Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@17:47:54 GMT

چنبره طلاق بر زندگی زوج‌های جوان

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۵۳۱۴

چنبره طلاق بر زندگی زوج‌های جوان

به عقیده کارشناسان بسیاری از عواملی که منجر به طلاق می‌شود با پیشگیری قبل از اینکه زندگی زناشویی به مرز بحران برسد قابل کنترل شدن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، یکی از چالش‌هایی که در سال‌های اخیر کشور ما به ویژه جوانان را به خود درگیر کرده موضوع طلاق است که در آموزه‌های دینی هم از آن به عنوان حلال نکوهیده نام برده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طلاق در این سال‌ها موجب شده تا زندگی مشترک بسیاری از افراد تحت تاثیر قرار گیرد تا آنجا که بسیاری از جوانان از ترس اینکه پس از ازدواج با این مشکل رو به رو شوند تن به ازدواج نمی‌دهند.

البته موضوع طلاق به عوامل مختلفی بستگی دارد که نیاز است جوانان با آگاهی کامل نسبت به این موارد زندگی مشترک خود را آغاز و ادامه دهند تا در ادامه با چالش‌ رو به رو نشوند.

در این گزارش تلاش شده تا به علل اصلی طلاق اشاره شده و راهکارهای جلوگیری از این امر توسط کارشناسان بررسی شود.

خانواده‌ها پیشگام ازدواج فرزندان باشند
کریم طالبی کارشناس مسائل اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: پدیده شوم طلاق یکی از پدیده‌های جدی کشور ما محسوب می‌شود و اگر اقدامی برای پیشگیری و افزایش روز افزون نسبت به این موضوع صورت نگیرد، هزینه گزافی مانند افزایش زنان مطلقه، افزایش فرزندان طلاق و افزایش کودکان کار برای سال‌های آتی گریبانگیر دولت و جامعه می‌شود.

وی با اشاره به عوامل اصلی طلاق در کشور خاطرنشان کرد: عدم انتخاب آگاهانه و عاقلانه یکی از علل اصلی طلاق است و این امر به این دلیل رخ می‌دهد که جوانان در آستانه ازدواج به جای انتخاب صحیح، به انتخاب احساسی و چشم بسته رو می‌آورند که پس از گذشت مدتی از ازدواج و با شروع فراز و نشیب‌ها به این موضوع پی می‌برند که همسرشان با ملاک‌های یک همسر خوب فاصله دارد و همین امر می‌تواند منجر به طلاق شود.

کارشناس مسائل اجتماعی بر لزوم آگاهی بخشی نسبت به انتخاب آگاهانه تاکید کرد و گفت: خانواده‌ها، مسئولان فرهنگی و رسانه‌ها باید نسبت به فرهنگ‌سازی در انتخاب صحیح همسر برای جوانان تمام تلاش خود را به‌کار گیرند.

طالبی تصریح کرد: آموزش قبل، حین و پس از ازدواج در کشور ما جدی گرفته نشده است و متاسفانه بسیاری از طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی مشترک رخ می‌دهد که نشان دهنده عدم آشنایی زوجین با مهارت‌های کافی برای زندگی متاهلی است.

وی بیان کرد: اگر مسئولین مربوطه، دستگاه‌های فرهنگی و سازمان‌های مردم نهاد به دنبال تحقق سیاست‌های کلی خانواده که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده حرکت کنند، جامعه ما می‌تواند از آسیب طلاق به دور باشد.

کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: خانواده مهمترین نهاد جامعه است که می‌تواند در رشد فرزندان و جلوگیری از طلاق بسیار موثر باشد و اگر کارکرد خانواده که این روزها در حال فراموشی است دوباره احیا شود بسیاری از مشکلات زناشویی برطرف می‌شود.

طالبی افزود: خانواده‌ها باید به فرزندان خود بیشتر توجه کرده و نظارت غیرمستقیم بر رفتار آن‌ها داشته باشند تا از افتادن فرزندان در دام دیگران جلوگیری شود؛ خانواده‌ها باید در امر ازدواج دخالت مستقیم داشته باشند و همیشه در کنار فرزندان به ارائه مشورت‌های صحیح بپردازند چراکه دارای تجربه بسیاری هستند.

وی ازدواج آسان را امری پسندیده عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه جوان در آستانه ازدواج با شهوت های جنسی زیادی رو به رو است که اگر این موضوع با ازدواج مرتفع نشود می‌تواند شرایط آسیب و گناه یک جوان را فراهم کند، پس لازم است تا شرایط ازدواج از سوی خانواده‌ها تسهیل شود که به دنبال آن جامعه ای سالم، بانشاط و پویا را داشته باشیم.

شکاک بودن از عوامل ویرانگر رابطه زناشویی است
فتانه کاظم‌پور کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار ما مشکوک شدن زن و شوهر نسبت به همدیگر را یکی از عوامل طلاق نام برد و اظهار کرد: زن و شوهر به جای اینکه با چک کردن تلفن همراه، کیف و دیگر وسایل شخصی که ممکن است تنش‌هایی را در رابطه‌ زناشویی ایجاد کند، باید با همسر خود به راحتی صحبت کنند و به او بگویند که تغییر رفتارش موجب آزار می‌شود و از او بخواهند درباره برخی موارد توضیح دهد.

وی با بیان اینکه  مرد و زن باید تلاش کنند تا همسر خوبی در زندگی باشند، خاطرنشان کرد: حفظ زیباییِ ظاهر و آراستگی در پوشش، مهربانی بیشتر و انجام دادن بهتر مسئولیت‌های زناشویی می‌تواند به برقراری دوباره اعتماد و گرم شدن خانواده کمک زیادی کند و زن و شوهر باید در واقع نشان دهند که در قلبشان محبت خانواده و همسر موج می‌زند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی تصریح کرد: یکی از مواردی که به صورت معمول در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود بازگویی موارد شخصی زندگی بین دیگران است؛ در حالی که نباید سفره دل و رازها و شک‌های به وجود آمده پیش دیگران مطرح شود.

کاظم‌پور با اشاره به اینکه تلفن زدن‌های بی‌مورد موجب حساسیت می‌شود، تاکید کرد: مادرِهمسر، خواهرِ همسر، دوست و همسایه قطعا نمی‌توانند در مشکلات زندگی بیشتر از خودتان به شما کمک کنند.

وی افزود: مشکلات زناشویی باید بین خودتان باقی بماند و اگر نیاز به مشورت و کمک فکری و روحی دارید، بهترین گزینه یک مشاور و متخصص است نه دوست و فامیل.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی عنوان داشت: اگر زن و شوهر از یک مشاور خانواده کمک گرفتند و او در رفتار همسرشان هیچ نوع نشانه‌ای از خیانت پیدا نکرد، باید مساله را به عنوان یک مشکل ذهنی در خودشان بپذیرند و برای درمان از روان‌شناس کمک بگیرند.

کاظم‌پور خاطرنشان کرد: شکاک بودن از عوامل ویرانگر رابطه زناشویی است.

بنابراین گزارش، به عقیده کارشناسان بسیاری از عواملی که منجر به طلاق می‌شود با پیشگیری قبل از اینکه زندگی زناشویی به مرز بحران برسد قابل کنترل شدن است اما مشروط به اینکه زوجین، خانواده‌ها و مسئولان نقش خود را به درستی انجام دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۵۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران از کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از رسانه و روابط عمومی دادگستری کل استان تهران؛ ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: درمسیر تحول و تعالی و با اجرای برنامه‌های عملیاتی در دادگستری استان تهران ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان کاهش ۲۴ درصدی داشته است.

نیکوکار تصریح کرد: با پیگیری‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در جهت برگزاری شورای اجتماعی پیشگیری شهرستان‌ها، شهرستان بهارستان با اجرایی کردن مصوبات جلسات برگزار شده موفق به کاهش ورودی پرونده‌های طلاق توافقی به میزان بیش از ۲۴ درصد شده است.

وی افزود: اقدامات دادگستری بهارستان در راستای اهداف پیشگیرانه، موجب کاهش ورودی پرونده در ۷ اتهام از ۱۰ اتهام اول آن و همچنین تقلیل ورودی پرونده در ۵ حوزه تصرف عدوانی، طلاق توافقی، حوزه مواد مخدر، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از تصادفات رانندگی و سرقت مستوجب تعزیر شده است.

نیکوکار گفت: سازگاری میان زوجین نیازمند کسب مهارت‌های لازم به وسیله آموزش است تا با کمک آن بتوان یک زندگی با کیفیت مطلوب را تجربه کرد؛ زیرا خوب زندگی کردن یک مهارت اکتسابی است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران تاکید کرد: طلاق تنها راه حل برای پایان دادن به اختلافات نیست و این اصل باید تا حد ممکن به شکل کم و محدود مورد استفاده قرار گیرد و تا جایی که امکان دارد به‌عنوان آخرین گزینه مطرح شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • جوان مرگ مغزی به ۵ بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران نجات یافت
  • نجات جوان اهل گرمی اردبیل از چوبه دار
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • نجات جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو