Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسفندیار خزائی روز سه شنبه در جریان بازدید رییس سازمان جنگل ها از طرح های آبخیزداری و جنگل کاری همدان بیان کرد: 22 هزار سازه کوچک و بزرگ آبخیزداری در این استان احداث شده که این سازها علاوه بر ذخیره سه میلیون مترمکعب رواناب از فرسایش خاک و رسوب جلوگیری کردند.
وی اضافه کرد: آبخیزداری فرآیند شناخت، برنامه‌ ریزی، سیاستگذاری و تنظیم مجموعه اقدامات در ارتباط با حفظ و احیای منابع پایه آب و خاک در یک حوضه آبخیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: با توجه به نقش اجرای طرح های آبخیزداری در مهار آب و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع از نهاد‌های اجرایی انتظار می رود برای پیشگیری از بروز خسارت های ناشی از سیلاب، روان آب‌ و فرسایش خاک منابع طبیعی را در اجرای این طرح‌ ها یاری دهند.
خزائی خاطر نشان کرد: 164 میلیارد و 200 میلیون ریال سال 97 از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری این استان اختصاص یافت.
وی اظهار داشت: با توجه به نقش مثبت و موثر طرح‌های آبخیزداری در تقویت سفره‌های آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک، رسوب، حفظ و احیای پوشش گیاهی انتظار می رود اعتبار این طرح ها تا 2 برابر افزایش یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان، مهار سیلاب، جلوگیری از طغیان آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها را از دیگر مزیت های اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری برشمرد.
خزائی گفت: طرح های آبخیزداری همدان شامل کنترل سیلاب، حفاظت آب و خاک، تغذیه آبخوان ها، تقویت پوشش گیاهی کمربند حفاظتی، عملیات مکانیکی و بیومکانیکی در 17 زیرحوزه آبخیز این استان در حال اجرا است.
وی افزود: کشور‌های توسعه یافته برای جلوگیری از خسارت های ناشی از بروز سیلاب، توسعه طرح های آبخیزداری از جمله تقویت و توسعه پوشش گیاهی، احیای جنگل‌ها و احداث بند‌ها و سازه‌های آبخیزداری را در اولویت قرار دادند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه 65 هزار هکتار از دشت های این استان تبدیل به بیابان شده است اظهار داشت: 15 هزار هکتار از این میزان مورد مطالعه قرار گرفته است.
خزائی ادامه داد: منابع طبیعی برای ایجاد و توسعه جنگل اقدام به انعقاد قراردادی با بخش خصوصی در خصوص ایجاد پارک‌های جنگلی سراب گاماسیاب، سراب فارسبان بخش گیان از توابع شهرستان نهاوند کرد تا وسعت جنگل‌های دست کاشت همدان افزایش یابد.
به گزارش ایرنا مساحت منابع ملی استان همدان 905 هزار هکتار است که 822 هزار هکتار آن مراتع است.
7526/2087
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 بخش خصوصی تغذیه صندوق توسعه ملی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری منابع طبیعی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی