Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@07:43:28 GMT

۴ پیشنهاد اجرایی دانش‌بنیان‌ها برای رونق تولید

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۱۴۷۰

۴ پیشنهاد اجرایی دانش‌بنیان‌ها برای رونق تولید

 جمعی از فعالان دانش‌بنیان در خصوص راهکارهای ایجاد رونق در تولیدات کشور را در چهار محور کلی اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، جمعی از فعالان حوزه دانش‌بنیان با تلاش و همفکری اعضای خود راهکارهایی در چهار محور کلی شامل ضرورت تعریف مفهوم "ساخت ایران" در کشور، "ایجاد زیرساخت‌های ضروری در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور"، "یکسان‌سازی نرخ ارز" و "منع بخش دولتی برای ورود به بازار رقابتی بخش خصوصی" در جهت توسعه و رونق تولیدات داخلی پیشنهاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منع بخش دولتی برای ورود به بازار رقابتی بخش خصوصی

محمدرضا کمپانی، عضو مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران با بیان این‌که حضور دولتی‌ها در بازار، رقابت را برای شرکت‌های بخش خصوصی دشوار کرده است، گفت: صنایع های‌تک نیازمند صرف هزینه‌های بالایی برای تحقیق و توسعه هستند تا با تکیه بر دانش و فناوری روز به تولید بپردازند. وقتی دولت وارد بازار می‌شود، بدون اینکه انتظاری برای بازگشت سرمایه داشته باشد با خیال راحت هزینه‌های بالایی را برای تحقیق وتوسعه متقبل می‌شود. ولی بخش خصوصی هزینه‌های سرسام آور تحقیق و توسعه را در قیمت تمام شده لحاظ می‌کند. در اینجا شکافی ایجاد می‌شود که در نهایت امکان رقابت را برای بخش خصوصی دشوار یا غیرممکن می‌کند.

ایجاد و توسعه آزمایشگاه‌های مرجع

کمپانی با بیان این‌که ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از دیگر نکاتی است که رونق تولید را به دنبال خواهد داشت، افزود: ایجاد و توسعه آزمایشگاه‌های مرجع در کشور برای نظارت‌های فنی حایز اهمیت بالایی است، در حال حاضر تعداد آزمایشگاه‌های مرجع در کشور کم است و حتی تاییدیه ۱۷۰۲۵ جهانی را ندارند و همین مسئله مشکلاتی برای صادرات ایجاد می‌کند.

عضو هیات مدیره و دبیر اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی خاطرنشان کرد: دولت وظیفه دارد جهت رونق بخشیدن به تولید، این زیرساخت‌ها را در اختیار بخش‌های خصوصی و تولیدی قرار دهد تا در کوتاه‌ترین زمان محصول تولید شده تاییدات فنی را دریافت کند.

تعریف عبارت "ساخت ایران"

عضو هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان با بیان اینکه تا زمانی‌که طبق یک تعریف واضح و روشن مشخص نباشد که ساخت ایران به چه کالاهایی اطلاق می‌شود، بسترهای حمایتی موثری ایجاد نخواهد شد، گفت: متاسفانه تاکنون عبارت ساخت ایران تعریف نشده است. این وظیفه‌ای است که به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا این تعریف را برای کل صنایع انجام دهد.

وی با اشاره به الگوهای جهانی که برای تعریف تولیدات داخلی یک کشور وجود دارند، افزود: برای مثال در آمریکا ۳۰ درصد تجهیزات و قطعات و ۲۰ درصد دانش و علم آن کالا باید در خاک آمریکا تولید شده باشد یا در اروپا ۵۰ درصد قطعات باید تولید داخلی باشد تا مورد حمایت به عنوان کالای ساخت اروپا قرار گیرد. در خاور دور مانند ژاپن و کره و حتی چین نیز دستورالعمل‌هایی برای تشخیص کالای تولید کشورشان دارند که می‌توانند الگوهای مناسبی برای ما باشند.

کمپانی با تاکید بر اینکه تعاریف متداول برای "دانش‌بنیان" کمکی به تعریف مفهوم "ساخت ایران" نمی‌کند، افزود: تعاریف موجود، شرکت‌های دانش‌بنیان را شناسایی می‌کند، ولی به نوع و روش‌های تولید توجه ندارد یا زاویه نگاهشان به تولید صحیح نیست؛ زیرا یک محصول و کالا باید بخش عمده قطعات و تجهیزاتش یا درصد مشخصی از آن تولید داخل باشد تا علاوه بر بحث اقتصادی بتواند نیروی انسانی کشور را فعال کرده و اشغالزایی کند. در حالی‌که اکنون اگر شرکتی دانش‌بنیان باشد، می تواند به علم و دانش فنی رسیده باشد ولی محصول و قطعات را در خارج از کشور تهیه کند.

یکسان سازی قیمت ارز

دبیر اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی یکی از مهمترین راه‌های رونق تولید را یکسان‌سازی قیمت ارز دانست و خاطرنشان کرد: تعیین این نرخ واحد فارغ از رقم و قیمت آن باید از سوی بانک مرکزی که آشنا به بازار است، تعیین شود. مهم‌ترین فایده این اقدام، فراهم کردن امکان برنامه‌ریزی برای صاحبان صنایع است و همین‌طور امکان مقایسه قیمت واردات یک کالا و تولید آن در داخل نیز میسر می‌شود. چند نرخی بودن نرخ ارز بیشترین لطمه را به تولیدکنندگان کشور وارد کرده است، به خصوص زمانی‌که در بازار آن کالا هم با ارز رسمی و هم ارز نیمایی وارد کشور شود که در این صورت می‌تواند به تولید کننده داخلی ضربه وارد کند.

بر اساس اعلام روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، کمپانی در نهایت تاکید کرد: ارائه تولیدات داخلی با قیمت منصفانه به مجاب کردن دولت برای خرید کالای داخلی و رونق تولید کمک می‌کند. این قید قیمت منصفانه بسیار اثرگذار است؛ در کشور مسئولین با توجه به محدودیت‌های ارزی میل به خرید کالاهای تولید داخل دارند، ولی متاسفانه برخی از تولیدکنندگان قیمت‌ها را به قدری بالا بردند که انگیزه‌ای برای خرید این محصولات باقی نگذاشتند. بنابراین رونق تولید نیازمند همتی دوجانبه از سوی تولیدکنندگان داخلی و دولت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانش بنیان رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۱۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد

فردین علیزاده، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه بازیافت پسماندهی خطرناک صنعتی و مستقر در پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره خطوط تولید «باتری‌های لیتیومی» گفت: ایده تولید باتری‌های لیتیومی، به‎عنوان یک محصول بازیافتی، از جایی آغاز شکل گرفت که بازیافت لیتیوم به‌عنوان یک فلز خطرناک برای محیط‌زیست، مسئله حیاتی تلقی شد.

وی در همین راستا افزود: لیتیوم داراری فلزاتی سنگینی از جمله کُبالت و نیکل است که پسماند آن برای طبیعت، بسیار خطرناک بوده و به یک روش اصولی برای بازیافت نیازمند است.

علیزاده درباره ابداع شیوه نوین بازیافت فلز لیتیوم توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: تکنولوژی مورد استفاده توسط تیم متخصصان که در نهایت لیتیوم را به باتری، تبدیل می‌کند، هیچ‌گونه پساب مضر و خطرناکی برای طبیعت ندارد.

این فناورحوزه مواد شیمیایی به فناوری‌های به‌کار گرفته‌شده در فرآیند تولیدباتری‌های لیتیومی اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که مواد شیمیایی اساس کار یک چرخه تولید قرار می‌گیرند، نمی‌توان گفت از یک فناوری خاصی استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: در فرآیند تولید باتری‌های لیتیومی، عوامل موثری مانند دما، زمان و مواد شیمیایی گوناگون، تاثیرگذار هستند که تعیین فرمول تولید و نحوه چگونگی به‌کارگیری آنها، توسط کارفرما تعیین می‎شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص کاربرد باتری‌های لیتیومی در صنایع گوناگون اضافه کرد: این باتری‌های لیتیومی، برای صنایع تولید اسباب‌بازی، خودرو‌های الکترونیکی و تولید گوشی موبایل و به‌طورکلی هر صنعت یا چرخه تولیدی که نیاز به باتری دارد، می‌توان از باتری‌های لیتیومی بازیافتی استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور