Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:01:58 GMT

ناخالصی الماس می‌تواند نحوه تشکیل قاره‌ها را توضیح دهد!

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۶۳۷۶

ناخالصی الماس می‌تواند نحوه تشکیل قاره‌ها را توضیح دهد!

الماس‌ها قابلیت افشای بسیاری از فرآیندهای زمین‌شناسی را دارند و دانشمندان با تجزیه و تحلیل و ناخالصی‌های موجود در آنها می‌توانند چگونگی ایجاد قاره‌ها را دریابند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، به طور کلی هر نوع آسیب و عیب و نقصی در الماس ارزش آن را در صنعت جواهرسازی و برای کلکسیونرها کم می‌کند اما برای دانشمندان، این ناخالصی در الماس بسیار هم ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که الماس‌ها در اعماق گوشته زمین تشکیل می‌شوند، دانه‌های کوچک مواد معدنی داخل این سنگ‌های زیبا به دام افتاده‌اند که در تجارت طلا و جواهر نقص محسوب می‌شوند، اما دانشمندان این نقص‌ها را آنالیز می‌کنند تا در مورد شرایط و محیط تشکیل سنگ اطلاعات کسب کنند.

"کارن اسمیت" از مؤسسه گوهرشناسی آمریکا و سرپرست این مطالعه گفت: ما راهی برای زدن رد آثار گوگرد آتشفشان‌های قدیمی پیدا کرده‌ایم که راه به گوشته و در نهایت به درون الماس‌ها پیدا کرده‌اند و شواهدی در مورد فرآیند تشکیل قاره‌ها ارائه می‌دهد.

خنک شدن گوشته

حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری زیر سطح زمین ساختارهایی به نام گوشته خنک شده وجود دارد که پوسته قاره‌ها را تثبیت کرده است. این کوه‌های شناور با سرد و سفت شدن درست زیر پوسته قاره‌ها موجب تثبیت آنها شده‌اند.

اما سوال این است که چطور؟ دانشمندان در مورد این پاسخ بحث می‌کنند که این گوشته‌های خنک شده توسط فرورانش پدید آمده‌اند که به پدیده‌ای گفته می‌شود که دو پوسته از سطح کره زمین به سمت یکدیگر حرکت کرده و یکی از پوسته‌ها به زیر پوسته دیگر می‌لغزد و در اعماق اقیانوس غرق می‌شود.

برخی دیگر از دانشمندان می‌گویند این گوشته‌ها از ماگمای داغ بیرون آمده از هسته زمین تشکیل شده‌اند.

به گفته "استیو شیرِی" از دانشگاه کارنگی دریافتن چگونگی تشکیل این گوشته‌ها بخش مهمی از تقسیم تاریخ قاره‌ها و کسب اطلاعاتی در مورد بقای آنها است.

وی افزود: از آنجایی که زمین تنها سیاره فعال و سنگی است که ما می‌شناسیم، زمین شناسی قاره‌ها و نحوه شکل‌گیری آنها بخش مهمی از شناختن آن چیزی است که زمین را میزبان حیات ساخته است.

الماس‌ها بهترین دوستان زمین‌شناسان هستند

خوشبختانه الماس می‌تواند به این پرسش پاسخ دهد، زیرا این سنگ‌های درخشان درون این گوشته‌ها شکل گرفته‌اند. با مطالعه دانه‌های معدنی که در الماس‌ها گیر افتاده‌اند دانشمندان می‌توانند ماهیت و منشأ گوشته خنک شده را که الماس از آن می‌آید، آشکار کنند.

دانشمندان مواد معدنی غنی از گوگرد را درون الماس‌هایی از سیرالئون آنالیز کردند و دریافتند که دو رویداد فرورانش در تاریخ این منطقه رخ داده است.

محققان به این دلیل به این نتیجه رسیدند که شیمی دانه‌های معدنی موجود در الماس‌ها ۲.۵ میلیارد سال پیش در سطح زمین بوده است، حتی قبل از اینکه اکسیژن حتی در جو به وجود آید. بنابراین گوگرد موجود در مواد معدنی الماس‌ها ابتدا بر روی سطح زمین بوده و سپس با پدیده فرورانش خود را به گوشته رسانده است.

الماس‌های استخراج شده در بوتسوانا نیز شواهد مشابهی را نشان دادند، اما در الماس‌های شمال کانادا چنین چیزی دیده نشد.

محققان می‌گویند گوشته خنک شده در منطقه کانادا ممکن است با فرآیند متفاوتی تشکیل شده باشد که شامل مواد سطحی نبوده است.

"اسمیت" گفت: کار ما نشان می‌دهد که وجود سولفید در الماس‌ها ابزار قدرتمندی برای بررسی روند تشکیل قاره‌ها است.

این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: الماس زمین شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۶۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت کشتی آزاد و فوتسال ایران برای تاجگذاری در قاره آسیا

کدام یک از تیم های ورزشی ایران در قاره آسیا برتری جدی تر دارند؟ به نظر می رسد پاسخ به این سوال چندان سخت نیست.

به گزارش طرفداری، با وجود این که ایران ورزشکاران و تیمهای قدرتمندی مثل کشتی فرنگی، والیبال، فوتبال، تکواندو، ووشو و کاراته را در آسیا دارد اما در هیچ رشته ای به اندازه 2 رشته فوتسال و کشتی آزاد موفق نبوده ایم.

تعداد قهرمانی های ما در این عرصه نشان دهنده قدرت تیمهای مورد اشاره ماست. ما در کشتی آزاد از 37 حضور در مسابقات، 30 بار عنوان قهرمانی به دست آورده و تنها در هفت دوره مسابقات قهرمان نشده ایم. اما در فوتسال 17 بار در مسابقات جام ملتهای آسیا حاضر بوده ایم و در این عرصه 13 بار عنوان قهرمانی را به دست آورده ایم.

به عبارتی ما در فوتسال 76 درصد از قهرمانی های قاره کهن را در تاریخ رقابت ها به دست آورده ایم اما این رقم برای کشتی آزاد 81 درصد است. به عبارتی 30 قهرمانی در 37 دوره کشتی قهرمانی آسیا ارزش بالاتری از 13 قهرمانی در 17 دوره فوتسال جام ملتهای آسیا دارد.

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • از ۵ قاره در کنفرانس صنعت هسته‌ای شرکت کرده اند
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • تیم والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران قهرمان قاره آسیا شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید/ تائید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • شطرنج‬ مربیان در سیدبندی المپیک/ تنور تکواندو داغ‌تر از همیشه
  • رقابت کشتی آزاد و فوتسال ایران برای تاجگذاری در قاره آسیا
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی