Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت، کشورش تمایل کمی برای پیوستن سایر کشورها به یک اقدام چند ملیتی با هدف گفت‌وگو با کره شمالی به منظور دست کشیدن این کشور از تسلیحات اتمی دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت: آمریکا برای محروم کردن سایر کشورها از مذاکرات اتمی با پیونگ یانگ تلاشی نمی‌کند اما فکر می‌کنم که این یک ترجیح برای ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این مساله که ترامپ آماده سومین نشست احتمالی با کیم جونگ اون، رهبری کره شمالی است، گفت: فکر می‌کنم که کیم جونگ اون دست کم تاکنون، یک تماس رو در رو با آمریکا را خواستار شده که آن را به دست آورده است.

در پی مذاکرات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با رهبری کره شمالی که روز پنجشنبه در روسیه برگزار شد، پوتین پیشنهاد احیای یک رویکرد چندجانبه برای مذاکرات خلع سلاح اتمی را مطرح کرد که در گذشته محکوم به شکست شد.

پوتین ادامه داد، کیم جونگ اون تمایل دارد تا دست از سلاح اتمی بکشد اما تنها زمانی این کار را انجام می‌دهد که تضمین‌های امنیتی قوی مورد حمایت توافقی چندملیتی را داشته باشد.

آمریکا، کره شمالی، چین، کره جنوبی، روسیه و ژاپن در اوت ۲۰۰۳ گفت‌وگوهای شش جانبه را آغاز کردند. کره شمالی توافقی را در سپتامبر ۲۰۰۵ برای پایان دادن به برنامه تسلیحات اتمی در ازای مزایای امنیتی، اقتصادی و انرژی پذیرفت اما در پی عدم توافق بین پیونگ یانگ و واشنگتن بر سر تحریم‌های مالی اعمال شده بر کره شمالی، این کشور به صورت موقت و پیش از انجام نخستین آزمایش اتمی در اکتبر ۲۰۰۶، از مذاکرات شش جانبه خارج شد.

مذاکرات خلع سلاح اتمی کره شمالی چند هفته بعد از سر گرفته شد و شش کشور به توافقی در فوریه ۲۰۰۷ دست یافتند که در آن کره شمالی بسته کمکی را به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار در ازای متوقف کردن تأسیسات اتمی خود و اجازه ورود بازرسان بین‌المللی برای تأیید این روند، دریافت کرد. یک تلاش نهایی برای تکمیل توافقی در توقف کامل برنامه‌های اتمی کره شمالی در دسامبر ۲۰۰۸ به شکست انجامید زمانیکه این کشور از پذیرش روش‌های تأیید مورد پیشنهاد آمریکا سرباز زد.

دو نشست عالی رتبه ترامپ با رهبری کره شمالی- نخستین در سنگاپور و دیگری در اواخر فوریه سال جاری میلادی در هانوی، ویتنام – به نقشه راه خلع سلاح اتمی نینجامید. در روسیه، کیم قویاً واشنگتن را بابت رویکردی یک‌جانبه و بدطینتی در هانوی مورد انتقاد قرار داد و گفت که این مساله باعث یک بن بست دیپلماتیک شده است.

بولتون گفت که ترامپ همچنان به دنبال یک نشست احتمالی سوم با کیم جونگ اون است و ادامه داد: او تقریباً بابت این مساله احساس قوی‌ای دارد. او دائماً گفته که فکر می‌کند روابط خوبی با کیم جونگ اون دارد و رویکرد شش جانبه در گذشته شکست خورده است.

بولتون همچنین گفت که ترامپ به تمایل کیم در رویکرد گام به گام برای خلع سلاح اتمی علاقه‌ای ندارد که در آن کره شمالی به دنبال کاهش و تسهیل برخی از تحریم‌ها در ازای اقداماتی در راستای خلع سلاح اتمی است.

مشاور امنیت ملی آمریکا ادامه داد: فکر می‌کنم اگر به سیاست‌های گذشته نگاهی بیندازید، پاسخ به آن "نه" است. سیاست‌های گذشته که اینچنین بوده‌اند، همگی محکوم به شکست شدند. به کیم جونگ اون یا پدرش کمک مالی شد و سپس هیچ کاری در راستای تعهد به خلع سلاح اتمی صورت نگرفت.

بولتون همچنین ادامه داد: آمریکا سندی را امضا کرده که بر اساس آن موافقت کرد مبلغی برای مراقبت اوتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی بازداشتی در کره شمالی پرداخت شود اما هرگز دو میلیون دلار که درخواست پیونگ یانگ بود، پرداخت نشد.

بولتون که گفته بخشی از دولت در آن زمان نبود، گزارش‌های روزنامه‌ها را تأیید کرد که کره شمالی پیش از بازگشت این دانشجوی در کما رفته به آمریکا به تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۱۷ درخواست این پول را داشت.

وی درباره اینکه آیا جوزف یون، فرستاده آمریکا حین سفر به کره شمالی برای بازگرداندن وارمبیر سندی را امضا کرده، یا نه گفت: بله چنین چیزی بوده است.

وی ادامه داد، هیچ پرداختی صورت نگرفته است. از چند روز قبل که دارم به آن نگاه می‌کنم، کاملاً برای من واضح است که برای کسی پولی پرداخت نشده است. این واضح است.

وارمبیر، دانشجوی دانشگاه ویرجینیا که به کره شمالی سفر کرده بود، در ژانویه ۲۰۱۶ بازداشت شد. رسانه رسمی کره شمالی اعلام کرد که وی به ۱۵ سال حبس در اردوگاه کار اجباری به اتهام تلاش برای سرقت یک پوستر حاوی شعاری پروپاگاندایی از هتل محل اقامتش محکوم شد.

بولتون همچنین گفت: فکر می‌کنم که چین و روسیه هر دو می‌توانند اعمال تحریم‌های خود بر کره شمالی را بیشتر کنند. فکر می‌کنم که آنها در ماه‌های اخیر در این باره تقریباً خوب بوده‌اند اما به نظرم آنها همیشه باید این کار را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا خلع سلاح اتمی کره شمالی کره شمالی مشاور امنیت ملی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد