Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:10:02 GMT

مستطیل سبز و آفتی به نام خشونت و پرخاشگری

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۸۵۳۳

مستطیل سبز و آفتی به نام خشونت و پرخاشگری

تهران- ایرنا- محمد پنجعلی کارشناس فوتبال بروز هرگونه خشونت و پرخاشگری در فوتبال را ریشه در رفتارهای اجتماعی افراد دانست و گفت: فوتبال هیجان و نشاط بالایی دارد به طوری که هیجان و خشم در مقوله فوتبال 2 امر جدایی ناپذیر هستند و گاهی تماشاچیان به رفتارهایی دست می زنند که ناخواسته صورت می گیرد. از این رو آسیب شناسی و ارایه راهکارهای علمی و عملی به وسیله کارشناسان در برخورد با اینگونه رفتارهای نابهنجار ضروری و لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا، بی تردید ورزش فوتبال پرطرفدارترین، پربیننده ترین و پرمشارکت ترین فعالیت ورزشی ‌در میان فعالیت های گوناگون ورزشی که در سراسر دنیا به شمار می رود که گسترش روز افزون آن سبب شده است تا مرزهای جغرافیایی، نژادی، قومی، سیاسی و عقیدتی را در نوردد.

در چند سال اخیر پژوهشگران تحقیق های گسترده ای درباره آداب، مناسک، ارزش ها و الگوهای فرهنگی رایج در ورزش فوتبال را آغاز کرده اند که از آن جمله موضوعات حائز اهمیتی که مورد توجه اندیشمندان علوم انسانی و اجتماعی قرار گرفته، بررسی و تبیین رویدادها و حوادث خشونت بار در رشته ورزشی فوتبال است که هر از چندگاهی جلوه هایی از آن را می توان هنگام برگزاری مسابقات ملی و بین المللی مشاهده کرد.

برخی از تماشاگران و طرفداران تیم های ورزشی از پرداختن به اعمال و حرکات خشونت آمیز ابایی ندارند و مبادرت به پرتاب اشیایی به طرف زمین مسابقه، ورزشکاران و داوران می کنند. برخی با شکستن اموال و صندلی ها و... در ورزشگاه ها خشم و هیجان خود را تخلیه می کنند و گاهی نیز آشوب های خیابانی به راه می اندازند و با تماشاگران و هواداران تیم مقابل به نزاع می پردازند.

نمونه ای بارز از این خشونت ها هفته گذشته در جریان مسابقه میان 2 تیم سپاهان اصفهان و پرسپولیس تهران به عینه مشاهده شد. بازی حساس و پرحاشیه ای که یکبار دیگر آن روی زشت خشونت در فوتبال را به نمایش گذاشت. تماشاگران 2 تیم به جان هم افتادند به گونه ای که مصدومان فراوانی راهی اورژانس تهران شدند.

اینکه تا چه زمان باید شاهد این بداخلاقی‌ها در فوتبال ایران باشیم و آیا باشگاه ها در این زمینه چه وظیفه‌ای دارند موضوعی است که سال هامورد مناقشه اهالی فرهنگ و ورزش بوده است. در همین زمینه پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا در گفت وگو با «محمد پنجعلی» کارشناس فوتبال و از پیشکسوتان قدیمی این عرصه چند و چون بروز بداخلاقی ها و اِعمال خشونت میان تماشاچیان و فوتبالیست ها را بررسی کرد.

-در ادامه متن گفت وگو را می خوانیم:
** ایرنا: بداخلاقی ها و بروز رفتارهای خشونت آمیز در بازی های فوتبال در میان تماشاچیان و فوتبالیست ها تبدیل به فرهنگ شده است، این موضوع از چه عاملی نشأت می گیرد؟
*** پنجعلی: پدیده خشونت و بروز آن به اشکال مختلف در جامعه تبدیل به امری همگانی شده و نمی توان تنها گفت که متخص به تماشاچیان یا فوتبالیست ها است و این امر در جریان فرایندهای اجتماعی شدن آموخته می شود اما بداخلاقی ها یا بعضاً بروز برخی خشونت ها در رفتارهای تماشاگران فوتبال بسیار اهمیت دارد. فوتبال در میان دیگر ورزش ها جذاب تر و جنجالی تر است و همین موضوع سبب شده تا طرفداران بسیاری را به خود جلب کند. هیجان و خشم در مقوله فوتبال 2 امر جدایی ناپذیر هستند و به علت هیجان و نشاط بالایی که دارد تماشاچیان به رفتارهایی دست می زنند که گاهی ناخواسته صورت می گیرد. طرفداری از فرد مورد علاقه، احساساتی شدن، ناسزاگویی، شعارهای غیر عرفی، فشار طرفداران رقیب و... از مهم ترین دلایل بروز این گونه رفتارها در ورزشگاه ها گاه به وسیله طرفداران یا فوتبالیست ها به شمار می رروند.

** هنجارهای موجود در فضای ورزشگاه ها شامل چه مواردی است؟
*** پنجعلی: ورزشگاه ها نیز همانند سایر مکان های عمومی از قانون های خاصی برخوردار هستند که از منظر حقوق شهروندی اگر این موارد به درستی کنترل و مدیریت نشود افزون بر خشونت فیزیکی، آسیب های جدی به اموال عمومی که شامل شکستن اتومیبل ها، ضربه زدن صندلی ها و ... نیز می شوند. از این رو برای اینکه اینگونه موارد ناهنجار را از میان ببریم باید علت های آن را شناسایی کنیم زیرا بدون از میان بردن این عوامل، تزریق هنجارهای مثبت به هیچ وجه امکان پذیر نیست. جامعه کوچک شرکت کننده در زمین های ورزشی جزو جدایی ناپذیر از جامعه هستند و باید تابعی از هنجارهای موجود در اجتماع باشند.

** دستگاه‌هایی مثل وزارت جوانان، شهرداری‌ها، وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخورد با این آسیب های اجتماعی که از جوانان بروز می دهد، چه مسوولیتی را دارند؟
*** پنجعلی: چگونگی مدیریت خشم، مهارت های ارتباطی و ... یکی از وظایف مهم نهادهای متولی به عنوان افرادی که وظیفه آموزش به نسل جوان را بر عهده دارند به شمار می رود تا افراد بتوانند در مکان های عمومی همچون حضور در ورزشگاه ها عصبانیت خود را کنترل و مهار کنند. این سازمان ها مسوولیت بسیار مهمی در آسیب‌شناسی و ارایه راهکارهای علمی و عملی برای برخورد با این نوع از ناهنجاری های اجتماعی دارند و باید در این زمینه بستری فراهم شود تا از حضور کارشناسان زبده برای آگاهی بخشی و آموزش استفاده شود. وقتی تماشاچیان به علت باخت تیم مورد علاقه خود به تماشاگران مقابل به روش های مختلف، کلامی، فیزیکی یا پرتاب شی حمله می کنند باید ریشه اینگونه رفتارها شناسایی شود تا ضمن اینکه بازی جذاب و بدون حاشیه انجام شود فرهنگ سازی برای موفقیت تیم نیز صورت گیرد تا در زمان به موفقیت نرسیدن تیم خاص خود اعتراض نکنند و پیامدهای ناشی از آن را رقم نزنند. تماشاچیان باید بدانند تنها برد تیم ملاک نیست بلکه حمایت همه جانبه و روحیه سازی به فوتبالیست ها مهم ترین امر در زمین مسابقه به شمار می رود.

** نقش فدراسیون و سازمان لیگ در کنترل این حاشیه‌ها چیست؟
*** پنجعلی: سازمان لیگ به عنوان متولی اصلی باید حمایت همه جانبه از تیم های مختلف در کشور را داشته باشد. این سازمان باید بتواند با روش های کارشناسانه برنامه ریزی های مدونی را انجام دهد تا تمامی تیم ها در رقابت های فوتبالی یک هدف مشخصی داشته باشند و بتوانند در بازی های بین المللی نیز کارنامه درخشانی را از خود باقی بگذارند. تنظیم و تدوین آیین نامه ها با هدف حمایت از اجرای قوانین و مقررات و رعایت اصول انضباطی و بازی جوانمردانه در ورزش فوتبال سبب می شود تا افزون بر حفظ نظم در انجام مسابقات فوتبال، وحدت انضباطی نیز در میان تمام تیم های کشور برقرار کنند.

پژوهشم**9117**2002**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزش مسابقات ورزشي خشونت در ورزش فوتبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۸۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار

عکس آرشیوی است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، میثم معزی امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: از آغاز پدیده گرد و خاک از بامداد تا ساعت ۷ صبح امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) ۸۱۵ نفر و از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۱۳، ۲۵۴ نفر به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کردند.

وی افزود: مجموع مراجعان به بیمارستان‌ها یک هزار و ۶۹ نفر بوده ااست که ۸۸ نفر در مراکز درمانی بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان و از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: مطابق معمول روزهای گرد و غبار، کلیه بیمارستان‌ها آماده ارائه خدمات به مراجعان هستند و از هم استانی‌ها می‌خواهیم در این شرایط ضمن تردد حداقلی در فضای باز، از کودکان، سالمندان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی هستند، مراقبت کنند.

گرد و غبار اهواز به بیش از ۸ برابر حد مجاز رسید

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: این پدیده به علت نفوذ توده گرد و خاک از کشور عراق به وقوع پیوسته است و تا اواسط وقت امروز ادامه دارد.

توده گرد و خاک نفوذی از کشور عراق با بیش از هشت برابر حد مجاز برخی شهرهای خوزستان را فرا گرفت.

به گزارش مهر، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: صبح امروز میزان گرد و خاک در شهر اهواز به یک هزار و ۲۴۱ میکروگرم بر متر مکعب رسید

داوود میرشکار افزود: این میزان در شهرهای شوش ۶۰۵، شادگان ۱۹۶ و شوشتر ۱۶۱ میکروگرم بر متر مکعب ثبت شد.

مدیر کل هواشناسی خوزستان نیز گفت: اندیمشک ۱۹۰، رامهرمز ۱۶۱، بهبهان ۱۵۶، ماهشهر ۱۲۴ و شادگان ۱۱۰ میکروگرم بر متر مکعب ثبت شد.

محمد سبزه زاری مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: پدیده گرد و خاک تا عصر امروز یک شنبه در استان فعال است.

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: این پدیده به علت نفوذ توده گرد و خاک از کشور عراق به وقوع پیوسته است و تا اواسط وقت امروز ادامه دارد.

محمد سبزه زاری با اشاره به هشدار زرد گرد و خاک افزود: از اواخر وقت امروز احتمال خیزش گرد و خاک محلی در استان پیش بینی می‌شود.

حد مجاز گرد و خاک ١۵٠ میکروگرم بر متر مکعب است.

دیگر خبرها

  • انفجار منزل مسکونی در قوچان/ یک نفر فوت شد
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • علت اختلال خط ۵ متروی تهران مشخص شد
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • تصاویر باورنکردنی از خشونت علیه زنان