Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه اشتغال در کشور وضعیت نگران کننده‌ای دارد، گفت: از هر چهار نفر جویای کار در کشور سه نفر دارای مدرک دانشگاهی هستند.

 به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا عارف، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در بیست و هفتمین کنفرانس مهندسی برق ایران که به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان رونق تولید گفت: این نامگذاری، عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی با پایدار کردن اقتصاد و اتکا به سرمایه‌های کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اگر برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم می‌توانیم باعث بالارفتن انگیزه و جهت‌گیری صحیح به سمت رونق واقعی و اقتصاد دانش محور شویم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که ما در آغازین ماه‌های دهه پنجم انقلاب هستیم، به بیانیه گام دوم اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در این بیانیه اولین اولویت را علم و پژوهش مطرح کردند و به نظر من این بخش متوجه دولتمردان و حاکمیت است که قدرت را در تجهیزات سخت و دادن منابع به سمت قدرت‌های سخت نبینیم. قدرت ما دانش و دانشگاه‌هاست.

عارف در ادامه با بیان اینکه دانشگاه‌ها در هیچ دورانی برای تخصیص اعتبار مالی در اولویت نبوده اند، تصریح کرد: رئیس دانشگاه نباید در طول سال، دغدغه جذب و تأمین اعتبار مالی داشته باشد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به شاخص‌های دانشگاه‌های ایران ادامه داد: رتبه علمی ما در دنیا ۱۶ است اگرچه رتبه ارزشمندی است، اما کفایت نمی‌کند. یکی از مهمترین شاخص‌ها، نوآوری است که رتبه ما در میان ۱۲۷ کشور ۶۵ است. در شاخص خلاقیت در میان ۱۳۷ کشور ۵۷، در شاخص کارآفرینی رتبه ۷۲، در شاخص رقابت پذیری جهانی در میان ۱۴۲ کشور ۸۹ است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اشتغال در کشور وضعیت نگران کننده‌ای دارد، گفت: از هر چهار نفر جویای کار در کشور سه نفر دارای مدرک دانشگاهی هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دهه گذشته جهان با دو موج جدید روبرو شد که تلقی دو انقلاب است که دو رویکرد متفاوت دارد. یکی از آن‌ها در سال ۲۰۱۱ در آلمان روی داد به نام انقلاب صنعتی چهارم که به عنوان یک پارادایم جدید در سیاست‌های اقتصادی است.

عارف افزود: در این اقتصاد همگرایی فناوری‌ها مطرح است و جهان در آستانه یک نقطه عطف در انقلاب فناورانه قرار دارد انقلابی که شکل زندگی و کار را به طور اساسی تغییر می‌دهد و فناوری‌هایی که در اینجا مطرح می‌شوند یا آی سی تی هستند یا مبتنی بر آن هستند.

این استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: در موج دیگر در سال ۲۰۱۶ در ژاپن بعد از جامعه صنعتی و اطلاعاتی به جامعه ابرهوشمند می‌رسیم رویکردی که مطرح می‌کند تبدیل ژاپن به مطلوب‌ترین کشور دنیاست و در اینجا درهم تنیدگی فناوری‌ها و کنار گذاشتن قدرت از شبکه‌های رسمی به سمت افراد است.

وی گفت: در آینده دگرگونی اجتماعی در جامعه ابرهوشمند خواهیم داشت و دانشگاه و علم و فناوری تعریف جدید خواهد داشت. رویکرد این جامعه حل سیستمی مسائل با تقویت نظام ملی نوآوری و تعهد مشارکت دولت، کسب و کار‌ها و مردم درهم آفرینی و بازآفرینی جامعه است در این جامعه محوریت انسان است.

عارف ادامه داد: اتکای اصلی هر دو موج بر روی آی سی تی است و متأسفانه در این زمینه بسیار ما عقب هستیم و باید روی زیربنا‌ها به صورت جدی کار شود.

وی خاطرنشان کرد: این دو موج در راه است و اگر واقعیت این دوموج را پذیرفتیم و اگر جایگاه خود را مشخص کردیم می‌توانیم تأثیرگذار و سهیم باشیم. ما همچنین باید شبکه دانشمندان ایرانی را راه‌اندازی کنیم و اگر آن‌ها دست از محافظه کاری بردارند موفق خواهیم بود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه یزد محمدرضا عارف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۶۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!

روزنامه دولتی ایران به انتقادات نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری به رئیسی در پاکستان واکنش نشان داد.

این روزنامه نوشت: اهدای مدرک دکترای افتخاری به رئیس جمهور کشورمان در پاکستان، موجب بروز واکنش‌هایی در میان رسانه‌ها و فضای مجازی شد.

در همین رابطه ادعایی مطرح شد مبنی بر اینکه مدرک دکترای افتخاری، از سوی یک دانشگاه فرعی پاکستان و توسط معاون این دانشگاه به آیت‌الله رئیسی اهدا شده است.

این ادعا درحالی است که اولاً دانشگاه کراچی بزرگترین دانشگاه دولتی در پاکستان است؛ ثانیاً در مراسم اعطای این مدرک افتخاری «حکمران» ایالت سند پاکستان به عنوان رئیس هیأت امنای دانشگاه‌های کراچی حضور داشته است.

دیگر خبرها

  • تجمع جامعه دانشگاهی مشهد در محکومیت برخورد با حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا 
  • تجمع دانشگاهیان تهران، مشهد و اهواز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکاو اروپا
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از دانشجویان آزادیخواه اروپا و آمریکا +تصاویر
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از منادیان آزادی و دانشجویان اروپا و آمریکا +تصاویر
  • ماجرای جنجالی شدن اهدای دکترای افتخاری به رئیسی
  • در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • ماجرای اهدای دکترای افتخاری به رئیسی و انتقادی که گاف از آب درآمد!
  • ماجرای دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی پاکستان + عکس
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود