Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید احمد معتمدی (رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اجرای طرح ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و تامین نیروی مورد نیاز بازار از سوی این دانشگاه گفت: این طرح چند موضوع را در نظر دارد؛ یکی بحث بازنگری برنامه‌های درسی مقاطع مختلف است که در ابتدا برای مقطع کارشناسی در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود دو سال است که مهارت‌افزایی در مقطع کارشناسی را آغاز کرده‌ایم و سعی در تقویت بیشتر آن داریم.

معتمدی در خصوص طرح مهارت‌افزایی دانشجویان مقطع کارشناسی گفت: این طرح بیشتر از این منظر است که دانشجویان کارشناسی علاوه بر دروس خود و ادامه تحصیل در رشته مورد نظرشان یک مهارت را هم بیاموزند. از این رو یک بازنگری درسی در مقطع کارشناسی صورت گرفته است، به این شکل که اگر دانشجویی بخواهد در کنار رشته تحصیلی خود بر فرض مثال برنامه‌نویسی را هم بیاموزد، این امکان برای او فراهم خواهد شد و می‌تواند در کنار درس اصلی‌شان این مهارت را دنبال کند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص اهمیت روند آموزش کارآفرینی در این دانشگاه گفت: نکته مهم برای ما کارآفرینی است، چند سالی است که بحث کارآفرینی در دانشگاه ما آغاز شده و اقدامات موفق‌آمیزی هم در این مورد داشته‌ایم به عنوان مثال، اکنون حدود ۱۴۰ شرکت دانش‌بنیان و استارتاپی در مرکز نوآوری ابن سینا دانشگاه امیرکبیر در حال فعالیت است. طی دو سال و نیم اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه از تعداد ۱۰ واحد به ۱۴۰ واحد رسیده،‌ همچنین افزایش ظرفیت در شرکت‌های دانش‌بنیان تقریبا ۱۰ برابر شده است. البته تقاضا هم در این زمینه بالا بوده،  از این رو  امیدواریم بتوانیم در سال ۹۸ این ظرفیت را افزایش دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که بر اساس طرح ارتقای توان اشتغال دانشجویان چندین دانشجو به بازار کار راه یافته‌اند؟ گفت: به دلیل اینکه پس از اتمام دوره تحصیلی دانشجویان از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند، ما آمار دقیقی از وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان کارشناسی نداریم. به طور کل کارآفرینی اقدامی خوبی بود، زیرا کارآفرینان هم خودشان مشغول به کار می‌شوند و هم پس از به نتیجه رسیدن محصولشان می‌توانند افراد دیگر را استخدام کنند. ایجاد شغل خاصیت کارآفرینی است و این اقدام از برنامه‌های موفق دانشگاه ما است.

 معتمدی اضافه کرد: طرح ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان نقش موثری در برقراری ارتباط بهتر بین دانشگاه و صنعت خواهد داشت، زیرا از این طریق بسیاری از نیازهای صنعت برطرف می‌شود. مراکز کارآفرینی و مهارت‌افزایی یکی از راه‌های ارتقای رابطه صنعت با دانشگاه  است که در واقع می‌تواند کارآفرینان دانشگاه‌های ما را جذب بازار کار کند.

وی درباره تاثیر کمبود بودجه دانشگاه‌ها در روند کارآفرینی و مهارت‌افزایی دانشجویان گفت: من یاد ندارم دانشگاه‌ها با مشکلی مواجه نباشند و هر سال مشکلات به نوعی وجود داشته‌است و ما هم از این نظر آب‌دیده شده‌ایم، اما باید در کنار بحث‌های اجرایی مدیریت منابع را طوری تنظیم کنیم که کارهای اصلی دانشگاه هم انجام شود. خوشبختانه سال  گذشته توانستیم با وجود تحریم‌ها و مشکلات بودجه‌ای کارها را مدیریت کنیم. امسال هم سعی می‌کنیم این کار را انجام دهیم تا مشکلاتی مثل تحریم روی کارهای اصلی دانشگاه اثر نگذارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اشتغال دانشجو کمبود بودجه گفتگو با ایلنا رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۴۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان

بر اساس تازه‌ترین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که به زعم کارشناسان و تحلیلگران افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از وظایف وزارت کار صرفنظر از اجرای سیاست‌های اشتغال، حمایت از نیروهای کار شاغل است و بر همین اساس بررسی وضعیت بیمه شدگان شاغل و سهم آنها از کل شاغلان ضروری است. در تعریف، بیمه شده به فردی گفته می‌شود که با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مندرج در قانون سازمان بیمه‌گر را دارد.

بیمه شده اجباری، بیمه شده‌ای است که به دستور کارفرما یا نماینده او در محلی به نام کارگاه مشغول به کار و حق بیمه او واریز می‌شود و مزد و حقوق می‌گیرد که عمدتا اشتغال پایدار در قالب بیمه‌های اجباری است. اما در بیمه اختیاری، فرد با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت کند که مشاغل آزاد و خویش‌فرما از زیر مجموعه‌های بیمه اختیاری به شمار می‌روند.

طبق گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده به نحوی که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده و بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال گذشته ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه اجباری و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسیده است. افزایش آمار بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی بیانگر رونق حوزه تولید است.

طبق گزارش‌ها در طول ۲.۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده و بر اساس تازه‌ترین آمار بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است.محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اواخر سال گذشته با تایید آمار بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی اعلام کرد: قطعا برایشان اشتغال ایجاد شده و مشخص است که کد بیمه جدید اجباری است یا حرف و مشاغل است.

یکی از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که موجب افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی شد. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزایش یافت و به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در آغاز دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیش از ۱۱ میلیون تومان افزایش یافت. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه‌شدگان اجباری نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

در همین راستا ناصر چمنی ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، حقوق و دستمزد را در بالارفتن آمار اشتغال و بیمه شدگان تامین اجتماعی موثر دانست و گفت: افزایش حقوق باعث می‌شود تا افراد به کار ترغیب شوند و بیشتر کارگاه‌ها و واحدهایی که به دنبال کارگر هستند بتوانند نیرو جذب کنند.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از کسانی که ساعت‌های متمادی در یک بنگاه یا واحد تولیدی مشغول کار هستند، وقتی حقوق و دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند دیگر تمایلی به کار در خط تولید نشان نمی‌دهند و عمدتا به سمت مشاغل غیررسمی،کاذب و ناپایدار می‌روند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، این تصور وجود دارد که دستمزد پایین کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد لذا از طریق کار در مشاغل کاذب یا خدماتی نظیر تاکسی‌های اینترنتی به دنبال تامین هزینه‌های زندگی هستند. از این رو افزایش دستمزدها می‌تواند تاثیر بسزایی در آمار بیمه شدگان و اشتغال داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ برابر ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند مطابق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحدهای خود اقدام کنند. جذب بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید در سازمان تامین اجتماعی نشان از رشد تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی و اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها