Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-27@08:12:21 GMT

جشنواره کتابخوانی رضوی معرف هویت دینی و ملی ماست

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۴۹۲۸

به گزارش سرویس بسیج  طلاب و روحانیون خبرگزاری بسیج، محبوبه زارع در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به چرایی  نام‌گذاری کتاب به "فصل فیروزه" اظهار داشتک در آغاز، عنوانِ «دختری در کاروان» را برای این داستان انتخاب کردم که شورای علمی ناشر(کتابستان معرفت) چند عنوان دیگر را پیشنهاد داد و فهرستی مرکب از ده عنوان برای ناشر ارسال شد که در نهایت، شورا «فصل فیروزه»را تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بعد از دو دهه فعالیت در ادبیات آیینی و درک نیاز مخاطبان و آگاهی از ذائقه آنان، به این نتیجه رسیدم که زبان خواننده معاصر و نسل جدید، چیزی فراتر از کارهای موجود و سبک دهه های پیشین است و من زبان نسل جدید را در کشوری دینی پیدا کردم و با خود اندیشیدم که هنر دینی باید با احساس افراد ارتباط عمیق‌تری پیدا کند و تنها راه آن، همزبانی با موضوع مشترکی با نام عشق است که کانون توجه و مورد علاقه نسل جوان است.

این نویسنده و فعال فرهنگی همچنین افزود: تلفیق دو داستان موازی در یک کتاب که برگرفته از تاریخ اسلام و تخیل و هنر پردازش داستانی است، کار آسانی نبود. اما در مجموع به خاطر ارادت قلبی که به ساحت مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) دارم و همچنین با مطالعه در تاریخ اهل بیت(س)، نقش پررنگ ایشان را در خلق داستانی با محوریت عرفان و عشق دیدم؛ ضمن آنکه همیشه در نظر داشتم کاری متفاوت برای آن بانوی مطهر انجام دهم و احساس می‌کنم تغییر سبک ادبی من در نوشتن ادبیات دینی با همین اثر اتفاق افتاده است. هرچند «فصل فیروزه» حق مطلب را آن طوری که شایسته است، ادا نکرده اما برای نقطه شروع از آن راضی هستم و لبخند حضرت را بر این اثر احساس می‌کنم.

وی اضافه کرد: علت خلق اثری با ژانر عاشقانه، تنها مخاطب و ذائقه وی بوده است که برای هر نویسنده مسئله بسیار مهمی است. جامعه هدف من نسل جوانی است که خواه ناخواه تشکیل زندگی اش با عشق، آن هم از جنس مخالف شروع می‌شود که اگر خدا بر آن سایه افکند و در جدال با نفس اماره و شیطان به پیروزی برسد، به ثبات و آرامش حقیقی دست خواهد یافت. «فصل فیروزه» سفری از چنین عشق‌های انسانی و مجازی را به سوی حقیقت که مسیر خداوند است و در زبان شیعه به مسیر ولایی تعبیر می‌شود، به نمایش می‌گذارد. حتی اینکه شخصیت اصلی داستان‌، دختری غیرمسلمان است، تعمدی برای تبیین میزان فاصله با حقیقت است که هرچقدر هم دور باشد،‌ باز هم ولایت راه حق را به بشر نشان خواهد داد.

این نویسنده  بیان داشت: احساسی که از نوشتن این اثر داشتم همان حس دهه هشتاد بود. یعنی همان شور و شوق آغاز روزهای نویسندگی در بیست سالگی که بنا بر روحیه مذهبی خود، علاقمند بودم، قلمم را در راستای احیای مکتب اهل بیت بکار بگیرم.

وی افزود: بازخورد از سوی مخاطب، موضوعی مشترک برای همه هنرمندان به ویژه نویسندگان است و انتظار من نیز از خوانندگان، تنها تامل و دریافت پیام است و پیام این کتاب،‌ چیزی جز دعوت به اندیشه در حقیقت ولایت و نقش حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان مروج عطر ولایت و منتشر کننده آن در ایران و جهان نیست. ولایت هم به نوبه خود، مفهومی بسیار گسترده دارد که از مهر شروع می‌شود و به حقیقت اتصال می‌یابد.

زارع همچنین تصریح کرد: وظایف رسانه‌ها در انعکاس جشنواره‌ها، مسابقات فرهنگی فراتر از وظایف رسمی و سازمانی است و باید همراه با هنر و خلاقیت باشد؛ چراکه نوآوری در انعکاس اخبار فرهنگی باعث پویایی و رونق در فضای فرهنگی کشور می شود، علاوه بر اینکه رسانه هم محصول فضای فرهنگی و هم تولیدکننده آن است، از این رو رشد و شکوفایی آن به ویژه در حوزه کتاب نشان از سرزندگی دارد و توجه به این امر مهم تمام اقتضائات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور را در برمی ‌گیرد.

وی گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی، کتاب و تولید آن در اولویت‌ نیست که این معضل، علاقمندانِ به کتاب را از نعمت خواندن محروم می کند و در این مقطع حساس، رسانه ها به عنوان کارآمدترین و بهترین مجرا می‌توانند نقش مهمی را در احیای فرهنگ اهل بیت علیهم السلام داشته باشند که اگر سیاستی هوشمندانه و مخاطب‌ شناسانه را در پیش بگیرند شرایط حال به نفع فرهنگ متحول می شود.

این نویسنده و پژوهشگر اظهار داشت: جشنواره‌هایی همچون جشنواره کتابخوانی رضوی که مخاطب خود را پیدا کرده است، مسیری مناسب و پربازده را در افزایش سرانه مطالعه دارد، ضمن آنکه به معرفی کامل و جامع کتاب و نویسنده در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی می پردازد.

زارع گفت: اطلاع رسانی با شیوه هایی متنوع و نوین، جذابیت بیشتر را برای مخاطب ایجاد می کند و لذا تبلیغات باید به گونه ای باشد که جشنواره‌ها به دغدغه‌ های فرهنگی خانواده ها تبدیل شود.

وی یادآور شد: جشنواره‌ رضوی مخاطبان عام و خاص خود را شناخته است که ما آن را حتی در روستاها، مراکز فرهنگی و نهادهای مذهبی و دیگر دستگاه های اجرایی می بینیم. اما در کنار این موضوع باید دسترسی به منابع مسابقات کتابخوانی نیز مقدور باشد.

وی خاطرنشان کرد: از ظرفیت مساجد و پایگاه های بسیج در سراسر کشور نیز می‌توان در توزیع کتاب و در برگزاری و اطلاع رسانی جشنواره استفاده کرد؛ علاوه بر اینکه تنها با نگاه خانواده محور به مسئله فرهنگ می‌توانیم روحیه کتابخوانی را در کشور ترویج دهیم که نهاد کتابخانه های عمومی کشور این خلا و نیاز را در جامعه احساس کرده و متولی این امر مهم شده است.

 

وی گفت: نوشتن با هدف معرفی اهل بیت، در وهله نخست به رشد معنوی و قابلیت‌های درونی نویسنده کمک می کند و البته این موضوع درباره تمامی هنرها صدق می کند اما زبان قلم بارزتر و تاثیرگذارتراست. از این رو در مرحله اول عنایت اهل بیت و نقش معصومین در شفاف‌سازی و زدودن کدورت‌های روحی نویسنده نشان داده می شود و در اینجا است که آثار مرتبط با موضوع اهل بیت بر مخاطبِ جویایِ حقیقت تاثیر می‌گذارد و نوعی قداست و برکت را به او القا می‌کند، اما انتخاب زبان و سبک نگارش برخاسته از تجربه، هنر و اجتهاد درونی نویسنده است که با آن مخاطب را شریک خود بر سر سفره معارف الهی می کند.

 

لازم به ذکر است کتاب "فصل فیروز" نوشته محبوبه زارع به صورت رمانی عاشقانه درباره حضرت فاطمه معصومه(س) نوشته شده که از منابع برگزیده نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی

علی گلشن نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان معتقد است باید برای کتاب‌های الکترونیکی فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود و در کنار آن حق مولف نیز در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، در آستانه برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علی گلشن، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگویی درباره وضعیت چاپ و نشر کتاب این حوزه اظهار کرد: کتاب‌ها چاپ می‌شوند، اما به دلیل هزینه‌های چاپ و گرانی کاغذ، ناشران زیر بار چاپ کتاب‌هایی که همراه با ریسک هستند و یا پیش‌بینی می‌شود که فروش خوبی نداشته باشند، نمی‌روند. بنابراین بیشتر آثار ترجمه را انتخاب می‌کنند یا کتاب‌هایی که در سطح بین‌المللی دیده شده‌اند و یا جوایزی را از آن خود کرده‌اند تا فروش آنها تضمین‌شده باشد.

او ادامه داد: تا جایی که اطلاع دارم کتاب‌های تالیفی کمتر مورد توجه واقع می‌شوند، چرا که کتاب‌ها چاپ اول خود را پشت سر می‌گذارند، ولی با توجه به قیمت بالای کتاب از فروش چندانی برخوردار نخواهند بود. در واقع باید گفت گرانی کاغذ و چاپ به تولید آثار صدمه زده است و از سوی دیگر این گرانی روی سبد فرهنگی خانواده نیز اثر گذاشته و به نوعی سهم کتاب برای بچه‌ها در خانواده‌های سطح متوسط به کمترین میزان ممکن در چندین سال گذشته رسیده است.

نویسنده کتاب «گوزن زرد ایرانی» همچنین با اشاره به اینکه این وضعیت در تهران به این‌گونه است و شهرهای دیگر وضعیت بدتری دارند، گفت: دسترسی به کتاب خوب بسیار کاهش یافته است. من حداقل درباره آثار خودم که چاپ کانون پرورش فکری هستند و قیمت مناسب‌تری دارند این را می‌دانم. کتاب‌های کانون به دلیل قیمت مناسبی که دارند بیشتر مورد توجه هستند، اما در تجدید چاپ کتاب‌ها نیز با توجه به قیمت‌های جدید و نسبت به تلاش کانون برای ارائه قیمت مناسب، اما شاهد تحمیل هزینه بالایی به خانواده هستیم.

گلشن بیان کرد: از سوی دیگر کتاب‌های کودک با توجه به قیمت‌هایشان امروز تبدیل به یک کالای لوکس شده‌اند و هر کسی به سمت آن نمی‌رود. در صورتی‌که همیشه شعار ما این بوده که کتاب برای همه است و همه باید توان خرید داشته باشند. در همه جا حتی روستاها، کودکان حق دارند که دسترسی به کتاب‌های خوب داشته باشند. اما الان این اتفاق به شکلی رقم خورده که کتاب‌های خوب به تعداد محدود و صرفا برای یک قشر خاص قابل خرید است و این بسیار دردناک بوده و باعث ناراحتی است.

این نویسنده اظهار کرد: با ناشران که صحبت می‌کنم آنها می‌گویند هزینه چاپ برای ناشران بالاست و چاره‌ای نیست اما در پایان ضرر این خروجی به کودکان وارد می‌شود. ای کاش راهکاری پیدا شود تا ناشران بتوانند با هزینه بهتری دست به چاپ بزنند و کتاب با قیمت مناسبی در اختیار عموم به‌ویژه کودک و نوجوان قرار گیرد.

او در ادامه به استقبال از کتاب‌های دیجیتال اشاره کرد و افزود: این روزها بسیاری به سمت تهیه نسخه پی‌دی‌اف یا الکترونیکی کتاب‌ها رفته‌اند که این هم راهکاری است، اما مگر می‌شود همه کتاب‌ها را به این شکل در اختیار مخاطب قرار داد؟ چرا که هم زمان‌بر است و هم این که همه افراد دسترسی به فضای مجازی و اینترنت ندارند که بخواهند این کار را انجام دهند. در پایان این آثار هم باید خریداری شوند، اما در مناطق روستایی و یا شهرهای دیگر اینترنت و دسترسی به ابزار دیجیتال محدود است و بچه‌ها باز هم امکان استفاده از آثار را ندارند. ضمن این‌که فرهنگ استفاده از کتاب‌های الکترونیک و دیجیتال در کشور ما وجود ندارد و بیشتر تمایل‌مان به سمت استفاده از کتاب‌های فیزیکی و تورق آن است.

گلشن در ارتباط با تاثیر کتاب‌های دیجیتال روی مطالعه نیز گفت: یک قشر خاص دسترسی به این امر دارند و به طور کلی نمی‌توان این را تایید کرد. استفاده از کتاب‌های دیجیتال صرفا در تهران و شهرهای بزرگ وجود دارد. اما در شهرهای کوچک‌تر این گونه نیست، چرا که دسترسی وجود ندارد. باید برای هر چیزی فرهنگ‌سازی شود. باید برای کتاب‌های الکترونیکی نیز این فرهنگ‌سازی انجام شود. من وقتی با بچه‌ها در مراکز کانون یا شهرهای مختلف صحبت می‌کنم، می‌گویند ترجیح ما این است که یا کتابی را نخوانیم یا اگر هم می‌خوانیم فیزیکی باشد، اگر قرار است پای رایانه باشیم علاقه‌مند به بازی هستیم تا این‌که کتاب بخوانیم. بنابراین هنوز این فرهنگ در جامعه ما ایجاد نشده است و خیلی از آن استقبال نمی‌کنند.

او در پایان سخنان خود اظهار کرد: چاپ کتاب برای نویسندگان به نوعی منبع درآمد است و برای هر چاپ کتاب ناشر باید به نویسنده مبلغی پرداخت کند. می‌توان گفت تجدید چاپ کتاب برای نویسنده مانند بیمه عمر است که در طول سال این درآمد از آثار حاصل می‌شود. وقتی این آثار الکترونیکی هستند و در فضای مجازی منتشر می‌شوند دیگر این اتفاق رخ نمی‌دهد و یا خیلی کم پیش می‌آید. در نتیجه نویسنده از دریافت حق چاپ محروم می‌شود و همین امر نیز موجب شده تا نویسندگان با دیجیتالی شدن کتاب موافق نباشند. از جمله خود من، چرا که این نویسنده است که متضرر می‌شود و این اتفاق خوبی نیست.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  • سلماس مهیای میزبانی جشنواره بین المللی شعر رضوی می شود
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید