Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین اخبار ونزوئلا حاکی از تشدید بحران در این کشور است؛ در حالی که گوایدو ارتش را به نافرمانی مدنی دعوت کرد، مادورو رئیس جمهور ونزوئلا تاکید دارد که ارتش به او وفادار است.   به گزارش صدای ایران، چند ساعت پس از دعوت خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا به نافرمانی در ارتش و دعوت وی از مخالفان برای «مرحله نهایی» سرنگونی حکومت نیکلاس مادورو، هواداران دولت و مخالفان در خیابان‌های کاراکاس با یکدیگر درگیر شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سربازان مخالف دولت برای نشان دادن جبهه متفاوت خود شال‌های آبی به گردن بسته اند.
به نوشته یورونیوز، گزارش می‌شود دست‌کم یک نفر در جریان تیراندازی‌های دو طرف کشته و چندین نفر دیگر زخمی شده اند.
در حالی که دولت از شکست تلاش برای کودتا خبر می‌دهد، ناآرامی‌ها در خیابان‌های پایتخت ونزوئلا ادامه دارد.
بسیاری از تحلیگران می‌گویند ناآرامی‌های سه‌شنبه به دلیل ناهماهنگی و ضعف در اطلاع‌رسانی مخالفان، باعث ایجاد سردرگمی در سراسر ونزوئلا شده است.
خوان گوایدو پیش از این مخالفان دولت را به برگزاری راهپیمایی بزرگ در روز اول ماه مه دعوت کرده بود.
ایالات متحده آمریکا و متحدان واشنگتن در آمریکای جنوبی حمایت قاطع خود از حرکت روز سی آوریل مخالفان را اعلام کرده اند. ایران، روسیه و ترکیه تلاش برای «کودتا» در ونزوئلا را محکوم کرده اند.   دعوت به نافرمانی و شورش گوایدو روز سه‌شنبه همراه با لئوپولدو لوپز، یکی دیگر از رهبران مخالفان در یکی از پایگاه‌های نظامی نیروی هوایی (پایگاه هوایی لا کارلوتا) در حومه کاراکاس (پایتخت) گفته بود ارتش این کشور دیگر به رئیس جمهوری نیکلاس مادورو وفادار نیست. وی با دعوت از شهروندان برای تظاهرات گسترده از آغاز «عملیات آزادی ونزوئلا» داد.
لئوپولدو لوپز، یکی دیگر از رهبران مخالفان که در حصر خانگی به سر می‌برد در ویدیوهای منتشر شده روز سه‌شنبه در کنار آقای گوایدو دیده می‌شود. سخنگوی دولت ونزوئلا می‌گوید وی صبح همین روز با هماهنگی شماری از محافظان از حصر گریخته است.
با وجود تجمع صدها نفر از هواداران خوان گوایدو در برابر این پایگاه و انتشار تصاویری از تمرد گروهی از نظامیان از متفرق کردن معترضان، نیکلاس مادورو بر وفاداری ارتش به خود تاکید می‌کند. ولادیمیر پادرینو، وزیر دفاع ونزوئلا هم با اشاره به کم بودن شمار نظامیان شورشی، تلاش برای کودتا را تکذیب و شهروندان این کشور را به آرامش دعوت کرد.
اعضای گارد ملی وفادار به نیکلاس مادورو با سربازان متمرد و مخالفان در اتوبان نزدیک پایگاه لا کارلوتا درگیر شدند. دو طرف به سوی یکدیگر تیراندازی کردند.
همزمان، خورخه آرئازا، وزیر خارجه ونزوئلا در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز خوان گوایدو را به اجرای فرامین وزارت خارجه، وزارت دفاع و مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا (جان بولتون) متهم کرد.
تصاویر منتشر شده در نخستین ساعات بعد از ظهر به وقت محلی نشان می‌دهد که چند خودروی پلیس ضد شورش پلیس ونزوئلا به میان معترضان (هواداران گوایدو) رانده و چند نفر را زیر گرفته اند.

گوایدو ساعاتی پس از آغاز ناآرامی‌های روز سه‌شنبه به هوارادارن خود اطمینان داد که سرنگونی نیکلاس مادورو نزدیک است. وی می‌گوید شهروندان بسیاری از تمام ۲۴ ایالت ونزوئلا «در راهی بی‌بازگشت» عازم کاراکاس شده اند.
تصاویر منتشر شده از اطراف پایگاه نظامی هوایی لاکارلوتا در حومه کاراکاس حاکی از تجمع گروهی از شهروندان در مقابل این منطقه است. نیروی‌های پلیس برای متفرق کردن تظاهراکنندگان گاز اشک‌آور شلیک می‌کنند.

دیوسدادو کابلو، رهبر حزب سوسیالیست ونزوئلا از مردم این کشور خواست تا با تجمع در برابر کاخ ریاست جمهوری، از نیکلاس مادور، حفاظت کنند.
واکنش‌های بین‌المللی به تشدید بحران در ونزوئلا
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا با حمایت از «عملیات آزادی» از سوی خوان گوایدو اعلام کرد واشنگتن همراه مردم ونزوئلا برای آزادی است.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ با انتشار پیامی در توییتر از ارتش ونزوئلا خواست با پیوستن به خوان گوایدو، از قانون اساسی، مجلس ملی و قدرت قانونی در این کشور دفاع کنند.
دولت اسپانیا، متحد اصلی خوان گوآیدو در اروپا، با صدور بیانیه‌ای خواستار جلوگیری از جاری شدن خون و یافتن یک راه حل سیاسی و مسالمت‌آمیز برای خروج از بحران شد. وزارت خارجه اسپانیا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد از هیچگونه کودتایی در ونزوئلا حمایت نمی‌کند.
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری راست‌گرای افراطی برزیل هم از نافرمانی ارتش ونزوئلا و تلاش خوان گوایدو برای سرنگونی نیکلاس مادورو حمایت کرد.
همزمان لوییس آلماگرو، دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی با حمایت از خوان گوایدو خواستار انتقال فوری «دموکراتیک» در ونزوئلا شد.
ایوان دوکه مارکز رئیس جمهوری کلمبیا با انتشار بیانیه‌‌‌ای خواستار پیوستن ارتش ونزوئلا به خوان گوایدو شد. شماری از سربازان ونزوئلا در سه ماه اخیر به کلمبیا مهاجرت کرده (گریخته) اند. گفته می‌شود حدود هزار نظامی ساکن کلمبیا، آماده بازگشت به ونزوئلا برای سرنگونی حکومت مادورو هستند.
روسیه، ایران و ترکیه با صدور بیانیه‌های جداگانه «وقوع کودتا» از سوی شماری از نظامیان در ونزوئلا را محکوم کردند.   رهبر مخالفان دولت ونزوئلا در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که «مرحله آخر» برای سرنگونی نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور را آغاز کرده است.
خوان گوایدو در ماه ژانویه ضمن «نامشروع» دانستن حکومت نیکلاس مادورو خود را رئیس جمهوری موقت کشورش اعلام کرد.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اخبار ونزوئلا گوایدو مادورو نافرمانی مدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۳۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند

نهادهای دولتی در نوار غزه اعلام کردند که بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم غزه زیر آوار مفقود شده‌اند و در سایه عدم وجود امکانات لازم برای نجات آنها جانشان را از دست داده‌اند و با وجود تلاش‌های زیاد امدادگران امکان بیرون آوردن اجساد از زیر آوار وجود ندارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که هر روز ابعاد جدیدی از جنایت‌های شنیع رژیم اشغالگر علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه فاش می‌شود و جدیدترین مورد آن مربوط به کشف گورهای دسته جمعی و پیدا شدن اجساد تکه تکه شده مردم غزه در این گورها بود، اداره کل دفاع مدنی نوار غزه امروز اعلام کرد که هنوز بیش از 10 هزار نفر زیر آوار صدها ساختمان ویران شده در نوار غزه در سایه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی مفقود شده‌اند و تیم‌های تخصصی نیز نمی‌توانند اجساد آنها را از زیر آوارها بیرون بکشند.

این نهاد دولتی نوار غزه گزارش داد که این مفقودان به دلیل عدم ثبت آمار آنها در بیمارستان‌ها در آمار شهدای اعلام شده در وزارت بهداشت لحاظ نشده‌اند. بنابراین تعداد شهدا از مرز 44000 نفر عبور کرده است.

بر اساس بیانیه اداره دفاع مدنی غزه، در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ و با وجود کمبود شدید امکانات و تجهیزات، تیم‌های دفاع مدنی و سایر گروه‌های مربوطه به انجام وظایف انسانی خود در قبال مردم ادامه می‌دهند و همچنان در تلاش برای جستجوی افراد مفقود شده در زیر آوار خانه‌ها و ساختمان‌های تخریب شده هستند.

در ادامه این بیانیه آمده است که از ابتدای تجاوز دشمن اشغالگر به نوار غزه تاکنون هزاران نفر از شهروندان فلسطینی به دلیل عدم وجود امکانات لازم برای نجات آنها زیر آوار مانده و جان خود را از دست داده‌اند و اجساد آنها هنوز هم زیر آوار است. با همه این وجود کمپین‌های مردمی برای یافتن افراد مفقود شده و دفن پیکر شهدا با احترام ادامه دارد و مردم غزه با وجود همه رنج‌ها و مصائبی که درگیر آن هستند مسئولیت انسانی و ملی خود را در قبال دیگران انجام می‌دهند.

اداره دفاع مدنی غزه اعلام کرد که تیم‌های امدادی با ابزارهای ساده دستی در تلاش برای بیرون کشیدن اجساد شهدا از زیر آوارها هستند و در سایه عدم وجود تجهیزات تخصصی و سنگین مانند بولدوزر و بیل مکانیکی تلاش‌ها برای یافتن مفقودان فایده چندانی ندارد.

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً 14 سال طول می‌کشدکشف 140 گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌هاافشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه

بر اساس این گزارش در صورت عدم ورود تجهیزات تخصصی برای بیرون آوردن اجساد از زیر آوارها این روند 2 تا 3 سال طول خواهد کشید، به ویژه اینکه مقامات سازمان ملل تخمین می‌زنند در جریان بمباران‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه حداقل 37 میلیون تن آوار بر جای مانده است.

این نهاد دولتی در نوار غزه هشدار داد که تداوم تجمع هزاران جسد در زیر آوارها باعث گسترش انواع بیماری‌ها شده و با شروع فصل تابستان و گرما روند تجزیه اجساد سریع‌تر می‌شود و در سایه فروپاشی سیستم بهداشت غزه مردم با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهند شد.

اداره کل دفاع مدنی غزه مجدداً از همه طرف‌های مربوطه از جمله سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت، کمیته بین المللی حفاظت مدنی و همه سازمان‌های حقوق بشری و جهانی خواست تا مسئولیت خود را در قبال غیرنظامیان بر عهده گرفته و اقدامات لازم را جهت ورود تجهیزات سنگین لازم برای نجات جان مجروحان در زیر آوار و همچنین بیرون کشیدن اجساد شهدایی که در حال تجزیه هستند انجام دهند.

این درحالی است که چند روز قبل «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مین‌روبی سازمان ملل متحد با اشاره به حجم ویرانی گسترده‌ای که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به وجود آورده است اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود 14 سال طول بکشد.

به گفته این مسئول سازمان ملل حدود 37 میلیون تن آوار در غزه که یک منطقه بسیار پرجمعیت است به‌جای مانده است و با وجود اینکه نمی‌توان تعداد دقیق مهمات منفجرنشده در این منطقه را ارزیابی کرد اما انتظار می‌رود در شرایط مشخص آواربرداری در غزه حدود 14 سال به طول بیانجامد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • حماس: اگر ارتش اسرائیل وارد رفح شود شکست سختی می‌خورد
  • مادورو: سرکوب جوانان دانشجو در آمریکا را محکوم می‌کنیم
  • حمله راکتی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف غزه
  • حمله توپخانه‌ای حزب‌الله به پایگاه نظامیان صهیونیست در «کفرشوبا»
  • نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح
  • آرتتا در کادر فنی‌اش بهزاد غلامپور دارد! (عکس)‏
  • حمله ترکیبی حزب‌الله لبنان به مقرهای نظامی صهیونیستی