Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- بانک مرکزي در بخشنامه‌اي اعلام کرد: بانک‌ها در صورت کافي نبودن موجودي حساب مکلف به پرداخت وجه چک از محل موجودي ساير حساب‌هاي صاحب حساب و مسدودسازي همه حساب ها و کارت‌هاي بانکي به ميزان مبلغ چک هستند.

به گزارش روز يکشنبه ايرنا، مديريت کل اعتبارات بانک مرکزي در بخشنامه اي خطاب به مديران عامل شبکه بانکي اعلام کرد: بر اساس مفاد قانون جديد چک و دستورالعمل حساب جاري، در صورت کافي نبودن موجودي حساب صادرکننده چک، بانک‌ها مکلف به پرداخت وجه چک از محل موجودي ساير حساب‌هاي صاحب حساب به ترتيب اولويت از حساب جاري، حساب قرض الحسنه پس انداز، حساب سرمايه گذاري کوتاه مدت و حساب سرمايه گذاري بلندمدت و همچنين مسدود کردن همه حساب‌ها و کارت‌هاي بانکي و هر مبلغ متعلق به صادرکننده به ميزان مبلغ چک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين بخشنامه آمده است: بايد مشخصات صادرکنندگان چک برگشتي از سوي بانک مرکزي براي شناسايي حساب‌هاي وي و انسداد مبالغ چک‌هاي برگشتي از طريق بستر «سامانه کاشف» انجام شود که پس از اعمال تغييرات لازم اعلام خواهد شد.
بر اساس اين بخشنامه، براي رفع سوءاثر از چک برگشتي در صورت واريزي کسري مبلغ چک، بانک مکلف خواهد بود نسبت به رفع اثر از چک‌هاي برگشتي به درخواست صادر کننده چک، کسري مبلغ چک برگشتي را حداکثر به مدت يک سال تا زمان مراجعه دارنده چک در حساب جاري مربوطه نزد «بانک محال عليه» مسدود کند و ظرف مدت سه روز واريز مبلغ را به شيوه قابل استناد به اطلاع دارنده چک برساند.
همچنين در صورت ارائه هر يک از مدارک موضوع بندهاي «ب»، «ج»، «د»، «ه» و يا شمول بند «و»، پيش از يک سال از تاريخ انسداد مبلغ چک، مي‌بايست از مبلغ مسدود شده رفع انسداد به عمل آيد.
بر اساس اين بخشنامه، هرگاه وجه چک به علتي از علل مندرج در ماده 3 پرداخت نشود، بانک مکلف است بنا به درخواست دارنده چک فورا غير قابل پرداخت بودن آن را در سامانه يکپارچه بانک مرکزي ثبت کند و با دريافت کد رهگيري و درج آن در گواهينامه‌اي که مشخصات چک و هويت و نشاني کامل صادرکننده در آن ذکر شده باشد علت و يا علل عدم پرداخت را صريحا قيد و آن را امضاء و مهر به متقاضي تسليم کند.
صادرکننده چک بايد در تاريخ مندرج در آن معادل مبلغ مذکور در «بانک محال عليه» وجه نقد داشته باشد و نبايد تمام يا قسمتي از وجهي را که به اعتبار آن چک صادر کرده به صورتي از بانک خارج کند يا دستور عدم پرداخت وجه چک را بدهد و نيز نبايد چک را به صورتي تنظيم کند که بانک به عللي از قبيل عدم مطابقت امضاء يا قلم خوردگي در متن چک يا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن از پرداخت وجه چک خودداري کند.
همچنين بانک مرکزي تاکيد کرده محدوديت 10 روزه موجود در سامانه‌هاي داخلي شبکه بانکي لغو شده و به محض صدور گواهي نامه عدم پرداخت، بايد اطلاعات چک برگشتي به سامانه‌هاي چک‌هاي برگشتي بانک مرکزي ارسال شود.
بر اين اساس، محدوديتي که تا امروز در سيستم بانکي مبني بر ارسال اطلاعات چک‌هايي که صرفا به دليل کسر يا فقدان موجودي برگشت مي‌شوند، وجود داشته لغو شده و علاوه بر علت فوق، اطلاعات همه گواهي‌نامه‌هاي عدم پرداخت صادره بايد در سامانه‌هاي بانک مرکزي ثبت شود.
بر اساس بخشنامه بانک مرکزي از 15 ارديبهشت ماه استفاده از «فيلد کد پستي» براي درج کدهاي مربوط به علل برگشت چک در سامانه‌هاي بانک مرکزي ضروري خواهد بود.
بانک مرکزي اعلام کرده است: شناسه چک برگشتي که در سامانه‌هاي چک برگشتي بانک مرکزي توليد مي‌شود، همان کد رهگيري بوده و بانک واگذارنده بايد تمهيدات لازم را براي درج شناسه ياد شده بر روي گواهينامه عدم پرداخت صادره تحت عنوان کد رهگيري اتخاذ کند و بانک موظف است حداکثر ظرف 6 ماه نسبت به درج کد رهگيري بر روي گواهي نامه عدم پرداخت به صورت سيستمي اقدام کند.
بر اساس اعلام بانک مرکزي، چنانچه صدور گواهينامه عدم پرداخت به دليل دستور عدم پرداخت طبق ماده 14 قانون صدور چک و تبصره‌هاي آن باشد، سوءاثر محسوب نمي‌شود.
اطلاعات چک‌هاي برگشتي موضوع ماده فوق الذکر مي‌بايست همانند گذشته به سامانه چک‌هاي برگشتي بانک مرکزي ارسال شوند؛ بر همين اساس پس از درج اطلاعات با کد اختصاص يافته براي علت برگشت چک موضوع ماده 14 قانون، اطلاعات مذکور در پاسخ استعلام نمايش داده نخواهد شد.
به منظور اجراي مفاد قانون فوق در خصوص چک‌هاي مشمول ماده 14 قانون که پيش از اين در سامانه به ثبت رسيده است، کد مربوطه مي‌بايست در فيلد کد پستي فرم اصلاحي در سامانه ارسال شود.
اطلاعات چک‌هاي برگشتي اشخاص حقوقي در سابقه امضا کنندگان آنها نمايش داده خواهد شد و بر همين اساس ضروري است همچون گذشته اطلاعات امضا کنندگان چک‌هاي برگشتي به صورت منظم در سامانه چک‌هاي برگشتي بانک مرکزي ثبت شود.
اقتصام**2022**9189
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۵۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، بسیاری از افراد که قصد دارند مدیریت سرمایه خود را در اختیار مدیران حرفه‌ای و متخصص بازار سرمایه بسپارند، تصور می‌کنند که برای سبدگردانی اختصاصی باید سرمایه بالا و چندین میلیاردی داشته باشند. اما شما می‌توانید حتی با چند صد میلیون تومان هم مطابق با سلیقه سرمایه‌گذاری و میزان ریسک‌پذیری خود، از خدمات سبدگردانی اختصاصی بهره‌مند شوید.

آیا با سرمایه کم هم سبدگردانی ممکن است؟

مدیریت سرمایه در بازارهای مالی یک امر تخصصی محسوب شده و سبدگردانی اختصاصی در بورس نیازمند سرمایه‌های چند میلیاردی است. اما با حداقل سرمایه ۵۰۰ میلیون تومان هم می‌توانند سبدگردانی در بورس را با مدیریت حرفه‌ای و کسب سودی بالاتر از تمامی بازارها تجربه کرد.

در حقیقت، سبدگردانی توسط شرکت‌های سبدگردان که دارای مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار هستند انجام شده و این شرکت‌ها تحت نظارت مستقیم سازمان بورس فعالیت می‌کنند. طی فرایند سبدگردانی، مدیر سبد بر اساس میزان ریسک‌پذیری و اهداف مالی سرمایه‌گذار، پرتفویی متنوع از انواع دارایی‌ها را تشکیل داده و با تحلیل شرایط اقتصاد کلان تلاش می‌کند که بازدهی بالاتر از میانگین سایر بازارها مانند بورس، طلا، بانک و … برای سرمایه‌گذار محقق کند.

حداقل سرمایه برای سبدگردانی چقدر است؟

با توجه به اینکه سبدگردانی اختصاصی جز خدمات ویژه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، بنابراین معمولاً حداقل سرمایه برای سبدگردانی اختصاصی از مبالغ بالا شروع می‌شود. شرکت‌های سبدگردان می‌توانند حداقل میزان سرمایه جهت سبدگردانی را از مبالغ مختلفی شروع کنند. معمولاً خدمات سبدگردانی اختصاصی از سرمایه یک میلیارد تومان به بالا انجام می‌شود، اما برخی از شرکت‌های سبدگردان طرح‌های متنوع سبدگردانی را با حداقل سرمایه ۵۰۰ میلیون تومان ارائه می‌دهند. نکته حائز اهمیت در سبدگردانی اختصاصی بازدهی سبدهای تحت مدیریت شرکت‌های سبدگردان است. شاید به نظر برسد که شرکت‌هایی حداقل مبلغ سبد گردانی را از مبالغ بالا، به طور مثال پنج میلیارد تومان آغاز می‌کنند بازدهی بالاتری را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان می‌آورند. اما مدیریت دارایی یک امر تخصصی بوده و بهتر است برای انتخاب شرکت سبدگردان جهت انعقاد قرارداد سبدگردانی، آماری از بازدهی سبدهای اختصاصی تحت مدیریت شرکت را مشاهده کنید. همچنین، انعطاف‌پذیری در قوانین برداشت و اضافه کردن سرمایه در قرارداد سبدگردانی دیگر امر مهم در انتخاب یک شرکت سبدگردان است.

مزایای سبدگردانی با سرمایه کم

با وجود اینکه می‌توان سرمایه گذاری با سرمایه کم را از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری انجام داد، اما سرمایه‌گذاری به روش سبدگردانی اختصاصی دارای مزیت‌های بیشتری است. از جمله مزایای سبدگردانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انعطاف‌پذیری بالا در شرایط مختلف بازار

مدیریت اختصاصی و حرفه‌ای دارایی

ریسک پایین‌تر نسبت به صندوق‌های سرمایه‌گذاری

تنوع بالا در سبد دارایی

مدیریت ریسک قدرتمند

مهم‌ترین ویژگی سبدگردانی انعطاف‌پذیری بالای ترکیب دارایی سبد سرمایه‌گذاری است. در حقیقت، مدیر سبد تحت شرایط مختلفی می‌تواند ترکیب دارایی‌ها در راستای منافع سرمایه‌گذار تغییر دهد.

بررسی انواع سبدگردانی با سرمایه کم

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد طرح‌های متنوع سبدگردانی با سرمایه کم وجود دارد. این طرح‌ها از نظر ترکیب دارایی و میزان ریسک متمایز هستند:

سبدگردانی با سرمایه کم و ریسک پایین

این نوع از سبدگردانی مناسب سرمایه‌گذارانی است که تحمل ریسک پایینی دارند، اما قصد دارند بازدهی بالاتر از نرخ بهره بانکی داشته باشند. معمولاً بخش قابل توجهی از دارایی‌های این نوع از سبدها به اوراق بهادار کم ریسک مانند اوراق اخزا، مرابحه، اجاره، صندوق‌های درآمد ثابت و…. اختصاص پیدا می‌کند. همچنین، مدیر سبد با توجه به ظرفیت‌های بازار مشتقه می‌تواند از استراتژی‌های کم ریسک این بازار مانند آربیتراژ و کاورد کال جهت کسب بازدهی بالاتر از نرخ بهره و بازدهی صندوق‌های با درآمد ثابت استفاده کند.

سبدگردانی با سرمایه کم و ریسک متوسط

طرح سبدگردانی با سرمایه کم و ریسک متوسط مناسب سرمایه‌گذارانی است با افق زمانی میان‌مدت و بلندمدت که قصد دارند بازدهی به اندازه تورم یا کمی بالاتر از تورم داشته باشند و از سوی دیگر، ریسک بالایی را در قبال بازدهی بالاتر تقبل نکنند. ترکیب دارایی این نوع از سبدها بسیار متنوع بوده و معمولاً دارایی‌هایی مانند اوراق اخزا، صندوق‌های کالایی طلا و زعفران، سهام ارزشی و میانه به صورت متوازن در آن‌ها وجود دارد.

سبدگردانی با سرمایه کم و ریسک بالا

سرمایه‌گذارانی که نسبت به دارایی‌های پرریسک مانند سهام، طلا و اوراق مشتقه چشم‌انداز مثبتی دارند و تمایل دارند تحت هر شرایطی ریسک کرده و بازدهی بالایی کسب کنند بهتر است طرح سبدگردانی با ریسک بالا را انتخاب کنند. معمولاً سبد دارایی این طرح را دارایی‌هایی مانند سهام میانه و رشدی، صندوق طلا، صندوق چند کالایی، اوراق مشتقه مانند قراردادهای آتی و اختیار معامله تشکیل می‌دهند. در حقیقت، ممکن است نوسانات این سبد تحت شرایط مختلف اقتصادی زیاد باشد، اما با توجه مدیریت حرفه‌ای پرتفوی توسط افراد متخصص در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری، نوسانات می‌تواند به شکل مناسبی کنترل شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6093130

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • اختصاص ۵۰۰ یورو به زائران حج تمتع ۱۴۰۳
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • ‏جزییات پرداخت ارز حجاج/ ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • بانک‌ها بیش از ۵.۶ همت وام ازدواج و فرزند پرداخت کردند