Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «پشت پلک پاییز» مجموعه صد قطعه شعر مینیمال در قالب سپید، سروده احسان چوبدار توسط انتشارات لوح فکر در نمایشگاه تهران عرضه شده است. این مجموعه شعر، اولین کتاب منتشر شده از احسان چوبدار، شاعر و نویسنده اصفهانی است که حاوی گلچینی از سروده‌های وی در فاصله زمانی سال ۹۱ تا ۹۵ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چوبدار متولد ۱۳۶۱ است و کار نوشتن در حوزه‌های تئاتر و نمایشنامه و سرودن شعر و ترانه را از سال ۷۸ آغاز کرده و به تازگی تصمیم به انتشار نخستین مجموعه شعرش گرفته است. «پشت پلک پاییز» سال ۹۷ منتشر شده و در سی‌ودمین نمایشگاه کتاب تهران در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. درباره این مجموعه شعر با احسان چوبدار گفت‌وگو کردیم؛

شاعر «پشت پلک پاییز» می‌گوید: گلچینی از شعرهایم را که در فاصله سال ۹۱ تا ۹۵ سروده شده بود را در قالب دو مجموعه شعر عرضه کردم که نخستین آنها همین مجموعه «پشت پلک پاییز» است و دومین مجموعه هم با عنوان «آخرین پلاک شهر» حدود یک ماه دیگر از زیر چاپ بیرون می‌آید.

وی درباره اشعار این مجموعه که در قالب سفید و در فرم مینیمال ارائه شده‌اند می‌گوید: عموماً تصور می‌شود که شاعر در شعرهایش حال و هوای خودش را ارائه می‌کند و آنچه در شعرها روایت می‌شود اتفاقات و رویدادها و تجربیات درونی شاعر است؛ اما کار من در این مجموعه، متفاوت با این تصور معمول است؛ این اشعار به نوعی احوال و رویدادهایی است که نه در زندگی خودم، بلکه در زندگی انسان‌های پیرامونم رخ داده و من با تصویری که از آنها گرفته‌ام این اشعار را سروده و ثبت کرده‌ام.

چوبدار با تاکید بر اهمیت «تصویر» در شاعری، اظهار کرد: من به تصویر در شعر بسیار اهمیت می‌دهم و فرایند خلق این اشعار هم از طریق نوعی تداعی و تصویرسازی ذهنی در من اتفاق افتاده است. یعنی وقتی من تجربیات یا رویدادهای پیرامونم را مشاهده کردم با خلق تصویر ذهنی در خصوص آنها دست خلق اشعاری زدم و تلاشم این بوده که تصویری که خلق کرده‌ام به مخاطبان شعرم انتقال دهم.

این شاعر جوان در ادامه تاکید کرد: بنابراین من به عنوان شاعر زندگی خودم را به شعر تبدیل نکرده‌ام، بلکه زندگی دیگران و انسان‌هایی که پیرامونم بوده‌اند و من شاهد رویدادها و تجربیات آنها بوده‌ام را به شعر بدل کردم. از این نظر شاید بتوان گفت که محور این اشعار به نوعی مضامین اجتماعی است.

وی توضیحاتش را اینگونه تکمیل می‌کند: البته در مواجهه با مسائل اجتماعی و مردمی که در اطرافم می‌بینم، دغدغه من بیشتر معطوف به احساسات و عواطفی است که رنگ و بوی اجتماعی دارند و تصاویر اجتماعی را به ذهن متبادر می‌کنند. من در این شعرها بیشتر این احساسات و عواطف جمعی و اجتماعی را روایت کرده‌ام.

کتاب «پشت پلک پاییز»، سروده‌های مینیمال و سپید احسان چوبدار در قالب کتابی با ۱۱۲ صفحه توسط انتشارات لوح فکر منتشر شده در غرفه این انتشارات در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

کد خبر 4603422 علیرضا جباری دارستانی

منبع: مهر

کلیدواژه: معرفی کتاب اهالی شعر و ادب شعر سپید نمایشگاه کتاب تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحیه داوطلبی در هلال احمر برآمده از اراده انسانی است

به گزارش خبرگزاری مهر، هفتمین نشست رابطین فرهنگی و ائمه جماعت هلال احمر چهار استان اردبیل، گیلان، آذربایجان شرقی و زنجان با هدف هم اندیشی فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر به میزبانی شهر تبریز برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست به تبیین و تشریح اهمیت برنامه‌ریزی و رفع آسیب‌های اجتماعی در کشور پرداخت.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را به گسل‌های تشبیه کرد که مانند گسل‌های طبیعی ویران‌گر و خسارت‌آفرین هستند. حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در ادامه به مرور برخی از خدمات جمعیت هلال احمر در حوادث طبیعی همچون زلزله خوی پرداخت و تصریح کرد: همان‌طور که هلال‌احمر در این حادثه به تسکین آلام و التیام رنج‌های مردم کوشید، باید در زلزله‌فرهنگی نیز یاری رسان مردم باشد.

نماینده ولی فقیه تسکین آلام روحی و حفظ سلامت معنوی جامعه را نیز از وظایف جمعیت هلال‌احمر برشمرد و افزود: در جمعیت هلال احمر، برنامه ریزی و هدایت فعالیت‌های فرهنگی، گسترش و ارتقای فرهنگ دینی و ترویج ارزش‌های دینی و انقلابی بر عهده حوزه نمایندگی ولی فقیه است.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی با طرح این پرسش که آیا تنها زلزله خانه‌ها و شهرها را ویران می‌سازد؟ ادامه داد: دشمنان با ابزارهای متعدد تبلیغانی سعی دارند ایمان و امید را در جوانان ایران اسلامی کاهش دهند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در ادامه بر اهمیت خنثی‌سازی این توطئه‌ها با برنامه‌ریزی فرهنگی تاکید کرد.

پاسخ به شبهات و تولید محتوای معرفتی با بهره‌گیری از ابزارهای کارآمد و نگاه خلاقانه به منظور خنثی‌سازی این نقشه‌ها، توصیه حجت‌الاسلام والمسلمین معزی به مبلغان حاضر در این نشست بود.

وی با تاکید بر اینکه ترویج فعالیت داوطلبانه تنها با بخشنامه و دستورالعمل ممکن نیست، تصریح کرد: فعالیت داوطلبانه نیازمند روحیه و اراده انسانی است که ترویج آن در پرتو ارتقا فرهنگ دینی و تبیین معارف دینی امکان پذیر است.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در این بخش مقاومت و ایستادگی مردم غزه اشاره کرد که در نتیجه اراده انسانی و پایبندی به آرمان‌های اخلاقی شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه این مقاومت نه با بخشنامه بلکه با بهره‌گیری از معرفت دینی حاصل شده است، افزود: این ایستادگی برآمده از گفتمان انقلاب اسلامی است. حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست با تاکید بر اینکه جامعه امروز نیازمند مبلغانی است که توانایی ایجاد ارتباط با جوانان را داشته باشند به ارائه رهنمودهایی در خصوص نحوه ارشاد و تبلیغ دین پرداخت و بر این مساله تاکید کرد که مبلغ بایستی زبان و ادبیات نسل امروز بشناسد.

کتاب‌خوانی، توجه به بهره‌گیری از فضای مجازی، ارتباط صمیمانه با نمازگزاران، تقویت تعامل با جامعه مخاطب از جمله توصیه‌های نماینده رهبر معظم انقلاب به رابطین فرهنگی حاضر در این نشست بود.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی ترویج فعالیت های قرآنی را از جمله وظایفی برشمرد که باید رابطین فرهنگی جمعیت در استان‌ها دنبال نمایند.

وی در ادامه به مرور اهداف چهارگانه جمعیت هلال احمر پرداخت و در تبیین اهداف چهارگانه بر اهمیت سودمندی در دین مبین اسلام تاکید کرد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست از انتشار مجدد مجله مهروماه به صورت الکترونیکی در این مجموعه نیز خبر داد، افزود: حوزه نمایندگی سعی دارد با بهره‌گیری از فضای وب و بسترهای روز، محتوای معرفتی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.

وی در این نشست به ائمه جماعات در جمعیت هلال احمر توصیه کرد که با بهره‌گیری از برنامه‌های خلاقانه ارتباط خود را با کارکنان، جوانان، داوطلبان و امدادگران جمعیت هلال احمر تقویت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی در این مراسم از مدیرعامل و مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در استانی آذربایجان شرقی به عنوان میزبان این برنامه نیز قدردانی کرد. در این نشست، حاضران به ارائه گزارش عملکرد، نکات و پیشنهادهات خود در خصوص فعالیت‌های فرهنگی در جمعیت هلال احمر پرداختند.

کد خبر 6092770

دیگر خبرها

  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • عکس/ حدیث نصب شده در دیدار امروز معلمان با رهبر انقلاب
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • حدیث روز | با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟
  • روحیه داوطلبی برآمده از اراده انسانی است
  • روحیه داوطلبی در هلال احمر برآمده از اراده انسانی است
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • مجموعۀ ویدئوکتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد
  • حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!