Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، نشست «برنامه‌ریزی کلان برای صنعت نشر ایران» توسط کمیته‌ی علمی و فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سالن شهید آوینی برگزار کرد. نیایش سرامی دبیر نشست با اشاره به نارسایی‌‌های صنعت نشر ایران گفت: وزارت ارشاد به چند شکل در حوزه‌ی نشر نقش و حضور دارد؛ اول سیاست‌‌های حمایتی نظیر توزیع یارانه؛ دوم سیاست‌‌های ترویجی مانند برگزاری نمایشگاه‌‌های بین‌المللی و استانی و سوم سیاست‌‌های نظارتی مانند ممیزی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داریوش مطلبی نیز در این نشست گفت: معتقدم که صنعت نشر ایران پتانسیل رشد و توسعه و حتی به دست آوردن سهم درخوری از بازار جهانی را می‌تواند داشته باشد. وی با تاکید بر ضرورت برنامه‌ریزی کلان گفت: تصمیم و انتخاب‌‌ها جوهر سیاست‌گذاری است و ما ناگزیر از انتخاب کردن هستیم چراکه رهایی از سردرگمی جز با انتخاب میسر نمی‌شود. وی افزود: جمع‌‌آوری اطلاعات پیرامون موضوع شرط لازم برای یک انتخاب قوی است؛ یعنی ما باید اول اقدام به ایجاد سامانه‌ی جامع اطلاعات نشر از نقطه‌ی شروع تا مصرف‌کننده بکنیم ولی متاسفانه حتی هشتاد درصد ناشران ما اطلاعات موردنیاز خودشان را ندارند. وی ادامه داد: برنامه‌ریزی چیزی نیست که فقط از طرف دولت انجام شود بلکه همه‌ی لایه‌‌های نشر باید برای خودشان برنامه و سیاست داشته باشند. ولی متاسفانه نه ناشر کارآمد داریم و نه نظام‌‌های صنفی کارآمد. مطلبی افزود: در بحث برنامه‌ریزی باید به جنبه‌‌های مختلف و زوایای متعددی پرداخت. بخش اقتصاد نشر و مسائلی چون جذب سرمایه، تعادل بین درآمد امروز مردم و قیمت کتاب از مهمترین زوایاست. وی در پایان ضمن انتقاد از سیاست‌‌های عمدتا تولیدمحور، خواستار توجه بیشتر سیاستگذار به جنبه‌ی مصرف شد و گفت: یکی دیگر از مشکلات صنعت نشر، نبود نظام مناسب آموزشی و پژوهش است و نیروی متخصص تربیت نمی‌شود با اینکه بخش آموزش و پژوهش متولی‌ای جز دولت ندارد. مطلبی با گلایه از سیاست‌‌های حمایتی دولت گفت: نباید این حمایت‌‌ها کوتاه‌مدت و مقطعی باشد بلکه لازم است سیاست‌‌ها متناسب و با توجه به نیازهای واقعی صنعت نشر تنظیم شود. علی اصغر سیدآبادی  نیز ضمن تفکیک بین سیاستگذاری و برنامه‌ریزی گفت: سیاستگذاری امری ملی است و با توجه به راهبردها و سیاست‌‌های کلان کشوری و مسایل بین‌المللی توسط دولت تنظیم می‌شود ولی برنامه‌ریزی باید به صورت محلی و خرد توسط عوامل و لایه‌‌های درگیر موضوع انجام شود. سیاست‌گذاری از بالا به پایین و برنامه‌ریزی از پایین به بالا باید تنظیم شود. وی افزود: همانطور که سیاست‌گذاری به شکل جزیره‌ای اشتباه است، برنامه‌ریزی باید در سطح کتاب‌فروشی شروع و از شهر به استان حرکت کند. وی افزود: در بخش برنامه، برنامه‌پذیر نبودن یکی از اشکالات بدنه‌ی صنعت نشر است و تنها در شرایط بحرانی آن هم به مدت کوتاه برنامه‌ریزی می‌شود. وی گفت: یکی از چالش‌‌ها تغییر مفاهیم مرسوم است مثلا زمانی همه در معنای «کتاب» اشتراک داشتیم ولی الان مفاهیم جدیدی چون کتاب الکترونیکی، کتاب صوتی، کتاب تصویری مطرح است یعنی الان در زمان سیاست‌گذاری، حوزه‌‌های مختلفی در این اشکال کتاب ورود می‌کنند. مشاور وزیر ارشاد با بیان اینکه صنعت نشر چهار وجه آفرینش، تولید، توزیع و مصرف دارد که اغلب سیاست‌‌ها صرفا معطوف به بخش تولید بوده و سایر وجوه مغفول مانده یعنی سیاست ناشران داشته‌ایم نه سیاست نشر؛ گفت: در صورتی که اگر ما روی بخش مصرف سرمایه‌گذاری کنیم و تقاضای واقعی ایجاد شود همه از آن سود خواهند بود. سیدآبادی با اشاره به حجم بالای مداخلات دولت نیز گفت: برخی از قوانین و رویه‌‌ها ضدکسب و کار بوده و نقش ترمز را دارند. وی با اشاره به یک دوره‌ی رونق نشر در سال‌‌های پیش گفت: وقتی بررسی می‌کنیم فضای باز سیاسی و وضع خوب اقتصادی در رونق آن زمان نقش زیادی داشته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۹۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک گفت: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران، در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالای کشور مؤثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهام‌داری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، ازجمله سیاست‌هایی است که به اجرا گذاشته شد.

به گزارش شانا به‌نقل از پایگاه خبری تابناک، کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال ۱۴۰۲ مؤثر می‌دانند. از شواهد این‌طور برمی‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌گذاری‌های فعال و صحیح و اتکا به توان دانش‌بنیانی و داخلی از مهم‌ترین متغیرها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد رشدی منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال پیش از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشور محقق شده است که تحریم‌کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ایران بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک را در ادامه درباره رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که به‌تازگی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

محمدعلی خطیبی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت کنونی روی کار آمد، حجم فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین‌المللی پول آن را مطرح کرده و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت سیزدهم صورت داد، به‌کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست‌گذاری‌های درست سرانجام ما را به رشد اقتصادی مطلوب کنونی رساند.

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک بیان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به حجم غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان‌دهنده بی‌اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: بی‌شک افزایش فروش نفت و گاز کشور به حجم پیش از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده‌ایم. این امر در افزایش درآمدهای دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش‌بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده پیشین ایران  در هیئت عامل اوپک اظهار کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشورها و مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ کشور نیز بر اثر سیاست‌گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و گازسوزی را کاهش دهیم. این دستاوردها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست‌گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش‌بنیانی کشورها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

دیگر خبرها

  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • تخریب صنف و صنعت طلا و جواهر به بهای اجرای یک سامانه
  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی