Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیوید ریگولت-روز، پژوهشگر حوزه مسائل امنیت سیاسی و دولت‌ها است. وی استاد علوم سیاسی دانشگاه تولوز است و به صورت تخصصی در حوزه‌ کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه ایران، عراق، سوریه و یمن تحقیق و بررسی کرده‌ و هم‌اکنون یکی از محققان موسسه تحلیل‌های استراتژیک در فرانسه است.

در ذیل متن گفت‌وگوی این محقق حوزه سیاست با خبرنگار ایلنا را می‌خوانید:

تحریم‌ها، کمک‌های مالی به ایران را دچار مشکل کرده‌ است

سازمان ملل، تحریم‌ها را مانعی برای حمایت از سیل‌زده‌ها دانسته‌است

***با توجه به وقوع سیل در ایران بسیاری از کمک‌های بشردوستانه به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند وارد این کشور شود و بسیاری از حساب‌های هلال احمر ایران مسدود شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما این رفتار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این اتفاق یکی از اثرات ناخواسته تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی  ایران است که باعث شده‌‌ هیچ کمک مالی خارجی به هلال احمر ایران، یا سازمان‌هایی که به دولت ایران وابسته‌اند، ارائه نشوند.

این در حالی است که این روزها ایران با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است، سیل در ایران خسارات زیادی به همراه داشته‌ است. حداقل ۷۰ نفر کشته و ۷۹۱ نفر زخمی شدند. در روز ۲ آوریل، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن «آماده» است تا به «فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر» کمک کند اما تاکنون ارسال کمک مالی به ایران متوقف شده است.

فرانسه ۱۲ تن از کمک‌های بشردوستانه را از جمله ۱۱۴ موتور پمپاژ به ایران ارسال کرده است. صلیب سرخ آلمان تا کنون کمک‌هایی ارسال کرده است و حتی کویت چندین تن مواد غذایی، پمپ‌های آب و دارو را ارسال کرده است.

حال سازمان ملل اعلام کرده است که آماده ارسال کمک به جمهوری اسلامی است، اما در ۲۵ مارس سال ۲۰۱۹، بیانیه‌ای از دفتر هماهنگی امور انسان‌دوستانه سازمان ملل منتشر شده است که نشان می‌دهد چالش‌های ناشی از تحریم‌ها بر ارسال کمک به ایران تاثیر گذاشته و مانع خدمت‌رسانی و حمایت از قربانیان سیل شده است.  

مردم عادی، همیشه قربانی تصمیم سیاستمداران می‌شوند

***آیا درست است که مردم عادی قربانی تصمیم ترامپ شوند؟

این اتفاق رخ می‌دهد و شرایط را پیچیده می‌کند. همیشه مردم عادی بیشتر از خود حاکمیت‌ها، قربانی پیامدهای تحریم‌ها می‌شوند. حتی اگر مردم عادی هدف این تحریم‌ها نباشند. پیش از این سابقه این تحریم‌ها را در مورد عراق داشتیم که شرایط نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده بود بنابراین می‌توان گفت که این اتفاق رخ می‌دهد.

***ترامپ اخیرا نیروی نظامی ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است. این تصمیم چه توجیهی دارد؟

این نیرو از زمان انقلاب ایران یک نیروی مهم به شمار می‌رود و شامل نیروهای زمینی، هوایی و دریایی و نیروهایی در خارج از کشور هم می‌شود. نزدیکی سپاه پاسداران ایران با نیروهای خارج از کشور مانند نیروی قدس باعث شده‌‌ است که ترامپ از قدرت این گروه دچار ترس شود و این گروه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. اقدامی که در نوع خود بی‌سابقه است. نخستین بار است که نهاد نظامی خارجی به عنوان یک سازمان تروریستی نامیده می‌شود. این تصمیم می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد.  

تصمیمات ترامپ راه‌های دیپلماتیک را بسته‌است

تصمیم برای اقدام علیه سپاه، باعث افزایش وحدت در ایران شده‌ است

***به نظر شما تصمیمات اخیر دونالد ترامپ چه عواقبی به همراه خواهد داشت؟

بدون شک این تصمیمات باعث تاسف است و تمام راه‌های دیپلماتیک برای رابطه با ایران را به بن‌بست می‌رساند. نه تنها راه‌های دیپلماتیک با ایران، بلکه باعث می‌شود که رییس‌جمهور بعدی هم با مشکل روبه رو شود، چراکه باید این قانون را لغو کند.

این در حالی است که این تصمیم ترامپ باعث وحدت بیش‌تر در ایران شده است و حتی اختلافات داخلی میان مجلس ایران و دولت روحانی را با این افراد کم کرد. روز بعد از تصمیم ترامپ همه اعضای مجلس لباس سپاه بر تن کردند و از این طریق همراهی خود با سپاه ایران را نشان دادند.

از سوی دیگر این تصمیم می‌تواند شرایط را برای اقدام نظامیان آمریکا در منطقه سخت و دشوار کند. این در حالی است که ایران هم نام نیروهای غرب آسیای آمریکا را در فهرست حامیان تروریسم قرار داد و از این طریق تنش‌ها میان دو کشور بیشتر شده است.

در صورت مورد حمله قرار گرفتن سپاه ایران در افغانستان یا سوریه می‌توان نگران وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران سازمان ملل سیل کویت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۴۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آنها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آکسیوس: آمریکا ارسال کمک‌های نظامی به اسرائیل را متوقف کرد
  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • بلینکن مدعی شد: حماس مانع بین مردم غزه و آتش‌بس است | اصلی‌ترین اختلاف میان اسرائیل و حماس در حال حاضر