Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: موتور توسعه ملی و موتور پیشرفت کشور در گرو فناوری است و برای بنگاه‌ها ضرورت حیات این است که در یک فضای غیر رانتی، صاحب فناوری باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی صبح امروز (چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت) در همایش "هم‌اندیشی و هم‌افزایی پژوهش و توسعه فناوری" که در محل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برگزار شد؛ اظهار کرد: ما می‌خواهیم در حوزه‌های صنعتی سرآمد باشیم؛ به همین دلیل از همکاری با ایمیدرو استقبال می‌کنیم تا پس از اعلام نیازها، با همکاری هم به فکر رفع آن‌ها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: اما آنچه که امروز در جهان مهم‌تر از تحقیقات است؛ اثربخشی آن است. اینکه تحقیقات صورت گرفته چه نتایج اقتصادی و اجتماعی در بر داشته و پژوهش در جوامع به چه میزان موجب سودآوری، اشتغال و رونق تولید شده است. دنیا برای این موارد شاخص در نظر گرفته است. این که چه میزان از پژوهش‌های ما منجر به ثبت اختراع بین‌المللی منجر شده است، چقدر پژوهش‌ها مورد استناد قرار می‌گیرد. بحث ما این است که هر کار علمی برای حل یک مشکل کشور در بستر امروز و برای آینده باشد و حتماً منجر به فناوری شود.

طیبی با بیان این که امروز در سال ۹۸ (یا در شش ماه اول ۲۰۱۹)، طبق آخرین گزارش‌ها مرکز جهاد دانشگاهی ایران به لحاظ تعداد مقالات و با تعداد ۲۵ هزار و ۵۰۰ مقاله به جایگاه ۱۵ در دنیا رسیده است. اما شاخص‌های دیگر ما تغییر چندانی نداشته است. همچنین تولید علم ما نیز مقداری دچار مشکل است.

وی ضمن یادآوری تجربه همکاری که در نیمه‌های سال ۶۰ با ایمیدرو شکل گرفته بود؛ گفت: چیزی که حس می‌شود در ایمیدرو باید ایجاد شود، دانش طراحی کارخانه‌های فرآوری در کشور است. اگر در طراحی پایه خودمان صاحب دانش باشیم و مشاورین این طراحی‌ها را انجام داده و به لحاظ اعتقادی و قوانین ملزم باشند از تجهیزات ایرانی استفاده کنند، موفقیت‌ها بیشتر خواهد بود.

طیبی با بیان این که در سطح ملی و در درازمدت ما دارای برنامه‌های مدون برای توسعه فناوری عمومی نیستیم؛ گفت: اما لازم به ذکر است که امید به مدیران داریم؛ چراکه توسعه فناوری در کشور ما به شدت به باور و پیگیری مدیران ارشد بستگی دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: ما بسیار گله‌مند بودیم که چند خط تولید سیمان راه افتاد اما انتقال فناوری نداشته‌ایم. به یاد داریم که همان زمان خواستار این شدیم که چند مورد از این کارخانه‌ها تجمیع شده و از آن‌ها امتیاز انتقال فناوری گرفته شود. در زمان وزارت "آقای نعمت‌زاده" با تبادل جهاد دانشگاهی در این حوزه، یکی دو مورد از مشکلات فناوری حل شد. الان نیز باید اتفاقاتی از این دست داشته باشیم.

وی افزود: باید از واحدهای با ظرفیت کم پرهیز شود. باید ۱۸ کارخانه فولاد داشته باشیم یا یک کارخانه با ظرفیت تولید بالا که سودآوری بالایی داشته باشد و بتواند R&D قوی داشته باشد؟ ! R&D هزینه‌بر است. البته این به معنا نیست که تمام کارهای آن توسط کارخانه صورت گیرد. R&D ای لازم است که می‌داند نیاز فناورانه کارخانه چیست و اگر با دانشگاه‌ها قرارداد بسته شود، توقع حل چه مشکلی را دارد.

طیبی اظهار کرد: قرارداد با دانشگاه‌ها نباید کارفرمایی باشد، بلکه باید پژوهشی بسته شود. باید آگاهانه با استاد قرارداد بسته شود که نیاز ما چیست که این از وظایف R&D است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته طی همکاری‌های جهاد دانشگاهی و سازمان ایمیدرو و از دست رفتن برخی فرصت‌ها؛ تصریح کرد: در اواسط دهه ۶۰ روی قوس الکتریکی کار کردیم. آن زمان مشخص بود که با توجه به معادن و انرژی که در اختیار ما قرارداد، در آینده حتماً صنعت فولاد ما صنعت الکتریکی خواهد بود. درهمان سال ۶۵ قوس الکتریکی ۵۰ کیلویی ساخته شد؛ اما بعد از آن مورد حمایت قرار نگرفت.

وی در پایان اظهار کرد: ما برای همکاری بسیار جدی با ایمیدرو اعلام آمادگی کامل می‌کنیم و از این بابت بسیار خوشحال هستیم؛ اما باید به محقق و صنعتگر داخلی اجازه خطا هم داده شود و توقع نداشته باشیم که در اولین فعالیت خود ۱۲۰ سال عقب ماندگی کشور را جبران کند؛ هرچند که ۴۰ سال تجربه برای ما پشتوانه خوبی را فراهم آورده و می‌توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايميدرو جهاد دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۲۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی

صبح امروز با حضور سید احسان خاندوزی آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) برگزار شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو برات الکترونیکی قابلیت توسعه زیرساخت سفته و امکان تامین مالی بنگاه ها، گردش اعتبار به جای وجه نقد، اعتبارسنجی اهلیت و توان بنگاه‌ها، مبارزه با پولشویی و ارتقای شفافیت مبادلات بانکی را دارد.

سامانه مدیریت یکپارچه سفته و برات الکترونیکی بر اساس بند (ج) ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه کشور و سایر قوانین و مقررات موضوعه ایجاد شد.

ضرورت تامین مالی بنگاه‌های فعال شبکه زنجیره تامین مالی، رفع موانع موجود در مدیریت جریان نقدینگی و سرمایه در گردش در زنجیره تامین مالی و لزوم نوآوری و تعریف ابزار‌های جدید و مطمئن برای بهره گیری در زنجیره تامین مالی از کارکرد‌های کلیدی برات الکترونیکی است.

توسعه زیرساخت سفته و برات الکترونیکی وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ خزانه داری کل کشور و طراحی و پیاده سازی برات الکترونیکی ویژه زنجیره تامین مالی پیاده سازی از کارکرد‌های این ابزار است.

از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در این زمینه می‌توان به طراحی تمام فرآیند‌های برات الکترونیکی ویژه زنجیره تامین از مرحله صدور، قبول ظهرنویسی، انتقال، تسویه کامل، تدریجی و تنزیل اشاره کرد.

برات الکترونیکی از قابلیت‌هایی همچون زنجیره تامین با قابلیت توسعه زیرساخت سفته و برات الکترونیکی، امکان تامین مالی بنگاهها، گردش اعتبار به جای وجه نقد، اعتبارسنجی اهلیت و توان بنگاهها، مبارزه با پولشویی و ارتقای شفافیت مبادلات بانکی برخوردار است.

برات الکترونیکی ویژه زنجیره تامین به صورت کاملا الکترونیکی و برخط و با امضای دیجیتال تمام ذی نفعان صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود