Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@17:39:26 GMT

کالا‌های اساسی مشمول طرح ویژه توزیع در ماه رمضان اعلام شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۲۱۸۵

کالا‌های اساسی مشمول طرح ویژه توزیع در ماه رمضان اعلام شد

 خبرگزاری فارس: به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ با تصمیم اعضای ستاد تنظیم بازار مقرر شد با هدف تامین برنج مورد نیاز خانوار در کشور ۳۰ هزار تن برنج با قیمت ۷۴۰۰ تومان عرضه شود و در صورت نیاز استانها، این میزان تا سقف ۵۰ هزار تن با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی افزایش یابد.
همچنین ۱۴۰ هزار تن شکر با هدف تامین نیاز صنف، صنعت و خانوار توزیع می‌شود که ۱۲۰ هزار تن از این محصول برای صنف و صنعت و ۲۰ هزار تن برای مصرف خانوار خواهد بود که قیمت شکر توزیعی در این طرح ۳ هزار و ۴۰۰ تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، ۳۰ هزار تن روغن نیز در این ماه با هدف تامین نیاز خانوار و صنف و صنعت توزیع خواهد شد. سهم خانوار از روغن توزیعی در این قالب ۲۰ هزار تن و سهم صنف و صنعت ۱۰ هزار تن خواهد بود.
قیمت روغن برای صنف و صنعت توسط کارگروه تنظیم بازار مصوب خواهد شد و روغن خانوار نیز با قیمتی معادل ۱۰ درصد کمتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود.
همچنین با هدف تنظیم بازار پروتئین مورد نیاز کشور گوشت مرغ گرم و منجمد و گوشت قرمز منجمد نیز توزیع خواهد شد.
حجم گوشت مرغ گرم توزیعی در این ماه ۱۵ هزار تن و حجم گوشت مرغ منجمد توزیعی ۵ هزار تن است.


گرانی برنج ایرانی ارتباطی به برنج خارجی ندارد
کشاورز گفت: با توجه به افزایش واردات برنج در سال گذشته می توان گفت که گرانی برنج ایرانی ارتباطی به کمبود برنج خارجی ندارد.

مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت واردات برنج اظهار کرد: تا کنون واردات برنج در سال جدید صورت نگرفته است و با کمک وزارت جهاد کشاورزی درصدد هستیم تا قبل از دوره ممنوعیت، برنج مورد نیاز وارد شود.

وی افزود: با توجه به گمانه زنی‌ها راجع به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از دولت و بانک‌ها انتظار می‌رود که همچنان ارز یارانه‌ای را به واردات این محصول استراتژیک اختصاص دهند تا برنج به عنوان کالای اساسی با نرخ پایین تری عرضه شود.

کشاورز با انتقاد از اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر گرانی برنج ایرانی ناشی از کمبود واردات برنج خارجی گفت: براساس آمار، سال گذشته یک میلیون و ۵۵۰ هزارتن برنج وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد داشته است، از این رو گرانی برنج ایرانی ارتباطی به کمبود برنج خارجی ندارد چرا که در صورت کمبود واردات در ابتدا باید قیمت برنج خارجی افزایش می‌یافت.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد که اگر واردات در سال جدید مدیریت شود و با بخش خصوصی همانند سال گذشته در اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی همکاری شود، مشکل خاصی نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات برنج گفت: بار‌ها به پژوهش مجلس، وزارت صمت و جهاد کشاورزی گفتیم که در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالا‌های اساسی به واردات برنج همچنان ارز یارانه‌ای اختصاص یابد چرا که ۶ دهک مردم برنج خارجی مصرف می‌کنند.

کشاورز در ادامه افزود: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیما به واردات، قیمت هرکیلو برنج خارجی با نرخ ۲ برابری به ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان خواهد رسید که به همین خاطر از دولت انتظار داریم در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، تعرفه واردات کاهش یابد تا هر کیلو برنج خارجی با نرخ کمتری در بازار عرضه شود.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلات سیل اخیر، در سال جدید باید یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج در سال جدید قبل از دوره ممنوعیت وارد شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: کالا های اساسی ستاد تنظیم بازار ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا در برنامه تلویزیونی در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است.

ویتأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا افزود: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند.

وی گفت: علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا اضافه کرد: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد. وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد

کد خبر 6093432 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند