Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به مناسبت روز ملی شورا‌ها جلسه شورای استان تهران با حضور استاندار تهران و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، انوشیروان محسنی بندپی در جلسه شورای استان تهران که به مناسبت روز ملی شورا‌ها و با موضوع بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه استان تهران برگزار شد، اظهار کرد: جمهوریت و اسلامیت نظام دو رکنی است که انقلاب شکوهمند اسلامی بر آن تأکید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این کشور سال‌ها از یک دیکتاتوری تحت سیطره ابرقدرت در رنج و عذاب بود، اضافه کرد:، اما انقلاب اسلامی این شرایط را فراهم کرد که نظام یک نظامی مبتنی بر دموکراسی باشد.

استاندار تهران تصریح کرد: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۷۷ مطالبه عمومی مردم مبنی بر تشکیل شورا‌ها متوقف شده بود و این مطالبه از سال ۷۷ بر اساس رای مردم و انتخابات انجام شد.

به گفته وی کلمه شورا هم در حیطه ملی و مذهبی و هم در تجدد و روشنفکری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

محسنی بندپی با بیان اینکه در آموزه‌های دینی بر مشورت تاکید شده است، گفت: از مردم دعوت شده در تعیین سرنوشت خودشان و واگذاری امور و کار‌ها به مردم مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به اینک شورا‌ها موتور محرک توسعه ملی هستند، عنوان کرد: این موضوع به این دلیل است که ظرفیت آن در مردم وجود دارد. بزرگ‌ترین قدرت چانه زنی هر نظام این است که به نقش مردم اهمیت قائل شود.

استاندار تهران اضافه کرد: در انتخابات شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور توانستیم استعداد‌ها را در کشور شناسایی کنیم، شورا‌ها دیده‌بان و حلقه بین دولت و ملت هستند.

محسنی بندپی تاکید کرد: پارلمان‌های محلی می‌توانند نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و مسائل زیست محیطی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه دولت امروز می‌تواند تصدی‌های زیادی را به شورا‌ها واگذار کند، اضافه کرد: دولت می‌تواند با تعریف درست از منابع مالی پایدار، مدیریت شهری و روستا‌ها را به شورا‌ها واگذار کند. باور داشتن مردم و توجه به نقش آنان در جنگ تحمیلی تجلی یافت.

بندپی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر هم با اینکه امکانات دولتی در حد زیادی نبود، مردم پای کار آمدند و با شناختی که از اقلیم و منطقه خود داشتند تاثیرگذار بودند.

استاندار تهران ادامه داد: مردمی که در جنگ و در بحران‌ها و در مدیریت بحران‌ها آمادگی از خودشان نشان دادند می‌توانند در مدیریت امور شهری نیز نقش آفرین باشند. با هم اندیشی، نقش واقعی منتخب مردم تعریف شود و آن‌ها را باور داشته باشیم.

محسنی بندپی با بیان اینکه شورا‌ها واسط بین مردم و مطالبه گر آن‌ها هستند، اظهار کرد: در واقع نمایندگان و شورا‌ها از سوی مردم تعیین شده‌اند و با تعامل و مداخله‌ی به موقع، مطالبات مردم را مطرح می‌کنند. حضور آن‌ها و مطالبه گری‌شان باعث ایجاد رضایت مندی در میان شهروندان می‌شود.

استاندار تهران با اشاره به مشکلاتی که از سوی روسای سایر شهر‌های تهران مطرح شد، گفت: در بحث تببین قوانین اگر مغایرتی با قانون و اسناد بالادستی وجود نداشته باشد مصوبه شورا‌ها برای اجرا به فرمانداری می‌رود. در جلسات با فرمانداران این مشکلات را مطرح می‌کنیم تا اقدامات مرتبط با این موضع سریع‌تر انجام شود.

وی اضافه کرد: عده‌ای شهر تهران را به واسطه‌ی کلانشهر بودن برخوردار می‌دانند این درحالی ست که در تهران به ازای هر هزار نفر ۱.۶ تخت بیمارستانی و در سایر شهر‌های تهران به ازای هر هزار نفر ۰.۶ تخت بیمارستانی وجود دارد.

محسنی بندپی تأکید کرد: در بحث سرانه آموزش و پرورش نیز وضعیت به همین منوال است و به گفته‌ی وزیر آموزش و پرورش استان تهران بعد از استان سیستان و بلوچستان محروم‌ترین استان از لحاظ سرانه‌ی فضای آموزشی است.

بندپی تأکید کرد: در زمان آقای مقیمی کارگروهی متشکل از شش کمیته تشکیل شده تا مدیریت مطلوب‌تری در آسیب‌های اجتماعی انجام شود، زیرا بیشترین اتباع غیرمجاز در استان تهران زندگی می‌کنند.

شورا مهم‌ترین حلقه پیوند مردم با قوای سه گانه است

در ادامه این جلسه، الهام فخاری رئیس شورای استان تهران با تبریک روز ملی شورا اظهار کرد: امیدواریم شورا به عنوان یک رکن حاکمیتی مردمی بتواند موثر و کارآمد عمل کند.

وی با بیان اینکه شورا‌ها نماد حاکمیت ملی است، اضافه کرد: شورا خواستگاه و تجلی حضور مردم است و مهمترین حلقه پیوند مردم با قوای سه گانه است.

رئیس شورای استان تهران تاکید کرد: شورا‌ها می‌توانند نقش پیش‌برندگی در تصمیمات مهم دولت و مجلس داشته باشد.

فخاری اضافه کرد: استان تهران از نظر توسعه شاخص پایداری به عنوان استانی ناپایدار است، اما از لحاظ سرمایه‌های اجتماعی بهترین فرصت محسوب می‌شود و می‌توان از این فرصت استفاده کرد.

لایحه مالیات بر ارزش افزوده حقوق شورا، شهرداری و مدیریت شهری را تضعیف می‌کند

مرتضی الویری، رئیس شورای عالی استان‌ها نیز در این جلسه که با موضوع بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه استان تهران به مناسبت روز ملی شورا‌ها برگزار شد، اظهار کرد: لایحه مالیات بر ارزش افزوده حقوق شورا، شهرداری و مدیریت شهری را به شدت تضعیف می‌کند.

وی با اشاره به حضور در کمیسیون اقتصاد و دارایی مجلس شورای اسلامی برای رفع ایرادات این لایحه گفت: ۱۲ ایراد لایحه را برطرف کردیم، اما ایراداتی که بر روی این لایحه در کمیسیون اقتصادی و دارایی انجام شد کنار گذاشته شده است.

الویری تاکید کرد: نمی‌دانیم این لایحه با دخالت چه عواملی تنظیم و آماده طرح در صحن مجلس شورای اسلامی است. با تصویب این لایحه درآمد شهرداری‌ها ۶۰ درصد کاهش می‌یابد.

رییس شورای عالی استان‌ها گفت: این لایحه اختیار وضع عوارض که جزئی از مسئولیت‌های شوراهاست را تحت شعاع قرار می‌دهد و عملا شهرداری‌ها را جیره بگیر دولت‌ها می‌کند.

وی با اشاره به اصل ۱۰۱ قانون اساسی تصریح کرد: مسئله جلوگیری و رفع تبعیض مسئولیت صریحی است که قانون اساسی به عهده خانواده شورا‌ها قرار داده است.

الویری افزود: همچنین مشارکت بر اجرای برنامه‌های رفاهی، عمرانی و نظارت بر آن‌ها از دیگر وظایف مهم شورا‌ها در قانون اساسی است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: وقتی به سخنان آیت الله دکتر شهید بهشتی در خصوص شورا‌ها نگاه می‌کنیم که شورا‌ها را چهارمین رکن در کنار سه قوا می‌داند، می‌بینیم که چقدر نسبت به قانون اساسی از مسئولیتی که بر عهده داریم عقب مانده ایم.

رییس شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه آیا در کشور تبعیض قومی، مذهبی، اقتصادی و سایر تبعیض‌ها وجود ندارد، اضافه کرد: رفع تبعیض‌ها جزئی از مسئولیت‌ها و کار ویژه شورا‌های اسلامی است.

وی با تاکید بر این نکته که مشکل بودجه یکی دیگر از مشکلات پیش روی شورا‌های اسلامی شهر و روستا است، اظهار کرد: برای شورا‌ها یک ردیف کمک بودجه تعیین شده است و شورا‌ها در ردیف دستگاه‌های کمک بگیر و خیریه قرار داده شده اند.

الویری با بیان اینکه با پیگیری‌ها و رایزنی‌ها با مجلس شورای اسلامی توانستیم به نقطه مطلوب برسیم، گفت: اکنون کد خاصی برای بودجه شورای عالی استان‌ها مستقل از سایر دستگاه‌های اجرایی تعیین شده است و در جلسه امروز سازمان برنامه و بودجه و جلسه فردا در کمیسیون اقتصادی و دارایی، بودجه شورا‌های عالی به نتیجه می‌رسد.

مهم‌ترین رکن در کشور شورا‌های اسلامی شهر و روستا

حسن خلیل آبادی نیز در این جلسه اظهار کرد: برخی اعمال نفوذ‌ها موجب می‌شود که شورا‌ها کارکرد اصلی خود را در کشور نداشته باشند.

وی خطاب به استاندار تهران عنوان کرد: کمک کنید که مدیران تحت نظر شما، شورا‌ها را فرصت بدانند و به توسعه اندیشه مردم سالاری کمک کنند.

خلیل آبادی با بیان اینکه در تهران مدیریت باید به گونه‌ای باشد که فرماندار‌ها و بخشداران از حقوق قانونی شورا‌ها دفاع کنند، افزود: هیچ انقلابی در سراسر دنیا مانند انقلاب اسلامی نیست که برای امور به رای مردم رجوع کند. در افکار و اندیشه‌های همه ما به دلیل ۲۵۰۰ سال حکومت استبدادی در این کشور، نوعی استبداد نهادینه شده است.

وی با بیان اینکه در پی این نوع نگاه آنچه محدود شده، آزادی‌های مردم و جایگاه مردم بوده است، تصریح کرد: در همه جای دنیا نهاد‌های مدنی را یک فرصت می‌دانند و برای حل مشکلات از آن‌ها کمک می‌گیرند. مهم‌ترین رکن در کشور شورا‌های اسلامی شهر و روستا هستند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شورای شهر تهران استانداری روز شوراها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • واریز ۷۱۲ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های استان
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • تجلیل از شورا‌های برتر شهر و روستا در قم 
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • از «سید محمد مولوی» چه می‌دانیم/از آموزش و پرورش تا بهارستان