Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@20:50:26 GMT

منطقه آزاد ماکو و نخجوان تفاهمنامه گردشگری امضا کردند

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۱۳۶۳

منطقه آزاد ماکو و نخجوان تفاهمنامه گردشگری امضا کردند

ارومیه - ایرنا - معاون توسعه و تجارت بین الملل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: تفاهمنامه همکاری منطقه آزاد ماکو و جمهوری خودمختار نخجوان در زمینه گردشگری ترکیبی روز سه شنبه به امضا رسید.

مهدی خلف خانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به امضای این تفاهمنامه گردشگری اظهار داشت: برقراری تور‌های ترکیبی باکو - ماکو - مشهد و نخجوان - ماکو - مشهد و همچنین اعمال تسهیلات برای بازنشستگان 2 کشور از توافق های انجام شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: هلدینگ‌های گردشگری و زمینه‌های گسترش همکاری‌های تجاری و توریسم در جریان سفر به جمهوری خود مختار نخجوان و در دیدار با وزیر اقتصاد و مدیران ارشد نخجوان مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه ایران و آذربایجان به عنوان 2 کشور همسایه با روابط دیرینه تاریخی و فرهنگی مشترک می باشند، افزود: مسئولان جمهوری خودمختار نخجوان و شرکت‌های فعال در عرصه گردشگری به دنبال توسعه همکاری و روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها به ویژه فرهنگی و گردشگری هستند.
خلف خانی ادامه داد: گردشگری علاوه بر بعد اقتصادی دارای ابعاد و آثار فرهنگی مهمی است زیرا در هر حرکت توریستی یک حرکت فرهنگی مهم نیز رقم می خورد.
وی بیان کرد: بر همین اساس مواجهه مردم کشورها، آشنایی آنان با فرهنگ یکدیگر و برقراری ارتباط روحی بین ملت‌ها که مقدمه صلح و دوستی میان کشور‌ها است، متاثر از گردشگری خواهد بود.
به گزارش ایرنا منطقه آزاد ماکو به عنوان یکی از هفت منطقه آزاد کشور به لحاظ محدوده جغرافیایی منطبق بر شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در دولت تدبیر و امید به الگویی برای اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومتر مربع بوده و به تنهایی بیش از 75 درصد کل مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده و دومین منطقه آزاد بزرگ دنیاست.
این منطقه در مجاورت کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد و طول مرزهای جمهوری اسلامی ایران در این منطقه با این کشورها به ترتیب 130 و 140 کیلومتر است.
جمهوری خودمختار نخجوان به ترکی آذربایجانی(Naxçıvan Muxtar Respublikası) بخشی از جمهوری آذربایجان بوده که مرکز آن شهر نخجوان است؛ شهر نخجوان 12 کیلومتر مربع وسعت دارد و کل جمهوری از هشت شهر، هشت شهرستان و در حدود 203 روستا تشکیل شده ‌است.
نخجوان در 9 فوریه سال 1924 میلادی به صورت جمهوری خودمختار تأسیس شد؛ این جمهوری خودمختار در جنوب قفقاز و شمال رود ارس واقع شده و از شمال و مشرق محدود به جمهوری ارمنستان از جنوب محدود به ایران و از غرب محدود به ترکیه است.
7132/7129

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد گردشگري تركيبي نخجوان منطقه آزاد ماكو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورای‌عالی مناطق آزاد گفت: مدیران گردشگری و نمایندگان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای جذب حداکثری بازار گردشگری غرب آسیا هم‌قسم شدند.

به گزارش ایسنا، محمدفرزاد میرزایی قلعه با اشاره به برگزاری کارگاه دوروزه با هدف شناسایی و حل مسائل پیش روی جذب بازار گردشگری غرب کشور، اظهار کرد: مناطق آزاد در سال ۱۴۰۲ میزبان بیش از ۶۰ میلیون بازدید بود، که از این تعداد بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ـ اقامت مسافر خارجی بودند، که بیشتر آنها از بازار گردشگری عراق بودند.

مدیر کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورای‌عالی مناطق آزاد در ادامه گفت: با توجه به نظام مسائل مناطق آزاد در این نشست دوروزه، اهم مسائل به تفکیک شناسایی و راحل آن مشخص شد و امید داریم با توجه به هدف‌گذاری سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ـ اقامت مسافر خارجی در سال ۱۴۰۳ بتوانیم سهم قابل دفاعی از بازار گردشگری غرب آسیا را برای ایران رقم بزنیم.

میرزایی افزود: در این نشست دوروزه که در قالب کارگاه دانش‌افزایی برگزار شد از اساتید و فعالان بخش خصوصی دعوت شد تا برای برگزاری رویدادها و نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشورهای پیرامون ایران، با هدف معرفی ظرفیت‌ها و شکل‌گیری زنجیره ارزش گردشگری برای کشور، گام‌های مثبتی برداشته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو 
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • ۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد