Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدت‌هاست بحث جابه‌جایی فرودگاه مشهد مطرح است؛ اتفاقی که قطعا در کنار مزایایی که دارد دارای نقص‌هایی است و باید به آن توجه شود. ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، چند سال است که  بحث انتقال فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد به نقطه‌ای دیگر از شهر مشهد مطرح شده و بسیار معتقدند این کار سبب می‌شود آلودگی صوتی و بسیاری دیگر از اتفاقات و مسائل مربوط به فرودگاه مشهد کمتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز نیز در خبرها آمده بود که نخستین جلسه امکان‌سنجی جابه‌جایی فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد با حضور علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران استانی و شهری در محل دفتر استاندار برگزار شده و در این جلسه مصوب شده زمین‌های دولتی با مساحت بیش از یک هزار هکتار و با فاصله مناسب و استاندارد از شهر مشهد در یک هفته آینده برای ساخت فرودگاه جدید شناسایی و به اداره کل فرودگاه‌های خراسان رضوی معرفی شود تا اقدامات اجرایی برای تعیین گزینه نهایی انجام گیرد.

همچنین با تاکید استاندار خراسان رضوی مقرر شد شهرداری مشهد نسبت به انجام مطالعات اقتصادی زمین فعلی فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد و برآورد میزان درآمد حاصل از تغییر کاربری آن اقدام کند. 

علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی از ابتدای حضور خود در استان تاکید دارد که با توجه به رشد روزافزون تقاضای سفر هوایی به مشهد، انتقال فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد به خارج از شهر ضرورتی غیرقابل انکار است و عنوان کرده تلاش خواهیم کرد که فرودگاهی در شأن زائران و مجاوران بارگاه منور امام رضا(ع) در محدوده خارج از شهر مشهد احداث شود.

اما نکته‌ای اساسی در این بین مطرح است و آن اینکه در سال‌های اخیر هزینه زیادی برای اتصال مترو مشهد به فرودگاه صورت گرفته و سوال اساسی این است که اگر بحث جابه‌جایی فرودگاه مشهد نهایی شود تکلیف هزینه میلیاردی صورت گرفته برای این اتصال چه خواهد شد؟

ترمینال جدید فرودگاه اردبیل تیر ماه امسال افتتاح می شودپرواز مشهد ــ تهران به دلیل نقص فنی به فرودگاه مشهد بازگشتخراسان‌رضوی| فرودگاه گناباد افتتاح‌ شدنی نیست

محمدهادی مهدی‌نیا رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد در این زمینه می‌گوید: این گونه کاربری‌های کلان در طرح جامع شهر مشهد برای آن پیش‌بینی شده است. تا جایی که بنده اطلاع دارم در طرح جامع پیشنهادی شهر مشهد، بحثی برای جابه‌جایی فرودگاه مشهد مطرح نشده و نمی‌دانم ایده جابه‌جایی فرودگاه از طریق چه مجموعه‌ای دنبال می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در بازدید اخیری که از فرودگاه داشتم نیز مدیرکل فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد  اعلام کرد که بحث باند و توسعه خود ترمینال یک را در دستور کار دارند و صحبتی از جابه‌جایی فرودگاه نبود. اگر هم قرار باشد ایده جابه‌جایی مطرح شود قطعا در مدت زمان طولانی‌تری است.

مهدی‌نیا ادامه داد: به‌هر حال مطالعات خط یک قطار شهری مشهد از روزی که صورت گرفته بحث اتصال به فرودگاه نیز در آن مطرح بوده و اطلاع دقیقی از اینکه این طرح با چه هزینه‌ای صورت گرفته ندارم. آنچه که می‌دانم این است که در طرح جامع شهر مشهد، بحث انتقال فرودگاه مشهد دیده نشده است.

طاهری مدیرعامل سابق بهره‌برداری قطار شهری مشهد در این زمینه می‌گوید: اولا فرودگاه مشهد منتقل نمی‌شود اما مطالعه اتصال خط یک قطار شهری مشهد به بهشت رضا(ع) صورت گرفته و یک مرکز ثقل جمعیتی در طرق وجود دارد و یک کیلومتر دیگر اگر این خط حرکت کند به بهشت رضا(ع) می‌رسد و اکنون در ایستگاه پرواز مشهد، از شهرک ابوذر و سیدی خط فرودگاه مسافر خوبی دارد پس این اتفاقی که رخ داده برای شبکه حمل و نقل مشهد خوب بوده و ادامه آن تا طرق خوب است.

وی با تاکید اینکه بنده سال 81 کارم را در قطار شهری شروع کردم و آن زمان بحث مترو گلبهار مطرح بود اما هنوز فقط زیرسازی شده و در مورد فرودگاه مشهد نیز تا جایی که می‌دانم برای یک خط عمود مطالعاتی صورت گرفته است اظهار داشت: از نظر شخصی بعید می‌دانم فرودگاه مشهد جابه‌جا شود.

به نظر می‌رسد توجیه این طرح البته اگر اجرایی شود این خواهد بود که هزینه صورت گرفته برای اتصال ایستگاه غدیر مشهد به فرودگاه عبث نبوده و همین خط در نهایت به بهشت رضا(ع) مشهد متصل می‌شود.

انتهای پیام/ح

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۰۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور

حمید رضا ادراکی دربارۀ وضعیت تشخیص بیماری‌های نادر در کشور گفت: وقتی یک پزشک با یک بیماری جدید برخورد می‌کند، امکان دارد که نتواند آن بیماری را تشخیص دهد و در واقع مهارت کافی برای تشخیص را نداشته باشد. گذشته از آموزش های تئوریک برای پزشک، دیدن و ویزیت بیمار برای تشخیص خیلی مهم است. ندیدن بیماران، معضلی برای پزشکان در معالجه بیماری‌های نادر است که موجب کنترل نداشتن بر درمان آن ها می‌شود. این معضل سبب می‌شود که دوره درمان طولانی شود و یا حتی عوارضی برای بیمار بوجود آورد.

وی از تازه ترین راهکارها برای ارتقای علم پزشکان کشور در حوزه بیماری‌های نادر گفت: بنیاد بیماری‌های نادر کتاب‌هایی به نام اطلس بیماری‌های نادر ایران تالیف کرده است. این کتاب‌ها در چهار حوزه منتشر شده که آخرین ویرایش آن در حوزه مغز و اعصاب منشر شده است. این کتاب‌ها مجموعه‌ای از اطلاعات در مورد بیماری‌های نادری است که در کشور خودمان وجود دارد و برگرفته از علم پزشکیِ پزشکان ایران است.

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب به صورت رایگان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه قرار گرفته است. همچنین این کتاب‌ها که در مورد تشخیص بیماری‌های نادر می باشد به صورت رایگان در اختیار مراکز بهداشت نقاط مختلف کشور نیز قرار دارد.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران بیان کرد: در این کتاب‌ها همه بیماری‌ها و علایم مربوطه طبقه‌بندی شده، تست‌ها برای تشخیص بیماری، انواع معاینات کلینیکی و داروهای لازم ذکر شده است.

ادراکی دربارۀ اقدام پزشکان در رویارویی با بیماری های جدید گفت: پس از تشخیص بیماری با کمک این کتاب‌ها، پزشک باید بیمار را به بنیاد معرفی کنند تا نخست آمار فرد وارد لیست بیماران نادر شود. در مرحله بعد متخصصان به تشخیص قطعی آن بیماری می‌پردازند که با رسیدگی‌های هر چه بیشتر سازمان، بتوان درمان درست را پیش گرفت.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه سلامت در همه مراحل درمان، بیماری فرد را پیگیری می‌کنند. این پشتیبانی کاملا از طرف وزارت بهداشت است که پس از ثبت نام در سایت، با بیمار تماس گرفته می‌شود و درمان و پیگیری بیماری با مراجعه بیمار شروع می‌شود.

ادراکی از راهکار دوم برای تشخیص بیماری‌های نادر گفت: راهکار بعدی تشکیل کنگره‌های پزشکی و بازآموزی در حوزه بیماری‌های نادر است. ما در حال حاضر چند کنگره برگزار  کردیم که این کنگره‌ها برای پزشکان کشور کاملا رایگان است.

وی همچنین به راهکار سوم برای تشخیص بیماری‌های نادر پرداخت و گفت: ما در حوزه بین‌الملل آخرین اطلاعات و اخبار در مورد بیماری‌های نادر را رصد می‌کنیم تا بتوانیم دانش خود را در مورد رسیدگی به این بیماری‌ها ارتقا دهیم. من فکر می‌کنم با وجود این فعالیت‌ها، بتوان مقداری از مسئله تشخیص نادرست بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی درباره وضعیت دسترسی بیماران نادر به دارو گفت:  در صورت کمبود و نیاز به داروهای خاص، نخست اسامی داروها را در سامانه بیماران نادر ایران ثبت می‌کنیم و سپس این اسامی به وزارت بهداشت، سامانه دارو و غذا و بیمه سلامت برای تکمیل داروها فرستاده می‌شود.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران در مورد هزینه درمان و داروی بیماران نادر گفت: این بیمارها به سازمان‌های دارو و غذا معرفی می‌شوند و سازمان طبق قانون و طبق سند ملی بیماری‌های نادر موظف است داروی این افراد را از خارج از کشور به طور رایگان تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تامین هزینه برای داروی بیماران بیماری‌های نادر گفت: بانک مرکزی باید هزینه مورد نیاز را در اختیار سازمان دارویی قرار دهد تا آن ها با تامین بودجه ارزی بتوانند داروهای مورد نیاز بیماران نادر را در اختیارشان قرار دهند.

ادراکی با بیان اینکه  ۸۵ درصد علل بیماری‌های نادر، ژنتیکی است، تاکید کرد: داروها باید به موقع، با دوز مورد نظر و کاملاً دقیق به بیماران داده شود، چراکه اختلال در هر یک از این موارد موجب تشدید و بدتر شدن بیماری می‌شود.

ادراکی همچنین دربارۀ بیمه بیماران نادر بیان کرد: طبق سند ملی بیماری‌های نادر، بیمه سلامت، مجری پایه و تکمیلی بیماران نادر است؛ در این صورت هزینه تامین درمان بیماری‌های نادر برای بیماران صفر است و بیمه سلامت تمام هزینه‌های درمان این بیماران را تامین می‌کند.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر افزود: ما باید تا جایی که در توان داریم، فرد بیمار را تحت حمایت و پوشش خود قرار دهیم تا روند بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذارد و به سلامتی دست پیدا کند.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی دربارۀ درصد اثر بخشی و درمان موفق بیماری‌های نادر گفت: بعضی بیماری‌ها را توانستیم به صورت جدی و اثربخش جلوگیری کنیم که برای مثال می‌توان به بیماری کوتاه قامتی اشاره کرد.

ادراکی در برابر این پرسش که کدام بیماری‌های نادر شرایط بدتری را دارند، گفت: ما آمار دقیقی از این موضوع نداریم، زیرا خود بیماران اطلاعات کافی در این موارد در اختیار ما نمی‌گذارند. اما می‌توان گفت قطعاً بیماری‌هایی که درمان سخت‌تری دارند یا از نظر هزینه گران‌تر هستند یا دسترسی کمتری به داروها دارند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و نکته مهم در این باره، مدیریت بهتر بیماری و اوضاع بیمار است. هر بیماری که پیگیری نشود باعث می‌شود، بیمار در شرایط بحرانی قرار بگیرد، اما خدا را شکر که این مسائل در حال حاضر در حال پیگیری و رسیدگی بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • هزینه راه اندازی باشگاه بدنسازی در سال ۱۴۰۳
  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود
  • تکلیف جدا شدن فیروزکوه و دماوند و ری از تهران مشخص شد
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • BRT کرج، خوب یا بد؟
  • سرویس‌دهی رایگان خط ۲ مترو به تجمع بزرگ صادقیون
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • بازگشت روبرتو دزربی به لیست بایرن مونیخ
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه