Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس پاپی زاد عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه احیای مجدد وزارت بازرگانی برگشت به ۶ سال گذشته است، اظهار کرد: در زمانی که وزارت بازرگانی بود، برنامه ریزی درستی برای بخش کشاورزی انجام نمی‌شد، چرا که اتخاذ تصمیم در بخش تولید با واردات در وزارت خانه‌های جداگانه صورت می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واردات بی رویه محصولات کشاورزی در طول سال‌هایی که وزارت بازرگانی فعالیت داشت منجر به کاهش قیمت و بروز برخی مشکلات در بخش تولید شد.

پاپی زاده با بیان اینکه در زمان فعالیت وزارت بازرگانی واردات محصولات کشاورزی بدون توجه به زمان برداشت محصولات داخل انجام می‌شد، گفت: با توجه به آنکه وزارت بازرگانی به بخش تولید توجهی نداشت، از این رو واردات در زمان برداشت محصولات کشاورزی انجام می‌شود که این امر سرمایه کشاورزان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: نگرانی تولیدکنندگان از طرح تفکیک وزارت صمت/ آیا احیای وزارت بازرگانی بازار دلالان را داغ می‌کند؟

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قانون انتزاع جانی دوباره به بخش کشاورزی داد، بیان کرد: با اجرای قانون انتزاع توانستیم از واردات بی رویه محصولات کشاورزی نظیر پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، برنج و ... جلوگیری کنیم و با اتکا بر تولید داخل به خودکفایی و خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی دست یافتیم.

وی ادامه داد: با وجود آنکه در سال‌های گذشته رشد اقتصاد کشور صفر یا منفی بود، اما اجرای قانون انتزاع و تحول بزرگ در بخش کشاورزی موجب شد تا از سال ۹۲ تا ۹۵، رشد کشاورزی به ۲۱ درصد برسد.

به گفته پاپی زاده، علی رغم آنکه تراز تجاری کشاورزی در سال ۹۲ منفی ۸.۱ میلیارد دلار بود، اما در سال ۹۵ به منفی ۳ میلیارد دلار رسید که این امر بیانگر بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی است.

عضو کمیسیون کشاورزی با انتقاد از احیای مجدد وزارت بازرگانی در سال رونق تولید اظهار کرد: افرادی که به دنبال احیای وزارت بازرگانی هستند که به نوعی از واردات با ارز ۴۲۰۰ تومان سود می‌برند یا افرادی هستند که به مدیریت یک شبه بازار عادت کردند و توانایی برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت برای تنظیم بازار داخل برای مدت زمان یکسال را ندارند.

وی در ادامه افزود: اگرچه با احیای وزارت بازرگانی، مدیریت بازار از طریق واردات یک شبه انجام می‌شود، اما واردات بی رویه بدون توجه به بخش تولید آسیب جدی به زیر ساخت‌های تولید و کشاورزان وارد خواهد کرد به طوریکه اکثر کشاورزان به سبب ورشکستگی در سال زراعی بعد قادر به ادامه تولید نیستند.

پاپی زاده در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه احیای مجدد وزارت بازرگانی برگشت به ۶ سال گذشته است، از این رو در شرایط فعلی تحریم نباید تغییری در ساختار بازرگانی صورت گیرد.

انتهای پیام/

قانون انتزاع جانی دوباره به بخش کشاورزی بخشید

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رونق تولید وزارت جهاد کشاورزی واردات صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۸۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟