Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا فرشته روح افزا روز یکشنبه در میزگرد طرح افزایش سن ازدواج که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد، افزود:برخی از اقوام به دلیل سنت های خود، ازدواج در سن بالا را بر نمی تابند و دختران آنها باید در سن زیر 18 سال به همسری مردی در آیند.
وی اضافه کرد: اگر طرح مقابله با کودک همسری در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، شاهد ازدواج های غیر قانونی در میان اقوام خواهیم بود و مسایل ناشی از تولد فرزندان طلاق و سایر آسیب های اجتماعی مساله را بغرنج تر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روح افزا ادامه داد: ازدواج اجباری در هر سنی درست نیست اما بالا بردن سن ازدواج به هیچ وجه به کاهش آمار ازدواج های اجباری منجر نمی شود.
وی گفت: حدود 10 تا 20 میلیون جوان در انتظار ازدواج در کشور وجود دارد و تاکنون طرح های مختلفی برای ازدواج آسان به مجلس رفته اما اقدامی برای آنها صورت نگرفته است.
روح افزا با بیان اینکه ما با ازدواج اجباری در هر سنی مخالف هستیم، اضافه کرد: دختران متقاضی ازدواج بین 13 تا 16 سال در مناطق مرزی و سنی نشین کاری به قانون ندارند و طبق عرف پیش می روند.
روح افزا با بیان اینکه بهتر است برای برخورد با پدری که فرزندش را به ازدواج مجبور می‌ کند، قانون تصویب شود، گفت: آمار دختران فراری 13 تا 16 ساله بسیار بالاست و وقتی سن ازدواج افزایش یابد، در واقع آمار دختران فراری افزایش می‌یابد.
روح افزا با بیان اینکه ریشه این طرح بومی نیست و به علت مشکلات جوانان به مجلس شورای اسلامی نرفته است، گفت: اگر ابتدا مشکلات جوانان استخراج می شد و بعد از آن طرح به مجلس می رفت، بهتر بود.

***دولت حق ورود در ولایت قهری پدر بر دختر را ندارد
کارشناس مطالعات جنسیت و حقوق زن نیز در این میزگرد با بررسی حقوقی کودک همسری گفت: طرح افزایش سن ازدواج که مرحله اول در کمیسون قضا رد شد با ادبیاتی مشفقانه طرح گردید.
فاطمه جعفری سراج افزود: در دیدگاه اول این واژه از کنوانسیون حقوق بشر اتخاذ شد و کودک زیر 18 سال معرفی شد.
سراج ادامه داد: پناه گرفتن زیر چتر کنوانسیون صرفا مصادره به مطلوب است چون در هیچ جای آن مطرح نشده است که ما حق داریم در مورد ازدواج افراد تصمیم گرفته و قانون وضع کنیم.
این فعال اجتماعی یاد آور شد: عرف کشور در مناطق مرزی به این صورت است که سن بلوغ خیلی پایین آمده است.
سراج با بیان اینکه ولایت پدر بر دختر یک ولایت قهری و ولایت دولت بر دختر ولایتی عام است، ادامه داد: من به دلایل حقوقی، دینی و فرهنگی مخالف اصل ورود دولت در حوزه ازدواج هستم و چطور دولت به خود اجازه می دهد وارد ولایت پدر شود.
وی افزود:تعصبات مرزنشینان تابع قانون نیست و در نتیجه تصویب طرح مقابله با کودک همسری موجب می شود ازدواج های غیرقانونی و کودکان بدون شناسنامه در جامعه افزایش یابند.
7388* 6101
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آسیب های اجتماعی ازدواج جامعه حقوق مجلس شورای اسلامی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۷۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • افشای راز ازدواج دوم مرد میانسال بعد از مرگ
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • افزایش ایست بازرسی در تهران / خاطره دهه ۶۰ تکرار می‌شود؟
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط