Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:04:10 GMT

19 سد در خراسان رضوی سرریز شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۰۷۶۹

19 سد در خراسان رضوی سرریز شد

مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: به دنبال بارش های خوب اخیر هم اکنون 19 سد در شهرستانهای مختلف استان خراسان رضوی سرریز شده است.

محمد علایی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: خراسان رضوی 35 سد با ظرفیت یک میلیارد و 572 میلیون متر مکعب دارد اما همه سدهای سرریز شده در استان غیر شرب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: سدهای دوستی مشترک بین ایران و ترکمنستان، ارداک، تبارک، کارده، طرق و بار نیشابور را از جمله مهمترین سدهای آب شرب استان خراسان رضوی هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: هم اکنون 54 درصد ظرفیت سدهای خراسان رضوی آب دارد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 22 درصد بوده است.
علایی میزان آب جمع شده در پشت سدهای خراسان رضوی در شرایط کنونی را 854 میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: این میزان در مدت مشابه سال گذشته 352 میلیون متر مکعب بوده است.
وی وضعیت آب جمع شده در پشت سد دوستی که تامین آب مشهد را بر عهده دارد را مناسب دانست و ادامه داد: هم اکنون 685 میلیون متر مکعب آب در پشت سد دوستی جمع شده است و پس از چندین سال برای نخستین بار این سد شرایط قابل تنظیم را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: بارشهای باران در این استان طی سال زراعی جاری نسبت به پارسال 182 درصد و نسبت به دوره آماری بلند مدت 62 درصد افزایش داشته است.
علایی افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون 257 میلی متر بارش در خراسان رضوی رخ داده است در حالی که این میزان در سال گذشته 128میلی متر بوده است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه بارشهای پرحجم و رگباری در خراسان رضوی و به دنبال آن سیلابهای رخ داده در این استان با مدیریت شایسته و جمعی تلفاتی نداشت و به خوبی مهار شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به نقش لایروبیها در کنترل سیلابها گفت: عملیات لایروبی در رودخانه هایی مانند زشک، زرکش، کشف رود در مشهد و رودخانه های نیشابور، کلات، درگز و کاشمر نقش مهمی در کنترل سیلابها در مشهد و دیگر شهرستانهای استان داشته است.

* تصرف کال چهل بازه مشهد حادثه ای بدتر از شیراز را رقم می زند
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به حکم صادر شده برای بستر رودخانه چهل بازه مشهد در روزهای اخیر گفت: تصرف بستر 'کال چهل بازه' مشهد فاجعه ای به مراتب بدتر از حادثه فروردین ماه امسال در شیراز را رقم خواهد زد.
محمد علایی افزود: کال چهل بازه به طول 15 کیلومتر یکی از رودخانه های مهم واقع در شهر مشهد است و هیچ گاه نباید کاربری آن به سمت مسکونی و تجاری تغییر یابد چرا که در هنگام سیلابها مخاطرات زیادی را برای مردم به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: آب منطقه ای خراسان رضوی به دلیل اهمیت و ضرورت حفاظت و نگهداری از این کال در برابر افراد حقیقی و حقوقی و ایمن بودن کلانشهر مشهد از سیلاب، پس از انجام مطالعات کامل، حریم و بستر این رودخانه را تعیین کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در این چارچوب آب منطقه ای خراسان رضوی به استناد ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب برای بستر این کال سند مالکیت شش دانگ به نام حکومت جمهوری اسلامی صادر کرده است.
علایی افزود: بخشی از کال چهل بازه به مساحت 273 هکتار از پل پرتویی در انتهای بلوار وکیل آباد تا انتهای بلوار دانشجوی مشهد شرایط خاصی دارد یعنی فردی به نام 'محمدیان خراسانی' که اکنون در آمریکا و به استناد احکام قطعی قضایی از وابستگان دربار پهلوی است با رفتارهای نادرست مدعی شده که این اراضی متعلق به اوست و برای آنها اسنادی هم تهیه کرده که آب منطقه ای همه آنها را باطل کرده است.
وی ادامه داد: دادگاه انقلاب اموال این فرد را مصادره کرده است و برابر قانون این اراضی به نهادهای قانونی منتقل شده است که متاسفانه اکنون آن نهاد که وابسته به بنیاد شهید است علیه آب منطقه ای شکایت کرده است و در قالب حکمی که در تهران صادر شده تمام اسناد وزارت نیرو در خصوص بستر رودخانه چهل بازه را باطل اعلام کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در شرایطی که مقام معظم رهبری، سران سه قوه و مسئولان بر آزاد سازی و لایروبی بستر رودخانه ها و رفع تصرف از آنها برای پیشگیری از تبعات خسارت سیل در کشور تاکید دارند ابطال اسناد مالکیت حکومت جمهوری اسلامی بر بستر این رودخانه جای سوال دارد.
گفتنی است به هنگام انجام این مصاحبه گروهی که خود را مالکان اراضی کال چهل بازه می خواندند در بیرون از محل نشست خبری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی تجمع کرده بودند و خواستار مصاحبه با خبرنگاران در این زمینه شدند.
اراضی اطراف کال چهل بازه مشهد به پنج هزار نفر فروخته شده است و بیش از 15 سال است که آنان با شکایت در محاکم قضایی به دنبال احقاق حق خود هستند.
1922/3027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سر ريز سد خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۰۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی، گفت: عملیات احداث قطار «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد و با برنامه‌ریزی مدون و تامین اعتبار باید تلاش کنیم مسیر تونل را هم موازی با خط یک به جلو ببریم - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی به همراه جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و جمعی از مسئولان از پروژه ملی قطار «مشهد - گلبهار - چناران» بازدید به عمل آورد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در حاشیه این بازدید افزود: در برنامه امروز استاندار خراسان رضوی، تقاطع به تقاطع و نقاط حساس مسیر قطار «مشهد-گلبهار-چناران» بازدید شد.

داعی با بیان این مطلب که عملیات احداث قطار «مشهد-گلبهار-چناران»سرعت می‌گیرد افزود: با برنامه‌ریزی مدون و تامین اعتبار باید تلاش کنیم مسیر تونل را هم موازی با خط یک به جلو ببریم و مترو را تحویل بهره‌برداران اصلی یعنی مردم بدهیم.

گفتنی است، پروژه قطار حومه‌ای «مشهد - گلبهار - چناران» در سال 84 به تصویب شورای هماهنگی ترافیک کشور رسید و در سال 91 عملیات اجرایی آن آغاز شده است. بر این اساس حد فاصل 40 کیلومتری مشهد تا گلبهار از این طریق سهل‌الوصول‌تر شده و در ادامه چناران نیز به این پروژه افزوده شده تا شبکه ریلی مشهد و استان به‌ نحوی به خط‌آهن مشهد - گرگان متصل شود.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • افتتاح نخستین کانون بازنشستگان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد
  • تشریح جزئیات مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد پاک است
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود