Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان گفت: برای اولین بار است که یک نهاد حاکمیتی در کشورمان اقدام به شبیه‌سازی خود کرده و در این زمینه رقابت علمی برگزار می‌کند. شورای نگهبان در این زمینه پیشگام شده و امید است سایر نهاد‌های حاکمیتی نیز برای آموزش نحوه عملکرد خود چنین اقدام مشابهی را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ سید حجت‌الله علم‌الهدی درباره اولین دوره رقابت علمی شبیه سازی شورای نگهبان گفت: اولین دوره این رقابت علمی به همت پژوهشکده شورای نگهبان در ابتدای سال ۱۳۹۸ برگزار شد. در این دوره ۵۶ گروه از سراسر کشور شرکت کردند که هر گروه متشکل از ۶ دانشجو زیر نظر یک استاد راهنما بود. ۱۷ گروه از شرکت کنندگان را گروه‌های متشکل از خانم‌ها تشکیل می‌دادند.
وی افزود: دانشجویان شرکت‌کننده در این رقابت از دانشگاه‌های سراسر کشور از جمله دانشگاه تهران، پردیس فارابی، دانشگاه شهید بهشتی، امام صادق (ع)، دانشگاه قم، علوم قضایی، الزهرا (س)، علامه طباطبایی، تربیت مدرس، مدرسه عالی شهید مطهری، دانشگاه شاهد، دانشگاه آزاد آبادان، آزاد تبریز، آزاد تهران جنوب، بوعلی سینای همدان، دانشگاه کاشان، قوچان مشهد، دانشگاه نیشابور، دانشگاه سنندج، دانشگاه بندرعباس، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه آیت اله بروجردی، آزاد تهران مرکز، آزاد تهران شرق، آزاد واحد خمینی‌شهر، آزاد کرج، آزاد قزوین، آزاد کاشان، آزاد شهر قدس، دانشگاه شیراز، حوزه علمیه امام حسین و حوزه علمیه آیت اله مجتهدی بودند.
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه در ابتدا یک کارگاه آموزشی برای کلیه شرکت‌کنندگان برگزار شد که طی آن نحوه عملکرد شورای نگهبان در اداره جلسات و نظارت بر مصوبات مجلس و تفسیر قانون اساسی برای دانشجویان آموزش داده شد، تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان و اساتید در این کارگاه نیم‌روزه شرکت کردند. همچنین جلسه هم‌اندیشی اساتید راهنمای گروه‌ها با حضور دکتر ره‌پیک ریاست پژوهشکده و عضو حقوقدان شورای نگهبان برگزار شد.
علم‌الهدی با اشاره به برگزاری رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان در دو مرحله گفت: در مرحله اول که در روز‌های ۲۹ و ۳۰ فروردین برگزار شد ۵۶ گروه شرکت‌کننده در رقابت‌ها در دو روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.
وی ادامه داد: برای هر یک از تیم‌های شرکت‌کننده بازه‌ی زمانی ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه تعیین شده بود. در ابتدای رقابت به هر تیم دو مصوبه و یک استفساریه‌ی فرضی ارائه شد و تیم‌ها پس از انجام ترتیبات شکلی تشکیل شورای نگهبان همانند انتخاب دبیر، قائم مقام دبیر و سخنگو در حضور هیئت داوران به بحث و بررسی در خصوص مصوبه و استفساریه پرداخته و در نهایت نظر مکتوب خود را به هیئت داوران ارائه کردند.
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان اظهار داشت: پس از اتمام رقابت دور اول، ۲۰ تیم برتر به دور دوم رقابت راه یافتند. این مرحله نیز در روز‌های ۵ و ۶ اردیبهشت برگزار شد. در این مرحله نیز تیم‌های شرکت‌کننده در بازه‌ی زمانی یک ساعت و ۴۵ دقیقه به رقابت با یکدیگر پرداختند با این تفاوت که در این مرحله صرفا یک مصوبه و یک استفساریه را بررسی کردند که از لحاظ حقوقی دارای ایرادات دقیق‌تر و پیچیده‌تری بود. پس از آن یکی از اعضای گروه که از سوی سایر اعضا به‌عنوان سخنگوی شورا انتخاب شده بود، با حضور در نشست خبری شبیه‌سازی‌شده، به سؤالات هیات داوران پاسخ داده و به تبیین نظرات شورا می‌پرداخت.
علم‌الهدی یادآور شد: برای داوری این رقابت‌ها نیز حقوقدانان شورای نگهبان و نیز اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های معتبر کشور حضور داشتند که می‌توان به اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه علوم قضایی، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه قم اشاره کرد.
وی درباره مراسم اختتامیه این دوره از رقابت‌ها اعلام کرد: با اتمام مراحل مسابقات، برگزیدگان رقابت شبیه سازی شورای نگهبان بر اساس نظر هیات داوران انتخاب شده و در مراسمی با حضور اعضای حقوقدان شورای نگهبان و سخنرانی دکتر کدخدایی عضو و سخنگوی شورای نگهبان و دکتر ره‌پیک عضو شورای نگهبان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان از آن‌ها تجلیل خواهد شد.
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان افزود: در این مراسم رتبه اول این رقابت علاوه بر دریافت جایزه ۳۵ میلیون ریالی، به عنوان همکار پژوهشکده شورای نگهبان شناخته شده و با ایشان قرارداد همکاری امضا خواهد شد و گروه‌های دوم و سوم به‌ترتیب ۲۸ و ۲۱ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.
علم‌الهدی خاطرنشان کرد: این برای اولین بار است که یک نهاد حاکمیتی در کشورمان اقدام به شبیه‌سازی خود کرده و در این زمینه رقابت علمی برگزار می‌کند. شورای نگهبان در این زمینه پیشگام شده و امید است سایر نهاد‌های حاکمیتی نیز برای آموزش نحوه عملکرد خود چنین اقدام مشابهی را انجام دهند.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پژوهشکده شورای نگهبان حجت الله علم الهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی

گروهی از دانشمندان سیاره‌شناس از کالتک (مؤسسه فناوری کالیفرنیا)، دانشگاه کوت د-ازور و مؤسسه تحقیقات ساوت‌وست شواهد جدیدی را مبنی بر وجود سیاره نهم گزارش کرده‌اند. آن‌ها مقاله خود را روی سرور preprint arXiv منتشر کرده‌اند و این مقاله برای انتشار در «آستروفیزیکال ژورنال لترز» پذیرفته شده است.

به گزارش خبرآنلاین، سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) بود که دو اخترشناس کلتک، چندین جرم کمربند کایپر (کویی‌پر) را در خارج از مدار نپتون، در نزدیکی لبه منظومه شمسی پیدا کردند که به نظر می‌رسید در جهت‌گیری تقریبا نزدیکی نسبت به خورشید واقع شده‌اند. دانشمندان دلیل این انباشتگی را کشش گرانشی سیاره‌ای ناشناخته پیشنهاد دادند؛ سیاره‌ای که بعداً سیاره نهم نام گرفت. این سیاره پیشنهادی حدود ۶ برابر زمین سنگینی دارد و فاصله‌اش از خورشید می‌تواند بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ برابر دورتر از فاصله زمین تا خورشید باشد.

البته داستان سیاره نهم هم داستان جالبی است. از زمان کشف سیاره کوتوله پلوتو در اوایل قرن بیستم تا سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) که پلوتو هنوز جزء سیارات منظومه شمسی دسته‌بندی می‌شد، اخترشناسان به دنبال سیاره دهم بودند و آن را سیاره X می‌نامیدند.

طی سه دهه اخیر و با یافتن تعداد بیشتری از اجرام کمربند کایپر و فرانپتونی‌ها (TNOها)، شواهد آماری ضدونقیضی از وجود سیاره نهم ارائه شده است. برخی تحلیل‌ها، توزیع اجرام یافت‌شده را به نفع وجود سیاره نهم تفسیر می‌کنند و برخی دیگر، کفه ترازو را به نفع نبود این سیاره تغییر می‌دهند. مقاله جدید به نفع وجود سیاره نهم است.

پژوهشگران در تحقیق خود به ردیابی حرکت‌های اجرام بلنددوره‌ای پرداختند که از مدار نپتون می‌گذرند و در طول سفر خود، حرکت‌های نامنظمی نشان می‌دهند. آن‌ها از این مشاهدات برای ایجاد چند شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کردند که هرکدام، سناریوهای متفاوتی را به تصویر می‌کشند.

دانشمندان علاوه بر تصحیح اثر کشش گرانشی سیارات بزرگ منظومه شمسی بخصوص نپتون، داده‌های جزرومد کهکشانی را نیز به شبیه‌سازی اضافه کردند. جزرومد کهکشانی عبارت است از ترکیب نیروهای گرانشی اجرام راه‌شیری که در ورای مرزهای منظومه شمسی واقع شده‌اند.

شبیه‌سازی‌ها نشان داد که قابل‌قبول‌ترین توضیح برای رفتار اجرام فرانپتونی، تداخل جاذبه گرانشی از سیاره بزرگ دوردست است. متأسفانه شبیه‌سازی‌ها از آن نوع نبود که به تیم تحقیقاتی اجازه دهد مکان سیاره را نیز تعیین کند.

شرح عکس: مقایسه توزیع‌های مداری از شبیه‌سازی‌های حرکت nجسم شامل سیاره نهم ( P۹، چپ) و بدون آن (راست). هر دو پنل، فاصله حضیض (کمترین فاصله تا خورشید) را در برابر نیم‌محور اصلی ردپای مداری فرانپتونی‌های شبیه‌سازی‌شده با زاویه تمایل مداری کمتر از ۴۰ درجه (i

دیگر خبرها

  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • افتتاح چهارمین دفتر استاندارد و استاندارد سازی در چهارمحال و بختیاری
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • دعوت از اکبر فلاح به کمیته فنی مسابقات کشتی نونهالان
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی