Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@13:19:20 GMT

عمر ماندگاری گوشت های وارداتی چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۵۰۴۲

عمر ماندگاری گوشت های وارداتی چقدر است؟

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در گوشت منجمد وارداتی عمرماندگاری 12 ماه و برای گوشت گرم وارداتی عمر ماندگاری سه روز تا 7 روز است. ضمن اینکه تغییر دما قطعا بر کیفیت گوشت منجمد موثر است و عمر ماندگاری آن را به کمتر از 12 ماه کاهش می‌دهد.

گوشت منجمد وارداتی از جمله کالاهایی است که سوالات و ابهامات زیادی درباره سلامت و کیفیت آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معتقداند که گوشت های وارداتی در کشور مبدا از کیفیت و سلامت بالایی برخوردار است، اما به محض ورود به ایران و در زمان تخلیه به دلیل عدم نظارت کافی و کنترل دما، کیفیت خود را از دست داده و بار میکروبی آن‌ها به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد.

 ایران سال‌هاست به طور عمده از کشورهایی مانند برزیل گوشت منجمد وارد می‌کند. این کشور به دلیل صادرات گوشت به بسیاری از کشورهای جهان از جمله امریکا و اروپا و برای حفظ بازار خود بالاترین استانداردهای جهانی را به کار می گیرد. نظارت سختگیرانه کشور برزیل برای حفظ استاندارد تولیدات خود تا محل تحویل محصول در کشور مقصد وجود دارد، پس با اطمینان می‌توان گفت گوشت منجمد وارداتی از کشور برزیل تا بنادر ایران و محل تخلیه آن در بهترین سطح از کیفیت و سلامت قرار دارد. از این مرحله است که کار به سازمان‌های ناظر ایرانی واگذار می‌شود، اما در زمان تخلیه و بارگیری در کشور ما، چه نظارت‌هایی بر گوشت‌های وارداتی از جمله گوشت منجمد وجود دارد تا سلامت و کیفیت آن حفظ شود.

علی رضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، به عنوان سازمان ناظر بر سلامت گوشت‌های وارداتی به این سوالات پاسخ داد.

وی گفت: برای هر محصولی از جمله گوشت قرمز دمای انجماد و نگهداری استاندارد وجود دارد که بر اساس آن عمر و ماندگاری آن تعیین می‌شود.

رفیعی پور افزود: برای تولید گوشت منجمد در کشور مبدا باید در زمان کوتاهی مرکز گوشت قرمز به منفی 18 درجه برسد، همچنین برای گوشت گرم نیز دما باید به صفر تا 4 درجه برسد.

وی ادامه داد: در گوشت منجمد وارداتی عمرماندگاری 12 ماه و برای گوشت گرم وارداتی عمر ماندگاری سه روز تا 7 روز است.

به گفته رفیعی پور؛ دماهای ذکر شده و عمر ماندگاری برای گوشت‌های قرمز منجمد و گرم مطابق با استاندارد بین المللی است و باید در تمام کشورهای مبدا و مقصد رعایت شود.

وی اضافه کرد: انواع گوشت‌ها چه گرم و چه منجمد از محل تولید در کانتینرهای مجهز به ترموگراف بارگیری و به کشورهای مقصد ارسال می‌شود.

رفیعی پور با بیان اینکه گوشت‌های منجمد معمولا 2 یا 3 ماه از مبدا تا مقصد بر روی آب است، افزود: ترموگراف‌های نصب شده در کانتینرها از مبدا تا بنادر کشور مقصد دمای گوشت‌ها را در هر لحظه ثبت می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآرو شد: از زمانی که گوشت به بنادر کشور مقصد می رسد و آماده تخلیه می‌شود نظارت بر سلامت گوشت بر عهده سازمان‌های ناظر در کشور مقصد است.

رفیعی پور سازمان ناظر در ایران را سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد و گفت: همکاران ما در بنادر اطلاعات ثبت شده در ترموگراف‌های کانتینرهای حامل گوشت‌های وارداتی را با یارانه می‌خوانند، علاوه بر آن دمای گوشت‌های وارداتی با استفاده از حرارت سنج اندازه گیری می‌شود تا قبل از ورود وضعیت سلامت و کیفیت گوشت‌ها تائید شود.

وی اضافه کرد: گوشت‌های وارداتی در کمترین زمان ممکن از بنادر در خودروها که ترموگراف در آن‌ها نصب شده، بارگیری و به شهرستان‌ها ارسال می‌شود.

رفیعی پور تائید کرد که در این مرحله است که امکان تغییر دما وجود دارد.

وی گفت: در زمان حمل، مواردی پیش آمده که محصول با دمای استاندار منفی 18 درجه به مقصد نرسیده و دما تغییر داشته است.

به گفته این مسئول دولتی، تغییر دما قطعا بر کیفیت گوشت منجمد موثر است و عمر ماندگاری  آن را به کمتر از 12 ماه کاهش می‌دهد.

رفیعی پور افزود: در این شرایط برای همکاران ما دستورات مشخصی وجود دارد، یکی از این دستورات ارسال محصول به مراکز پر مصرف است تا گوشت در زمان کوتاهی مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: برای ما تنها بحث بهداشت، سلامت، کیفیت مطرح نیست و عمر ماندگاری محصول برای مصرف کننده نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

رفیعی پور گفت: برای سازمان دامپزشکی مهم است که مصرف کنندگان در زمان تهیه گوشت بتوانند با خیال راحت مدتی آن را در منزل خود نگهداری کنند.

بر اساس این گزارش، هر چند راهکار سازمان دامپزشکی برای گوشت‌های وارداتی که تغییر دما و در پی آن کاهش عمر ماندگاری داشته‌اند ارسال آن‌ها به مراکز پر مصرف است، اما به نظر می‌رسد اطلاع رسانی به مردم نسبت به مدت زمان ماندگاری گوشت‌های وارداتی موضوعی مهمی است که این سازمان ناظر آن را فراموش کرده است./ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 

به گزارش ‌خبرگزاری خبرآنلاین، امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع‌، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه‌ها شده است. از آنجایی‌ که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این‌ که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشورهای مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفت‌وگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902579

دیگر خبرها

  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟