Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@23:05:57 GMT

ختم تاریخ به انقضای سلامتی – سادات حسینی خواه*

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۶۲۲۸

ختم تاریخ به انقضای سلامتی – سادات حسینی خواه*

تهران - ایرنا - تاریخ انقضای مواد غذایی الزامی ترین شرط برای آگاهی از امنیت غذایی یک محصول است این درحالی است که اغلب مصرف کنندگان کمتر به آن توجه می کنند یا آنکه رصد تاریخ انقضا را محدود به محصولاتی مانند محصولات لبنی می کنند و این مساله پای برخی حقه ها را در درج تاریخ باز کرده است.

تاریخ انقضای محصولات به مصرف کننده می گوید که تا چه مدت می تواند از محصول غذایی استفاده کند و بعد از انقضای آن مدت، محصول یاد شده برای مصرف کننده مخاطراتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پایان یافتن تاریخ انقضای یک محصول غذایی، آن خوراکی مستعد رشد انواع باکتری ها یا دیگر تغییرات است و می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد. حتی اگر در موارد معدودی نیز برای سلامتی مخاطره آمیز نباشد، ارزش غذایی خود را از دست داده است. ادامه مصرف محصول غذایی بعد از منقضی شدن تاریخ آن به معنای «خود را در معرض خطر قرار دادن» است. بنابراین ضروری است که محصولات غذایی قبل از تمام شدن تاریخ انقضا خریداری و مصرف شوند.
اگر تاریخ انقضای محصولی نزدیک است، باید به این مساله توجه شود که آیا در این مدت به طور مثال طی دو روز آینده، این دبه ماست یا ماکارونی در منزل مصرف می شود. بی توجهی به تاریخ انقضای محصولات غذایی در کشور تا آنجاست که متاسفانه گاهی مصرف کنندگان از روی طعم، ماندگی یا ظاهر ماده غذایی متوجه سپری شدن تاریخ انقضای آن می شوند.
این بی توجهی به تاریخ انقضای محصولات غذایی از سوی مصرف کنندگان موجب شده تا گاهی برخی صنایع غذایی نیز آن را سرسری بگیرند. به طور مثال تاریخ انقضا روی محصول در جایی درج می شود که کاملا در معرض دید نیست و مصرف کننده باید دنبال آن بگردد و به سختی آن را پیدا کند. متاسفانه گاهی نیز مشاهده شده که برخی محصولات به ویژه محصولات لبنی – که تاریخ انقضای برخی انواع آن، زود سپری می شود- از تاریخ های میلادی استفاده می کنند که این مساله مصرف کننده ایرانی را به اشتباه می اندازد. به طورمثال تاریخ تولید محصولی 1998 میلادی است که فقط دو رقم آخر تاریخ را درج می کنند و مصرف کننده فکر می کند منظور آن سال 98 هجری شمسی است.
برخی تولید کنندگان نیز –البته در موارد معدود- فقط به درج تاریخ تولید اکتفا می کنند. محصولات خارجی بی نام و نشانی که بدون برچسب اصالت در سوپرمارکت ها به فروش می روند که کلا خود را از بابت قضیه تاریخ انقضا آسوده کرده اند و حتی اگر تاریخ انقضا هم داشته باشند این شک می رود که در کارگاه های زیرزمینی روی این محصولات قاچاق، تاریخ تقلبی درج شده باشد. این مساله در مورد محصولات غذایی فله ای به ویژه محصولات لبنی و آجیل های بدون بسته بندی نیز صدق می کند.
البته گاهی مصرف کننده به تاریخ انقضا توجه می کند اما هنگامی که محصول را به خانه می برد، آن را در گوشه ای می اندازد و می رود و در گذر زمان و رو در رویی با مشکلات زندگی پس از مدتی می خواهد آن محصول را مصرف کند بدون آنکه توجه کند تاریخ انقضای این محصول سپری شده است.
به پایان رسیدن تاریخ مصرف یک محصول غذایی می تواند به معنای سرآمدن شرایط ایمنی برای سلامتی باشد و لازم است که تمام مصرف کنندگان و همچنین تولیدکنندگان نسبت به آن حساس باشند.
*خبرنگار سلامت گروه اجتماعی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تاريخ انقضا محصولات غذايي نگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۶۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد امین دهقان، مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته با رسیدن این شرکت به حداکثر ظرفیت تولید،  بیش از 760 هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر 500 هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد که 400 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به‌همراه داشت و خوشبختانه صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، این شرکت در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان، از قاره آفریقا به‌عنوان هدف ویژه صادراتی این کشور نام برد و گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم.

وی افزود: محصولات روانکار شرکت نفت سپاهان تاکنون به 11 کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده‌ و با استقبال خوبی روبرو شده است.

امین دهقان به عرضه محصول روغن موتور "مگلوب" این شرکت به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتا موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

وی، از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به 15 برنامه در طرح توسعه شرکت، از تولید محصول "گریس کلسیم" برای نخستین بار در این شرکت خبر داد و افزود: 9 محصول جدید در برنامه تولید این شرکت در دستورکار است که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

امین دهقان با اشاره به 3 برنامه اصلی شرکت نفت سپاهان خاطرنشان کرد: پروژه F.R.W شرکت هم‌اکنون با 90 درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPOضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند.

به گفته‌ وی، توسعه بازار عرضه مویرگی محصولات در شرکت کیمیا اسپیدی، سومین برنامه شرکت برای امسال است که در صدد افزایش نمایندگی‌های توزیع مستقیم محصولات شرکت در سطح کشور هستیم.

امین دهقان به همکاری میان تولیدکنندگان اصلی روغن موتور در کشور اشاره و تاکید کرد: این همکاری، ضمن کمک به ثبات نسبی بازار داخلی، در تأمین مواد اولیه نیز مؤثر بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان