Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@06:22:51 GMT

گزارش تسنیم|پانکیسی گرج: خیزش دوباره داعش در گرجستان؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۹۸۶۵

گزارش تسنیم|پانکیسی گرج: خیزش دوباره داعش در گرجستان؟

۲۱ آوریل یک شرکت گرجستانی ساخت و ساز در ایستگاه هیدروالکتریک خادوری-۳ با ظرفیت ۵ مگاوات را آغاز کرد. مردم محلی در اعتراض به این پروژه دست به مقاومت در برابر پلیس ضد شورش گرجستان زدند. ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، 21 آوریل یک شرکت گرجستانی ساخت و ساز در ایستگاه هیدروالکتریک خادوری 3 با ظرفیت 5 مگاوات را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محل این ساخت و ساز در نزدیکی دو روستای بیرکیانی و زیباخوی در دره پانکیسی گرج است (1).

این منطقه که در نزدیکی مرز گرجستان و چچن واقع می باشد محل سکونت جمعیتی چچنی تبار است که از سوی گرجستانی ها «کیست» نامیده می شوند ولی این قوم چچنی تبار که از سابقه ای 200 ساله در این منطقه برخوردار هستند، خود را وایناخ یا ناخ می نامند.

مذاکرات با مردمان ساکن در محل ساحت و ساز ایستگاه هیدروالکتریک خادوری-3 از حدود یک سال پیش ادامه دارد و مقامات گرجستانی تصور می کردند که از طریق نزدیکی با خانواده های صاحب نفوذ در منطقه می توانند بقیه مردم ساکن در پانکیسی گرج را راضی کنند.

سرمایه گذاران این پروژه به مردم روستایی وعده های مالی و سایر کمک ها را دادند. اما همان گونه که قابل پیش بینی بود، از نظر اکثریت وایناخ ها احداث یک ایستگاه هیدروالکتریک دیگر در این منطقه غیر قابل قبول است.

از این رو آنها خود را آماده مقاومت در مقابل این ساخت و ساز کردند. رهبران و صاحب نفوذان پانکیسی اعلام کرده اند که با توجه به ظرفیت محدود ایستگاه جدید، آسیب های این پروژه به محیط زیست بیشتر از مزایای محدود آن است.

درگیری ها زمانی شروع شد که مقامات گرجستانی، پلیس ضد شورش را برای محافظت از پیمانکاران پروژه و افسران گشت زنی به منطقه پانکیسی گرج اعزام کردند. در مقابل نیز وایناخ ها به سمت پلیس سنگ پرتاب کردند و آنها را با چماق مورد ضرب و شتم قرار دادند. پلیس ضد شورش نیز برای کنترل منطقه از باتوم، گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی استفاده کرد (2).

در مجموع 55 نفر شامل 17 غیرنظامی و 38 پلیس زخمی شدند. پس از پایان درگیری ها، جورج گاخاریا وزیر کشور گرجستان برای مذاکره با رهبران چچنی به منطقه سفر کرد. در نهایت با دستور وزیر کشور گرجستان، ساخت و ساز پروژه خادوری-3 در پانکیسی گرج متوقف و پلیس ضد شورش نیز منطقه را ترک کرد.

علاوه بر این، گاخاریا اعلام کرد که تمامی افرادی که به پلیس حمله کردند مجازات خواهند شد؛ با این حال تا کنون کسی در این زمینه بازداشت نشده است (3).

بلافاصله مخالفان دولت نیز حملات خود را متوجه ماموکا باختادزه نخست وزیر گرجستان کردند. دیوید برژنیشویلی رهبر حزب جمهوری گرجستان در مصاحبه ای مدعی شد پس از آنکه مردم پانکیسی به وضوح گفتند که در دفاع از حقوق خود عقب نخواهند نشست، وزیر کشور مجبور شد از این منطقه فرار کند.

وی رئیس حزب حاکم رویای گرجستان و میلیونر معروف بیژینا ایوانشویلی را به تحریک درگیری ها در پانکیسی متهم کرد و گفت که آنها تلاش می کنند تا چچنی ها را به عنوان دشمن گرجستان تصویر کنند و بدین ترتیب ضعف های خود را بپوشانند.

رهبر حزب جمهوری گرجستان از حمایت مردم گرجستان از مبارزات چچنی ها علیه ساخت پروژه خادوری-3 خبر داد و اعلام کرد که دولت فعلی این کشور با وجود اعمال زور و قدرت در نهایت شکست خواهد خورد. دولت گرجستان کاملا با این تحلیل برژنیشویلی مخالف است.

در همین زمینه رئیس کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان گرجستان ضمن دفاع از عملکرد پلیس این کشور خاطر نشان کرد که به مردم ساکن در پانکیسی گرج احترام می گذاریم ولی همه باید بدانند که در مقابل قانون برابر هستند. با این وجود، مخالفان نیز به دنبال جایگزینی دولت هستند.

دیوید دارچیاشویلی یکی از رهبران حزب «گرجستان اروپایی» معتقد است که تنها راه خروج از وضعیت فعلی تغییر قدرت در این کشور است. به اعتقاد وی، حرفه ای نبودن، بی کفایتی و بی مسئولیتی مقامات فعلی، پلیس را در وضعیتی دشوار و خطرناک قرار داده است.

دارچیاشویلی می گوید: «اگر هیچکدام از افرادی که در مقابل پلیس مقاومت کردند دستگیر نشوند به معنای مشروعیت مقاومت در برابر دستورات پلیس می باشد. در مقابل نیز اگر کسی از ساکنان پانکیسی گرج دستگیر شود، می تواند به اعتراضات خشونت بار بیشتری منجر شود» (4).

درگیری های اخیر در پانکیسی گرج یکی از جدی ترین حوادثی است که دولت گرجستان طی 27 سال گذشته و پس از استقلال از شوروی با آن روبرو شده است.

در واقع، تفلیس در سالیان گذشته با مشکلات زیادی در رابطه با چچنی های ساکن پانکیسی روبرو بوده است. از اوایل دهه 1990 و آغاز درگیری ها میان چچن و روسیه، شورشیان چچنی از جمله فرمانده مشهورشان روسلان گیلایف در منطقه پانکیسی پنهان می شدند.

خصوصاً در سال های 2001 و 2002 گروه های تبهکار بارها بازرگانان خارجی را در این منطقه گروگان گرفته و در ازای آزادی آنها پول های کلانی را طلب می کردند (5).

می بایست خاطر نشان ساخت که از سال 2013 و آغاز بحران در سوریه، صدها چچنی ساکن در منطقه پانکیسی گرج برای مبارزه با دولت سوریه به صفوف داعش پیوستند. از معروف ترین آنها می توان به تارخان باتیراشویلی وزیر دفاع داعش معروف به ابوعمر الشیشانی اشاره کرد.

گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین قزاقستان و گرجستان

ابوعمر الشیشانی از پدری گرجی و مسیحی ارتدوکس و مادری چچن‌تبار و مسلمان به دنیا آمد و کودکی خود را در منطقه سرسبز و کوهستانی پانکیسی گرج گذراند.

وی تا پیش از پیوستن به داعش رهبر گروه "جیش المهاجرین و الانصار" بود که بسیاری از اعضای آن پیکارجویان اهل شمال قفقاز بوده و از پیوستن سه گروه تکفیری "جیش المحمد، کتائب خطاب و کتائب المهاجرین" شکل گرفته بود.

احداث کارخانه هیدروالکتریک خادوری-3 تنها دلیل نارضایتی ساکنان پانکیسی نیست. در این منطقه تنها چند هزار خانواده زندگی می کنند. بسیاری از چچنی های این منطقه برای مبارزه به سوریه رفتند. در حال حاضر و پس از فروپاشی داعش در سوریه، چچنی های داعشی نمی توانند به خانه های خود بازگردند چرا که مقامات گرجستانی به دلیل مشارکت آن ها در سازمانی تروریستی به دنبال دستگیری آن ها هستند.

این مساله نارضایتی زیادی را در منطقه ایجاد کرده است. علاوه بر نگرانی ها از رشد تروریسم در این منطقه، نگرانی های دیگری نیز نسبت به پانکیسی گرج وجود دارد. ساکنان پانکیسی روابط نزدیکی با رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن دارند. خیلی از پانکیسی‌ها در چچن مشغول به کار هستند. قدیروف نیروهای نفوذی زیادی در دره پانکیسی دارد. احتمال دارد که این نفوذی ها در رویدادهای اخیر نیز ایفای نقش کرده باشند.

حتی از منظری دینی هم می توان به رویدادهای اخیر نگاه کرد. مقامات گرجستان روز یکشنبه نخل یا عید شعانین را برای اعزام نیروهای ضد شورش انتخاب کرده بودند. در حالی که اکثریت مردم پانکیسی گرج مسلمان هستند. بر اساس گزارش ها ساکنین محلی نیز با شعارهای الله اکبر با نیروهای پلیس درگیر شده بودند.

در همین راستا می توان به ماجرای قتل یک جوان 18 ساله چچنی تبار در پاکیسی گرج اشاره کرد. یک سال و نیم قبل دولت گرجستان در جریان عملیات علیه نیروهای داعش در این منطقه، تامرلان ماچالیکاشویلی جوان 18 ساله را کشت (6).

این ماجرا باعث شد که اعتماد چچنی ها به دولت گرجستان از بین برود.

بر اساس گزارش ها و در حال حاضر، منطقه پانکیسی گرج آرام است. اما رهبران چچنی هشدار داده اند که در صورت تلاش مقامات گرجی برای دستگیری شرکت کنندگان در اعتراضات علیه ساخت پروژه خادوری-3 در مقابل نیروهای پلیس مقاومت خواهند کرد.

 

1. https://civil.ge/archives/303037
2. https://jam-news.net/pankisi-gorge-local-residents-clash-with-special-forces/
3. https://civil.ge/archives/303037
4. https://jamestown.org/program/pankisi-gorge-a-resurgent-flashpoint-in-georgia/
5. https://eurasianet.org/pankisi-gorge-kidnappings-hint-at-chaos-in-georgian-government
6. https://www.rferl.org/a/georgia-man-dies-pankisi-counterterror-operation/28966664.html

انتهای پیام /

R7650/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط گرجستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گرجستان گرجستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضد تروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سوال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 6089698 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد