Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظریفت های منطقه ای بسیاری خصوصا برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی و دور زدن تحریم های آمریکا وجوددارد که اتفاقا با استقبال همسایگان و کشورهای منطقه روبرو شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امروز با وجود تحریم‌های مختلفی که آمریکایی‌ها علیه کشورمان اعمال می کنند و سعی دارند به قول خود این فشارها را افزایش دهند، اما بارقه های امیدی از جایی دیده می شود که کمتر پیشترها به آن توجه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که دولت بیشتر معطوف به غرب بود و بعد از اینکه آمریکا از برجام خارج شد و از اروپا آبی گرم نشد، حالا بیشتر از گذشته این چنین ظرفیت‌هایی دیده می شود.

در ادامه به کشورهایی که در چند ماه اخیر ارتباط حسنه‌ای با ایران برقرار کردند و این ظرفیت‌ها به طور بالقوه در آن وجود دارد اشاره می کنیم.

پاکستان؛ نخست وزیری که از راه خراسان آمد

پاکستان بخصوص با روی کار آمدن نخست وزیر جدید خود یعنی «عمران خان» ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری‌های تجاری، امنیتی و منطقه‌ای با کشورمان دارد. نخست وزیر پاکستان چندی پیش از راه خراسان وارد کشورمان شد و رهبر معظم انقلاب ورود اینگونه وی به کشورمان را به فال نیک گرفتند.

اسلام آباد همسایه شرقی کشورمان است که ظرفیت‌های مختلفی دارد. عمران خان، نخست وزیر محترم جمهوری اسلامی پاکستان بنا به دعوت جناب آقای دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در تاریخ یکم و دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات این کشور به جمهوری اسلامی ایران سفر نمود. سال‌های اخیر شاهد سفرهای متقابل دو طرف در سطح رؤسای دو کشور بوده است.

دو طرف بر لزوم گسترش همکاری‌ها در بخش نیرو از جمله صادرات برق ایران به پاکستان تأکید نمودند. طرف پاکستانی مراتب تشکر و قدردانی خود را از دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر تداوم صادرات برق به ایالت بلوچستان پاکستان ابراز نمود.

قرارداد گاز با پاکستان از جمله قرادادهایی است که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است که به نظر می رسد این موضوع از جمله ظرفیت های مغفول مانده انرژی کشورمان خصوصا در بحبوحه فشار آمریکا برای تحریم نفتی ایران. به هر جهت حضور عمران خان در ایران نشان داد که طرفین جهت همکاری بیشتر حاضر و آماده هستند.

سال قبل حدود ۳۰۰ کد تعرفه ای به پاکستان صادر کردیم گرچه ارزش پولی کمی داشته است به دلیل تحریم های ظالمانه، بخشی از صادرات ما به پاکستان از طریق کشورهای ثالث انجام می شود و رقم واقعی بیش از چیزی است که گفته می شود.

عراق؛ دروازه باز بغداد به روی ایران

صادرات ۱۲ ماهه به عراق در سال گذشته به رقم ۸.۹ میلیارد رسید که با جهشی ۳۶ درصدی نسبت به صادرات ایران به این کشور در سال ۹۶، عراق را به عنوان دومین کشور هدف صادراتی ایران در سال ۹۷ قرار داد.

در سال گذشته رفت و آمدهای متعددی خصوصا درپایان سال 97 میان مقامات ایران و عراق صورت گرفت.

 سفر رئیس جمهور ایران به کشور عراق در اسفندماه گذشته و دیدار نخست‌وزیر عراق با مقامات ایرانی در تهران طی ماه گذشته، نشان از عزم جدی دو کشور در تقویت روابط دوجانبه مخصوصاً در حوزه روابط تجاری خواهد داشت.

طبق آمار دفتر کشورهای عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران از سال ۱۳۸۷ تا سال ۹ ماه سال ۱۳۹۷ صادرات ایران به عراق حدود ۲.۶ برابر شده است که نشان می‌دهد عراق می‌تواند یک بازار بالقوه برای صادرات کالاهای ایرانی باشد.

در حال حاضر ایران یکی از اصلی‌ترین صادرکنندگان کالا و خدمات مهندسی به عراق است؛ در صورتی که حجم مبادلات تجاری ایران به عراق به ۲۰ میلیارد دلار برسد، می‌توان گفت یک بازار عمده برای محصولات ایرانی فراهم آمده است که می‌تواند تا حدود زیادی مشکلات تولید در داخل را از بین ببرد.

چین: اژدهای زرد ابرقدرت اقتصادی خودمختار

بر اساس آمار اعلام شده، در سال ۹۷ صادرات ایران به کشور چین رقمی بالغ بر ۹.۲ میلیارد دلار بوده و این رقم، چین را در بالاترین رده بازارهای صادراتی کشورمان قرار داده است؛ این در حالی است که میزان صادرات کشورمان در سال ۹۷، حدود ۲.۲ درصد از نظر ارزش دلاری رشد داشته است.

چین در برابر تحریم های نفتی ایران ایستاد و حتی نسبت به اینکه آمریکایی ها سعی کردند با اعمال فشار از صادرات نفت ایران جلوگیری کنند به شدت انتقاد کرد و آنرا بی ثبات کننده اقتصاد جهان نامید.

کارشناسان انعقاد پیمان‌های پولی چند جانبه با چین و دیگر کشورها را راهکار ایران برای کاهش سلطه دلار بر مناسبات اقتصادی در جهان می دانند. کارشناسان اقتصادی نسبت به ایجاد همکاری بیشتر با چین به عنوان یک اقتصاد مستقل و محکم تاکید می کنند.

مواضع دیپلماتیک رسمی چین عموماً بسیار محتاطانه اتخاذ می‌شوند. با این حال چین در دوره قبلی تحریم‌ها یکی از مهم‌ترین راه‌های تنفس ارزی ایران محسوب می‌شد.

پاکستان با توجه به پتانسیل های خوب و بکر جاده ای می تواند پل ارتباطی ایران و چین باشد. از اینر روابط سه کشور از جمله ایران و چین و پاکستان در منطقه هر چقدر بیشتر توسعه یابد به نفع سه کشور خواهد بود و منافع منطقه ای حاصل می شود. 

سوریه؛ کشوری که بازسازی فکر می کند

سوریه بعد از نابودی تروریسم داعش در این کشور به فکر حیات و زندگی دوباره و بازسازی است. در این زمینه ایران با توجه به همکاری که برای زدودن خطر تروریسیم با سوریه داشته است می تواند مشارکتی فعال برای بازسازی این کشور داشته باشد.

در همین رابطه وزیر خارجه کشورمان چندی پیش به سوریه سفری کرد و پیشتر در سال گذشته نیز «اسحاق جهانگیری» معاون اول روحانی به این کشور سفر کرده بود. سال گذشته همچنین «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به ایران آمد و بسیاری از رسانه های جهان این سفر را جشن پیروزی مقاومت در منطقه خواندند.

«حسن دانایی فر»، دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه، با اشاره به سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به دمشق، اظهار کرد: «در جریان این سفر علاوه بر امضای چندین سند تفاهم، برای اولین‌بار اتاق مشترک ایران و سوریه نیز با حضور فعالان بخش خصوصی دو کشور در عرصه اقتصادی و تجاری تشکیل شد.»

کارشناسان مطرح می کنند که بازار سوریه برای بخش خصوصی کشورمان یک فرصت است و با تشکیل اتاق مشترک ایران و سوریه این موضوع تسهیل شده است.

ترکیه؛ استقبال از گسترش روابط اقتصادی، تجاری و منطقه ای

ترکیه کشوری است که سیاست اقتصادی خاصی را دنبال می کند. ترکیه اخیرا در برابر اعمال دوباره تحریم نفتی ایران بدون هیچ مهلتی مخالفت صریح خود را با این موضوع ابراز داشت. چندی پیش بود که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران بعد از سفر به سوریه وارد این کشور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نتایج سفر خود به ترکیه، گفت: در جریان ملاقات با مقامات ترکیه توافق کردیم که در پنج حوزه همکاری‌ بین دو کشور را به صورت ویژه‌ دنبال کنیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود در جمع خبرنگاران، یادآور شد: من احساس می‌کنم که در طرف ترکیه ای علاقه‌مندی به همکاری جدی با ایران در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی ، امنیتی ، سیاسی ، منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد و شاید مشابه روابطی که در حال‌ حاضر بین این کشور و ایران وجود دارد در طول چند دهه گذشته وجود نداشته است. خوشحال هستم که ما روابط مشابهی را با سایر همسایگانمان داریم. از جمله با آذربایجان ، عراق، افغانستان ، پاکستان و سایر همسایگان در آسیای میانه ، قفقاز.

ظریفت های منطقه ای بسیاری خصوصا برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی و دور زدن تحریم های آمریکا وجوددارد که اتفاقا با استقبال همسایگان و کشورهای منطقه روبرو شده است. خوشبختانه دولت نیز بعد از مدتی به این موضوع اقبال نشان داده است و این مسئله پیگیری دیپلماتیک و گسترش روابط ردرآینده را می طلبد.

انتهای پیام/ح 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۷۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.سلمان الغریری وزیر تجارت عراق با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به عنوان وزیر تجارت عراق و رییس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 6098217 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا