Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:33:04 GMT

شاه کلید توسعه پایدار تربیت نیروی انسانی است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۳۴۰۱

شاه کلید توسعه پایدار تربیت نیروی انسانی است

تهران- ایرنا- معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در آیین تجلیل از اساتید نمونه و پیشکسوت دانشگاه گفت: شاه کلید توسعه پایدار، تربیت نیروی انسانی است و شیوه آموزش و یاد دهی، نقشی محوری در تعلیم و تربیت دارد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، علی اشرفی زاده در این مراسم گفت: این دانشگاه کوچکترین کارخانه آدم سازی در بین دانشگاه های کشور است که حدود 8 هزار دانشجو از آن دانش آموخته شده اند و سالانه 2 هزار دانشجو تربیت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشرفی زاده در باره ارتقای کیفیت و نوآوری در آموزش و توسعه برنامه های بین رشته ای در بهبود فرآیندهای یاددهی و یادگیری اظهار کرد: ترویج پژوهش در آموزش و افزایش مهارت ها و ارتقای توان اشتغال پذیرای دانشجویان و جلب مشارکت اعضای هیات علمی در متحول کردن آموزش از دیگر موارد بهبود در فرآیند یاددهی و محتوای آموزش است.
وی شفاف سازی و تسهیل فرآیندها و توسعه و بهبود خدمات الکترونیک و ترویج و تحکیم قانون مداری را از موارد ارتقای کیفیت خدمات آموزشی بیان کرد.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: تشکیل کارگروه نوآوری در آموزش، توسعه همکاری آموزشی با صنعت، راه اندازی مرکز ارتقای فرآیندهای یاددهی- یادگیری، رصد فعالیت های دانشگاه های برتر و اطلاع رسانی مستمر به دانشکده ها، توسعه خدمات الکترونیکی و همکاری موثر و کیفی با کمیسیون موارد خاص از جمله فعالیت های این دانشگاه در سال 97 بوده است.
اشرفی زاده انجام اقدامات لازم برای تحقق سیاست های معاونت و تداوم و بهبود اقدامات پایه گذاری شده در سال 97 را از برنامه های سال 98 اعلام کرد.
وی افزود: ایجاد ساز و کارهای لازم برای خدمات آموزشی بهتر به دانشجویان خارجی و یکپارچگی و هماهنگی بیشتر بین آموزش و پژوهش ( سیاست وزارت متبوع) را از دیگر برنامه های سال جاری بیان کرد.
در ادامه این مراسم محمود مهر محمدی استاد دانشگاه تربیت مدرس از کیفیت آموزش در آموزش عالی ایران گفت و افزود: امر آموزش دچار نوعی رها شدگی یا به خود وانهادگی شده است؛ گویی نوعی ایست مغزی اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه هیچ هدف، استراتژی و تحرک و فعالیت سازمان یافته متناسب با شان آموزش و آموزشگری با هدف ارتقاء کیفیت به چشم نمی خورد. به عبارتی نوعی رکود و سکوت معنی دار در این عرصه در سطوح سیاست گذاری، کلان تا عمل آموزشگری و خرد حاکم است.
مهر محمدی تاکید کرد: این ها در کنار هم نشانه ابتلا به پدیده جهل مرکب در حوزه آموزشگری در آموزش عالی است.
این استاد دانشگاه افزود: در حقیقت رابطه مرکب و راکب میان متاع علم و روش انتقال آن حاکم است و این متاع بدون استفاده از مرکب مناسب و کارآمد به مقصد نمی رسد و اهداف آموزش محقق نمی شود.
وی در ادامه دغدغه مند نبودن نسبت به روش را کم لطفی در حق دانش فاخر تخصصی یا همان متاع عزیزتر از جان عنوان کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: از دل یک رژیم مستبدانه آموزشی (مبتنی بر محوریت مطلق استاد و عمدتا سخنرانی) این دست ویژگی ها متولد نمی شود.
مهر محمدی احیای آموزش در آموزش عالی را ایده پردازی و نظریه پردازی عنوان کرد ‌گفت: نباید با مسئله تحول در آموزش ساده انگارانه برخورد کرد و باید برای تحقق یا سرآمدی آموزش صاحب نظران را به میدان فرا خواند تا به این موضوع تخصصی سامان دهند.
سید مهدی علم خواه مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در ادامه این مراسم گفت: معلمی فقط به تحصیل علم و دانش نیست؛ بلکه اگر کسی با فراگرفتن علم ‌و دانش به رفتار عالمانه نیز برسد می تواند به عنوان استاد و یا معلم اثر گذار باشد و اگر در رفتار و کردار عالمانه عمل کنیم سر مشق خوبی برای دیگران خواهیم بود.
آئین بزرگداشت مقام معلم و تجلیل از اساتید نمونه و پیشکسوت در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با معرفی استادان برتر این دانشگاه برگزار شد و محمد حسین حامدی استاد دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیر، سید عبد الله میر طاهری رئیس سابق دانشکده مهندسی برق، علی جباری استاد دانشکده شیمی، رضا کرمی محمدی استاد دانشکده مهندسی عمران، سید فرهاد مسعودی استاد برجسته فیزیک و محمد صادق ابریشمیان استاد دانشکده مهندسی برق مورد تجلیل قرار گرفتند.
*8398*1584

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اساتید نمونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۳۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساس و پایه دانشگاه بر منزلت استاد نهادینه شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ سهیل شکری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در مراسم  بزرگداشت مقام معلم و استاد با اشاره به چشم‌انداز و تحولات دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در سال‌های اخیر تحولاتی در این دانشگاه رخ‌داده که این تحولات منجر شده، دانشگاه نگاه صرفاً آموزشی را به یک نگاه جامعه‌تری تبدیل کرده و نقش اساسی در جامعه برای حل مسائل و مشکلات جامعه ایفا کند.

وی افزود: در دوره جدیدی که این تحولات در حال رقم خوردن است، شاهد اتفاقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم ازجمله راه‌اندازی دانشکده‌های مهارتی، کارآفرینی و اتفاقات بزرگی که در حوزه اقتصادی دانشگاه منجر تولید دانش از ثروت شده و وابستگی به شهریه دانشجو را کمتر کرده تا دانشگاه بتواند بدون اینکه شهریه‌ها را متناسب با تورم افزایش دهد، فضای تحصیل و آموزش برای همه اقشار جامعه فراهم کند.

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان بیان کرد: اعتقاد ما این است یک دانشگاه اجتماعی هستیم،  باید در دانشگاه آزاد اسلامی امکان تحصیل برای همه اقشار در این دانشگاه فراهم شود و برای پیشبرد اهداف و ایجاد این تحولات نیازمند کمک و مشارکت بیشتر همکاران هستیم.

شکری با بیان تحولات در نسل جدید عنوان کرد: با توجه به تغییر نسلی که در جامعه صورت گرفته، معلمان و استادان باید متناسب با نسل جدید سطح آموزش و پژوهش متفاوتی داشته باشند؛ زیرا نسل جدید درخواست آموزش و پژوهش متفاوتی نسبت به دهه‌های قبل دارند و اگر شناخت کافی نسبت به نسل جدید نداشته باشیم، فعالیت‌ها را متناسب با این نسل برنامه‌ریزی نکنیم مطمئناً از تحولات و تغییراتی که در آموزش عالی دنیا در حال رخ دادن است عقب می‌مانیم.

وی مطرح کرد: اگر در دنیا برای استاد و معلم جایگاهی ویژه تعریف شده فقط به دلیل اثرگذاری اوست. اثرگذاری استاد در زندگی دانشجو و در جهان‌بینی او مؤثر است. اساس و پایه دانشگاه روی منزلت و شأن استاد نهاده شده و اگر این دانشگاه قدر و شأنی در جامعه و آموزش عالی دارد به دلیل تلاش‌های تک‌تک همکارانی بوده که در حوزه آموزش پژوهش در همه حوزه‌ها کمک می‌کنند و هر دستاورد و نامی که دانشگاه دارد از تلاش همه همکاران هیئت علمی و استادانی ست که در این دانشگاه تلاش می‌کنند.

پیشرفت کشور در بخش‌های مختلف مرهون تلاش‌های جامعه استادان و معلمان است

فرماندار شهرستان لاهیجان با اشاره به رسالت آموزش عالی گفت: وظیفه و رسالت دانشگاه و محیط‌های علمی تربیت نسل‌ها و تربیت علمی در حوزه‌های مختلف است و پیشرفت کشور در بخش‌های مختلف مرهون تلاش‌های جامعه استادان و معلمان ماست. جامعه‌ای به رشد و پیشرفت می‌رسد که دانشگاه‌ها و مدارس حتماً در آن نقش مؤثری دارند و برای تقویت دانش آموزان و در مقاطع دانشگاهی استادان نقش برجسته‌ای در حوزه پیشرفت کشور دارند.

روح‌الله بخشی‌نژاد اضافه کرد: به اذعان خیلی از سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی امروز کشور ایران یک کشور پیشرفته‌ای در حوزه‌های هسته‌ای، پزشکی تکنولوژی و خیلی از حوزه‌هاست و این پیشرفت سهم جامعه فرهنگی و استادان و دانشمندان است. امروز جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی توانمند و قوی بوده و هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند نگاه چپ به ما بکند؛ اما در حوزه فرهنگی و جنگ نرم باید اثرگذار بوده و بصیرت و آگاهی لازم را داشته باشیم.

وی از استادان و معلمان که در ساحت مقدس فرهنگی و آموزش و تعلیم و تربیت دانشجویان و دانش‌آموزان جامعه تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم.

به گزارش آنا، در پایان مراسم با رأی‌گیری از دانشجویان از استادان نمونه و منتخب دانشگاه آزاد اسلام واحد لاهیجان با اهدای لوح قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استادان نمونه دانشگاه علامه‌طباطبائی معرفی شدند
  • اساس و پایه دانشگاه بر منزلت استاد نهادینه شده است
  • ترسیم ۴ برنامه تربیتی و آموزشی مهم در نیروی دریایی
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • نقش کلیدی تخصص، ‌نگاه‌ راهبردی و آموزش در عملکرد هیات‌های ورزشی خوزستان
  • هویت‌سازی برای آینده دانش‌آموزان در دستور آموزش و پرورش است
  • ساخت روزانه ۲.۵ کلاس درس در استان اصفهان
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان