Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: معاملات قولنامه‌ای نه تنها حقوق مردم را با مشکل مواجه می‌کند بلکه کل سازمان قضایی را درگیر کرده است و در موارد زیادی هم که مردم حق دارند به حقشان نمی‏رسند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مسئله اعتبار معاملات غیررسمی (قولنامه) به یکی از چالش های حقوقی و قضایی کشور تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مسئولین اختلافات اسناد غیررسمی (عادی) جزو بیشترین پرونده های قضایی است و ابزار مناسبی برای کلاهبرداران نیز محسوب می‌شود. در همین خصوص با عباس کریمی؛ عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفتگو کردیم که در ادامه مشاهده می کنید.

 

به گفته بسیاری از کارشناسان، یکی از مهمترین مشکلات حال حاضر قوه قضایی اعتبار اسناد عادی است، نظر شما در مورد این موضوع چیست؟

اگر نظام قضایی ما همچنان مصر باشد که اسناد عادی را بپذیرد تمام اقتصاد کشور متلاشی می‏شود. هیچ کس حاضر نیست در ایران سرمایه­گذاری کند. سرمایه کلان جایی می‏رود که اطمینان و امنیت قضایی وجود داشته باشد. اگر شما امنیت قضایی نداشته باشید هیچ وقت سرمایه‏گذاری نمی‏کنید. تعبیر هم که تعبیر غربی نیست، تعبیری است که در متون دینی ما وجود دارد. در عهدنامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اینگونه تعبیر می‏کند که: رابطه سرمایه با رابطه ناامنی «کالذب و الغنم» مثل گرگ و گوسفند است. چگونه وقتی گوسفند گرگ را می‏بیند فرار می‏کند؟ سرمایه هم ناامنی ببیند فرار می‏کند.

بخش خصوصی ما در کشورهایی سرمایه­گذاری می­کند که می‌تواند همان را در داخل ایران سرمایه­گذاری کند. زیرا اینجا احساس ناامنی می­کند. این ناامنی از نظام حقوقی نشات می‌گیرد.

من بارها گفتم با این وضعیت، قطعا نظام حقوقی کشور مضمحل می‏شود و اصلا نمی‏شود ادامه داد. حتما باید این را حل کنیم. مهمترین مصداقش بحث اسناد رسمی است. منتها فقط همین جاها هم نیست. اینها باید معتبر باشد. در اعتبار اینها نباید شک کنیم، باید به آن بها دهیم. درباره مبانی فقهی آن هم ما بحث کردیم. به نظر ما مبانی فقهیه هم دارد. از روایات، ادله اربعه و منابع دست اول فقهی مبانی آورده­ایم.

آیا می‌توان گفت که اسناد عادی نظم جامعه را به هم می‌ریزد؟

با تداوم اعتبار اسناد غیررسمی در کشور، شاهد از بین رفتن نظام حقوقی هستیم. نتیجه از بین رفتن نظام حقوقی هم این است که هرچقدر شعبه اضافه شود، باز دعاوی بیشتر خواهد شد. در این شرایط قضات نمی­توانند پرونده­ها را درست بخوانند و ممکن است در پرونده­ای به درستی رای صادر نشود. همین بحث اسناد عادی است که دادگاه برای آن اعتبار قائل می‏شود. اسناد عادی در جای خودش معتبر است. منتها قانون باید سند رسمی را معتبر بداند و حامی آن باشد.

وقتی سند رسمی نیست سند عادی در جای خودش معتبر است. نباید به اعتبار اسناد رسمی خدشه‌ای وارد شود. حقوق مردم هم سر جایش محفوظ خواهد ماند. مثل کسی که حقش با سند رسمی از بین رفته، علیه کسی که سندش را از بین برده است دادخواست دهد. غیر از این اگر باشد قابل تصور نیست.

برای مثال خانم دندانپزشکی که 30 سال زحماتش را را در یک برج سرمایه­گذاری کرد. یک نفر پیدا شد و گفت سند این ملک جعلی است. چهار دست قبل، امضای من را جعل کردند و فروختند. این خانم دنبال فروشنده های قبلی بود و دید آدرس ها همه اشتباه است!

متاسفانه نظام حقوقی تا این حد دچار مشکل است. شخصی مدعی است 14 سال قبل که در خارج از کشور بوده امضایش را جعل کرده و زمین را فروختند و حالا این خانم باید دنبال فروشنده­ها باشد. باید از کسی که امضا را جعل کرده مابه تفاوت بهای زمین را گرفت. این خانم روی سند رسمی کشور اعتماد کرد. نتیجه این شد که زحمت سی ساله این خانم را از بین بردند.

بر اساس صحبت‌های شما می‌توان گفت اگر بخواهید ملکی را خریداری کنید مطمئن نیستید که مالک اصلی هستید حتی اگر سند رسمی داشته باشید؟!

بله واقعا اینطوری است. این قبیل پرونده­ها زیاد است. غرضم این است که وضعیت نامناسب نظام حقوقی کشور را بیان کنم. زیرا ادامه این وضعیت منجر به ریزش نظام حقوقی می­شود.

آیا اسناد عادی ابزاری برای کلاهبرداری است؟ یعنی یک فرد می‏تواند با سند عادی یک ملک را به چند نفر بفروشد و کسی هم اطلاعی از آن نداشته باشد؟!

بله. همین طور است. متاسفانه به دلیل اعتباری که معاملات غیررسمی در کشور دارد، این معاملات نیز در بین مردم رواج پیدا کرده است. از طرفی به دلیل عدم نیاز به ثبت رسمی به راحتی می‌توان با استفاده از آن‌ها کلاهبرداری کرد و بدون این که کسی متوجه شود یک ملک را به چندین نفر فروخت. متاسفانه سیاستگذاران کشور متوجه نمی‏‏شوند که اعتبار معاملات عادی چقدر به نظام حقوقی، سازمان قضایی و عدالت ضربه میزند و در حال از بین بردن آن‌ها است.

ظاهرا به نظر می‏آید که دغدغهِ عدالت است که اسناد عادی باید معتبر باشد که مردم بی­خود حقشان از بین نرود منتها آثارش درست برعکس است. یعنی اعتبار اسناد عادی نه تنها حقوق مردم را از بین می‏برد بلکه کل سازمان قضایی را درگیر کرده است چنانکه در پرونده‏هایی هم که مردم حق دارند به حقشان نمی‏رسند. یعنی شما دغدغه عدالت دارید اما درست برعکس عمل می‏کنید. با این نظریه‏ها تیشه به ریشه سازمان قضایی کشور می‏زنند و واقعا باید عمق نظراتشان را ارزیابی کنند. عرض کردم مبانی فقهی هم برای اسناد رسمی وجود دارد.

نظام‏های حقوقی کشورهای دیگر هم همین طوری است؟

اصلا این طوری نیست. حتی اگر نخواهیم به وضعیت حقوقی کشورهای غربی بپردازیم، در کشور جنگ زده عراق هم وضعیت این گونه نیست. در آنجا کار سند رسمی تمام است. کشور را به غیر از این نمیشود اداره کرد. شما در بحث نظام حقوقی عراق دقت کنید بعد از اینکه کارهای استعلام تمام شد، سند صادر شد هیچ دعوایی پذیرفته نیست.

توجه به اسناد رسمی باعث نظم در جامعه می‌شود

تنها باید معاملات رسمی مورد استناد قرار بگیرد زیرا در غیر این صورت برقراری نظم در جامعه امکان پذیر نیست. در واقع سرمایه‏ها در حال فرار از ایران است. علت آن هم این است که بخش خصوصی نمی‏تواند در ایران سرمایه‏گذاری کند و بنابراین سرمایه‏اش را جای دیگری می‏برد. سرمایه­ها از کشور خارج می شود و نتیجه آن تعطیلی تولید و بیکاری نسل جوان خواهد بود. اگر شما نظام حقوقی را درست نکنید توقع نداشته باشید هیچ کجای کشور شکل بگیرد.

آیا می‌توان مشکلات معاملات غیررسمی(عادی)  را برطرف کرد؟

اگر بخواهند، بله شدنی است. در تهران زمین‏های بی­حساب و کتاب زیادی وجود دارد که حرفه‏ای برای کلاهبردارها شده است. تا می‏فهمند کسی از این زمین خبر ندارد، تملک می‏کنند، سندسازی می‏کنند، با کارمندهای ثبت لابی می‌کنند. یک نفر سند این زمین را پیدا می­کند، بیچاره مردمی که خانه­های آن زمین را خرید­ه­اند. در واقع زندگی مردم متلاشی می­شود.

نظام ثبتی فقط برای تنظیم مهمترین محل تجمع ثروت یعنی اموال غیرمنقول است. یعنی مهمترین محل تجمع ثروت که همه مردم در آن سرمایه دارند بحث زمین و املاک است. معلوم است که این حوزه باید منظم باشد در غیر این صورت در تمام ابعاد برای کشور مشکل ایجاد می‌شود. یعنی عرصه کارخانه، زمین است؛ عرصه مزرعه، زمین است؛ برج، زمین است. این زمین عرصه همه سرمایه‏گذاری‏ها است. شما اگر عرصه را متزلزل کنید یعنی کل تولید را متزلزل کردید.

یک نفر کارخانه می‏سازد، بعد از 6-5 سال که رونق گرفت و اشتغالزایی ایجاد کرد، یکی با سند عادی مدعی میشود عموی من 50 سال پیش این را به من داده است. سند عادی می‏دهند و کارخانه را تحویل می‏گیرند. آیا این موضوع سبب بی نظمی در جامعه می‌شود؟

همین طور است. مصادیقش زیاد است. این در بخش خصوصی است. اما الان بخش دولتی هم گرفتار است. الان یک اتوبان که می‏خواهند احداث کنند، شخصی با سند عادی رای می‏گیرد و جلوی اتوبان را می‏گیرد. چرا اینقدر هزینه طرح‏های اجرایی ما افزایش پیدا می‏کند؟ یکی از علت‏هایش همین است.

برای مثال راهداری می‏خواهد خیابانی در تهران احداث کند سند مالکیت طرف را فروخته است اما یکی می‏گوید سرقفلی آن را داشتم. طرح را معطل می‏کنند تا تکلیف سرقفلی طرف روشن شود. دستور موقت از دادگاه می‏گیرند، طرح را توقیف می‏کنند. اسناد عادی همه جا مضر واقع شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قولنامه کلاهبرداری معاملات مسکن معاملات ملکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۹۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است

به گزارش خبرگزاری مهر، رضامراد صحرایی، در دیدار جمع زیادی از فرهنگیان و در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری با حضور رئیس‌جمهوری، ضمن قدردانی از آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی برای حضور در جمع معلمان، اظهار کرد: حضور شما در جمع معلمان با توجه به اینکه خود شما هم اصالتاً و اساساً یک معلم هستید پیام‌های خیلی مهمی دارد.

آموزش و پرورش در کف مسائل انقلاب قرار گرفته است

وی با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی به‌ویژه پنج هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش‌آموز شهید، شهدای مظلوم غزه و شهدای مظلوم حادثه تروریستی کرمان ادامه داد: ما در حادثه کرمان، یک کلاس کامل تقدیم انقلاب کردیم. از جمع شهدا و جانبازان آن حادثه بیش از ۳۰ درصد معلم و دانش‌آموز بودند و این یعنی آنکه آموزش و پرورش در کف مسائل انقلاب قرار گرفته است.

معلم ستون فقرات نظام آموزشی است

صحرایی با بیان اینکه گردهمایی امروز برای احیای حرمت معلمان است، گفت: معلم ستون فقرات نظام آموزشی است. در تعبیر رهبر معظم انقلاب، معلم معمار هویت آینده کشور است. معلم صاحب نفس است، انسان‌ساز است و روشن‌کننده دل انسان‌هاست. معظم له در جایی می‌فرمایند کار معلم از انرژی هسته‌ای خیلی مهم‌تر است، در انرژی هسته‌ای ما از سنگ به آن انرژی می‌رسیم، کار معلم گوهری به نام انسان و ساختن آن گوهر. جای دیگری می‌فرمایند معلم زیرساخت سرافرازی کشور را می‌سازد و همه حتی شهدا و اولیا و امام راحل عظیم‌الشان رحین منت معلمان هستند. این تعبیر از معلم برآمده از دیدگاه اسلام به جایگاه معلم است. ما نظام تعلیم و تربیت خاص خودمان را داریم. پیام این دیدگاه این است که ما همه نظام‌های تعلیم و تربیتی را بشناسیم اما ما خود صاحب نظام تعلیم و تربیت هستیم.

اگر تحول می‌خواهیم، عامل تحول معلم است

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در این دستگاه با نظرات وارداتی نمی‌توان معلم تربیت کرد و دانش‌آموز را برای آینده ساخت. ما برای ساختن آینده کشور، مهمترین تکیه‌گاهمان جامعه خوشنام معلمان هستند و بنده اعلام می‌کنم که وزیر آموزش و پرورش با معلمانش می‌تواند تحول را در این نظام رقم بزند نه بودجه و سایر امکانات. اگر تحول می‌خواهیم، عامل تحول معلم است. تحول از سر شروع می‌شود. ما معلمان باید تحول را از خود شروع کنیم تا جامعه را متحول سازیم.

صحرایی گفت: سال ۱۴۰۲ سالی بود به غایت پرماجرا و متلاطم برای آموزش و پرورش کشور که امروز به تجربه‌ای ارزشمند تبدیل شده است. نشان دادیم که اگر با هم باشیم و متحد و منسجم و همدل و همکار و همراه و همسو در دل بحران تحول می‌آفرینیم. حوادث ۱۴۰۲ در تاریخ آموزش و پرورش بی‌سابقه بودند. چه حادثه‌ای که در میان و چه حادثه‌ای که در پایان رخ داد اما در دل این بحران چه دستاوردهایی که داشتیم.

نقشه اجرای حقیقی سند تحول آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است

وی به این دستاوردها اشاره کرد و گفت: نقطه تمرکز ما اجرای حقیقی سند تحول بنیادین بوده است. پس از ۱۲ سال نقشه این سند با پنج ویژگی مشخص و دقیق، سنجش‌پذیر، دست‌یافتنی، منطقی و دسته‌بندی‌شده آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. پیام سند در نقشه راه آن این است که همه با هم باید آموزش و پرورش را تکان دهیم و روح سند یعنی ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت. برای اجرای سند بودجه لازم است اما شرط لازم و کافی بودجه نیست، مساله ما شکل‌گرفتن آن ائتلاف و تبدیل شدن آموزش و پرورش به مساله اصلی است. نقشه به دنبال این مهم است.

نگاشت مدرسه‌ای سند تحول در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش / اجرای آزمایشی شروع شده است

صحرایی با بیان اینکه نگاشت مدرسه‌ای سند نگاشته شد، گفت: برای کاهش فاصله صف و ستاد به دستورالعملی نیاز بود تا بگوید مدیر مدرسه که قرار است تحول را رقم بزنی، این را چگونه باید پیاده کنی. این سند نیز در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش است و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است.

تشکیل شورای راهبری سند تحول، تعریف هفت پروژه ملی و تصویب آیین‌نامه ملی مهارت‌آموزی

وی همچنین با بیان اینکه نگاشت نهادی سند نیز آماده و توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شده است، گفت: هفت پروژه ملی پیشران برای اجرای بخش قابل توجهی از سند انتخاب و به خلاقیت رئیس‌جمهور برای تشکیل شورایی برای راهبری سند به ریاست معاون اول آماده اجرا شده است. یک پروژه از آن هفت پروژه هفته گذشته در دولت تصویب شد. این نخستین آیین‌نامه اجرایی در چارچوب اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود تحت عنوان «مهارت‌آموزی یکپارچه و سراسری دانش‌آموزان کشور». پیام این شورایی که به دستور رئیس‌جمهور و به ریاست معاون اول شکل گرفته این است که آموزش و پرورش مساله ملی است. اولین اقدام مهم ما آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامه‌های پیشرفت کشور تبدیل شود. ماده ۹۲ قانون برنامه هفتم کشور «آموزش و پرورش به مثابه امر ملی» نام دارد و آنجا تکلیف شده که به محض تصویب قانون باید ظرف شش ماه، تقسیم کار ملی که در آن وظایف یکایک ارکان کشور برای تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت تعیین شده، تصویب و برای اجرا ابلاغ شود.

آموزش و پرورش در برنامه هفتم ۳۸ حکم دارد

عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه آموزش و پرورش در برنامه هفتم ۳۸ حکم دارد، گفت: این کار بی‌سابقه است و امیدواریم آن را محقق کنیم.

در این دولت غول کنکور در چراغ جادو شد

صحرایی گفت: اتفاق مهم دیگر آن بود که در این دولت غول کنکور در چراغ جادو شد. دو دولت، دو مجلس، تصویب شد، ابلاغ شد، اما اجرا نشد. ولی این دولت در بحبوحه تلاطم آغاز سال ۱۴۰۲ این مصوبه را اجرا کرد. هدف آن مصوبه آن است که از حفظیات به یادگیری عمیق حرکت کنیم. هدف آن است که مرجعیت به برنامه درسی ملی به مدرسه و به معلم بازگردد نه اینکه در یک موسسه کنکوری بیرونی که تمام دغدغه‌اش میزان درآمدش است تعیین شود. هیچ تحولی در سطح وسیع و کلان رخ نمی‌دهد مگر اینکه رئیس آن دولت پشت کار باشد. اگر این مصوبه اجرا شد چون رئیس دولت خواست که اجرا شد وگرنه بهانه‌جویی برای عدم اجرا زیاد بود. اما بهانه‌بُر نگذاشت که حادثه‌های پیشین تکرار شود. ۴۰ درصد سال گذشته، امسال ۵۰ درصد و ۶۰ درصد سال آینده، نمره راهیابی به دانشگاه‌ها از خواندن عمیق کتاب‌های درسی، گوش فرا دادن درست به حرف‌های معلم ناشی می‌شود.

هفت استان سهم از دست رفته خود در ۳ هزار صندلی برتر دانشگاه‌ها را پس گرفتند

مقام عالی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: عدالت آموزشی هم یک رهاورد بود. شواهد نشان‌دهنده راهیابی گسترده دانش‌آموزان مناطق محروم به دانشگاه‌های خوب کشور است. هفت استان سهم از دست رفته خود در ۳ هزار صندلی برتر دانشگاه‌ها را پس گرفتند. سیستان و بلوچستان از ۱۶ صدم درصد به ۴۸ صدم درصد ارتقا پیدا کرده است. تعداد رتبه‌های برتر استان کرمان سه برابر شده است. از اسفراین، سرپل‌ذهاب، چارآیماق، پل دختر و اسلام‌آباد، نفر برتر در ۴۰ نفر برتر همه رشته‌ها داشته‌ایم. این یک گواه مهم است و این اتفاق خیزشی در تقویت مدرسه‌های دولتی به راه انداخته است.

رقابت بین مدرسه‌ها برای ارتقای کیفیت به دغدغه خودشان تبدیل خواهد شد

وی تاکید کرد: این اولین بار است که پیمایش ملی از وضعیت نظام تعلیم و تربیت کشور رخ می‌دهد و ما می‌دانیم کدام مدرسه در کدام منطقه از کشور، در چه درسی، معلم آنچه وضعی دارد و اگر این ادامه پیدا کند رقابت بین مدرسه‌ها برای ارتقای کیفیت به دغدغه خودشان تبدیل خواهد شد.

تحول در تعلیم، تربیت و تامین معلمان / ظرفیت پذیرش دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی ۳۰۰ درصد رشد کرده است

صحرایی به وضعیت تعلیم، تربیت و تامین معلم اشاره کرد و افزود: این دولت تربیت معلم را اصیل می‌داند. اما جبران کاستی‌ها ما را به یافتن راه‌های برای تامین معلم وامی‌دارد. اصالت با تربیت معلم است. راتبه معلمی بهتر از استخدام ماده ۲۸ است. حتماً بهتر است و در نتیجه آن را دنبال خواهیم کرد. جذب استعدادهای برتر دانشگاه‌های کشور بهتر از ماده ۲۸ است. امسال کنکور اختصاصی تربیت معلم داشتیم. دانشگاه فرهنگیان هیات مرکزی جذب استاد دارد. مسیر جذب برای استعدادهای برتر باز شده است، چون می‌خواهیم بسان کشاورزی که بهترین بذرش را در مزرعه می‌کارد، بهترین دانش‌آموزان را معلمان کشور کنیم. برنامه تربیتی اختصاصی دارند. ظرفیت پذیرش دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی ۳۰۰ درصد رشد کرده است و تربیت دینی و هویت معلمان دغدغه ما شده است.

این دولت در این ۳۰ ماه معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است

وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنرانی خود اضافه کرد: این دولت در این ۳۰ ماه معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است و این نشان می‌دهد که ما بنا نداریم مساله را به زمان دیگری موکول کنیم و صد البته این از دشواری‌های ما است. سال گذشته ۵۰ هزار معلم و امسال ۷۲ هزار معلم از آزمون‌های استخدامی خواهند آمد. سال گذشته ۲۵ هزار معلم از دانشگاه‌های شهیدرجایی و فرهنگیان و سال جاری هم حدود ۲۵ هزار نفر ظرفیت دو دانشگاه هم افزایش چشمگیر داشته است.

تحول بی‌سابقه در جذب معلم؛ هم کمیت، هم کیفیت

وی با بیان اینکه استخدام سال گذشته بی‌سابقه بود و استخدام‌های امسال بی‌سابقه‌تر، گفت: اما نه فقط از نظر کمیت که سابقه ندارد در یک سال ۵۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شده باشند، بلکه از حیث کیفیت؛ پیدا کردن کسی که ذات و ذی معلمی دارد، عشق و عرق و علاقه معلمی دارد. امسال، سال نهضت ملی آموزش معلمان است. دو دهه غفلت کرده‌ایم. اگر سال‌های پیشین، سالی یکبار آموزش نیاز بود، امسال، هر فصل، آموزش نیاز است. امسال و در این دولت عهد کردیم که از مسیر غلط گذشته معلم تامین نکنیم و نخواهیم کرد.

تکمیل، تجهیز یا ساخت ۷ هزار مدرسه؛ روزانه ۸ مدرسه

رضامراد صحرایی با بیان اینکه «مدرسه قوی، ایران قوی» راهبردی بوده است که رئیس‌جمهور به من ابلاغ کرده‌اند، گفت: در عمر سپری‌شده دولت سیزدهم، قریب به ۷ هزار مدرسه تکمیل، تجهیز یا ساخته‌ایم، متوسط روزی ۸ مدرسه. در این دولت، ایران کارگاه مدرسه‌سازی شد و پیام آن به همه این است که آینده را می‌سازیم. شاداب‌سازی کلاس‌های درس، تجهیز هنرستان‌ها که دغدغه پیوسته ماست. ۵ هزار میلیارد سال گذشته برای این منظور تخصیص دادیم و البته راه دور و درازی در پیش داریم.

۱۹ هزار معلم پرورشی، مشاور و مربی ورزشی برای مدرسه‌ها جذب می‌کنیم

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پس از قریب به ۱۵ سال ۱۹ هزار معلم پرورشی، مشاور و مربی ورزشی برای مدرسه‌ها جذب می‌کنیم، گفت: همینجا لازم می‌دانم قهرمانی شیربچه‌های کشورمان در مسابقات والیبال جهان را تبریک بگویم. آن‌ها از سد آلمان گذشتند. دو روز پیش از سد مدافع عنوان قهرمانی یعنی چین تایپه گذشتند. پنج روز پیش از سد ایتالیا، هفت روز پیش از سد هلند گذشتند و ۹ روز پیش یکبار دیگر از سد همین آلمان گذشته بودند. آن چیزی که ما را سرافزار کرده است، بودجه و امکانات‌مان نیست، بلکه همت، اراده و روجیه فرزندان این سرزمین است و این آن چیزی است که شما معلمان باید آن را ارتقا دهید.

کارهای بی‌سابقه دولت برای دانش‌آموزان

صحرایی به وضعیت دانش‌آموزان نیز اشاره کرد و گفت: دانش‌آموز نقطه کانونی تمرکز سند تحول بنیادین است. این دولت درباره دانش‌آموزان کارهایی انجام داده است که اگر بی‌سابقه نباشند، کم‌سابقه‌اند. منظومه‌ای به نام «امید، ایمان، خودباوری، خرد، نشاط و هویت» تهیه شده است و در چارچوب این منظومه مدارس کشور فعال شده‌اند. ما راهی دور و دراز در پیش داریم اما ۱۳.۵ میلیون روز اردو، بیش از ۸ میلیون فعالیت‌های فرهنگی دانش‌آموزان در آن شش قالب، بیش از ۵ میلیون حضور دانش‌آموزان در پویش مهر ریاست‌جمهوری، کسب مقام اول جهان در قرآن‌، برگزاری بیش از ۲۰ هزار محفل قرآنی دانش‌آموزی فقط در ماه مبارک رمضان گوشه‌ای است و نمی است از یمی که به راه افتاده است. تشکیل ۸ هزار گروه سرود دانش‌آموزی که آهنگ انقلابی بودن کشور را آن‌ها می‌نوازند. ۱۳ آبان، ۹ دی، ۱۳ دی، ۲۲ بهمن و انتخابات بخشی زیادی از شکوه آن به آموزش و پرورش انقلابی و دانش‌آموزان آن بازمی‌گردد.

۶ میلیون و ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در مدرسه غربال شده‌انو

مقام عالی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی دغدغه ماست، گفت: یک قرارگاه ملی برای پیشگیری از آسیب در بطن مدرسه‌ها ایجاد کرده‌ایم. چگونه می‌توانم نگویم که ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در مدرسه غربال شده‌اند که اگر زمینه آسیبی دارند ما نگذاریم این آسیب به جامعه برسد و آن بچه با آن آسیب بزرگ نشود. چگونه بازگو نکنم با وجود اینکه در بودجه پیش‌بینی نشده بود ۵ هزار میلیارد تومان سال گذشته برای سلامت دانش‌آموزان تامین شد. ۱۶۰ میلیون پاکت شیر به دانش‌آموزان دادیم و ۱۰۰ میلیون هم تا پایان سال تحصیلی توزیع خواهیم کرد. چگونه نگویم که هدایت تحصیلی به گونه‌ای پیش رفته که امروز ۴۰ درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها هستند؛ یعنی پیام رفع بیکاری از مدرسه و کنشگری فعال برای ساختن آینده کشور. چگونه نگوییم که المپیادی‌ها در یکسال ۲۸ مدال آوردند و ما سردم‌دار و پیشنهادکننده دیپلماسی نخبگانی کشور خواهیم شد.

چارچوب ملی شایستگی‌های پایه و عمومی نظام تعلیم و تربیت در آستانه ابلاغ

صحرایی به کتاب‌های درسی هم اشاره کرد و گفت: کتاب نوشته‌ایم بدون آنکه چارچوب مقدماتی آن را تهیه کنیم. خوشبختم به اطلاع برسانم که چارچوب ملی شایستگی‌های پایه و عمومی نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور آماده شده و در جلسه همین روزهای شورای عالی آموزش و پرورش به ریاست رئیس‌جمهور، ابلاغ خواهد شد و این آغاز بازنگری برای تولید کتاب‌های مفید و شوق‌انگیز و جذاب برای کودکان این سرزمین خواهد بود. بازآرایی دوره متوسطه و همینطور حرکت از برنامه درسی دانایی‌محور به برنامه درسی توانایی‌محور و مهارت‌محور نکته کلیدی این چارچوب است.

فرآیند انتخاب معلمان نمونه

وزیر آموزش و پرورش به حضور معلمان نمونه کشوری در این آیین اشاره کرد و گفت: این عزیزان در فرآیندی انتخاب شده‌اند که متفاوت با فرآیندهای پیشین بوده است. اولاً در سطح مدرسه ما تلاش کردیم معلمان را شناسایی و کشف کنیم. برخی از معلمان آنقدر نجیب‌اند که وارد این فرآیندها نمی‌شوند. ۹۳ هزار مدرسه افرادی را که تشخیص می‌دادند جایگاه معلم نمونه دارند را معرفی کردند و در شهرستان‌ها ۲۳۱۷ معلم نمونه انتخاب شد. پس از آن در استان‌ها ۳۲۰ معلم و امروز در کشور ۲۰ معلم در این مکان دور هم جمع شده‌اند. از خلاقیت‌های این دوره مشارکت‌های اولیا و دانش‌آموزان در انتخاب معلم نمونه بوده است و از خلاقیت‌های دیگر انتخاب مدیر نمونه، معاون نمونه، مشاور نمونه، مراقب سلامت نمونه و مربی پرورشی نمونه بوده است. جای شکر دارد که اعلام کنم ۴۰ درصد معلمان از روستاها انتخاب شده‌اند. معلمانی که گاهی مطلع نمی‌شوند ما چنین فرآیندی داریم. معلمان ما می‌دانند که دانشگاه دیر است و باید مدرسه‌ها را دریابیم.

نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران منبعث از اسلام ناب محمدی

رضامراد صحرایی در پایان گفت: نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران نظامی است متفاوت، برگرفته و منبعث از اسلام ناب محمدی. درخت این نظام تعلیم و تربیت زنده است، بانشاط و پویا. استوار است و تنومند.

کد خبر 6092537 علی قدمی

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • فرصت خدمتگزاری به مردم بسیار محدود است
  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!