Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@07:00:46 GMT

چرا حضرت موسی به مدت ۱۰ سال اجیر حضرت شعیب شد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۵۷۱۷

چرا حضرت موسی به مدت ۱۰ سال اجیر حضرت شعیب شد؟

هنگامی که حضرت موسى (ع) در اولین لحظات ورود به مدین با صحنه ظلم مواجه شد بر اساس آیین جوانمردی، به یاری مظلوم شتافت و دختران حضرت شعیب (ع) را در حقوق طبیعی خود و سیراب نمودن رمه گوسفندان ایشان مدد رساند، سپس هنگامی که به منزل حضرت شعیب (ع) عزیمت نمود، خود را در خانه ‏اى ساده و بی آلایش، پاک و مملو از معنویت یافت و سرگذشت خویش را براى حضرت شعیب بازگو نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اینجا حضرت شعیب (ع) به موسى (ع) پیشنهاد می‌کند خود را براى هشت و یا ده سال اجیر او کند، در مقابل او هم یکى از دو دختر خود را به همسرى و عقد وى درآورد. در پیرامون این پیشنهاد ازدواج، نوع مهریه و سایر خصوصیات آن سؤالات بسیارى مطرح شده است. از جمله اینکه چرا حضرت شعیب زمان را به صورت دقیق مشخص ننمود و آیا اساسا مى ‏توان مهر را به صورت مجهول و مردد میان کم و زیاد قرار داد؟!
پاسخ این است که همانطور که از لحن آیه به خوبى برمى ‏آید مهریه واقعى هشت سال خدمت کردن بوده است («أَنْ تَأْجُرَنِی ثَمانِیَ حِجَجٍ») و دو سال دیگر مطلبى بوده است که به اراده و تمایل حضرت موسى (ع) واگذار شده است؛ و این روشی نیکو در تعیین مهریه است بطوری که خانواده عروس، حدّاقل مورد قبول را انتخاب کند و پذیرش بیشتر را به اختیار داماد بگذارد. روایات نیز پذیرش زمان بیشتر از سوی حضرت موسی (ع) را نشان می‌دهند. در مجمع البیان روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که در پاسخ شخصى که پرسید: ... حضرت موسی (ع) کدام یک از دو مدت را خدمت کرد؟ در پاسخ فرمود: مدت بیشتر را، یعنى مدت ده سال را.... [۱]همچنین در کتاب کمال الدین، در بخشی از روایتی به سند سدیر آمده است: موسى همان ده سال را خدمت کرد، چون انبیاء همواره طرف فضل و تمامیت را اختیار مى ‏کنند. [۲]نکته نهایی قابل ذکر اینکه این ازدواج یک ازدواج ساده نبود بلکه مقدمه ‏اى بود براى ماندن موسى در مکتب حضرت شعیب (ع)، مقدمه ‏اى بود براى اینکه حضرت موسى یک دانشگاه بزرگ تربیتی را در این مدت طولانى طى کند، و خدا مى ‏داند که در این مدت موسى چه‏ راز و رمز‌ها از «پیر مدین» فرا گرفت.

پی نوشت:

[۱]کمال الدین و تمام النعمة، ص. ۱۵۰؛ به نقل ترجمه تفسیر المیزان.

[۲]تفسیر قمی، ج. ۲، ص. ۱۳۹. به نقل از همان.

ترجمه تفسیر المیزان، ج‏۱۶، ص. ۳۹. تفسیر نمونه، ج‏۱۶، ص. ۶۴. تفسیر نور، ج‏۷، ص. ۴۵.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حضرت موسی تفسیر حضرت شعیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۵۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر

دمی همدم و همراه شدن با حضرت حافظ پیشینه‌ای چند قرنی در میان ایرانیان و فرهنگ ایرانی دارد. بدون شک همه ایرانیان از خردسالی با حافظ و فال این شاعر و عارف نامی آشنایی دارند.  

به گزارش «زی‌سان»، حافظ‌خوانی در مراسم‌های مختلف همانند لحظه سال تحویل و شب یلدا، بخشی از فرهنگ و سنت دیرینه جامعه ایرانی است. در کنار خواندن غزلیات، گرفتن فال حافظ نیز یک رسم همیشگی برای ایرانیان است.  

این باور قدیمی در میان ایرانیان وجود دارد که حضرت حافظ داننده عالم نهان و غیب است و در لحظات مختلف با رجوع فال حافظ می‌توان تصمیم درست را گرفت. فال جمعه ۷ اردیبهشت به تفال حافظ بدین گونه است:‌

خیز تا از درِ میخانه گُشادی طلبیم

به رَهِ دوست نشینیم و مُرادی طلبیم

زادِ راهِ حَرمِ وصل نداریم مگر

به گدایی ز درِ میکده زادی طلبیم

اشکِ آلودهٔ ما گرچه روان است ولی

به رسالت سویِ او پاک نهادی طلبیم

لذتِ داغِ غمت بر دلِ ما باد حرام

اگر از جورِ غمِ عشقِ تو دادی طلبیم

نقطهٔ خالِ تو بر لوحِ بصر نَتوان زد

مگر از مَردُمَکِ دیده مِدادی طلبیم

عشوه‌ای از لبِ شیرینِ تو دل خواست به جان

به شکرخنده لَبَت گفت مَزادی طلبیم

تا بُوَد نسخهٔ عِطری دل سودازده را

از خطِ غالیه سایِ تو سوادی طلبیم.

چون غمت را نَتَوان یافت مگر در دلِ شاد

ما به امّیدِ غمت خاطرِ شادی طلبیم

بر درِ مدرسه تا چند نشینی حافظ؟

خیز تا از درِ میخانه گُشادی طلبیم

تعبیر و تفسیر غزل

مدتی در رکود و سکون به سر می‌بردی؛ اکنون فرصت‌های خوبی پیش آمده است پس از جای خود برخیز و در راستای هدفت حرکت کن. مشکلات و سختی‌‌ها گذرا و رفتنی هستند به شرط آنکه به تلاش خود ادامه بدهی. در زندگی تو گشادگی و سعادت پدید می‌آید و گرفتاری‌ها از بین خواهند رفت. اگر از دوستانت رنجش دیدی و آزرده‌خاطر شدی، به احترام لطف‌ و محبت‌های سابق ایشان در حق تو، از خطایشان چشم‌پوشی نما. غم و غصه فایده‌ای ندارد، سعی کن روحیه خودت را حفظ کنی و شاد باشی.     

tags # فال حافظ ، فال سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • فال حافظ امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد
  • پیش بینی کشت ۲۰ هزار هکتار پنبه در گلستان
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • فال انبیا فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | فال پیامبران از حضرت شعیب تا حضرت خضر
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • اینفوگرافیک/ تو را است معجزه در کف / مواردی که در قرآن معجزه عصای حضرت موسی