Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@02:03:08 GMT

خلیج همیشه فارس

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۶۰۴۷

خلیج همیشه فارس

روزنامه کیمیای وطن در ستون سرمقاله امروز خود مطلبی را با عنوان ' خلیج همیشه فارس' به قلم مظفر حاجیان منتشر کرد.

در این مطلب آمده است: خلیج فارس به دلیل داشتن موقعیت ژئوپلیتیک و در اختیار داشتن حجم زیاد ذخایر انرژی از دیرباز مورد توجه بازیگران منطقه ‌ای و بین المللی بوده است. این ویژگی‌ ها موجب شده است تا موضوع امنیت از اولویت ‌های کشورهای این منطقه حساس باشد، اما دیدگاه ‌های متفاوت درباره امنیت مانع از شکل ‌گیری اعتماد و همکاری میان بازیگران منطقه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در طول تاریخ خلیج فارس نه ‌تنها بخشی از خاک ایران محسوب می ‌شده و حاکمیت آن در دست ایرانی‌ ها بوده است، بلکه به اذعان تمام منابع تاریخی موجود این پهنه آبی با عناوینی نظیر خلیج فارس، خلیج عجم، دریای فارس یا بحر فارس شناخته شده است. نام خلیج فارس ازجمله نام‌ های تاریخی است که از گذشته بسیار دور تاکنون در اسناد، قرارداد ها و مکاتبات مورد استفاده همه اقوام و ملت ‌های دور و نزدیک آن، از فارس و عرب، ترک و هندی تا اروپاییان قرار گرفته است؛ از این رو خلیج فارس به عنوان مهم ‌ترین گذرگاه نفتی جهان با موقعیت تمدنی ایران پیوندی تنگاتنگ داشته و دارد و این پیوند ناگسستنی است؛ با این حال در دهه ‌های گذشته برخی همسایگان در اقدامی که با روح همزیستی مسالمت‌ آمیز ملل و فرهنگ ‌های منطقه ناسازگار بوده است، به جای استفاده از نام معتبر «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» یا «خلیج» را به کار گرفته‌ اند و اخیرا نیز علاوه بر کشورهای عربی پاره‌ ای از سازمان ‌ها، ارگان ‌ها، خبرگزاری‌ ها یا مجلات و رسانه ‌های بین ‌المللی به این نام‌ گذاری مجعول روی آورده‌ اند .
با توجه به اینکه کوشش ‌های ملی ‌گرایان افراطی عرب برای تغییر نام «خلیج فارس» به «خلیج عربی» در سطح بین ‌المللی از هیچ‌ گونه پایه و اساس علمی برخوردار نیست، کوشش آن‌ ها فقط وحدت واقعی جهان اسلام را به مخاطره می ‌اندازد . بعضی کشورهای عربی که در تقابل با ایران به سر می‌ برند، در قبال نام خلیج فارس به دنبال منافع خود هستند و در این بین وحدت جهان اسلام را نادیده می‌ گیرند . این عمل در شرایطی صورت می‌ پذیرد که نیروهای فرا منطقه ‌ای حضور روزافزون خود را با استفاده از همین‌ گونه تنش ‌ها و اختلافات تثبیت می ‌کنند .
حاشیه خلیج فارس شامل کشورهای ایران، عراق، کویت، بحرین، عربستان، قطر، امارات و عمان می‌ شود و در این بین بیشترین ساحل خلیج فارس که قابلیت کشتیرانی نیز دارد، تحت حاکمیت ایران است. هم ‌اکنون نیز خلیج فارس مهم‌ ترین آبراه بین‌ المللی جهان است که بیش از 50درصد انرژی جهان در آن نهفته است.
بنا بر مدارک متقن، خلیج فارس از هزاران سال پیش نه توسط ایرانیان، بلکه توسط ملت‌ هایی که با ایرانیان مراوده داشته‌ اند ، ازجمله یونانیان و رومیان با عنوان «دریای پارسی» نامیده شده است. عرب‌ ها نیز قرن‌ ها آن را «خلیج‌ فارس» یا «بحر فارس» نامیده ‌اند . خلیج فارس با همین نام طی هزاران سال گذشته شناخته شده و تمامی کشورها و اقوام مختلف ازجمله اعراب از این نام استفاده کرده ‌اند و این نام غیر قابل تغییر است.
آری، خلیج همیشه فارس همیشه فارس است؛ نامی که در جهان می ‌درخشد و از درخشش آن همه نور می‌ گیرند .
7141/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي خليج فارس بين المللي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۶۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زرد هواشناسی به این مناطق و استان‌ها

به گزارش خبرآنلاین، سازمان هواشناسی کشور به دنبال افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریای خلیج فارس نسبت به اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، خطر غرق‌شدن شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌ سنگین، خطر غرق‌شدن شناگران در مناطق تحت تأثیر هشدار داده است.

ایسنا در خبری نوشت: سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی دریایی سطح زردرنگ از افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا خبر داده و آورده است: طی روز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در شمال خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و در روز شنبه (۱۵ اردیبهشت‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر و در شمال خلیج فارس، افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای ۲۴ تا ۲۶ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج در سواحل تا ۱/۸ و دور از سواحل بیش از ۱/۸ پیش‌بینی می‌شود.

از این رو افزایش ارتفاع موج در خلیج فارس، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، خطر غرق‌شدن شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌ سنگین، خطر غرق‌شدن شناگران در مناطق تحت تأثیر وجود دارد.

در همین راستا سازمان هواشناسی نسبت به اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی توصیه کرده است.

هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902118

دیگر خبرها

  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • وضعیت بلوار خلیج فارس شهر ایلام بر اثر شدت بارش باران
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • هشدار زرد هواشناسی به این مناطق و استان‌ها
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • فیلم| رونمایی از ۴۰۰هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند