Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-04@03:35:00 GMT

◄ هدف‌؛ کسب سهم ۵۰ درصدی حمل ریلی مواد معدنی

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۳۹۱۸

◄ هدف‌؛ کسب سهم ۵۰ درصدی حمل ریلی مواد معدنی

تین‌نیوز | 

سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی در ایستگاه راه‌آهن سنگان به‌عنوان قطب حمل بار محصولات معدنی کشور زمینه افزایش سهم حمل‌ونقل ریلی را از مجموع حمل بار کشور فراهم خواهد آورد. درواقع عدم توسعه زیرساخت‌های ریلی همگام با گسترش روزافزون محصولات معدنی به‌ویژه زنجیره تولید فولاد، حمل‌ونقل جاده‌ای را به تنها گزینه معدن‌کاران برای حمل محصولات مبدل کرده است؛ موضوعی که به اعتقاد کارشناسان علاوه بر افزایش هزینه‌های تولید زمینه کاهش رقابت‌پذیری در بازارهای جهانی را نیز برای تولیدکنندگان به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در چند سال اخیر ایجاد شرکت‌های حمل‌ونقلی و تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های ریلی باعث شده تا در برخی از مناطق شاهد احداث خطوط ریلی و انتقال بخشی از حجم بار جاده‌ای به سمت ریلی باشیم که به نظر می‌رسد با وجود حجم بالای سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته از سوی بخش خصوصی، عدم توجه و حمایت دولت بر تقویت و افزایش زیرساخت‌های ریلی همچنان هزینه‌های حمل‌ونقلی پاشنه آشیلی برای تولیدکنندگان در بازارهای جهانی خواهد بود.

مرتضی رجبی، مدیرعامل شرکت احیاء ریل ایرانیان، در گفتگو با هفته‌نامه «حمل‌ونقل» در تشریح تاریخچه و اقدامات این شرکت اظهار داشت: «شرکت احیاء ریل ایرانیان در سال ۹۵ به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ احیاء سپاهان که بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده سنگ‌آهن و زغال‌سنگ را در اختیار دارد تأسیس شد و در فاز نخست با هدف افزایش سهم حمل‌ونقل ریلی فعالیت در منطقه سنگان به‌عنوان مرکز قطب بار ریلی کشور و نقل‌وانتقال محصولات سنگ‌آهن را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.»

او در ادامه با عنوان اینکه سالانه در منطقه سنگان بالغ بر ۱۷ میلیون تن بار منتقل می‌شود که از میزان حدود ۵ میلیون تن آن را تولیدات شرکت احیاء سپاهان تشکیل می‌دهند، گفت: «با توجه به اهداف شرکت در افزایش سهم حمل بار از طریق خطوط ریلی در سال گذشته بالغ‌بر ۳.۸ میلیون تن سنگ‌آهن از طریق حمل‌ونقل ریلی این شرکت صورت گرفته که حدود ۳۵ درصد از مجموع کل بار منطقه و همچنین سهم ۱۰ درصدی از مجموع بار کشور را شامل شده و در سال جاری برای افزایش سهم منطقه به ۵۰ درصد برنامه‌ریزی شده است.»

او در این راستا به انعقاد قرارداد با شرکت‌های حمل‌ونقلی برای افزایش ظرفیت ناوگان حمل و بار اشاره کرد و افزود: «شرکت احیاء ریل ایرانیان تنها مجموعه‌ای است که با استفاده از ظرفیت‌های ایجادشده دغدغه خود را تنها بر حمل بار متمرکز کرده و در این راستا برای حمل انواع بار به‌صورت تلفیقی از واگن‌های لبه‌بلند و لبه‌کوتاه بهره‌گیری می‌کند و توانسته فعالیت‌های خود را مناطق زرند، کرمان و سنگان توسعه دهد.»

رجبی همچنین از حمل تخصصی محصولات زنجیره فولاد خبر داد و گفت: «با وجود حمل آسان سنگ‌آهن دانه‌بندی شده و فراهم‌کردن شرایط حمل کنسانتره و گندله، اما حمل آهن اسفنجی به‌واسطه مشکلات زمان‌بندی و همچنین امکان خودسوزی محصول از مشکلات بالایی برخوردار بوده که این شرکت برای نخستین بار با بهره‌گیری از واگن‌های فله‌بر نسبت به حمل آهن اسفنجی اقدام کرده که علاوه بر رفع مخاطرات ناشی از زمان حمل طولانی زمینه کاهش هزینه‌ها را نیز فراهم آورده است.»

مدیرعامل شرکت احیا ریل ایرانیان رقابت محدود شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی را عمده ضعف‌های این حوزه دانست و تأکید کرد: «متأسفانه رقابت شرکت‌های ریلی به سهم ۱۰ درصدی این بخش از مجموع بار کشور محدود می‌شود؛ این در حالی است که باید رقابت‌ها به سمت افزایش سهم ریلی از حمل ۹۰ درصدی حمل بار جاده‌ای کشور متمرکز شود.  موضوعی که در اهداف این مجموعه هدف‌گذاری شده و توانسته در سال گذشته برای نخستین بار نسبت به رکورد حمل در شرکت فولاد هرمزگان و همچنین شرکت سنگ‌آهن احیاء سپاهان اقدام کند.»

این فعال حوزه حمل‌ونقل ریلی با عنوان این‌که ایستگاه سنگان مرکز خط صادراتی است گفت: «ایستگاه سنگان که در امتداد خط ریلی تربت‌–‌بندرعباس قرار داد درواقع خط صادراتی است که برای احداث خطی به سمت افغانستان برنامه‌ریزی‌شده و به نظر می‌رسد تا سال آینده خطوط طرف ایران تکمیل و آماده بهره‌برداری شود. این خطوط از موقعیت استراتژیک بالایی در حمل محصولات صادراتی به این کشور برخوردار خواهد بود.»

او همچنین از احداث خط ۸ کیلومتری از محل معدن احیا سپاهان به سمت ایستگاه سنگان خبر داد و گفت: «به‌واسطه کاهش هزینه‌های حمل‌ونقلی و تسهیل دسترسی معادن و شرکت‌ها به ایستگاه‌ها شرکت راه‌آهن برنامه‌ریزی جامعی را تدوین کرده تا با انعقاد قراردادی امکان احداث خطوط ریلی از محل شرکت و معادن به سمت ایستگاه فراهم شود. در این راستا شرکت احیاء ریل نیز با احداث خط ۸ کیلومتری علاوه بر کاهش هزینه‌ها با حداقل حمل ترکیبی زمینه تسریع و افزایش حمل بار را برای مجموعه احیاء سپاهان فراهم آورده است.»

رجبی با عنوان اینکه تاکنون بالغ‌بر ۵ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایستگاه سنگان هزینه شده است، گفت: «با سرمایه‌گذاری بیش از ۵ میلیارد تومانی روزانه ۱۲ هزار تن بار از ایستگاه سنگان حمل می‌شود که با توجه به وجود ۱۷ خط ریلی و افزایش حجم تولید و بار در منطقه نسبت به انعقاد قرار ۱۵۰ میلیارد تومانی با شرکت راه‌آهن برای توسعه ایستگاه سنگان اقدام کرده که علاوه بر افزایش ظرفیت‌های حمل بار امکان بهره‌برداری تخصصی ۱۰ ساله را نیز برای مجموعه به همراه خواهد داشت.»

او بر الزام تغییر رویکرد معادن و شرکت‌های صنعتی برای انتقال بار از طریق خطوط ریلی تأکید کرد و گفت: «با توجه به افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل جاده‌ای که در برخی از مواقع به‌ویژه در تابستان به‌واسطه افزایش تولیدات کشاورزی و الزام حمل از طریق جاده‌ای به اوج خود می‌رسد تمرکز و سرمایه‌گذاری فعالان حوزه‌های معدن و فولاد در زیرساخت‌های ریلی به‌عنوان سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت گریزناپذیر است.»

رجبی در پاسخ به رویکرد شرکت در حمل‌ونقل مسافر گفت: «حمل مسافر با بار کاملا متفاوت بوده و به‌واسطه تخصصی‌بودن حمل‌ونقل بار امکان تلفیق وجود ندارد؛ به‌طوری‌که در برخی از شرکت‌های بزرگ که در هر دو طیف حمل فعالیت داشته‌اند شاهد جداسازی در قالب شرکت‌های حمل‌ونقلی مجزا هستیم.»

مدیرعامل شرکت احیاءل ریل ایرانیان در خصوص میزان اشتغال صورت‌گرفته گفت: «تاکنون بالغ‌بر ۴۰ نفر اشتغال مستقیم و حدود ۴۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم صورت گرفته که با توجه به سرمایه‌گذاری خرید ۳۰۰ واگن باری از محصولات داخلی به همراه در ایستگاه سنگان که درمجموع سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان را برای شرکت خواهد داشت اشغال مستقیم به بیش از ۷۰ نفر افزایش خواهد یافت.»

در خصوص خرید ریلی داخلی با توجه با اجرایی نشدن تولید داخلی و ورود به بازار عمده‌ی خریدها از منابع خارجی بوده و در صورت ضروری بودن پروژه از ریل‌های خریداری شده شرکت راه‌آهن در سال‌های قبل تأمین گردیده است.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سنگان راه آهن سنگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۳۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری

تین نیوز

رئیس کار گروه اقتصاد حمل و نقل انجمن ریلی با تاکید بر اینکه به این دوره از مدیریت راه آهن امیدوار نیستیم، معتقد است: انحصار با ایجاد یک نهاد رگولاتوری ریلی از تمامی ذی نفعان حمل و نقل ریلی از بین خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، مرتضی رجبی، رئیس کارگروه سرمایه گذاری و اقتصاد حمل و نقل انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی با تاکید بر اینکه  حمل و نقل ریلی نیازمند یک نهاد رگولاتور ریلی است، گفت: شرکت راه آهن نباید تصدی گری داشته و تصدی گری در بخش ریلی باید به بخش خصوصی واگذار شود.

خبر پربازدید بخش ریلی را بخوانید:

طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود

رجبی افزود: مهم ترین و اصلی ترین موضوعی که باید اتفاق بیفتد این است که باید واگذاری کامل لکوموتیو ها به بخش خصوصی صورت گیرد. در وهله بعدی نقش تصدی گری راه آهن کاهش باید. همچنین باید یک نهاد رگولاتور در حوزه حاکمیتی ایجاد شود. موضوع مهم بعدی این است که باید ماده 12 اجرایی شود.

رئیس کارگروه اقتصاد حمل و نقل انجمن ریلی تاکید کرد: صنعت ریلی در حال تضعیف بوده و این کوتاهی هم از جانب دولت و هم از جانب بخش خصوصی اتفاق افتاده است. اگر افزایش قیمت سوخت و حامل انرژی اتفاق نیفتد به مشکلات صنعت حمل و نقل ریلی دامن خواهد زد. در طول ۲۰ تا ۳۰ سال اخیر تنها قانونی که می توانست به حمل و نقل ریلی کمک کند، ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید بود که متاسفانه تاکنون مبلغی از جانب آن در بخش حمل و نقل ریلی جذب نشده است.

مرتضی رجبی، رئیس کارگروه اقتصاد انجمن ریلی

وی ادامه داد: اگر رویه موجود تغییر نکند و در اجرای قوانین اتفاق خاصی نیفتد این شیب نزولی حمل بار قطعا به نفع حمل جاده ای بیشتر خواهد بود و در عمل باعث نابودی صنعت ریلی و رونق بخش جاده ای خواهد شد.

مرتضی رجبی با اشاره به اقدامات لازم در  ایجاد رغبت بخش خصوصی به سرمایه گذاری در حوزه ریلی، تشریح کرد: در گام نخست نقش شرکت راه آهن باید کاملا مشخص شود. سرمایه گذار باید بداند راه آهن تا چه اندازه در تصدی گری دخالت دارد تا نسبت به آن برای سرمایه گذاری تصمیم گیری کند. دوم اینکه قوانین موجود در حوزه ریلی تفسیر شوند. قوانینی که به نفع بخش ریلی مصوب شده اند در حال آسیب به آن هستند. مثلا معافیت مالیاتی بخش ریلی به منظور ترغیب و تشویق بخش ریلی گذاشته شده اما در عمل باعث ایجاد پرونده های مالیاتی برای شرکت های ریلی شده است.

رئیس کارگروه اقتصاد انجمن ریلی خاطر نشان کرد: شرکت راه آهن نباید تصدی گری داشته و تصدی گری در بخش ریلی باید به بخش خصوصی واگذار شود. امور ناوگان (اعم از لکوموتیو و واگن) در بخش های سرمایه گذاری، بهره برداری، ترافیک شبکه، تعمیر و نگهداری و نظارت بر آن در حیطه وظایف تصدی گری بوده باید و باید از شرکت راه آهن به بخش خصوصی واگذار شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان
  • افزایش ۱۷ درصدی توزیع کود کشاورزی در آذربایجان غربی
  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران