Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین شیرزاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گفت و گو با پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان (پات) در باره استقرار نظام‌های بهره‌برداری در اراضی پایاب سدهای نواحی غربی کشور گفت: یکی از راهکارهای تکنیکی و مدیریتی در افزایش بهره‌وری مصرف آب، خاک و عوامل تولید در بخش کشاورزی کشور، توسعه و تجهیز شبکه ‌های آبیاری و زهکشی، تمهیدات سازه‌ای و مدیریتی، اصلاح ساختار مصرف آب و استقرار نظام بهره‌برداری با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، تغییر در الگوی کشت و توجه به تولید محصولات با ارزش اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در شش استان و ۲۷ شهرستان به مساحت ۲۲۳هزار و ۱۲۹ هکتار در حال اجرا است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با تأکید بر اینکه هدف از اجرای این طرح، بهره‌برداری مناسب از آب ،خاک و منابع تولید، تثبیت جمعیت در مناطق روستایی ، افزایش تولیدات کشاورزی، اشتغالزایی مؤثر و در نهایت، افزایش درآمد و رفاه روستاییان و توسعه مناطق مرزی است، خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی اصلی نظام‌های بهره‌برداری در ایران، از مدت‌ها قبل، فعالیت خود را در جهت هدایت، حمایت، تأمین و تسهیل سرمایه‌گذاری، تجهیز مزارع و اتخاذ سیاستهای تشویقی در راستای توسعه کشاورزی تعاونی (کشاورز محور) و تجاری (کشت و صنعت و سهامی زراعی) در قالب طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور به صورت منسجم و سازمان یافته آغاز کرده است.

شیرزاد درباره‌ همکاری‌های مستمر دفتر نظام بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی با وزارت جهادکشاورزی و مجری طرح اعلام کرد: همزمان با اجرای نظام بهره‌برداری در طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغربی کشور از سال ۱۳۹۵، دفتر نظام بهره‌برداری سازمان، همکاری خود را با مجری طرح آغاز کرده و با برنامه‌ریزی در زمینه طراحی ساختار، ایجاد، استقرار ،توانمند سازی و پایدارسازی نظام بهره‌برداری از طریق ساماندهی بهره‌برداران و آموزش ارکان شرکتها، تشکیل گروه‌های هم آب و ایجاد ساختار مدیریت آب در شرکت ها، بازدید میدانی از نظام‌های بهره‌برداری موفق و جلب مشارکت بهره‌برداران و ذی‌نفعان در بهره برداری، نگهداری از شبکه های آبیاری و زهکشی، مدیریت توأمان آب و زمین و اعمال مدیریت یکپارچه تولید به تحقق اهداف کلان طرح یاری رسانده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اعلام این موضوع که در حال حاضر، براساس اطلاعات مجری طرح تا پایان ۲۵ اسفندماه ۹۷، میزان ۱۶۶هزار و ۴۵۷ هکتار از مجموع مساحت ۲۲۳ هزار و ۱۲۹ هکتار اراضی آماده بهره‌برداری است، افزود: استان آذربایجان غربی با ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار مساحت کل و ۵۴ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی آماده بهره‌برداری، در صدر استانهای این طرح قرار دارد. برای این استان با ۱۲ هزار و ۸۸۴ بهرهبردار، ۲۴ تشکل نظام بهرهبرداری پیشبینی شده که در حال حاضر ۲۲ تشکل آن تأسیس گردیده و ۲ تشکل دیگر نیز در دست ایجاد است. همچنین ۱۲۹۲ گروه همآب برای این طرح در استان آذربایجان غربی پیش بینی شده که هم اینک ۱۲۶۸ گروه همآب آن ایجاد شده است.

این مقام مسئول در ارتباط با اراضی مشمول طرح در سایر استانهای غربی و شمال غربی کشور یادآور شد: استان کرمانشاه با ۵۲ هزار و ۷۸۰ هکتار مساحت کل و ۴۷ هزار و ۳۹۶ هکتار اراضی آماده بهرهبرداری، دومین استان با بیشترین مساحت تحت پوشش است. این استان دارای ۱۰هزار و ۱۰۴ بهرهبردار است که برای این تعداد، ۳۴ تشکل نظام بهرهبرداری پیشبینی شده؛ ۶ تشکل در دست ایجاد و ۲۸ تشکل آن ایجاد شده است. همچنین از ۸۲۴ گروه همآب پیشبینی شده، برای این تشکل‌ها، ۶۶۶ گروه همآب راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: استان اردبیل با ۴۲هزار و ۴۳۵هکتار مساحت کل و ۲۴هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی آماده بهره‌برداری و ۱۳هزار و ۳۲۸ بهره‌بردار، ۶۵ تشکل پیش‌بینی شده دارد که از این تعداد، ۲۷ تشکل ایجاد شده و ۳۸ تشکل نیز در دست ایجاد است و همچنین از مجموعه ۱۴۶۴ گروه هم آب پیش بینی شده ۶۶۰ گروه ایجاد شده است. استان ایلام با ۲۹ هزار و ۶۹۴هکتار مساحت کل، ۲۰هزار و ۶۱۶هکتار اراضی آماده بهرهبرداری و ۴هزار و ۱۱۴ بهره‌بردار، پیش‌بینی شده ۲۹ تشکل نظام بهره‌برداری داشته باشد که از این تعداد، ۱۷تشکل ایجاد و ۱۲ تشکل در دست تشکیل بوده همچنین از ۴۸۱ گروه همآب پیش‌بینی شده در این استان، ۳۹۷ گروه هم آب ایجاد شده است.

وی افزود: دو استان آذربایجان شرقی و کردستان نیز  با اراضی تقریبا برابر، حائز کمترین اراضی مشمول در طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور بوده به‌طوریکه در استان آذربایجان شرقی با ۱۹هزار و ۸۴۰ هکتار مساحت کل ، ۹هزار و ۷۶۸هکتار اراضی آماده بهرهبرداری و ۴هزار و ۲۳۸بهرهبردار، ایجاد ۱۷ تشکل نظام بهرهبرداری در دستور کار قرار دارد، که از این تعداد هم اکنون ۹ تشکل تأسیس و ۸ تشکل دیگر در دست ایجاد است.

همچنین از ۲۲۱ گروه همآب پیش‌بینی شده در این استان، ۲۰۸ گروه هم آب فعالیت خود را آغاز نموده‌اند. استان کردستان نیز با ۱۶هزار و ۸۱۰هکتار مساحت کل، ۹هزار و ۴۷۲هکتار اراضی آماده بهره برداری، دارای ۷هزار و ۷۳۴ بهرهبردار بوده و برای این تعداد، ۱۶ تشکل نظامهای بهرهبرداری پیشبینی که همگی ایجاد شده‌اند. درعین حال تمامی ۵۲۶ گروه همآب پیشبینی شده در این استان نیز تشکیل شده‌اند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وزارت جهاد كشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترافیک مرکز کرج با بهره برداری از امتداد بلوار ماهان کاهش می یابد/ متمم موافقت نامه باغ ارتش بزودی در شورای شهر کرج مطرح می شود

به گزارش خبرآنلاین البرز ؛ سیدامیر فتاحیان با بیان این مطلب در نشست مشترک معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج و نمایندگان وزارت دفاع، اداره کل راه و شهرسازی و سایر مسئولان ذیربط که در سالن جلسات معاونت عمران برگزار شد، ضمن تقدیر از همکاری های وزارت دفاع در اجرای طرح های مختلف استان از جمله؛ امتداد بلوار ماهان اظهار داشت: موضوعات حقوقی مربوط به اراضی موسوم به باغ ارتش که طی سنوات گذشته تاکنون مورد بحث و بررسی بوده است، با طرح در صحن شورای اسلامی شهر کرج بزودی تعیین تکلیف شده و امتداد بلوار ماهان زیر بار ترافیکی می رود.

وی افزود: وزارت دفاع در سطح استان البرز به منظور اجرای طرح های مختلف عمرانی همکاری مطلوبی با مسئولان استان داشته است که این روحیه با توجه به اهمیت انتفاع عمومی مردم در راستای تسهیل در تردد بسیار حائز اهمیت است.

فتاحیان خاطر نشان کرد: خوشبختانه به واسطه مدیریت نماینده عالی دولت در استان هم افزایی و وحدت رویه مطلوبی میان مدیران دستگاه های اجرایی حاکم است که ثمره آن خدمت مورد انتظار مردم از نظام جمهوری اسلامی را رقم می زند.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری البرز در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد با اجرای پروژه بلوار ماهان که با هدف تامین ارتباط ترافیکی در موازات خیابان شهید بهشتی در حال احداث است زمینه لازم برای تسهیل در عبور و مرور شهری و همچنین کاهش بار ترافیکی منطقه فراهم می شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899001

دیگر خبرها

  • ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول
  • آغاز لایروبی ۲ کیلومتر از کانال درجه یک شبکه آبیاری و زهکشی سرخس
  • پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی طرح آبرسانی شهر میبد
  • پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی طرح عمرانی آبرسانی شهر میبد
  • مشکلات کانال‌های آبیاری و زهکشی نخیلات آبپخش پیگیری می شود
  • ترافیک مرکز کرج با بهره برداری از امتداد بلوار ماهان کاهش می یابد/ متمم موافقت نامه باغ ارتش بزودی در شورای شهر کرج مطرح می شود
  • بهره برداری از مرکز جامع سلامت معلم کلایه
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور
  • اخذمجوز پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته مهندسی آب-آبیاری و زهکشی