Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرما در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره دلایل گرانی خرما در بازار توضیح داد: صادرات خرما زمانی که هنوز سامانه نیما راه اندازی نشده بود، یکی از دلایل این امر است. آن زمان بسیاری از افراد که خیلی از آنها هم صادرکننده واقعی نبودند اقدام به صادرات این محصول کردند.

وی افزود: این مساله باعث شد هم صادرکننده حقیقی زیان کند هم قیمت‌های داخلی دچار نوسان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس انجمن ملی خرما با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی صادرات خرما از کشور، ادامه داد: بعد از راه اندازی سامانه نیما، این رویه کنترل شد.

فرخی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته با حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش محصول نیز مواجه بودیم، گفت: این دو عامل در کنار هم بر قیمت خرما تأثیر گذاشت.

وی تصریح کرد: البته باید خاطرنشان کنم که قیمت‌های خرما در شمال شهر تهران ربطی به نرخ این محصول در مبدا ندارد بعنوان مثال هرکیلوگرم خرمای مضافتی که در تهران حدود ۴۰ هزارتومان عرضه می‌شود در شهرستان‌های مبدا، حدود ۲۵ هزارتومان است.

فرخی با اشاره به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان با بیان اینکه صادرات ما در دو مقطع سال نو میلادی و ماه مبارک رمضان اوج می‌گیرد، گفت: صادرات خرما در حال حاضر محدود شده چون صادرات آن به نزدیک ترین مقاصد صادراتی حدود یکماه به طول می‌انجامد بنابراین با توجه به فراررسیدن ماه مبارک رمضان و نیاز بازارهای هدف به این محصول، هر کس که قصد صادرات خرما را داشته، این کار را انجام داده است.

بیش از ۱۰۰ هزارتن خرما در سردخانه‌ها موجود است

وی اضافه کرد: در حال حاضر میزان صادرات کم است و تا سال زراعی جدید صادرات چشمگیری نخواهیم داشت.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه موجودی کافی خرما در سردخانه‌های کشور وجود دارد، میزان موجودی این محصول را در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: موجودی ما برای مصرف ماه مبارک رمضان کافی است ضمن اینکه حدود دو ماه دیگر خرمای نوبرانه سیستان و بلوچستان وارد بازار خواهد شد.

فرخی میزان تولید خرما را در کشور ۱.۲ میلیون تن اعلام کرد و گفت: در سال زراعی گذشته با توجه به کاهشی که رخ داد حدود ۱.۱ میلیون تن خرما در کشور تولید شد که هنوز حدود ۲۰ درصد آن در سردخانه‌ها موجود است.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه راهکار کنترل بازار خرما محدود یا ممنوع کردن صادرات این محصول نیست، افزود: ما سال زراعی بسیار خوبی را پیش رو داریم و نباید صادرات را محدود کنیم که سال آینده تولیدکنندگان دچار مشکل شوند.

وی درباره قیمت خرما در ماه مبارک رمضان، گفت: با فرارسیدن ماه مبارک رمضان با توجه به اینکه آخرین ماه پرمصرف خرما است، کسانی که خرما در اختیار دارند، این محصول را وارد بازار می‌کنند. ضمن اینکه تا آخر ماه مبارک محصول سال زراعی جدید نیز به بازار مصرف می‌رسد.

فرخی تصریح کرد: بنابراین با کمبود عمده مواجه نخواهیم بود، ضمن اینکه احتمال دارد در دو الی سه روزی که به ماه مبارک رمضان مانده، شوک‌های جزئی در بازار داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بعد از ماه مبارک رمضان مصرف خرما به شدت افت می‌کند و هوا نیز گرم خواهد شد، ادامه داد: همانطور که اشاره شد در پایان ماه مبارک، خرمای نوبرانه نیز وارد بازار می‌شود.

فرخی همچنین با بیان اینکه فردی که طی روزهای گذشته در برخی رسانه‌ها به عنوان دبیرانجمن خرما مصاحبه کرده و درباره نرخ این محصول اظهار نظر کرده است، هیچ سمتی در این انجمن ندارد، گفت: بنده این فرد را نمی‌شناسم.

کد خبر 4602406 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: ماه مبارك رمضان سامانه نیما خرما صادرات غیرنفتی انجمن ملی خرما قیمت خرما صادرات کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری

فضل‌الله رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: سال گذشته چهارمحال و بختیاری با هدف شناخت مقاصد صادراتی، معرفی گروه‌های کالایی، تنوع بخشی به بازارهای صادراتی در پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو حضور یافت و نتیجه این حضور جهش صادراتی در استان بود.

وی با اشاره به حضور چهارمحال و بختیاری در ششمین نمایشگاه "ایران اکسپو" افزود: تلاش می‌شود در این دوره از نمایشگاه که با حضور ۲ هزار شرکت تجاری برگزاری می‌شود مشتریان و هدف‌های جدید صادراتی برای محصولات این استان شناسایی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور ۴۱ شرکت تولیدی در استان و تولیدکنندگان محصولات صادراتی که موفق به گرفتن استانداردهای جهانی در ۶ گروه کالایی شده‌اند، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده میز توانمندی‌های صادراتی در غرفه زنجیره ارزش استان در اختیار گرفته شده تا بتوان از این طریق توانمندی صادراتی استان را به بازرگانان و شرکت کنندگان حاضر در این نمایشگاه از ۸۰ کشور دنیا ارائه کرد.

رحمتی عنوان کرد: ۶ واحد و شرکت تولیدی برای حضور در نمایشگاه "ایران اکسپو" به صورت مستقیم دارای غرفه‌های مجزا هستند.

وی خاطرنشان کرد: افزون بر این ۲۰ محصولی که امکان افزایش تولید در صورت وجود بازار صادراتی دارند انتخاب شده که در غرفه ارائه توانمندی‌های صادراتی به صورت مستقیم با ۲ هزار نفری که از ۸۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند وارد مذاکره می‌شویم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: حضور در نمایشگاه ایران اکسپو موجب معرفی محصولات استان، ایجاد مشتری‌های جدید، افزایش مقاصد صادراتی و تنوع بخشی به گروه‌های کالایی می‌شود.

رحمتی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در ۲ بخش حاکمیتی و خصوصی برگزار می‌شود بیان کرد: در بخش حاکمیتی در سالن ۴۱ همه استان‌ها دارای غرفه هستند و هر غرفه دارای سه بخش شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است که اداره‌کل صمت چهارمحال و بختیاری مسؤولیت جایگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برعهده دارد.

وی تاکید کرد: استان چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد که می‌تواند آن را به سرمایه‌گذاران عرضه کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: هرچند این استان در گذشته به عنوان یک استان صنعتی و صادرات محور شناخته نمی‌شد اما امروز به واسطه تحولات و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و صادراتی دارای حدود ۳۰ محصول صادرات محور است.

رحمتی با اشاره به رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری افزود: خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم، پودر بستنی، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

وی یکی از مشکلات چهارمحال و بختیاری را نبود خط ریلی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به فاصله جغرافیایی این استان با مرزهای کشور و بالا بودن هزینه حمل و نقل امید می‌رود با همت مسؤولان این زیرساخت مهم و اساسی در بخش اقتصادی در استان فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات این استان را فعال نبودن منطقه ویَژه اقتصادی عنوان کرد و گفت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کمک مهمی به صادرات محصولات استان می‌کند.

کد خبر 6089730

دیگر خبرها

  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت