Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:47:18 GMT

روز جهانی کارگر فرصتی برای شنیدن دغدغه های کارگران

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۵۷۳۸

روز جهانی کارگر فرصتی برای شنیدن دغدغه های کارگران

اهواز - ایرنا - روز جهانی کارگر فرصتی برای شنیدن دغدغه های کارگران است، دغدغه هایی که برای کارگران به حداقل حقوق یک فرد شاغل همچون تامین امنیت شغلی و پرداخت به موقع حقوق و مزایا خلاصه می شود.

11 اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر نامگذاری شده که این مهم نشان بر اهمیت وجود و فعالیت قشر کارگر در هر جامعه است؛ جامعه کارگری هرکشور به عنوان سنگ بنای تولید و از محورهای توسعه و پیشرفت اقتصادی آن کشور است از این رو برطرف کردن دغدغه ها و مشکلات این قشر می تواند زمینه تحولات اقتصادی و اجتماعی جامعه را هموار سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خوزستان به دلیل دارا بودن تعداد بالای واحدهای صنعتی و سابقه طولانی فعالیت صنایع بزرگ در آن، به عنوان یک استان با وجهه کارگری شناخته می شود که همواره نقش مهمی در تحولات اقتصادی و پیشرفت کشور داشته است.
مبرهن است که هر نوع فعالیت تولیدی در جامعه منوط به حضور فعال کارگران است و از آنجا که جامعه کارگری، جامعه گسترده ای است به طور قطع، اگر امنیت شغلی، معیشت و زمینه حضور موثر و فعال آنها در سایر بخش های جامعه فراهم شود، می توان بیش از گذشته از ظرفیت های جامعه کارگری برای توسعه و حل مشکلات اقتصادی بهره برد.

** نبود امنیت شغلی از دغدغه های کارگران
فائزه بهدادفر از تولیدگران و کارآفرینان فعال در زمینه تولید تابلوهای برق فشار متوسط و ضعیف که برای 17 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده گفت: اگرچه این مجموعه عملکرد موفقی در تولید تابلوهای برق خوزستان داشته اما به دلیل شرایط اقتصادی فعلی در پرداخت حقوق کارگران دچار مشکل هستیم.
وی ادامه داد: انتظار می رود نهادهایی همچون خانه کارگر خوزستان در بحث ایجاد رفاهیات برای کارگران فعالیت بیشتری داشته باشند.
عبدالحمید مهدوی از کارگران یکی از واحدهای شهرک صنعتی شماره چهار اهواز نیز گفت:از مهم ترین دغدغه های ما پرداخت نشدن به موقع حقوق است اگرچه بخشی از این مشکل به کارفرمایان مرتبط نیست و به مشکلات اقتصادی باز می گردد.
وی ادامه داد: از سویی دیگر هیچ امکانات خدماتی و رفاهی به این قشر ارایه نمی شود که این امر سبب شده تا شاهد نوعی رخوت در جامعه کارگری باشیم.
مهدوی گفت: کارگران ستون و پایه اصلی تولید در صنعت هستند اگر نیروی انسانی یک مجموعه دارای مهارت لازم، روحیه مناسب و فکری آزاد باشد به طور قطع شاهد تاثیر مثبت بر روند تولید در جامعه خواهیم بود.
این فرد نبود امنیت شغلی را از دیگر دغدغه های جامعه کارگری دانست و افزود: کارگران خوزستانی دارای مهارت و توانایی زیادی هستند اما این توانایی ها کمتر دیده می شود و شاهد حضور زیاد نیروهای کار از خارج استان در بخش های مختلف هستیم که کاهش اعتماد بنفس نیروهای بومی را موجب شده است.

** کار در شرایط سخت خوزستان
یک کارگر فعال در حوزه تعمیر ترانس شبکه برق از شرایط سختی کار در خوزستان گفت و افزود: مشکلاتی همچون گرمای بالای 50 درجه سانتیگراد، آلودگی هوا و گرد و غبار شرایط کار را برای کارگران سخت کرده است.
حمید کشکولی افزود: با وجود فعالیت هایی که کارگران خوزستانی انجام می دهند اما نبود امنیت شغلی و پرداخت نشدن به موقع حقوق ها سبب می شود تا نوعی دلزدگی در آنها ایجاد شود.

** التهاب جامعه کارگری در پارسال
سرپرست خانه کارگر خوزستان گفت: پارسال جامعه کارگری خوزستان ملتهب بود و در مقاطع مختلف شاهد اعتراضاتی از سوی کارگران سازمان ها و شرکت های مختلف برای پرداخت حقوق بودیم.
قربان درویشی ادامه داد: نمی توان ریشه تمام مشکلات جامعه کارگری را به نرخ ارز مرتبط دانست و بخشی از این معضلات به سو مدیریت موجود باز می گردد.

** مشکلات خصوصی سازی گریبانگیر جامعه کارگری
وی ادامه داد: مسایلی در سیستم وجود دارد که ناخودآگاه بر مشکلات جامعه کارگری می افزاید، معتقد هستم پافشاری بر بحث خصوصی سازی یکی از مواردی بود که اکنون تبعات این مشکل گریبانگیر جامعه کارگری شده است.
درویشی افزود: خصوصی سازی در این سال ها دستاوردی برای صنعت و تولید نداشته است؛ تا زمانی که یک طرف صنعت دولت باشد شاهد بروز مسایلی نظیر مشکلات گروه ملی، فولاد و نیشکر هفت تپه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برای اجرایی کردن هر ایده ای باید نخست زیرساخت های آن فراهم شود، ادامه داد: در صنعت تنها پول عامل به حرکت درآوردن چرخ تولید نیست و موارد دیگر همچون نیروی انسانی اهمیت بسیاری دارد.
وی ادامه داد: از سویی دیگر در خصوصی سازی باید شرکت ها به دست افراد ماهر و متخصص در همان زمینه ها واگذار شود؛ دولت تاحدودی تمرکز خود را در این بخش از دست داده است.
درویشی گفت: از یکسو دولت نظارت خود بر شرکت های بزرگ واگذار شده به بخش خصوصی را کاهش داده و از سویی دیگر سهامی برای خود در این شرکت ها در نظر نگرفته است، نتیجه چنین تصمیماتی نچرخیدن صحیح چرخ تولید و صنعت است.
وی ادامه داد: در زمانی که شرکت های بزرگی همچون گروه ملی فولاد و نیشکر هفت تپه دولتی بودند برای حفظ و تامین منافع دولت شاهد نظارت بیشتری بودیم اما پس از واگذاری به بخش خصوصی شاهد بروز مشکلات بسیاری از جمله پرداخت نشدن حقوق کارگران هستیم که در نهایت نیز رفع مشکل بر گردن دولت خواهد افتاد.

** نبود امنیت شغلی کارگران در منطقه آزاد
درویشی ادامه داد: در مناطق آزاد مساله ای به نام امنیت شغلی معنایی ندارد؛ در این مناطق به جای قانون کار مقررات 51 ماده ای جایگزین شده که به کارفرما اجازه اخراج آسان کارگران را می دهد.
وی افزود: در واقع در این مناطق قانون برداشته شده و مقررات جایگزین شده است، این درحالیست که برای تحقق هدف افزایش اشتغال، نخستین گام حفظ اشتغال موجود است.
درویشی بیان کرد: خانه کارگر خوزستان مشکلات جامعه کارگری و مطالبات آنها را دنبال می کند و انتقال دهنده دغدغه این قشر است اما باید دید دولت در حوزه صنعت چه برنامه ای برای کاهش این مشکلات دارد.
سرپرست خانه کارگر خوزستان با اشاره به اینکه وظیفه ما انتقال مشکلات جامعه کارگری است گفت: خانه کارگر با آسیب شناسی مشکلات جامعه کارگری، ارایه راهکار و برخی اعمال فشارها به دنبال حل مشکلات کارگران است؛ پارسال مساله مطالبات کارگران گروه ملی فولاد و شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را تا کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی پیگیری کردیم.
درویشی ادامه داد: همچنین با وزارتخانه های تعاون کار و رفاه اجتماعی، و صنعت، معدن و تجارت برای حل این مشکل رایزنی شد.
وی همچنین گفت:بنابر قانون، کارگران در روز کارگر تعطیل هستند و اگر کارگران در محل کار حاضر شوند اضافه کار خود را به عنوان یک روز تعطیل دریافت می کنند.
در سال های گذشته به دلیل تاثیر گرفتن از شرایط اقتصادی نامناسب منطقه، تحریم های ظالمانه و البته برخی سیاست های اشتباه، برخی واحدهای صنعتی بزرگ خوزستان با رکود در فعالیت و تولید رو به رو شده و در نتیجه عرصه بر کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی تنگ آمده و هر از گاهی آنان را به برگزاری تجمع اعتراضی با هدف جلب توجه مدیران و طرح مطالبه عمومی برای حل مشکلاتشان وا داشت.
به گفته کارشناسان، خوزستان بیش از استان های دیگر از شرایط اقتصادی جهانی و تحریم ها تاثیر می پذیرد که دلیل آن دولتی بودن صنایع مستقر در خوزستان است ؛ این امر سبب می شود تا با تحولات صورت گرفته در حوزه اقتصاد جامعه کارگری این استان نیز دستخوش حوادثی شود.
گزارش: ندا رضاپور
9887/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد روز جهاني كارگر خوزستان اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۵۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 مسکن کارگری در راه است؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

بیشتر بخوانید: شوک جدید به کارگران / افزایش حق مسکن منتفی شد

"مسکن" یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن دشوار شده است. آمارها حکایت از این دارد که نزدیک به ۷۰ درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و تأمین مسکن می‌شود.

قیمت سرسام‌آور مسکن و به تبع آن اجاره بهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را می‌بلعد و حال در شرایطی که حتی کارگران برای پرداخت اجاره در تنگناهای مالی هستند، دیگر توانی مالی برای خرید خانه حتی به شرط دریافت وام هم ندارند.

به واسطه افزایش شکاف میان مزد و معیشت در سال‌های گذشته، نمایندگان کارگری، تقاضای ترمیم مزد را برای جبران هزینه‌های تورم و حل مشکل روزمره کارگران به شورا فرستاده بودند، اما آذر ماه سال ۱۴۰۲ جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری تشکیل شود و به امورات مسکن کارگران رسیدگی شود.

در جلسه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۳, به‌پیشنهاد وزیر کار در راستای توجه به اختصاص بخش قابل ملاحظه‌ای از سبد هزینه کارگران به مسکن، قرار شد یک کمیته سه‌نفره با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و وزیر کار تشکیل شود و از اول سال آینده مسکن کارگران را پیگیری کنند.

صولت مرتضوی گفت: باید به بحث مسکن توجه ویژه داشته باشیم، بارها پیشنهاد دادم یک شورایی تشکیل شود و نماینده‌ای از سه شریک اجتماعی در آن عضو باشد.

محمد چکشیان، معاون وزیرکار در هفته کارگر خبر از ساخت ۶۰ هزار مسکن کارگری داد.

وی از ساخت حدود ۶۰ هزار واحد مسکن کارگری خبر داد و گفت: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت، ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها، تعاونی محور، برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری داشته باشیم، اظهار کرد: این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد. جلساتی با تشکل‌ها برگزار شده و درحال رفع موانع هستیم و امیدواریم اقدامات خوب و متفاوت از گذشته رخ بدهد.

تفاهمنامه برای اختصاص مسکن به کارگران

علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری نیز اخیراً با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی به کارگران، گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰ هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

رئیس فراکسیون کارگری گفت: از معیشت تا مسکن جزو مطالبات اصلی کارگران است که در چند سال اخیر به صورت مختلف در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، مجلس برای شاخص‌های اصلی همچون مسکن کارگران پیگیری‌های جدی داشته باشد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران به لحاظ سبد معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حدود ۶۴ ماده و تبصره از قانون کار در مورد رفاه کارگران است، منهای سال‌های دهه ۶۰ که موضوع رفاهیات کارگران در قالب تعاونی‌ها به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار داشت در سال‌های گذشته چندان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته نشده است.

رئیس فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بنگاه‌های بزرگ در جوار کارگاه‌های شهرک‌های صنعتی و مسکونی دایر بودند، اظهار داشت: با گذشت زمان اقدامات ساخت مسکن برای کارگران در حاشیه قرار گرفت، در دهه ۷۰ به بعد به دلیل گرایش‌های توسعه‌ای که در کشور حاکم بود نتوانستیم به ظرفیت‌های رفاهی کارگران توجه کنیم، امروز کارگران با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به مسائل بی توجهی حقوق کارگران در سال‌های پیشین باز می‌گردد.

بابایی کارنامی با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی کارگران، اظهار داشت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰ هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود و تقریبا تحت عنوان ابلاغیه به ادارات کل استانی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه ابلاغ شده است تا در این راستا کار جدی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برنامه‌ای برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری دارند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی مشکلات مسکن کارگران را پیگیری کرده تا موفقیت‌های لازم را داشته باشیم.

بابایی کارنامی با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های کارگری مجلس دارای شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس است، بیان کرد: فراکسیون کارگری جز فراکسیون‌های شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس دوازدهم باقی خواهد بود تا مسائل کارگران را پیگیری کند.

آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در حوزه ساخت مسکن کارگری

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در روزهای اخیر، درباره سیاست دولت درخصوص مسکن کارگری آن هم باتوجه به نابسامانی که در بازار مسکن وجود دارد، گفت: جهت‌گیری دولت برای طرح ملی مسکن اقشار ضعیف مانند جامعه عزیز کارگران است. هنگامی که ۴ میلیون مسکن هدف‌گذاری می‌شود حقیقتا همین جامعه (کارگران) محور اصلی هستند و ساخت مسکن ملی با هدف توسعه تولید و ساخت در جهت ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در حوزه مسکن جامعه کارگری هستند تا ان‌شاالله بتوانند از مزایای آن بهره‌برداری کنند. به طور خاص تعاونی‌های مسکن کارگری متولی ساخت و ساز مسکن کارگران هستند و کارفرمایان هم مکلف به حمایت شدند.

سخنگوی دولت بیان کرد: ۲۳۰ تعاونی کارگری در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام داده است و بعد از این هم انجام خواهد داد و توافقات مختلفی بین مجموعه‌های صنعتی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی با بیان اینکه درحال ساخت ۱۴۰ هزار مسکن مسکونی فقط برای بخش صنعت هستیم، گفت: برای ساخت ۱۴۰ هزار مسکن برای بخش صنعت وزارت راه زمین در اختیارشان قرار داده است این به غیر از زمین‌هایی است که خودشان داشته اند.

بهادری جهرمی گفت: ۵ هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار شرکت‌های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز در اختیار کارگران قرار گیرد. دولت همه ظرفیت‌های خودشان را قرار داده است. تعاونی‌های مسکن کارگری هم پیشگام هستند و دولت هم همراه است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229899 برچسب‌ها بازار مسکن