 18 به مراکز توسعه نوعانداري و ساعت هشت تا 14و 30 دقيقه به مراکز جهاد کشاورزي استان مراجعه کنند.
به گفته رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان گيلان؛ قرار است امسال 40 هزار جعبه تخم نوغان بين نوغانداران کشور توزيع شود و از آغاز فروردين ماه تاکنون؛ 17 هزار جعبه تخم نوغان در کشور بين اين نوغانداران توزيع شده است.
درجاني خاطرنشان کرد: شوراي عالي اقتصاد امسال قيمت خريد تضميني هر کيلوگرم پيله تر ابريشم را با 21درصد افزايش، 21 هزار و 906 تومان تعيين کرد.
18 هزار خانوار 22 استان کشور، به پرورش کرم ابريشم مشغول هستند؛ اين خانوارها سالانه حدود 900 تن پيله تر ابريشم توليد مي کنند.
41 درصد پيله تر ابريشم ايران در گيلان توليد مي شود.
پرورش پيله ابريشم متناسب با شرايط آب هوايي هر استان از اوايل فروردين تا اواخر خرداد انجام مي شود.
نوغانداري از صنايع سنتي و قديمي در منطقه آسيا و البته ايران است که وضعيت آن در بيش از دو دهه گذشته با فراز و نشيب هاي فراواني همراه بوده به طوري که اوج شکوفايي توليد پيله و ابريشم در کشور به سال 1379 بازمي گردد و بعد از آن صنعت نوغانداري درگير خواب غفلت شد.
در کنار صنعت نوغانداري، ابريشم بافي به عنوان هنر صنعتي منحصر بفرد و بازارپسند مطرح است و با توليد نخ هاي ابريشمين زمينه ساز توليد دستبافته هاي سنتي و هنري در قالب فرش ها و تابلوفرش هاي دستباف ابريشمي مي شود که در حقيقت همان ارزش افزوده و سودآورترين بخش در مرحله توليد ابريشم است.
سهم ايران از سبد توليد ابريشم دنيا کمتر از يک درصد است و از اين حيث رتبه هشتم دنيا را دارد؛ البته اين ميزان توليد ابريشم ايران برابر با توليد پيله ابريشم در 12 کشور دنياست اما بي مهري هاي گذشته به اين صنعت بود که نفس هاي نوغانداري را به شماره انداخت ولي رونق و احياي دوباره نوغانداري در پنج سال اخير با همت عالي و تدبير ويژه دولت ميسر شد، اقدامي که در دوره هاي گذشته بي سابقه بود.
45 روز کافي است تا تخم هاي کوچک و سياه رنگ نوغان ثمربخش و به پيله هاي ارزشمند ابريشم بدل شود و به عنوان فعاليت اقتصادي جانبي در کنار کشاورزي و باغداري در فصل بهار، رونق بخش سفره هزاران خانواده باشد.
اگرچه 22 استان کشور در زمينه صنعت نوغانداري فعاليت دارند اما در اين ميان گيلان قطب توليد پيله تر ابريشم و خراسان رضوي علاوه بر برخورداري از رتبه دوم توليد پيله تر با توليد 85 درصد نخ ابريشم کشور، پايتخت ابريشم کشي ايران به شمار مي آيد.
سال گذشته نوغانداران کشور بيش از 900 تن پيله تر ابريشم توليد کردند که از اين ميزان، افزون بر 400 تن آن سهم تلاش پيله وران استان گيلان بوده است. قابليت پرورش کرم ابريشم در مناطق مختلف کشور و مکان هاي کوچک، سهولت کار، سرمايه گذاري اندک و درآمدزا بودن اين فعاليت جانبي در بازه زماني 45 روزه و ارزش افزوده فرآورده هاي آن مثل نخ و فرش از مهمترين مزاياي پرورش کرم ابريشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود 35 کيلوگرم پيله تر ابريشم توليد مي شود. از هر سه کيلوگرم پيله تر ابريشم، پس از فرآوري يک کيلوگرم نخ ابريشم به دست مي آيد.
پرورش کرم ابريشم از اوايل فروردين ماه هر سال آغاز مي شود و پس از طي يک دوره حدود 45 روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به توليد پيله تر مي شوند.
مرکز توسعه نوغانداري کشور در رشت مستقر است.
7296/2007/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۴۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟

 به گزارش اتاق خبر به نقل ازگسترش نیوز :تولید گاز برای خوراک پتروشیمی ها، اقدام مناسبی است که در دست اقدام قرار دارد و می تواند پتروشیمی ها را تامین کند.

مهدوی ابری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان‌های گازی کشور اظهار داشت: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

وی با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم. این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

مهدوی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

وی همچنین گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

وی یادآور شد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند. شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند

 

 

دیگر خبرها

  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته معیشتی در «قرار دوازدهم» بقاع متبرکه گیلان
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان