Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@03:39:12 GMT

هجوم سرمایه گذاران به بازار خودرو موجب گرانی شده است

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۶۱۶۶

هجوم سرمایه گذاران به بازار خودرو موجب گرانی شده است

کاکایی سرمایه گذاری در بازار خودرو را عامل اصلی گرانی دانست و گفت: در این میان سرمایه گذاران کلان تنور گرانی را گرمتر کرده اند.

«امیر حسین کاکایی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان با اشاره گران شدن خودرو در بازار آزاد در چند روز گذشته، گفت: در این چند روزی که قیمت خودرو افزایش یافته اتفاق خاصی نیافتاده است که مسبب این همه گرانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با بیان این که اگرچه در این روزها قیمت ارز افزایش داشته اما درصد افزایش قیمت خودروها بیش از میزان گران شدن ارز است، افزود: در این روزها عده ای باعث گرم تر شدن تنور بازار خودرو شده اند و گران شدن بیش از حد آن را رقم زده اند.

 

وی با تاکید براین نکته که دلایل طبیعی متعددی برای گران شدن خودرو وجود دارد، خاطرنشان کرد: اما جدا از این عوامل و دلایل طبیعی، سو استفاده صاحبان سرمایه های کلان از این فرصت برای افزایش بی رویه قیمت خودرو عامل اصلی محسوب می شود.

 

کاکایی در ادامه به هجوم سرمایه گذاران به بازار خودرو اشاره کرد و افزود: در این بازار خرید و فروش برای مصرف نیست بلکه سرمایه گذاری در آن جدی شده است تا جایی که عده ای سرمایه مشترک برای خرید یک خودرو جمع آوری می کنند و در سود با هم شریک می شوند.

 

 

این کارشناس اقتصادی با مرور محدودیت های موجود برای سرمایه گذاری در بازارهای ارز، طلا و مسکن، عنوان کرد: تنها کالایی که منطقی قابل خرید و فروش است و ارزش خود را از دست نمی دهد خودرو است پس سرمایه گذاران به آن هجوم می آورند. تنش بازار امروز خودرو تنش بازار سرمایه گذاری است.

 

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت در مورد چالش های دیگر در صنعت خودرو که موجب گران شدن این کالای اساسی در بازار ایران شده است، تصریح کرد: این روزها تولید خودرو با چالش های جدی روبروست. اگرچه دستور به افزایش تولید داده شده است اما با دستور نمی توان تولید را افزایش داد. از سویی دیگر هم واردات خودرو در حالت جنگ سیاسی و روانی امروز سم است. پس این ها باعث گرانی خودرو می شود.

 

کاکایی با تاکید براین نکته که با برخوردهای سلبی نمی توان مشکلات موجود در بازار خودرو را حل کرد، خاطرنشان کرد: باید مسیر سرمایه گذاری را به مسیر های مولد تر ببریم زیرا در تولید خودرو به سرمایه گذاری نیاز داریم.

 

وی با یادآوری این نکته که در زمینه خودروسازی و قطعه سازی نیازمند سرمایه گذاری هستیم، عنوان کرد: باید سرمایه های موجود در بازار خودرو را از طریق فروش اوراق مشارکت تولید به صنعت خودرو بکشانیم. نباید فراموش کنیم که راه حل ها در بازار خودرو و صنعت خودرو نیست.

 

کارشناس صنعت خودرو در پایان تصریح کرد: یکی از موانع بر سر راه افزایش تولید خودرو کمبود نقدینگی و سرمایه است و باید چالش سرمایه گذاری در بازار خودرو را به فرصت سرمایه گذاری در تولید خودرو تبدیل کنیم. این امر نیازمند برنامه ریزی نهاد های مرتبط مجموعه نظام مالی و سرمایه داری کشور است./

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب قم استان بوشهر عربستان کانون های فرهنگی هنری مساجد نمایشگاه کتاب تهران افزایش قیمت خودروهای داخلی افزایش قیمت خودروی داخلی افزایش قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۶۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان

بی‌وای‌دی چین اثرات جنگ قیمت را با درآمدهای ضعیف‌تر سه ماهه اول نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، تولیدکننده خودروهای برقی چینی روز دوشنبه (۲۹ آوریل) ضعیف‌ترین رشد سود سه ماهه خود از سال ۲۰۲۲ را به ثبت رساند در حالی که رشد درآمد این شرکت به پایین‌ترین سطح نزدیک به چهار سال گذشته کاهش یافت که تحت تأثیر کاهش تقاضای خودروهای برقی و جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودرو جهان قرار گرفت.

بی‌وای‌دی در گزارشی اعلام کرد که سود خالص سه ماهه اول با ۱۰.۶ درصد افزایش به ۴.۵۷ میلیارد یوان (۶۳۱.۰۸ میلیون دلار) رسید در حالی که درآمد با رشد چهار درصدی به ۱۲۴.۹۴ میلیارد یوان رسید.

نتایج سه ماهه حاکی از آن است که بی‌وای‌دی همچنان جلوتر از تسلاست که اولین کاهش درآمد سه ماهه خود از سال ۲۰۲۰ و در زمان همه گیری کووید را گزارش کرد. بزرگترین رقیب چینی تسلا در سه ماهه اول پس از کسب آن در سال گذشته، عنوان فروشنده برتر خودروهای برقی جهان را به این غول آمریکایی پس داد.

بی‌وای‌دی با داشتن مجموعه‌ای از برندها در مقاطع قیمتی متفاوت، تلاش‌ها را برای ارتقاء بازار و در عین حال دو برابر کردن تخفیف‌ها برای رقابت برای مصرف‌کنندگان محتاط در بحبوحه بهبود اقتصادی افزایش داده است.

خودروی جدید بی‌وای‌دی در نمایشگاه پکن

بی‌وای‌دی از U۷، سومین مدل فوق لوکس خود با نام تجاری یانگ وانگ در نمایشگاه خودرو پکن رونمایی کرد. بی‌وای‌دی با هدف جهش ۲۰ درصدی فروش سالانه در سال ۲۰۲۴ نسبت به رکوردشکنی فروش در سال گذشته، تحت فشار شرکت‌های الکتریکی محلی است که روی آینده تمام الکتریکی متمرکز شده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، وانگ چوان فو، مدیرعامل بی‌وای‌دی و لی جون، مدیرعامل شیائومی، از غرفه‌های یکدیگر در نمایشگاه خودرو پکن بازدید کردند. لی با عرضه اولین خودروی SU۷ این سازنده گوشی‌های هوشمند، قول داد تا همکاری با بی‌وای‌دی را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران