Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@19:35:35 GMT

صادرات گاز به عراق افزایش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۱۴۳۹

به گزارش فارس، حسن منتظر تربتی، معاون وزیر نفت در شرکت ملی گاز ایران امروز در یک  نشست خبری اظهار داشت: ما در حال دستیابی به توسعه ۱۰۰ درصدی در گازرسانی طی دو تا سه سال آینده هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه گازرسانی یکی از مصادیق عدالت در کشور است، افزود: پایداری گازرسانی وابسته به دوام در تولید گاز است که این امر با تلاش‌های وزیر نفت در پارس جنوبی محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تربتی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران در زمان وقوع سیل مطمئن‌ترین خدمت را به مردم ارائه داد، افزود: شبکه انتقال گاز به یک شبکه گسترده کشوری تبدیل شده که از قابلیت و پایداری کافی برخوردار است و قابلیت واردات و صادرات گاز را داراست.

معاون وزیر نفت در امور گاز  خوداتکایی در تامین کالای مورد نیاز صنعت گاز را یکی از نقاط قوت صنعت گاز معرفی کرد و گفت:گاز ۷۰ درصد از انرژی کشور را با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و متعهد تامین می‌کند. پیش‌بینی می‌کنیم در سال‌های آینده شرکت ملی گاز به عنوان یکی از بخش‌های بین‌المللی وارد عرصه شود و به صادرات گاز، ال پی جی و صدور خدمات فنی بپردازد.

وی تصریح کرد: شرکت ملی گاز و پیمانکاران قدرتمند ایرانی با تجربه و توانمندی قادر به اجرای طرح‌های عظیم در کشورهای همسایه هستند.

*آمادگی کامل داریم تا گاز را به پاکستان صادر کنیم

معاون وزیر نفت در امور گاز درباره تعیین تکلیف صادرات گاز به پاکستان و ترکمنستان گفت: ما با پاکستان هنوز به این نتیجه نرسیده‌ایم که شکایتی مطرح کنیم. آمادگی کامل داریم تا گاز را به پاکستان صادر کنیم و شاید ملاقات‌های اخیر مقامات دو کشور زمینه‌ساز این صادرات باشد

تربتی ادامه داد: ما با ترکمنستان بر سر میزان مطالبات اختلاف نظر داریم. البته ما موضوع ادامه همکاری با ترکمنستان چه از طریق دولتی و چه از طریق خصوصی در زمینه واردات گاز را پیگیری می‌کنیم.

وی گفت: پارسال ۷۵۰ میلیون مترمکعب رقم انتقال گاز را ثبت کردیم. امسال میزان تولید به بیش از نهصد میلیون مترمکعب می‌رسد که توان انتقال آن را داریم.

مدیر عامل شرکت ملی گاز مطرح کرد: توان پالایشی و انتقال گاز تا پایان سال به بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز خواهد رسید.

تربتی گفت:  پارسال صادرات گاز به ترکیه، بغداد و بصره را با میانگین بیش از چهل میلیون مترمکعب در روز داشتیم و امسال صادرات گاز به عراق به بیش از ۳۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

*صادرات گاز و موضوعات بین‌المللی تابع شرایط کشور است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: توسعه مخزن ذخیره‌سازی شوریجه و افزودن مخازن ذخیره‌سازی جدید گاز از جمله برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران هستند.

وی با بیان اینکه طرح صادرات ال ان جی بر عهده شرکت ملی نفت است، افزود: بازار‌های منطقه قابلیت دریافت گاز طبیعی را دارند و صادرات ال ان جی برای مقاصد دور در نظر گرفته شده است.

تربتی ادامه داد: صادرات گاز و موضوعات بین‌المللی تابع شرایط کشور است. ما در سال‌های اخیر نشان دادیم که قرارداد صادرات گاز به هر کشوری را بدون هیچ مشکلی اجرا می‌کنیم. صادرات گاز به ترکیه بدون حتی یک روز کم و کاستی انجام شده است.

مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه ما دو نوع سوآپ گاز در کشور داریم، افزود:  یکی از سوآپ ها بر عهده شرکت ملی گاز و یکی بر عهده بخش خصوصی است. سوآپ گاز از ترکمنستان نیز با توان بخش خصوصی ایرانی می‌تواند گسترش یابد.

*آغاز مذاکره برای تمدید قرارداد صادرات گاز به ترکیه از سال آینده

وی تصریح کرد: یک سال دیگر باید موضوع تمدید قرارداد صادرات گاز به ترکیه را مطرح کنیم. پنج سال آخر هر قرارداد فضا برای طرح تمدید قرارداد فراهم می‌شود. با آذربایجان نیز همواره مراوده داشته‌ایم، حجم صادرات گاز به این کشور زیاد نیست. در آذربایجان موضوع بازسازی زیرساخت‌های اساسی گازی می‌تواند موضوع قابل مطرح بین ایران و آذربایجان باشد، همچنین می‌توانیم از این کشور برای توسعه صادرات گاز ایران استفاده کنیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز درباره مطالبات گازی ایران از عراق گفت: موضوعات مالی صادرات گاز به عراق مربوط به دولت است. بخشی از مطالبات ما از عراق وصول شده است و ما سهم خود را از بانک مرکزی دریافت می‌کنیم.

*فاز دوم گازرسانی به زابل در مرحله انتخاب پیمانکار است

منتظر تربتی با بیان اینکه از نظر تامین کالای مورد نیاز برای اجرای طرح‌های صنعت گاز مشکلی نداریم، افزود: ما دوران سخت مثل جنگ تحمیلی را تجربه کرده‌ایم و اکنون نیز در دوران جنگ اقتصادی به سر می‌بریم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: رسیدن خط لوله گاز به سیستان و بلوچستان زمینه را برای گازرسانی به این استان فراهم کرده است. ۵۰۰ کیلومتر شبکه در زاهدان اجرا شده و ۸۰۰ کیلومتر دیگر نیز اجرا می‌شود که کل گازرسانی به زاهدان تا پایان ۹۸ به اتمام می‌رسد.

وی تصریح کرد:  فاز اول گازرسانی به زابل از طریق سی آن جی انجام می‌شود و فاز دوم گازرسانی به زابل در مرحله انتخاب پیمانکار است، به عبارتی در خاش منتظر اجرای خط انتقال گاز هستیم که در دو ماه آینده پیمانکار انتخاب می‌شود و شبکه‌گذاری نیز از طریق یکی از شرکت‌های معین انجام خواهد شد.

تربتی بیان کرد: تأمین شبکه گاز شهری چابهار توسط یکی از شرکت‌های معین در شش ماه نخست امسال انجام خواهد شد.

*نمی‌گذاریم آمریکا به مقاصدش دست یابد

مدیر عامل شرکت ملی گاز تصریح کرد: ما بهره‌برداری از پالایشگاه‌ها را برون‌سپاری می‌کنیم؛ در عین حال بحث مالکیت بر عهده دولت و شرکت ملی گاز ایران است. البته برون‌سپاری به معنای تجمیع پیمان‌ها نیست. مبانی کنترل و پرداخت به پیمانکاران به نحوه عملکرد آنان باز می‌گردد.

تربتی با بیان اینکه ما در زمان طراحی و اجرای خطوط انتقال گاز همه استاندارد‌های لازم را لحاظ می‌کنیم، افزود: سیل امسال یک آزمون برای شبکه گاز ایران بود و اخذ انشعاب سریع از خط ششم سراسری باعث گازرسانی به موقع در منطقه پلدختر شد. تا پایان سال دستورالعمل‌های جدیدی را درباره مدیریت و مقابله با سیل تدوین خواهیم کرد.

وی درباره بازگشت مجدد تحریم‌ها، تصریح کرد: تحریم‌ها قطعا تاثیر داشته است هم آمریکا تلاش می‌کند که ما را در سختی قرار دهد و هم ما تلاش می‌کنیم که آمریکا موفق نشود. ایرانیان مردان دوران سخت هستند و ما نمی‌گذاریم آمریکا به مقاصدشان دست یابد. اخبار خوبی در آینده خواهیم داشت تا همه ببینند نگذاشته‌ایم آمریکا به هدف خبیثانه خود برسد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: صادرات گاز عراق خوان گوایدو کودتا در ونزوئلا تنگه هرمز موسسه اعتباری کاسپین مهناز افشار سهمیه بندی بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۱۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد

یونس احمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سال گذشته محصولات مختلفی از جمله انواع گوشت قرمز، گوشت مرغ، خوراک ماهی و دنبه گوسفندی در مجموع به وزن یک هزار و ۷۷۹ تن و ۱۵ هزار قطعه ماهی زینتی به کشور عراق تحت نظارت کارشناسان قرنطینه دامی مستقر در مرز بین اللملی شهید سلیمانی مهران به کشور عراق صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون مقدار ۷۲۵ تن تخم مرغ خوراکی و ۲هزار قطعه ماهی زینتی تحت نظارت واحد قرنطینه دامپزشکی به کشور عراق صادر گردیده است.

وی اظهار کرد: لازم به توضیح است صادرات هر گونه محصولات و فرآورده های دامی منوط به اخذ گواهی بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی از استان های مبدا است.

وی افزود: کارشناسان دامپزشکی مسئولیتی در قبال صادرات محموله های بدون مجوز بهداشتی ندارند.

کد خبر 6093356

دیگر خبرها

  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد است
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد