Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@09:45:32 GMT

لذّت قدم زدن در سواحل بهشت گمشده جنوب+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۸۶۸۵

لذّت قدم زدن در سواحل بهشت گمشده جنوب+ تصاویر

لذت قدم زدن در سواحل ماسه‌ای بوشهر احساس فوق‌العاده‌ای است که نمی‌توان آن را در هیچ منطقه‌ای از کشور تجربه کرد، اگر قصد ایران‌گردی دارید، استان بوشهر با صدها جاذبه گردشگری بی‌نظیر می‌تواند عطش گردشگری شما را برطرف کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس، لذت قدم زدن در سواحل ماسه‌ای بوشهر احساس فوق‌العاده‌ای است که نمی‌توان آن را در هیچ منطقه‌ای از کشور تجربه کرد، اگر قصد ایران‌گردی دارید، استان بوشهر با صدها جاذبه گردشگری بی‌نظیر می‌تواند عطش گردشگری شما را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان‌ بوشهر از دیرباز به‌دلیل موقعیت ویژه و استراتژیکی‌ که داشته، مورد توجه پادشاهان بسیاری بوده است، بقایای بندرگاه‌ها و پایگاه‌های باستانی بسیاری در این استان کشف شده است، طبیعت بکر و بی‌نظیر در کنار آثار باستانی فاخر از مهم‌ترین ویژگی‌های گردشگری بوشهر است.

استان بوشهر همواره تعداد زیادی از دوست‌داران طبیعیت را به سوی خود جذب می‌کند و نقش ارزنده‌ای در صنعت گردشگری کشور ایفا می‌کند.

رودخانه‌های متعددی در این استان جریان دارند که سواحل آن‌ها را می توان جزو جاذبه‌های طبیعی و مهم استان به‌شمار آورد.

عمارت کازرونی یکی از جاذبه های دیدنی بوشهر

قدمت شهر بندی بوشهر را به زمان اردشیر شاه ساسانی نسبت می دهند و در کارنامه اردشیر بابکان از آن نام برده شده است. اما بندر کنونی بوشهر را ابومهیری (پسر ناخدا باشی کشتی های نادر شاه) 300 سال پیش تاسیس کرد.

در طی این سال ها آثار تاریخی زیادی برجای مانده است که مسجد جامع بردستان یکی از آن ها به شمار می آید. برخی دیرین شناسان آن را کهن ترین عمارت متعلق به دوره اسلامی نامیده اند. فاصله مسجد تا بازار اصلی بوشهر 200 کیلومتر است که حدود دو ساعت زمان می برد.

مسجد طی سال های گذشته چندین بار مرمت شده است که آخرین بار در سال 1273 هجری قمری توسط حیدر خان دشتی بوده است. مسجد در شهر دیر، روستای بردستان ساخته شده است. در اطراف مسجد گورستانی متعلق به قرن چهارم یا پنجم هجری قمری است که نوشته هایی با خطوط کوفی و عربی روی آن ها دیده می شود.

 

قلعه کلات اهرم

تاریخچه قلعه کلات اهرم، ساخت این بنا به دوره حیات زائر خضر خان اهرمی ملقب به امیر اسلام حاکم منطقه تنگستان که در اواخر عهد قاجاریه می زیسته مربوط می شود، در جریان جنگ جهانی اول به عنوان پایگاه مجاهدین و مبارزین ضد استعماری و محل درگیری مبارزان جنوب با متجاوزین انگلیسی بوده است و جای اصابت گلوله توپ بر برج غربی آن هنوز هم باقی مانده‌است. همچنین در همین قلعه اسرای انگلیسی نگهداری می‌شده‌اند.

 

قلعه زایر خضر خان اهرمی که از بناهای دوره قاجاریه بشمار می رود در انتهای شرقی شهر اهرم واقع گردیده است و حدود یک هکتار وسعت دارد این قلعه دارای چهار برج در چهار ضلع و دو قسمت شاه نشین و اتاق های جانبی می باشد.

زایر خضرخان اهرمی ملقب به امیر اسلام، فرزند حاج محمدعلی متولد (۱۲۸۰ ه. ق/ ۱۲۴۱ خورشیدی) از مخالفین حضور انگلستان در جریان اشغال بوشهر در جنگ جهانی اول که در آن ایام ضابط منطقه تنگستان بود.

قلعه زائرخضر اهرمی از استحکامات اصلی قلعه دیوار مرتفع با چهار برج دارای کنگره هایی به سبک قلاع باستانی جهت پناهگاه  سربازان بوده که بر اثر باران های سیل آسای منطقه رو به ویرانی است و هر سال بخشی از آن تخریب می گردد.

گشت و گذار در دوران باستان

آثار و بناهای تاریخی منطقه ردپای تاریخی از دوره‌ باستانی ایران، دوره‌های اسلامی و معاصر در بردارند که هر یک به نوبه خود برای گردشگران جذاب و دیدنی است. تپه‌های تاریخی زیادی از جمله تل خندق با معماری مربوط به دوره ساسانی و تل مرو واقع در نزدیکی کاخ هخامنشی در منطقه بوشهر وجود دارند که برای باستان شناسان و دانشجویان باستان‌شناسی قابل توجه است.

از میان بناهای قدیمی منطقه؛ کاخ کورش مربوط به دوره کورش (بنیان‌گذار سلسله هخامنشی) و کاخ سنگ‌سیاه که آن هم از بناهای دوره هخامنشی است از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.

گوردختر که گفته می شود آرامگاه دختر یا خواهر کوروش است، نیز از آرامگاه‌های مهم منطقه است، کوشک اردشیر یکی دیگر از بناهای شهرستان دشتی است که بنای آن بسیار شبیه به کاخ اردشیر در فیروزآباد بوده و برج قلعه خورموج یکی از آثار شکوهمند تاریخی است که بقایای قلعه عظیم خورموج به شمار می‌آید.

سبک معماری این بنا سلجوقی بوده و متاثر از سبک قلعه‌سازی دوره ساسانی بنا شده است.گورستان باستانی خارک نیز در تنگستان قرار دارد و به زرتشتیان منسوب است.

پل مشیر که بر روی رودخانه دالکی بنا شده مربوط به عهد قاجاریه است.کلیسای بوشهر هم از اماکن زیبای استان است که متعلق به ارامنه گریگوری است.

عمارت ملک از جاذبه های گردشگری بوشهر

عمارت تاریخی و زیبا که در فلکه بهمنی قرار دارد در دوره قاجاریه به ‌دستور ملک‌التجار ، یکی از بازرگانان بزرگ، توسط معماران فرانسوی با مصالح محلی ساخته شد. ملک‌التجار در یکی از سفرهای تجاری خود به شهر پاریس و ملاقات با یک فرانسوی، شیفته خانه او شد.

سپس با استخدام معمار آن بنا و با افزودن خواسته‌های خود، این ساختمان باشکوه را ساخت. در حال حاضر این عمارت مالک خصوصی دارد و امکان بازدید تنها با هماهنگی مالکان صورت‌می‌گیرد.

منطقه گردشگری خاییز (خائیز)

روستای خوش آب و هوای خاییز در جنوب شرق شهر اهرم مرکز شهرستان تنگستان بین دو کوه بیرمی و کوه سرخ قرار دارد.

روستای خاییز با 42 هزار و 627 هکتار وسعت، یکی از روستاهای خوش آب و هوا و زیبا در استان بوشهر می باشد که در قدیم بعنوان اصلی ترین تامین کننده مرکبات و خرمای بوشهر،فارس و خوزستان بوده است و قرار گرفتن در بین دو کوه بنام بیرمی و کوه سرخ به این روستا نمایی زیبا بخشیده است.

فاصله روستای خاییز با اهرم حدود 20 دقیقه است و پنج روستای بنیون، گشی، مخدان، یخ و آشی به ترتیب ابتدا و انتهای خاییز را تشکیل می دهند و شغل اصلی مردم منطقه باغداری و دامداری است.

این روستا بسیار سرسبز که مرکبات و تولیدات باغی آن از جمله لیمو ترش در منطقه و کشور شهرت خاصی دارد.

جلو‌ه‌گری عمارت‌های تاریخی بوشهر

خانه‌ها و عمارت‌های قدیمی بسیاری در استان بوشهر وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از: عمارت ملک که به صورت یک مجموعه ساختمانی و متعلق به یک قرن پیش است. عمارت گلشن که قدمت آن 170 سال بوده و مجموعه حاج رییس که از پنج ساختمان تو در تو تشکیل شده و در اواسط دوره قاجاریه ساخته شده است.ازمیان جاذبه‌های تاریخی تنگستان، خانه رییس علی دلواری در شهرستان تنگستان یادآور خاطرات فراموش نشدنی مبارزات آزادی‌خواهی هشتاد سال پیش است. قلعه نصوری را می‌توان مهم‌ترین جاذبه تاریخی شهرستان کنگان به حساب آورد. این بنا در بندر طاهری در کرانه خلیج فارس قرار داشته و متعلق به اوایل قاجاریه است.

چشمه آب گرم اهرم

چشمه آبگرم اهرم (اوبا) در شهر اهرم در 60 کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد، مظهر چشمه از شکاف سنگ‌هاى رسوبى مارنى و گچى از زمین خارج مى‌شود و آب آن در ردیف‌ آب‌هایى با بارهاى منفى و مثبت مختلف و گرم است.

این چشمه دو استخر زنانه و مردانه دارد و آب گرم توسط یک کانال از سرچشمه به استخرها هدایت مى‌شود.

چشمه آب گرم اهرم به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهر هست و همه ساله مسافران بسیاری از اقسا نقاط کشور به دیدن این جاذبه تفریحی میان. آبگرم در سال ۱۳۸۶، چشمه آبگرم اهرم تنگستان به عنوان دهکده نمونه آب درمانی در ایران انتخاب شد.

بندر زیبای سیراف

سیراف بندری با امواج آبی زیبا، نسیم دل‌انگیز و یکی از محکم‌ترین اسناد حضور ایرانیان در خلیج همیشه فارس است. شهر باستانی سیراف دارای معماری خاصی بوده که بسیار شبیه به روستای ماسوله در شمال کشور است.

سیراف روزگاری نقش مهمی در تجارت، دریانوردی، صدور فرهنگ و هنر ایرانی و اسلام به جنوب شرق آسیا ، شرق آفریقا و کشورهای خاوردور داشته و مانند نگینی درخشان در ساحل خلیج فارس درخشان بوده است.

بندر سیراف به علت شرایط جغرافیایی خود که از یک طرف محدود به دریا و از طرف دیگر به کوه متصل است و فاصله کوه تا دریا بسیار کم است.براساس کاوش‌های انجام‌شده قدمت این شهر به دوره ساسانی بازمی‌گردد.

بندر سیراف تا قرن چهارم هجری به‌نوعی مهم‌ترین بندر سواحل شمال خلیج فارس بوده است.

درباره بندر سیراف تحقیقات گسترده و چندین کنگره بین‌المللی برگزار شده است. با‌توجه به آثار باستانی کشف شده در سیراف، این شهر قابلیت ثبت جهانی دارد.

آن‌چیزی که درباره سیراف نقل می‌شود این است که در پایان رشته کوه‌های زاگرس و محل اتصال کوه به دریاست و در قرن چهارم یک سونامی در این بندر رخ می‌دهد که بخشی از شهر را به زیر آب فرو‌می‌برد.

مدرسه گلستان

ساختمان اصلی مدرسه گلستان با قدمتی در حدود 200 سال در واقع جزو اولین بناهای بافت قدیم بوشهر است که توسط انگلیسی‌ها ساخته شده و به «ارگ» معروف است.

این بنا در ابتدا محل حکمرانی شیخ نصر دست‌نشانده انگلیسی‌ها بود و سپس تبدیل به اداره پست و تلگراف می‌شود. بعد از مدتی ساختمان متروک شد تا اینکه در سال 1318 مدرسه گلستان تاسیس می‌شود.

این مدرسه در خیابان گمرک، بعد از ساختمان اداری گمرک، روبه‌روی عمارت حاج رییس قرار دارد و مانند مدرسه سعادت تنها بازدید از آن در ساعت اداری امکان‌پذیر است.

چشمهٔ آبگرم قوچارک

چشمهٔ آبگرم قوچارک واقع در شهر اهرم از توابع شهرستان تنگستان و یکی از نقاط دیدنی شهرستان تنگستان در جنوب ایران است.

«چشمهٔ آبگرم قوچارک» در مسیر جاده  اهرم به بندرعباس و در ۵ کیلومتری جنوب غربی اهرم قرار دارد و این چشمه از شکاف سنگ‌های آهک مارنی از زمین خارج می‌شود.

آب این چشمه در ردیف آب‌های سولفات، کلیسم، همراه با منیزیم زیاد و کلرور، سدیم و لرم است.

امسال با بررسی کامل جاذبه های گردشگری در استان های بوشهر و امکانات موجود در آنها می توانید مقصد جدید را برای سفر برگزینید.

بوشهر؛ شهر موسیقی و جشنواره

جشن‌ها و آیین‌های متعددی در استان بوشهر برگزار می‌شود که هر یک از آن‌ها دارای آداب خاص خود بوده و با موسیقی و اشعار خاصی اجرا می‌شوند که از پرجاذبه‌ترین عنصرهای گردشگری اجتماعی منطقه بوشهر به‌شمار می آیند.

قلعه خورموج بوشهر

قلعه خورموج یکی از آثار شکوهمند تاریخی استان بوشهر است که طی زمان تغییر یافته و روی به ویرانی گذاشت است. قلعه محمد خان دشتی در سال 1379 در فهرست آثار ملی به شماره ی 3032 به ثبت رسید.

این اثر که یکی از با شکوه‌ترین نمونه‌های معماری دوره قاجاریه و دارای تزیینات بدیع و منحصر به فردی است، بارها مورد تاخت و تاز قرار گرفته است. این اثر ملی که زمانی با برج‌های متعدد و گوشواره‌های زیبا، هیبت و شکوه خود را به رخ هر رهگذری می‌کشید، امروز در میان انبوهی از ساختمان‌های چند طبقه شهری محاصره شده است.

جزیزه خارک نگین بوشهر

جزیره خارک که در شهرستان گناوه واقع شده، از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی منطقه و یکی از جزایر زیبای خلیج فارس به شمار می‌آید.

این جزیره از مناطق بسیار قدیمی منطقه بوده و دارای آثار تاریخی متعددی است. بناهای تاریخی و قدیمی زیادی که در سراسر استان وجود دارند، باعث رونق جهانگردی در این منطقه شده‌اند. این بناها شامل مساجد، کلیساها و عمارت‌های قدیمی هستند که بیشتر در مرکز شهرستان قرار گرفته اند.

استان بوشهر افزون بر جاذبه‌های طبیعی، به سبب دارا بودن پیشینه تاریخی و سابقه کهن فرهنگی دارای اماکن تاریخی، مذهبی و فرهنگی با ارزشی است که از قابلیت‌های تاریخی و معماری این منطقه حکایت دارند.

استان بوشهر از مهم‌ترین مناطق جنوبی ایران است که بیشتر شهرستان‌های آن از بناهای دیدنی ومکان‌های تاریخی برخوردارند. بناهای‌تاریخی‌ و‌ معماری استان بوشهر شامل مسجدها و مراکز عبادی اسلامی، باغ‌ها و عمارت‌های دیدنی و برج‌ها و قلعه‌های قدیمی‌می‌شوند.

آب انبار قوام

ساختمان «آب‌انبار قوام» در غرب شهر بوشهر و کنار دریا قرار دارد. این آب‌انبار (برکه) 150 سال پیش در زمان قاجاریه ساخته شده ‌است.

آب انبار قوام سال‌هاست که توسط بخش خصوصی به سفره‌خانه سنتی قوام تبدیل شده و ساعات کاری آن هم مانند هر رستوران دیگری است.

غذا خوردن در آن را حتما به شما پیشنهاد می‌کنیم چرا که هم غذاهای خوشمزه‌ای دارد به ویژه غذاهای دریایی و محلی و هم تجربه بی‌نظیری را برای‌تان رقم می‌زند. آب انبار قوام در خیابان ساحلی، بعد از تربیت بدنی است.

 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۸۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند امامزاده بی بی خدیجه خاتون میبد

یوسف جعفری رئیس اداره ثبت اسناد و املاک میبد اظهار داشت: تثبیت مالکیت و صدورسند بهترین ابزار برای صیانت ازموقوفات و بقاع متبرکه است در همین راستا صدور اسناد مالکیت امامزاده‌ها و بقاع و همچنین اماکن موقوفه با جدیت در حال پیگیری است.

وی افزود: یکی از امامزاده‌هایی که همواره مورد توجه مردم شهرستان میبد بوده و هست امامزاده بی بی خدیجه خاتون میبد از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) که در محله مهرجرد است با تلاش همکاران جهادی میبد در جهت مشکل چندین ساله آن، سند مالکیت این مکان مذهبی صادر شد.

امامزاده خدیجه خاتون بنای آرامگاهی است که بر روی مزار بی بی خدیجه از فرزندان امام موسی بن جعفر بنا گردیده و قدمت آن به دوران قاجار باز می‌گردد. 

این بنا در جنوب بافت تاریخی مهرجرد و در کنار قبرستان و مدرسه تاریخی آن قرار داشته و ساختار آن از یک گنبدخانه مرکزی با صحن و ایوان و ورودی (شمالی) و یک دور رواق در سه راستای دیگر (شرق وغرب و جنوب) اجرا گردیده است.

 این امامزاده که به شماره ۲۵۲۹ و در تاریخ ۱۳۷۸/۹/۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده در مرکز شهر میبد در تقاطع خیابان‌های طالقانی و شهید وحیدی واقع در محله مهرجرد قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • صدور سند امامزاده بی بی خدیجه خاتون میبد
  • بهشت گمشده سیروان
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • سامانه جدید بارشی در استان بوشهر فعال می‌شود
  • پیدا شدن فرد گمشده در ارتفاعات شهر بار نیشابور پس از ۳۶ ساعته
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • خوزستان لرزید