Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@14:47:43 GMT

پنل تخصصی روزنامه نگاری کُردی برگزار شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۱۶۳۰

پنل تخصصی روزنامه نگاری کُردی برگزار شد

سنندج - ایرنا - پنل تخصصی روزنامه نگاری کُردی با حضور اساتید و فعالین عرصه روزنامه نگاری کُردی از کردستان عراق، کردستان ترکیه و ایران روز دوشنبه در محل برگزاری نمایشگاه نخستین جشنواره رسانه های کُردی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به وضعیت رسانه های کُردی در ایران اظهار داشت: مطبوعات کُردی نیاز به تقویت گزارش نویسی دارد بویژه باید به گزارش های تحقیقی بیشتر پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسعود ساعی افزود: لازمه گزارش نویسی حضور در جامعه و دیدن واقعیات است که این موضوع در این رسانه ها کمتر دیده می شود.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: رسانه های کُردی در ایران یا به موضوعات ملی می پردازند یا نگاهی به خارج از کشور دارند.
ساعی با ذکر اینکه مطالب تولیدی کمی در نشریات کُردی دیده می شود، افزود: رویکرد بیشتر این رسانه ها بویژه در مقالات و یادداشت های ادبی است و کمتر به مسایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پرداخته می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم چون مسایل خود را کمتر در نشریات می بینند آن را نمی خرند، اظهار داشت: ما شاهد مطالب طولانی در مطبوعات هستیم در حالیکه مردم وقتی کمی برای مطالعه مطالب بلند و طولانی دارند.
استاد ارتباطات دانشگاه اربیل (هه ولیر) اقلیم کردستان عراق هم گفت: شاهد رسانه های حزبی زیادی در اقلیم هستیم که ممکن است آنطور که جامعه انتظار دارد به مسایل بپردازند.
صادق حمه غریب اظهار داشت: بیش از 6 هزار روزنامه نگار و اهالی رسانه در رسانه های مختلف اقلیم کردستان عراق فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: بیش از 30 شبکه ماهواره ای و 100 شبکه محلی نیز در اقلیم کردستان عراق فعال است.
حمه غریب تاکید کرد: امروز کشورها قدرت خود را از رسانه می گیرند و با تقویت رسانه های خود تاثیرگذاری خود بر جهان را افزایش می دهند.
استادیار دانشگاه سلیمانیه اقلیم کردستان عراق هم گفت: امروز زمان رسانه های دیجیتال است و می توان در هر جای جهان تاثیر گذاشت.
دکتر هیرش رسول مراد با بیان اینکه این موضوع هم نکات مثبتی داشته و هم نکات منفی اضافه کرد: با امکانات دنیای دیجیتال دری به روی دنیا گشوده شده اما باید دید به عنوان کُرد می توانیم چه جایگاهی در میان رسانه ها پیدا کنیم.
وی افزود: در دنیایی که صداهای زیادی وجود دارد یافتن جایگاهی بسیار سخت است اما شدنی است.
رسول مراد اضافه کرد: نیاز به ایجاد موسسه رسانه ای بویژه در اقلیم کردستان عراق وجود دارد.
یک روزنامه نگار اهل ترکیه هم با اشاره به ضعف رسانه های کُردی در این کشور گفت: رسانه های کُردی در ایران رشد خوبی کرده و از شرایط مناسبی برخوردارند.
آیدین آلتای افزود: در ترکیه دو روزنامه کُردی فعالیت می کند اما از مساسل و امور کُردها نمی گویند.
وی اضافه کرد: امیدواریم جشنواره رسانه های کُردی گسترش یابد و در سال آینده به صورت بین المللی برگزار شود.
6108/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي جشنواره رسانه ك ردي پنل تخصصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۱۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد

یک روزنامه نگار صهیونیست فاش کرد، اختلاف نظر شدیدی بین قطب‌های ساختار حاکم بر رژیم صهیونیستی بر سر انتخاب رئیس جدید سازمان اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی (امان) به وجود آمده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، امیر اورین روزنامه نگار و تحلیل‌گر روزنامه هاآرتص در این رابطه در صفحه خود در شبکه اجتماعی اعلام کرد، اختلاف نظر شدیدی بین ارکان ساختار ائتلاف حاکم بر سر رئیس جدید امان به وجود آمده است.

او در رشته تویت‌‌هایی که در ایکس منتشر شد، نوشت: روند تبلیغات جریان طرفدار بیبی علیه نامزدی سرتیپ شلومی بیندر برای ریاست امان است، اصولا جریان همراه با بنیامین نتانیاهو مخالف عملکرد ارتش است و همین امبر باعث ناخرسندی گالانت به عنوان وزیر جنگ شده است.

این روزنامه نگار در رابطه با پشت پرده اختلافات جاری بین ارکان رژیم صهیونیستی آورده است، تا پیش از 7 اکتبر نوعی اجماع وسیع در رابطه با نقاط مثبت بیندر وجود داشت و تاکید می‌شد که او در ریاست ستاد ارتش و تیپ گولانی و لشکر 91 عملکرد عالی داشته است، اما بعد از 7 اکتبر همه وی را هم در این شکست سهیم می‌دانستند.

به طور حتم واکنش کند تا حد فلج شدن شعبه عملیات ارتش در مقابل اقدام حماس در روز 7 اکتبر یک شکست بزرگ است که شلومو بیندر هم در آن سهم عمده‌ای داشت و باید در این رابطه تحقیقات کافی صورت گرفته و این مسئله مشخص شود.

با این حال به اعتقاد این نویسنده عملکرد بیندر در آن سطح از ناکارآمدی نبود که وی مجبور به استعفا شود، بلکه باید منتظر ارتقای درجه او باشیم و با وجود آن که نتانیاهو تلاش می‌کند تا فاجعه میرون را به وی مرتبط بداند اما وزیر جنگ نیازی به موافقت نخست وزیر برای انتصاب ژنرال‌های خود ندارد.

نویسنده تاکید می‌کند، این اختیارات حتی در زمانی که روابط بین وزیر جنگ و نخست وزیر عادی و حسنه باشد هم به همین شکل است چه رسد به شرایط فعلی!

او تاکید می‌کند، امروز وزیر جنگ از طریق مشورت با رئیس ستاد ارتش می‌تواند ژنرال‌های خود از جمله رئیس امان را انتخاب و منصوب کند و صرفا در زمینه انتخاب رئیس ستاد ارتش، این مشورت با نخست وزیر به انجام می‌رسد.

اورین در مورد روابط حاکم بین اعضای کابینه رژیم صهیونیستی هم می‌نویسد: گالانت به طور کاملا شرایط جدا و منزوی پیدا کرده است و از حضور در کنار نتانیاهو، سموتریچ و شهرک نشینان دوری می‌جوید، از اینرو به همراه هالیوی هر کسی را فردی را که مناسب می‌داند می‌تواند منصوب کند، نتانیاهو هم جرات دخالت نخواهد داشت زیرا با توجه به شرایط محاکمه نخست وزیر در چنین شرایطی مسئله تضاد منافع هم مطرح خواهد شد.

این تحلیل‌گر روزنامه هاآرتص در پایان رشته تویت‌های خود آورده است، علل توجیه پذیری در له و یا علیه انتصاب بیندر به عنوان رئیس امان مطرح می‌شود، اما در این میان جریان تبلیغاتی بیبی حق دخالت در آن را ندارد، گالانت و هالیوی هم به زودی و نه خیلی دیر از مقام خود کنار خواهند رفت، اما تا آن زمان باید به مثابه مانعی در مقابل دسپاچگی‌های نتانیاهو باشند، زیرا او نیز در مسیر خروج از قدرت قرار دارد.

پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستیصهیونیست‌ها خواهان استعفای فرماندهان رده بالا شدنداحتمال استعفای زودهنگام رئیس ستاد ارتش اسرائیل

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • حمایت جایزه پولیتزر از دانشجویان پوشش دهنده اخبار اعتراض‌ها
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • آزمون اعطای مدرک تخصصی حفاظ قرآن کریم در کردستان برگزار شد
  • تجمع دانشجویان فرانسوی مقابل مدرسه عالی روزنامه نگاری
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • ۲۴ اردیبهشت سنندج میزبان جشن بزرگ «روز دختر» است
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد